İngiltere'de 'Erdoğan'a hakaret şiiri yarışması'

Hangi okullarmış onlar akıllı tahtaların aktive olduğu?
İstanbul'da 6 okulla AB kanalında AR-GE çalışması yapıyorum. Kendim de MEB çalışanıyım ayrıca. Mutfağındayım yani işin..

Ikısi pilot okul olan bu okulların durumunu paylaşayım. Tahtalar ıkı yıl önce yerleştirildi ancak proje kapsamında verilmesi gereken en basitinden WiFi ağı dahi kurulamadı. Diğer donanımlar zaten yok. Tahtalar toz içinde ve kilitli .. Kullanımı yasak. Öğretmenlere tahta kullanımı için gerekli eğitimler verilmedi. Hoş verilecek eğitimin kalitesi de tartışılır.

Tablet sadece öğretmenlere verildi. O da pilot okullarda da. Her gün serviste bu tabletler, sırf yandaş birilerinin küpü dolsun diye tahta işinde olduğu gibi burada da kalite değildi önemsenen.
Not: devlet eliyle yapılmış uygulamadan bahsettim. Okul aile birliği, Veli desteği ile alınmış akıllı tahtalar şıkır şıkır işlemekte bazı okullarda..

Ebadan bahsedilmiş ; ebada öğrenciye tablet verilmediğinde yapabileceğin uygulamalar hali hazırda yapılmış basit eğitim uygulama siteleri ile aynı. Link de verebilirim özelden isteyene bu sitelere dair. Yıllarca kullandım zaten ben o metotları bireysel olarak.. Ayrıca ebada kaynak zenginliği namına da hiçbir şey yoktur. Çevremde eba teknolojisine hayran kalan meslektaşlarımı görünce, yıllarca bu meslekte ne yapmışlar diye şaşkınlıklara gark oluyorum.

Kitaplara değinmiyorum bile. Aktif derse girdiğim donemde hiç kullanmadım. Özellikle matematik, İngilizce gibi uygulama isteyen branşlardan kullanan öğretmene de rastlamadım.
Ben matematikçiyim ve kitapları kullanıyorum. Şuana kadar çalıştığım okullarda hep akıllı tahtalar aktif kullanılıyordu. Şuanda biz bütün matematikçiler akıllı tahtadan ders işliyoruz, yeni atanmama rağmen eğitimini de aldım tabletimi de aldım. Eba öğretmenlerin geliştirdiği bir sistem yani eleştirmek yerine ne kadar geliştirirsek o kadar faydalı oluruz. İnternet yoksa bile bir öğretmen çok güzel ders içerikleri hazırlayıp sınıfta ders işleyebilir, ben yıllarca dershanelerde çalıştım oradaki akıllı tahta sistemleri çok daha berbattı ders asla işlenmiyordu, milli eğitimdekiler çok daha işlevsel.

Hangi okullarmış onlar akıllı tahtaların aktive olduğu?
İstanbul'da 6 okulla AB kanalında AR-GE çalışması yapıyorum. Kendim de MEB çalışanıyım ayrıca. Mutfağındayım yani işin..

Ikısi pilot okul olan bu okulların durumunu paylaşayım. Tahtalar ıkı yıl önce yerleştirildi ancak proje kapsamında verilmesi gereken en basitinden WiFi ağı dahi kurulamadı. Diğer donanımlar zaten yok. Tahtalar toz içinde ve kilitli .. Kullanımı yasak. Öğretmenlere tahta kullanımı için gerekli eğitimler verilmedi. Hoş verilecek eğitimin kalitesi de tartışılır.

Tablet sadece öğretmenlere verildi. O da pilot okullarda da. Her gün serviste bu tabletler, sırf yandaş birilerinin küpü dolsun diye tahta işinde olduğu gibi burada da kalite değildi önemsenen.
Not: devlet eliyle yapılmış uygulamadan bahsettim. Okul aile birliği, Veli desteği ile alınmış akıllı tahtalar şıkır şıkır işlemekte bazı okullarda..

