• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iNGiLTERE Paylasim Alani(Tanisma)

hayirli olsun canim Allah hayirli evlatlar nasip etsin insallah ingilterenin neresinde oturuyorsun ben birmingham dayim west midlands da

teşekkür ederim, :1hug:
biz Londra'dayız...hamile olduğumu yazdım da, ben de çok emin değilim burdaki sağlık sisteminden, çok da ilgilenmiyorlar, onu yazacaktım...

Arkadaşlar eşim eğitimci, buradaki yurdışı görev sınav ve mülakatını kazandı. Seneye İngiltere'ye (Londra) gitme ihtimalimiz çok yüksek. Orada Türk ailelerin çocuklarıyla ilgileneceğiz. Matemetik ve Türk kültürü ile ilgili... Yalnız çok kararsızız. Milli eğitim 1400 sterlin maaş veriyormuş.Türkiye'deki maaşı da devam edecek.Ancak ben orada çalışamayacağım için çok bişey değişmez. Burada maddi manevi bir sıkıntımız yok çok şükür.Bırakmak zor geliyor. Ama birtaraftan oradaki çocuklarımızla da ilgilenmek istiyoruz.4yıllık evliyiz,çocuğumuz yok.Dil problemimiz var. Ne dersiniz bu paraya orada nasıl geçinilir. Londra'da hayat nasıl gelmemize değer mi? Yaşadığınız sıkıntılar,güzellikler,bize fikir verecek bişeyler paylaşırsanız çok sevinirim.Herkese sevgiler...

Arkadaşlar eşim eğitimci, buradaki yurdışı görev sınav ve mülakatını kazandı. Seneye İngiltere'ye (Londra) gitme ihtimalimiz çok yüksek. Orada Türk ailelerin çocuklarıyla ilgileneceğiz. Matemetik ve Türk kültürü ile ilgili... Yalnız çok kararsızız. Milli eğitim 1400 sterlin maaş veriyormuş.Türkiye'deki maaşı da devam edecek.Ancak ben orada çalışamayacağım için çok bişey değişmez. Burada maddi manevi bir sıkıntımız yok çok şükür.Bırakmak zor geliyor. Ama birtaraftan oradaki çocuklarımızla da ilgilenmek istiyoruz.4yıllık evliyiz,çocuğumuz yok.Dil problemimiz var. Ne dersiniz bu paraya orada nasıl geçinilir. Londra'da hayat nasıl gelmemize değer mi? Yaşadığınız sıkıntılar,güzellikler,bize fikir verecek bişeyler paylaşırsanız çok sevinirim.Herkese sevgiler...

selam arkadasim sana su kadarini soyleyim esinizin maasi iyiyse hicte gelmeyin evler cok pahali zaten geldiginizde kiradami oturacaksiniz kiralar zaten maasinizin yarisindan fazlasini goturuyor ayrica vargide baya gidiyor benim esim 1600 sterlin aliyor vergiye gidiyor 1400 kaliyor 625 kiraya ayda 150 de gidaya ama sadecede gidaya baskabirseyler alim dersen daha fazla gidiyor yani ucu ucuna ancak dek getiriyoruz daha evime hic esya almadim bir koltugum 2 sandalyem var boyle esyali ev tuttuk ingiltereye gelelide 8 ay oldu.para harcamazsan siikarsan azcik para tutarsin ama giysiydi suydu muydu ooooooooooohhhhhhhoooooo evin yolunu bulamayiz cok az para birikiyor esim dogma buyume avrupali ama turk eger trde guzel bi is bulsa hemen giderim trye bunlar benim goruslerim yinede karar sizin allah hakkinizda hayirlisini versin

Ben biraz daha farkli dusunuyorum arkadaslardan bence eger boyle bir firsatiniz varsa kesinlikle gelmelisiniz hayata 1 kez geliniyor ve dunyanin en gelismis avrupa ulkesinde yasama sansi doguyor 1 dk bile dusunmezdim ewet pahali ulke ozellikle londra ama bu kultur , yasam tarzi, gercek demokrasi, gercek ozgurluk, insan haklari bunlarin burda kalinip yasanmasi lazim turkiye yine bizim turkiye nezaman istersek gideriz o yuzden denemeye deger diyorum :)

