- 12 Temmuz 2006
- 55.803
- 214.259
- 52
Bence tabii şahsi görüşüm, eğitim kredili sistemle birlikte baş aşağı gitmeye başladı, yeğenim kredili sistem mağduru mesela, çocuk doğru dürüst birşey öğrenmemişti o dönem, sonra kızımın eğitimine bakıyorum, hep parmak hesabıyla yaptılar matematiği, çarpım tablosunu bilmedi hiç, öğretmeniyle çok zaman ters düştüm, okuma yazmayı öğrenirken bile kendi bildiğimi yaptım, iyi ki de yaptım öğretmene kalsa 1. sınıf biterken anca öğrenirdi.Ben kendi neslime kayıp kuşak diyordum eskiden. Ama şimdikilere bakınca asıl kayıp kuşak onlar diyorum. Bizim en azından öğretmenlerimiz tam anlamıyla öğretmendi.
Unuversitedeyken eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlarım vardı. Onların yüzüne de derdim sizden öğretmen olmaz, ne yazık ki çocuklarımızı siz okutacaksiniz diye, hala diyorum.
Enstitüler efsane mune. Ordan mezun öğretmenlerden iyisi bir daha gelmez bu ülkeye.
Enstitü mezunu öğretmenler çok idealistti birde, ki benim ilkokul öğretmenimle yan komşum aynı okuldan mezun arkadaşlar, bir mantoyu birlikte giyerlermiş hep anlatırdı, yokluklarla okumuş kadınlar, hep takdir ettim onları içlerinde nasıl bir sevgi, eğitim aşkı varsa bize çok güzel aktardılar.