Ebadan bahsedilmiş ; ebada öğrenciye tablet verilmediğinde yapabileceğin uygulamalar hali hazırda yapılmış basit eğitim uygulama siteleri ile aynı. Link de verebilirim özelden isteyene bu sitelere dair. Yıllarca kullandım zaten ben o metotları bireysel olarak.. Ayrıca ebada kaynak zenginliği namına da hiçbir şey yoktur. Çevremde eba teknolojisine hayran kalan meslektaşlarımı görünce, yıllarca bu meslekte ne yapmışlar diye şaşkınlıklara gark oluyorum.

Kitaplara değinmiyorum bile. Aktif derse girdiğim donemde hiç kullanmadım. Özellikle matematik, İngilizce gibi uygulama isteyen branşlardan kullanan öğretmene de rastlamadım.

bizimkilerin gittiği okulda akıllı tahta falan yok.. bildiğin tebeşirli tahta.. tabletleri görmedim ama ne kadar kalitesiz olduklarını kullananlardan duydum.. o değil de gerçekten kitapları beğeniyor musunuz eğitimci arkadaşlar? Cath in dediği gibi biz her yıl alıyoruz, kapağı açılmadan diğer seneye aktarıyoruz resmen..

Ben matematikçiyim ve kitapları kullanıyorum. Şuana kadar çalıştığım okullarda hep akıllı tahtalar aktif kullanılıyordu. Şuanda biz bütün matematikçiler akıllı tahtadan ders işliyoruz, yeni atanmama rağmen eğitimini de aldım tabletimi de aldım. Eba öğretmenlerin geliştirdiği bir sistem yani eleştirmek yerine ne kadar geliştirirsek o kadar faydalı oluruz. İnternet yoksa bile bir öğretmen çok güzel ders içerikleri hazırlayıp sınıfta ders işleyebilir, ben yıllarca dershanelerde çalıştım oradaki akıllı tahta sistemleri çok daha berbattı ders asla işlenmiyordu, milli eğitimdekiler çok daha işlevsel.
Öğretmenler yapıyor diye eleştirmeyeceğiz yani? :)
Çok değişik bir anlayış. Gerekli yerlere gerekli önerilerimizi ve şikayetlerimizi belirtiyoruz merak etmeyin. Ancak MEB'in aşırı bürokratik ve merkezi hiyerarşik yapısının öğretmenleri danışman niteliğinden uzaklaştırdığını, eğitimle ilgili kararları eğitimcilikle ve eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan kimselerin aldığını( bknz: 4+4+4) bilmeyen yoktur sanırım.
ayrıca ben İnternet'in olmadığı durumu bir örnek olarak sundum. Öğrencide tablet yok, akıllı tahtalar bakanlıkça kilitlenmiş durumda.. Nasıl ders içeriğini ebaya yükleyip ders işleyeceğim?

bizimkilerin gittiği okulda akıllı tahta falan yok.. bildiğin tebeşirli tahta.. tabletleri görmedim ama ne kadar kalitesiz olduklarını kullananlardan duydum.. o değil de gerçekten kitapları beğeniyor musunuz eğitimci arkadaşlar? Cath in dediği gibi biz her yıl alıyoruz, kapağı açılmadan diğer seneye aktarıyoruz resmen..
İstanbul ili için konuşayım. Çoğu okul bahsettiğin durumda zaten. Pilot okullar seçip onlara tahta kurmakla olmuyor bu iş. Hizmet her yere, en ücra köşelere dahi gidiyorsa anlam kazanıyor.
Bir de komik olan şu; tahtayı veriyor ama donanımsal hizmetini 3 Senede tamamlayamadı. Toz içinde çürüyor tahtalar :) amaç ne belli zaten, birilerinin küpü dolsun. İhaleler şenlensin.