Herkese merhaba;
Yıllardır hayalim İngiltere'de yaşamak...
2 sene önce ülkenin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olunca au-pair olarak bile olsa ingiltereye gitmek kanaatindeydim ta ki çok cazip bir iş teklifi alana kadar.Şu anda türkiyede mesleğimi yapabileceğim en iyi firmalardan birinde çalışıyorum.Ama aklımın bir yanında hep gitmek var.Tek korkum ailemin hasreti.Yoksa yaşam koşullarımın buradakinden aşağı inme ihtimalinden bile korkmuyorum.Au pair işinden bazı olumsuz duyumlarım nedeniyle vazgeçtim.HSMP Yüksek Nitelikli Göçmen Programından haberdar oldum araştırma yaparken.Bu program hakkında bilginiz varsa yardımcı olur musunuz lütfen?

Biz de dört aydır Londra'dayız. Bundan önce 1,5 yıl Berlin^deydik, ondan öncesi de İstanbul.
Biz de eşimin iş durumu yüzünden geldik. Üniversitede araştırmacı olarak çalışıyor. Princess of rain'in de dediği gibi Londra çok pahalı bir şehir. Biz de çoğu kişiden duymuştuk gelmeden önce de, bu kadar pahalı beklemiyorduk açıkçası.

Ev kiraları hakkında fikir edinmek istiyorsan şöyle siteler işine yarayabilir: http://www.loot.com/
http://www.primelocation.com/

Semtlerle ilgili bilgileri de buradan bulabilirsin:
http://www.upmystreet.com/

Bana da sorabilirsein bakarken, seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

Biz de zar zor geçiniyoruz, ayrıca İstanbul'daki evimizin de kapısını kilitleyip geldik buralara, oranın da hala aidatını, sigortasını her birşeyini ödüyoruz. Benim Almanya'da çalışma iznim yoktu, burada da şimdi çocuk bekliyoruz, zaten çalışamam bir süre.... Aynı durumdayız yani. İki eş de çalışsa burada geçim bu kadar zor olmaz, belki İstanbul'da da tek eş çalışınca geçim sorunu oluyordur......

Ama sonuçta buralara yerleşmeyi düşünmüyoruz. Geçici gözle bakıyoruz, iki üç yıl da para koymayalım kenara dedik mesela. Türkiye'ye dönünce toparlarız yine diye düşünmüştük.
Bizim için önemli olan eşimin tecrübe kazanmasıydı, biraz dışımızı sıkarız dedik, geldiğimize de pişman olmadık. tamam İstanbul'daki, Berlin'deki kadar rahat değiliz ama, bazı şeyler de yaşamaya, orada bulunmaya değer. Londra kültür sanat açısından çok renkli bir şehir.

Eşinin de ne güzel mesleği var ve buraya geldiğinde buradaki çocuklara kim bilir ne kadar faydası dokunacak. Dil probleminiz varmış, belki bu açığı kapatmak için de burası sizin için bir fırsattır...
Bilmiyorum, artılarıyla eksileriyle karar sizin tabi...
Sıkıntı çekersiniz ama aç kalmazsınız diye özetleyeyim kısaca :))
merhaba dilek,
ben de 2 aya kadar leedse yerlesiyorum. ben muhendisim ve orda bir ingiliz firma bana calisma izni aliyor. maasim tr. de calistigim isten iyi olmayacak ama orda kazanacagim deneyimin buna degecegini dusunuyorum. Cunku ingilterede yasamak benim de en buyuk hayallerimden biriydi. Firma konaklama masraflarini da saglik masraflarini da karsilamiyor. Kendim halletmek zorundayim. Konaklamadan cok beni saglik sistemi endiselendiriyor. Cunku benim bazi saglik sorunlarim var burda rutin kontrollerim filan var. SAna sormak istedigim sey ozel saglik sigortasi mi yaptırmam gerekir bunun ortalama maliyeti nedir yoksa vergileri odeyip devlet hastanelerinden mi hizmet almaliyim. Vergilerin bana maliyeti ortalam nedir? Cevap verebilirsen cok sevinirim.

