inizde bonak arkadalar varsa, hadi buyrun:))

Selam kizlar... bende bosnagim ama yari bosnak,onun icin bosnaklara özgü herseyin yarisini biliyorum..

işteeeeeee geldim burdayımmmmm :lepi: bende koca boşnağımmmmmmmmm :sm_cool: :içelim:

benim anne tarafımda baba tarafımda boşnak..
anneannem çok anlatırdı ve ara ara boşnakça konuşurdu
(mayko,tetka,kupala )............hatta çocukken ban boşnekçe ninni bile öğretmişti.

benim anne tarafımda baba tarafımda boşnak..
anneannem çok anlatırdı ve ara ara boşnakça konuşurdu
(mayko,tetka,kupala )............hatta çocukken ban boşnekçe ninni bile öğretmişti.

sen de benim gibi tam boşnaksına.s. biz de hala konuşulur boşnakçe.ama malesef çok az biliyorumsenağlama

annemde babamda yugoslavyada doğmuş.. dedem babanem evde hep boşnakça konuşuruz.. bende küçükken öğrendim.. sanırım 5 6 yaşında falan.. turistler gelirdi hep bize onlar sağolsun öğrettiler.. çok kolay öğreniliyo... türkçeden daha iyi konuşuyorum bile diyebilirim... biliyorumda biliyorum işte bii tek böreğini yapmayı bilmiyorum.. annem öğretmiyo napiyim.. :KK43: ama öğrencem :) amaaaaaaaaaaa önemli bir noktaaaa... boşnakım sapına kadar amaaaaa boşnaklarla evlenmem... sebebine gelince adetleri çok.. ve bence saçma.. tabiki artık herkes uygulamıyo bu adetleri ama benim ailem için geçerli deil.. hala yapıyolar öyle boş şeyler.. resmen eziyet ediyolar yeni gelinleree.... türkle de evlensem kına gecemde (DİMİJE) yani ŞALVAR giyceeeem çoooook seviyoruuummmm. :)

Merhabalar bende boşnağım hemde kopkoyu.AYRICA ÇOKTA GURUR DUYUYORUM.Dünyanın hiçbir yerinde boşnaklar kadar akrabalığa önem veren bir millet yoktur diye düşünüyorum.Yani bizim için amca oğlu teyze oğlu kardeştir.Bağlarımız kopmaz.Vede ilave etmek isterimli adetlerimiz hiçte ağır değil sadece büyüğe aşırı saygı vardır olmalıdırda.bende dimiye svilenitsa da işliyorum boncuklarla.Paylaşmak isterdim ama nasıl göndereceğimi bilmiyorum.

kakosi (boşnak dilinde nasılsın)arkadaşım.anlayacağınız üzre bende boşnağım.görüşmek üzere.

slm bende aranıza yeni geldim bende boşnağım ve boşnak olmaktan gurur duyuyorum pendikliyim aranıza katılamaktan gurur duyarım hemşerilerim

valla hemşerilerim pitasınıda obaruşasınıda mantısınıda palaçinkasınıda dudavesinide pogaççasınıda herşeyi yapmayı biliyorum:)))

slm bende bosnagım sızınle tanısmaktan memnunıyet duyarım esımde bosnak sıze bısı sormak ıstıorum dımıja aldım ıcıne gomlegnı kendım ıslemek ıstıorum aranısda bılen var ıslemesını bılen boncuklarla yapılıomus yada cevreden duyarsanız benımle paylaın ne olur bıde yenıyım burda elısı bolumu yokmu ben goremedımde

Merhabalar bende boşnağım hemde kopkoyu.AYRICA ÇOKTA GURUR DUYUYORUM.Dünyanın hiçbir yerinde boşnaklar kadar akrabalığa önem veren bir millet yoktur diye düşünüyorum.Yani bizim için amca oğlu teyze oğlu kardeştir.Bağlarımız kopmaz.Vede ilave etmek isterimli adetlerimiz hiçte ağır değil sadece büyüğe aşırı saygı vardır olmalıdırda.bende dimiye svilenitsa da işliyorum boncuklarla.Paylaşmak isterdim ama nasıl göndereceğimi bilmiyorum.

ya ben yapmak ıstıorum ne olur bı anlatta en azından gorıım yaaa

Son düzenleme:
Merhabalar,ben de Boşnakları çok seviyorum.Kayınvalidemin tarafı da boşnak.Boşnak adetlerini öğrenmek istiyorum. Müziklerini,danslarını,kıyafetlerini seviyorum.
Benim degerçi kanımda var benim de atalarım balkan göçmeni :)

benim babam yugoslavya dogumlu anne tarafımdanda ananem boşnak :)

kakosi kızlarr :))))) ben de bir boşnak torunuyum ama malesef kültür bana kadar pek gelemedi :KK43: ananemin annesi sarajevodan gelmiş, ananem boşnakça bilir konusur ama ordan anneme ordan bana pek fazla bişi kalmamış:))) ben de onların içinde büyüdüm, boşnakça edilen küfürlerle, mahalleye dagırılan böreklerle :)) o yuzden kendimi oraya ait hissederim çogu zaman, balkan milletini zaten oldum olası sevmişimdir..
az önce annem de tatlı kabaktan böyle döne döne yapılan börekten yaptı :))) ismini tam bilemiyorum..
yemekleri özellikle börek tariflerini paylaşabilecegimiz bi başlık war mı acaba sitede ya?? maslansa ve körpita tarifi aradım bulamadım :KK43:

BOŞNAKLAR KAHVEYİ LOKUMLA İÇERLER,KOLO OYNAMADAN YAPAMAZLAR,TÜM AİLE FERTLERİNİN TEK TEK NASIL OLDUKLARINI SORMADAN RAHAT EDEMEZLER(NASILSIN KAYINVALİDEN NASIL EŞİN NASIL ANNEN NASIL BABAN NASIL..... :):KK9:GELİNLERİ DİMİJASIZ OLMAZ,GELİNLERİNİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR:KK16:,KURU ETSİZ YAPAMAZLAR,HER BOŞNAĞIN EVİNDE JAMBOLİJA (BOŞNAK BATTANİYESİ )VARDIR ,SOKA VE KOMPİRİ ÇOK SEVERLER,BAYRAM SABAHLARI EVDE PİTA(BOŞNAK BÖREĞİ) PİŞER, TATLI OLARAKTA SUTLİJAJ(SÜTLAÇ):KK34:,BİRİNİN BEBEĞİ OLDUĞUNDA BABİNAYA(HAYIRLI OLSUNA)GİDERLER:emir_bebek:,POSEDAKLARA(ÇAT KAPA AKŞAM GEZMESİ)NE ÇIKARLAR,BAYRAMDA SÜLALEDEKİ TÜM ERKEKLER TOPLU GEZER,BOŞNAKLAR BOŞNAK DIŞINDAKİLERE ZOR KIZ VERİRLER,BOŞNAKLAR MİSAFİRLİĞE GİDERKEN KESME ŞEKER VE YANINDA KAHVE GÖTÜRÜR,GELENEK VE GÖRENEKLERİNE ÇOK BAĞLIDIRLAR,ÇOK NEŞELİ İNSANLARDIR,HASTA ZİYARETİNE PONUDE(MEYVE )GÖTÜRÜRLER,ÇOŞMALARI İÇİN AKERDEON YETERLİDİR:KK64:,SİZ SIRPMISINIZ SORUSUNA ÇOK KIZARLAR:KK47:...

X