- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
Daha iyiye gittiğini savunmadım,sadece interaktif eğitimden faydalanabilineceğini, çocukların ilgisini çekmek adına yararlanabileceğini savundum. Dünyada da eğilim bu yönde, çünkü akıllı telefonlar hayatımızın merkezinde.misal ben ders anlatırken çocuk arkada snap yolluyor arkadaşlarına, instagram beğenilerine bakıyor, önünde sürekli akan bir ekran, yenilenen bilgiler. Ben de tebeşirle tahtaya türev alma formüllerini yazıyorum,ya da soru yazıyorum... İlgilerini çekmediği gibi, tahtaya yazı yazarken sınıfı kontrol etmem de imkansız.akıllı tahtada en azından gözüm sınıfın üzerinde kim ne yapsa kontrol ediyorum, araya da bir matematikçinin hikayesini sıkıştırıyorum misal ilgi dağıldığında. Yani slaytları yansıt geç demek değil akıllı tahta, teknolojiyi iyi kullanabilen ve özverili bir öğretmen harikalar yaratabilir. Gayet tarafsız bakıyorum en azından bu teknoloji madem sınıflara gelmiş kullanılabilir diyorum. İnanamıyorum sen nasıl eğitim sistemini savunursun,gülüyorum çok komiksin gibi yorumlar gelince haliyle bende patladım biryerde. Hadi hepimiz eğitim sistemine lanet okuyalım sayfalarca bu hiçbirşey kazandırmaz, kitaplar sonraki mesele dediğim gibi önce eğitim sistemi dediğiniz gibi öğrenciler arasındaki farkı açmasın,matematik yapabilen iyi öğrenci diğerleri çöp ayrımı olmasın, öyle bir sistem olsun ki eleğin altında kalanlar, boş boş 15 yıl heba edenler olmasın.bu şuan imkansız görünüyor ama birşeye kafa patlatacaksak buna patlatalım diyorum, hepsi bu.Alttaki mesajınız hepimizin gönlünden geçen ve evet en büyük problemimiz.
Üzerinize gelinmesi ve benim bir öğretemen olmadığım konusundaki laf çarpıtmanıza gelince bende 2 yıl öncesine kadar üniversitede öğretim elemanıydım. Bir veli olarak gözlemlerim size komik geldi sanırım ama bir öğretim elemanının üniversiteye gelen öğrenci kalitesini eleştirmesine izin verirsiniz umarım.
Öğretmenlere yüklendiğimi de düşünmeyin diğer mesajımdan ,üniversitedeki öğretim elemanlarını da, şımarık velileri de eleştiririm hep burda.Çook saygı duyduğum öğretmenler ve Veli'lerde vardır ayrıca. Ama tüm bunların hepsi birden bozulmaya yüz tuttuğuna göre hatayı sistemde aramak gerektiğini düşünüyorum.
Üzerinize gelinme sebebi de, kendi öğretim hayatımızla çocuklarımızın aldığı eğitimi kıyasladığımızda çok fazla yanlış görmemiz ama sizin daha iyiye gittiğini savunmanız.
Beni ciddiye almamanıza üzüldüm ama yine de yazmadan duramadım