slm arkadaslar,
bisey sormak istiyorum. ingilterede elektrikli aletler 220v da mi 110v da mi calisiyor. yani tr. de 220v kullaniliyor ya tr. de kullandiklarimizi ingilterede de kullanabiliyomuyuz? ingilterede 110v kullaniliyo diye duymustum da.

benim epilasyon makinem var trden getirmistim kullaniyorum tabi ucuna 3 baslikli bir aparat alman gerekiyor heryerde var o aparattan 1 poundta bulabilirsin

merhaba dilek,
ben de 2 aya kadar leedse yerlesiyorum. ben muhendisim ve orda bir ingiliz firma bana calisma izni aliyor. maasim tr. de calistigim isten iyi olmayacak ama orda kazanacagim deneyimin buna degecegini dusunuyorum. Cunku ingilterede yasamak benim de en buyuk hayallerimden biriydi. Firma konaklama masraflarini da saglik masraflarini da karsilamiyor. Kendim halletmek zorundayim. Konaklamadan cok beni saglik sistemi endiselendiriyor. Cunku benim bazi saglik sorunlarim var burda rutin kontrollerim filan var. SAna sormak istedigim sey ozel saglik sigortasi mi yaptırmam gerekir bunun ortalama maliyeti nedir yoksa vergileri odeyip devlet hastanelerinden mi hizmet almaliyim. Vergilerin bana maliyeti ortalam nedir? Cevap verebilirsen cok sevinirim.

arkadasim once bu ulkede vizen olmasi saglik masraflarinin ucretsiz olmasi icin yeterli simdi geldigin zaman buraya NHS kayit olucaksin buda soyle oluyor evine yakin SURGERY denen kucuk klinikler muaynehaneler var, oraya gidip adresini kimlik bilgilerini verip kayit olmak istedigini belirtceksin ucretsizdir bu kayittan yaklasik 1hafta sonra sana bir kart gelir uzerinde nhs numaran olan iste bu numara senin bir nevi saglik karnen sorunun oldugunda kayit oldugun klinige gidip dr randevusu aliyorsun muayne oluyorsun eger basit bir seyse seni tedavi edici ilaci yaziyor yok eger brans hekimi bakicaksa seni buyuk hastaneye sevkediyor orada rutin kontrollerini belirtirsin zaten bu ulkde sadece dis ve plastik cerrahi ucretli hizmet veriyor onun disinda saglik hizmetleri ve dr recetelere yazdigi ilaclar kesinlikle ucretsiz umarim anlasilir yazmisimdir konaklamaya gelince esyali odalar tutabilirsin gayet temiz yerler var cokta hesapli guvenli vergiye gelince zaten vergin maasindan kesilicek ayrica kalacagin yere verecegin paradan belediye vergisi kesilcek iste bu tum vergiler ucretsiz saglik hizmetleri icin maasinin ne kadar oldugunu kalacagin yerin belediye rakamlarini bilmedigimiz icin rakam soylemek zor biz birmingham dayiz 170pound oduyor esim semtimiz cok iyi bir arkadasim sadece 70 oduyor leeds tede londrada oldugu kadar yuksek rakamlar olucagini sanmiyorum ama dilersen esime sorarim aklina takilan baska seyler olursa yaz yardimci olmaya calisirim bizim sehre gelseydin kalicak yer sorununu ayarlardik turk bir arkadasimizin buyuk guzel bir evi var odalarini tek tek kiraya veriyorhaftalik 70pound tan orada kalabilirdin internet turk tv hersey vardi