Tablet tarafıma verildi güya ama işlemcisi, belleği, zırt bırt arızalanması... Zaten markadan belli. Şimdi söylemeyeyim de..Uğraşamam deyip attım kenara. Kendi bilgisayarımla, kendi materyalimle hazırlanmaya devam etmiştim.
Zaten eba; beyazpano tarzı bir sistem .. Yıllarca kullandım ders dışı aktivite olarak ödev yükledim, ettim. Biraz çağdaş öğretim yöntem ve teknik kullanan bir öğretmen ebaya gülüp geçiyor .kitap demişsin bir de rezaletin baş ayağı o zaten.
Ömrümde kullanmadım. Kullanan da pek görmedim. Özellikle İngilizce gibi bir ders için sadece yetersiz değil yanlış öğrenmelere sebebiyet verebilecek türdendi. Düşün ki dvd, cd yok. Dinleme aktivitelerini native speaker olmayan öğretmenin bilhassa kendi okuyarak yapmasını isteyen bir kaynak bunlarınki..

Öğretmenler yapıyor diye eleştirmeyeceğiz yani? :)
Çok değişik bir anlayış. Gerekli yerlere gerekli önerilerimizi ve şikayetlerimizi belirtiyoruz merak etmeyin. Ancak MEB'in aşırı bürokratik ve merkezi hiyerarşik yapısının öğretmenleri danışman niteliğinden uzaklaştırdığını, eğitimle ilgili kararları eğitimcilikle ve eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan kimselerin aldığını( bknz: 4+4+4) bilmeyen yoktur sanırım.
ayrıca ben İnternet'in olmadığı durumu bir örnek olarak sundum. Öğrencide tablet yok, akıllı tahtalar bakanlıkça kilitlenmiş durumda.. Nasıl ders içeriğini ebaya yükleyip ders işleyeceğim?
Bakanlıkça kilitlenmiş mi? Ben güneydoğuda da görev yaptım orada bile bütün tahtalar aktif, hatta öğrencilerin çoğunda tablet bile vardı. Şimdi de istanbuldayım hiç akıllı tahtası kilitli bir okul görmedim, kilitliyse de bu okulun problemi bence. Eleştirin canım, geliştirmeye yönelik yapıcı eleştiriye her zaman varım.

Bakanlıkça kilitlenmiş mi? Ben güneydoğuda da görev yaptım orada bile bütün tahtalar aktif, hatta öğrencilerin çoğunda tablet bile vardı. Şimdi de istanbuldayım hiç akıllı tahtası kilitli bir okul görmedim, kilitliyse de bu okulun problemi bence. Eleştirin canım, geliştirmeye yönelik yapıcı eleştiriye her zaman varım.
Size herşey iki kez mi sunulacak? Gerekli ağ yapısı kurulamadığı için aktif kullanıma hazır değil ve bu yüzden kullanım dışı olan teknik bir cihaz olarak bakanlıkça kilitli olması öngörülmüş durumda güvenlik sebebiyle...

Bakanlık onayı olmadan maddi külfeti olan bir taşınır veya taşınmazı asla kullanamazsınız. Suçtur bu. Kaldı ki zaten kullanıma hazır değil. maymuncukla girişsen çaresi yok yani.

Ayrıca eleştiride ve öneride bulunduğumu da belirttim ama neyse.. Anlayacaklarınız duymak istedikleriniz kadar belli ki :)

Güneydoğu'da tüm öğrencilerde tablet, İstanbul'da heryerde akıllı tahta... Vaha gibi:)

Velilerden duymak istiyorum mümkünse gercekten böyle ise proje yürüttüğüm 6 okulun idaresinin kapısını çalacağım.

Not: okul aile birliği/ Veli desteği ile alınmış olanlar belirtsin lütfen.

Iyi.. Hic degilse iyi kotu bir pencere gorduk..

Yokedilen, peskes cekilen, betonlasan ormanlarimizi geri getirmese, aklamasa da.. Ayakkabi kutularindan cikan milyonlarca Euroyu aklamasa da.. Yok edilmis hayvanciligi, tarimi, turizmi, artan disa bagimliligimizi, 80 senenin butun getirilerini satip savdiklari halde hala 4e katlanan dis borcumuzu karsilamasa da.. Terorist yuvasi haline gelmis ulkede halkin can guvenliginin hic edilmesini, hergun gelen sehitlerin kanini temizleyemese de.. En azindan bir kac makyajli icraat ortaya konulmus.