arkadasim once bu ulkede vizen olmasi saglik masraflarinin ucretsiz olmasi icin yeterli simdi geldigin zaman buraya NHS kayit olucaksin buda soyle oluyor evine yakin SURGERY denen kucuk klinikler muaynehaneler var, oraya gidip adresini kimlik bilgilerini verip kayit olmak istedigini belirtceksin ucretsizdir bu kayittan yaklasik 1hafta sonra sana bir kart gelir uzerinde nhs numaran olan iste bu numara senin bir nevi saglik karnen sorunun oldugunda kayit oldugun klinige gidip dr randevusu aliyorsun muayne oluyorsun eger basit bir seyse seni tedavi edici ilaci yaziyor yok eger brans hekimi bakicaksa seni buyuk hastaneye sevkediyor orada rutin kontrollerini belirtirsin zaten bu ulkde sadece dis ve plastik cerrahi ucretli hizmet veriyor onun disinda saglik hizmetleri ve dr recetelere yazdigi ilaclar kesinlikle ucretsiz umarim anlasilir yazmisimdir konaklamaya gelince esyali odalar tutabilirsin gayet temiz yerler var cokta hesapli guvenli vergiye gelince zaten vergin maasindan kesilicek ayrica kalacagin yere verecegin paradan belediye vergisi kesilcek iste bu tum vergiler ucretsiz saglik hizmetleri icin maasinin ne kadar oldugunu kalacagin yerin belediye rakamlarini bilmedigimiz icin rakam soylemek zor biz birmingham dayiz 170pound oduyor esim semtimiz cok iyi bir arkadasim sadece 70 oduyor leeds tede londrada oldugu kadar yuksek rakamlar olucagini sanmiyorum ama dilersen esime sorarim aklina takilan baska seyler olursa yaz yardimci olmaya calisirim bizim sehre gelseydin kalicak yer sorununu ayarlardik turk bir arkadasimizin buyuk guzel bir evi var odalarini tek tek kiraya veriyorhaftalik 70pound tan orada kalabilirdin internet turk tv hersey vardi
cok cok tesekkur ederim nnurayy,
inan o kadar yardimci oldu ki verdigin bilgiler. Cevremde bunlari bilen kimse yok.Bu sitenin yararini birkez daha anladim. Anladigim kadariyla NHS a kayitli olduktan sonra private healthcare yaptirmama gerek yok. Oyle mi? Bi de bana isveren sozlesmede UK vatandasi gibi national insurance ı odersem NHS dan yararlanabilecegimi soyluyor. Bunun icin maasimdan ortalama ne kadar kesilir? National insurance a ek olarak bir de maximum 170 pound diyelim belediye vergisi odeyecegim istersem bu da maasimdan mi kesilecek? Bir de kira odeyecegim. Dogru mu anlamisim? Cok tesekkurler. Belediye vergisini esine sorabilirsen nnurayy cok sevinirim.
Bir de oda kiralarsam wc banyo filan odanin icinde mi oluyor. 1+1 benzeri yerlerin (mutfak dahil) kirasi hakkinda bir fikrin var mi? Cok tesekkurler.

cok cok tesekkur ederim nnurayy,
inan o kadar yardimci oldu ki verdigin bilgiler. Cevremde bunlari bilen kimse yok.Bu sitenin yararini birkez daha anladim. Anladigim kadariyla NHS a kayitli olduktan sonra private healthcare yaptirmama gerek yok. Oyle mi? Bi de bana isveren sozlesmede UK vatandasi gibi national insurance ı odersem NHS dan yararlanabilecegimi soyluyor. Bunun icin maasimdan ortalama ne kadar kesilir? National insurance a ek olarak bir de maximum 170 pound diyelim belediye vergisi odeyecegim istersem bu da maasimdan mi kesilecek? Bir de kira odeyecegim. Dogru mu anlamisim? Cok tesekkurler. Belediye vergisini esine sorabilirsen nnurayy cok sevinirim.
Bir de oda kiralarsam wc banyo filan odanin icinde mi oluyor. 1+1 benzeri yerlerin (mutfak dahil) kirasi hakkinda bir fikrin var mi? Cok tesekkurler.