Yazdiklarin icinde hemen aklima getiriverdiklerinden dem vurayim, bildigin uzre orada yasamiyorum, ben 11 yil oncesini daha iyi bilirim, gerisini yandas medyada ve sosyal forumlarda okudugum kadar.. Ha bir de istatistikler var tabii, onlar esas kaynak..

AKP gelmeden once, Ecevit koalisyon hukumeti zamaninda her 10 issizden biri universiteli, simdi her 4 issizden biri universiteli. Universiteli issizlik orani $7den %12.3e cikmis. Erdogan kac kisiye universite yolu acmis bir ehemmiyeti kalmiyor, adamlar bitirdiklerinde artan oranda issiz.

18 yasindan kucuklere sigorta primleri yatsin diye GSS geldi. Anne babalarinin sigortasi yoksa GSSli olmak zorundalar onlar da bundan sonra. Hem 18 altinin bedava tedavi gorebilecegi yerler saglik ocagi, dispanser turu birinci basamak resmi kuruluslar, bunlar AKPden once herkese bedava idi, simdi sadece 18 altina mi? Ucretlendirmeyi iyi ambalajlamislar anlasilan.

Eskiden muayene kuyruklari vardi, bir gun icinde rontgen, teshis, ilac hepsini halledip evine donerdin, en fazla iki uc gun sonraya kalirdi, o zaman da SSK ve Devlet hastanelerinin fazla talebi karsilamaya yonelik ozel MR, Tomografi kurumlari ile antlasmalari vardi, herkesin odeyebilecegi rakamlarla MRini disarda da yaptirabiliyor, iki gune sonucunu alip SSK daki doktoruna geri donebiliyordun yani. 6 aylik tomografi kuyruklari yoktu. Sadece ayakta muayeneye teshis yoktu. Teshis olmadan tedaviyi savunmak abesle istigal, sonucta 1-2 haftayi simdi sadece muayene olabilmek icin bekliyorsunuz, o zamana kadar derece atlayan kanser gibi bir hastaliga yakalanmis iseniz zaten tomografiye de mezardan kalkip gidersiniz.

Eskiden Sigorta uzman doktorlarinin antlasmali ozel hastaneleri vardi, isteyen o zaman da sigortadan dolasip ameliyatini ozelde yaptiriyordu yani. Sigorta ve devlet hastanelerinin kiymetli hocalarla dolu oldugu donemler.. Dis baglantilarini birakmak zorunda birakilinca buyuk cogunlugu ozele gitti maalesef, onlarla birlikte teshis ve tedavide kalite de tabii..

Kitaplar okulda bedava dagitiliyor da ne oluyor? Cogu(aslinda her sene hepsi) cope gidiyor, paralar yardimci kitaba veriliyor. Paran cebinde mi kaliyor? Bol bol israf, kagit israfi, agac israfi, alt tarafi bir ders kitabi yapacan, onu bile adam gibi yapamiyorlar. Egitimde reform sadece bedava kitap dagitmakla olsa idi keske.. Kime sorarsan sor, egitim en cok yara alan alanlarin basinda geliyor. Orada okuyan bir cocugum olmadigina mutluyum. Kendileri bile cocuklarini yurtdisina gonderiyorlar okumaya, halbuki Turk halkina layik gordukleri sistem bu, kendileri bile begenmiyorlar. Ama AKPli destekcileri ovuyor, trajikomik.. Kendi cocuklarina layik gordukleri demek ki bu. Kitap beles olsun da..:KK39:

Bak Powerful, birileri geldi bu ulkenin her tarafina devlet hastaneleri, SSK hastaneleri goturdu, yil 1945-1960, iste saglik hizmetinde reform bu. Adlarini hatirlayan, bilen? Yok.. Biri 1961 de bir kanun cikartti, ulkeyi bastan basa Saglik Ocaklari ile bezedi, herkesler hastaliginda, hamileliginde, dogumdan sonra, cocuklarinin asisinda, herseyde oralara kostu. Bugun sayilari 6000lere variyor. Iste hizmette reform bu. Bu kanunu cikartanin adini sanini hatirlayan? Yok. O zamanlarda bilgisayar olsa idi merak etme onlar da kullanirdi. Bilgi islemin surada butun dunyaya yayilmasinin tarihi ne? Zaten AKP zamanina rastliyor. Eskiler olsa idi randevulu sistemin de kralini yaparlardi, o kurduklari hastane sayisini da iki katina cikartirlardi bu kadar teknolojik gelismelerden sonra. Yil olmus 2016, insanlara cogalin, ucer beser dogurun diyor da, daha mevcuda yeter hale getirememis hastane, doktor sayisini. Millet evde! sira beklerken rahmetli oluyor.

Yil 2016, bugun AKP iktidarinin Diyanet Bakanligina ayirdigi butce 6 Trilyon, Saglik Bakanligina ayirdigi butce 3 Trilyon. Oncelik cok net, din, sagligin iki kati onunde ve oneminde bu ulkede. Sebeplerini saymama gerek yoktur her halde, herkes biliyor. Bu ulkede cami sayisi 77 000, okul sayisi 67 000, hastane sayisi kac biliyor musun? Sadece 1220. AKPnin saglikta yaptigi ve yapacaginin ozeti iste bu. Caninizin da kiymeti bu kadar.

Ucak filan komik olmus, 2016 yilinda birak da artik insanlar ucaga binebilsin yane.. 1970lerde de herkesin evinde buzdolabi yerine tel dolap vardi, buzdolabi bir tek zenginlerde vardi ama 1985lerde evinde buzdolabi olmayani dovuyorlardi..:-)

Tabletler sadece ogretmenlere dagitilmadi ogrencilere de verildi

Size herşey iki kez mi sunulacak? Gerekli ağ yapısı kurulamadığı için aktif kullanıma hazır değil ve bu yüzden kullanım dışı olan teknik bir cihaz olarak bakanlıkça kilitli olması öngörülmüş durumda güvenlik sebebiyle...

Bakanlık onayı olmadan maddi külfeti olan bir taşınır veya taşınmazı asla kullanamazsınız. Suçtur bu. Kaldı ki zaten kullanıma hazır değil. maymuncukla girişsen çaresi yok yani.

Ayrıca eleştiride ve öneride bulunduğumu da belirttim ama neyse.. Anlayacaklarınız duymak istedikleriniz kadar belli ki :)

Güneydoğu'da tüm öğrencilerde tablet, İstanbul'da heryerde akıllı tahta... Vaha gibi:)

Velilerden duymak istiyorum mümkünse gercekten böyle ise proje yürüttüğüm 6 okulun idaresinin kapısını çalacağım.

Not: okul aile birliği/ Veli desteği ile alınmış olanlar belirtsin lütfen.
Lokal bir problem öyleyse kilitli olması, ben gayet faydalanıyorum sizi bilemem öğrencilerim de memnun. Kara tahtada ders anlatmaktan kat be kat iyi olduğu tartışılmaz. umarım daha da gelişir, bir sonraki hükümet daha da geliştirir üzerine koyar.öneriniz neydi bu arada atlamışım?

Ders kitaplarının içeriği iyi diyen öğretmenin öğretmenliğinden şüphelenirim ben kimse kusura bakmasın.
Özel ders veriyorum, onuncu yılımdayım bu sene. 10 yıl önce ders kitaplarından faydalanırken şu an velilere ilk verdiğim şey yardımcı kitap isimleri.
10 yıl önce öğrenci bulmak için çabalarken seneyi 3 öğrenciyle geçirirken şimdi çoğu zaman vakit ayıramadığım için reddediyorum öğrencileri. Bunda benim tecrübemin payı olduğu gibi okulda verilen eğitimin eksik olmasının da payı büyük. Şu an ne kadar zeki olursa olsun okulda verilen eğitimle bir yere varabilen, dershane ya da özel derse ihtiyaç duymayan öğrenci yok denecek kadar az.
Akıllı tahta bizim bölgemizdeki okullarda yok. Birinde beyaz tahta diğer ikisinde bildiğimiz tebeşirli kara tahta var. Öğretmenleri bilmiyorum ama öğrencilere tablet dağıtılmadı. Bunun sebebi gavur izmirin üvey evlat olması da olabilir, bilemiyorum...