canim soyle acikliyim sana NHS dedigimiz olay su bizdeki devlet hastanesi tarzi sadece burda ilaca ve dr muaynesine ucret odemiyorsun seni buyuk hospitala yollasada ucret yok sen buraya resmi yolla giren bir insansin kacak degilsin yani bu imkanlardan yararlanabilirsin demek zaten sen maasini alirken ister iste ister isteme o vergiler senden kesilecek zaten maas bordronda gorursun o sana 170 dedigim belediye vergisinide zaten verecegin kiranin icinde olur ornek haftalik 50poundluk yer tutarsin ama o sana 75 mal olur buda vergi su elektrik demek belediye vergisinin ayrica maasinla ilgisi yok burda herseyin bir vergisi var ama yinede senin icin esimden ogrenir sana daha detayli bilgide veririm oda sorunada gelince malesef oda tutunca wc banyo mutfak ortak kullanimli oluyor benim bircok ogrenci arkadasimdan iyi biliyorum dedigin 1+1 kiralik yerler cok pahalidir biz su anda 2+1 daireye 650 veriyoruz bence sende cok vergi vermek istemiyorsan muthis rakamda bir maas almiycaksan sana oda tutmani oneririm kiranin altindan kalkamazsin arkadasim emin ol elektrik su vergi kablolu tv internet bunlar o 650ye dahil bile degil burada esimin arkadaslari var evlerini oda oda ogrenciye calisana kiraya veriyorlar en son 70 pound haftalik istiyorlardi buraya gelecek olsan inan elimden geleni yapardim ama leeds bilmedigim bir yer yinede senin durumunu esime aksam danisirim sana yine buraya detaylica yazarim burdan bakarim leedsteki kiralik yerlerin internet adreslerine sana iletirim sitelerine girer odalara ucretlerine ve oda resimlerine bakar is yerine yakin bir yer bulur 2ay sonraya yer ayirtirsin biliyorsun burda okullar acildimi dil ve universt. yer bulmak zorlasiyor esimle konusup yine buraya yazarim hoscakal

Selam arkadaslar,

Tr'deydim bende tatil yaptik ama birazda pisman oldum. Kizlar, ben hep hasta olduk, asiri sicaklarda bize cok zor geldi. Hava degisikligi vede duzen degisikligi bizi cok sarsti bu sene. Gezmekde hic gozum kalmamisti, hep evde otursam diyordum :-)

Yeni gelenlere hosgeldiniz.

Sevgiler
Nurcan

Selam arkadaslar,

Tr'deydim bende tatil yaptik ama birazda pisman oldum. Kizlar, ben hep hasta olduk, asiri sicaklarda bize cok zor geldi. Hava degisikligi vede duzen degisikligi bizi cok sarsti bu sene. Gezmekde hic gozum kalmamisti, hep evde otursam diyordum :-)

Yeni gelenlere hosgeldiniz.

Sevgiler
Nurcan

bende gidemedim bu sene:çok üzgünüm: seneye insallah gidicem evet annemler oyle diyor acaip sicak kavruluyoruz diyor bende diyorum bizde burda donuyoz ya bugun cok soguk ingiltere sanki yoksa benmi usuyorumsenağlama

bende gidemedim bu sene:çok üzgünüm: seneye insallah gidicem evet annemler oyle diyor acaip sicak kavruluyoruz diyor bende diyorum bizde burda donuyoz ya bugun cok soguk ingiltere sanki yoksa benmi usuyorumsenağlama

Ben geldigimden beri usuyorum ama yinede degismem buranin havasini - soz buranain havasini s1kayet etmeyecem artik sırnaşık şey

Bir gribe yakalandik hala ustumuzden atamadik, hala yorgunluk var uzerimde, yaslandim galiba. Eskiden cok gezerdik yorulma nedir bilmezdik. Nerde o gunler şutarafagitti

Ben de buranin havasina pek alisamadim ama bogucu sicaklardan daha iyidir diye dusunuyorum. Ben de TRden yeni geldim, gercekten cok sicaklarda insanin hic gezesi olmuyor.

Back