Ders kitaplarının içeriği iyi diyen öğretmenin öğretmenliğinden şüphelenirim ben kimse kusura bakmasın.
Özel ders veriyorum, onuncu yılımdayım bu sene. 10 yıl önce ders kitaplarından faydalanırken şu an velilere ilk verdiğim şey yardımcı kitap isimleri.
10 yıl önce öğrenci bulmak için çabalarken seneyi 3 öğrenciyle geçirirken şimdi çoğu zaman vakit ayıramadığım için reddediyorum öğrencileri. Bunda benim tecrübemin payı olduğu gibi okulda verilen eğitimin eksik olmasının da payı büyük. Şu an ne kadar zeki olursa olsun okulda verilen eğitimle bir yere varabilen, dershane ya da özel derse ihtiyaç duymayan öğrenci yok denecek kadar az.
Akıllı tahta bizim bölgemizdeki okullarda yok. Birinde beyaz tahta diğer ikisinde bildiğimiz tebeşirli kara tahta var. Öğretmenleri bilmiyorum ama öğrencilere tablet dağıtılmadı. Bunun sebebi gavur izmirin üvey evlat olması da olabilir, bilemiyorum...
Ben kpss ye hazırlanırken fellik fellik milli eğitimin tarih, coğrafya kitaplarını aradım. Piyasada daha iyi,daha kapsamlı bir kaynak yoktu. Ben oldum olası ezberci eğitime karşı çıkmışımdır, yeni kitapların yapılandırmacı eğitime daha uygun, daha az bilgi, daha çok etkinlik, beyin fırtınası gibi özellikleri benim hoşuma gidiyor. Ben bilgiyi hazır vermek yerine öğrenciye bulurmak gerektiğini düşünüyorum.istediğiniz şeyden şüphe duyabilirsiniz bence mahsuru yok.

Ben kpss ye hazırlanırken fellik fellik milli eğitimin tarih, coğrafya kitaplarını aradım. Piyasada daha iyi,daha kapsamlı bir kaynak yoktu. Ben oldum olası ezberci eğitime karşı çıkmışımdır, yeni kitapların yapılandırmacı eğitime daha uygun, daha az bilgi, daha çok etkinlik, beyin fırtınası gibi özellikleri benim hoşuma gidiyor. Ben bilgiyi hazır vermek yerine öğrenciye bulurmak gerektiğini düşünüyorum.istediğiniz şeyden şüphe duyabilirsiniz bence mahsuru yok.

Ezberci eğitime karşı olduğumuz için bu sistemden memnun değiliz. Ezbere karşıyım deyip şu eğitim sistemini ve içi boşaltılmış kitapları övmek de abesle iştigal.

Yeni kitapların içinde hiç bir şey yok, gerçekten bomboş, içi boşaltılmış. Ödev vermek de yasak bildiğim kadarıyla. Bu çocuklar kendi kendilerine akıl edip şu konuyu araştırayım da öğreneyim demeyecek farkındasınız değil mi? Öğretmenin görevi bilgiyi aktarmaktır. Konuyu anlatmak, öğretmek ondan sonra araştırmaya sevketmek, katılımcı bir ders işlemek esas olmalıdır. Kitapta hiç bişey yokken öğretmen ne anlatacak?

Ezberci eğitime karşı olduğumuz için bu sistemden memnun değiliz. Ezbere karşıyım deyip şu eğitim sistemini ve içi boşaltılmış kitapları övmek de abesle iştigal.

Yeni kitapların içinde hiç bir şey yok, gerçekten bomboş, içi boşaltılmış. Ödev vermek de yasak bildiğim kadarıyla. Bu çocuklar kendi kendilerine akıl edip şu konuyu araştırayım da öğreneyim demeyecek farkındasınız değil mi? Öğretmenin görevi bilgiyi aktarmaktır. Konuyu anlatmak, öğretmek ondan sonra araştırmaya sevketmek, katılımcı bir ders işlemek esas olmalıdır. Kitapta hiç bişey yokken öğretmen ne anlatacak?
Ben yeni kitaplar mükemmel demiyorum ama eskiye göre yenilikçi eğitim sistemine daha uygun diyorum. Sizi bilmiyorum ama benim okulumda akıllı tahta var,birsürü dijital kaynak yüklü kitaptan etkinlik yapıyoruz, beyin fırtınası yapıyoruz sonra akıllı tahtadan soru çözüyoruz, önemli noktaları not aldırıyorum. Ödev filan da verilebiliyor,ben veriyorum. Öğrenciyi derste tutmak, ilgisini çekmek daha kolay. Arada kısa belgesel tarzı şeyler izletiyorum, internet bir derya, işime yarayacak illaki birşeyler bulup derste çocuklarla paylaşabiliyorum,benim işime yaradı bu sistem eskiye nazaran.

Ben yeni kitaplar mükemmel demiyorum ama eskiye göre yenilikçi eğitim sistemine daha uygun diyorum. Sizi bilmiyorum ama benim okulumda akıllı tahta var,birsürü dijital kaynak yüklü kitaptan etkinlik yapıyoruz, beyin fırtınası yapıyoruz sonra akıllı tahtadan soru çözüyoruz, önemli noktaları not aldırıyorum. Ödev filan da verilebiliyor,ben veriyorum. Öğrenciyi derste tutmak, ilgisini çekmek daha kolay. Arada kısa belgesel tarzı şeyler izletiyorum, internet bir derya, işime yarayacak illaki birşeyler bulup derste çocuklarla paylaşabiliyorum,benim işime yaradı bu sistem eskiye nazaran.

Ama sizin öğrencileriniz de bana ya da benim gibi özel ders veren insanlara koşuyor ilk fırsatta. Hiç bir öğrencim özel ders almıyor diyemezsiniz değil mi? Demek ki bir eksik var.

Bence yeni kitaplar berbat.37 yaşındaki hocamız diyor zamanında okulda öğrendim ben İngilizceyi diye.Arkadaş 12 yıldır ingilizce gördük hala ı go,you go,we go ..:KK34:
Sürekli aynı şeyler ,amaç dil öğretmek değil bence .
Biz hiçbir dersi kitaptan işlemedik bu arada,dini bile hatta .O derece boş bence de .Kardeşim temel liseye gidiyor,ders kitabı diye bir şey yok ,yardımcı kitaplardan işliyorlar full

Konuya yapılan yorumları okursanız alakayı kurabilirsiniz .. Eksiklerim elbette var ama oda Akp nin hizmetlerini eksik yazmış olmamdır.
Hizmetlerini rksik yazmis olabilirsin ama hizmetlerin iceriklerini de okumalisin mesela. 18 yas alti sigorta yazdigin gibi bir sey degil mesela.

Çok ateşli iktidar savunucusu öğretmen gördüm. Hemen her konuda iktidarın hizmetini öve öve göklere çıkaran bu insanlar, iş eğitim oldu mu orda dur demesini biliyorlardı. En fanatik taraftarları bile bu adamların eğitimde çuvalladığını kabul ediyor,hatta kitapların k'sını Bile öven duymamıştım.

Trollendiğimizi düşünmeye başladım. :)

Türkiyeye halaret edilmemiş ki erdoğana edilmiş. Doğru bulmasak da üzerimize alınmıyoruz.

Ama yine de bizim c. Başkanımız. Biz kendi içimizde kabul etmeyebiliriz , gizli gizli yaparız hakaretimizi ama dış düşmanlar haddini bilmeli.
Bencede dava açılmalı. Bura gibi değil hukuk sistemi. Çatır çatır, cabucak kazanır.

X