Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar,
ben de 4 aydır ingilteredeyim.... ve de hamileyim :CüvCüv:
hayirli olsun canim Allah hayirli evlatlar nasip etsin insallah ingilterenin neresinde oturuyorsun ben birmingham dayim west midlands da
Arkadaşlar eşim eğitimci, buradaki yurdışı görev sınav ve mülakatını kazandı. Seneye İngiltere'ye (Londra) gitme ihtimalimiz çok yüksek. Orada Türk ailelerin çocuklarıyla ilgileneceğiz. Matemetik ve Türk kültürü ile ilgili... Yalnız çok kararsızız. Milli eğitim 1400 sterlin maaş veriyormuş.Türkiye'deki maaşı da devam edecek.Ancak ben orada çalışamayacağım için çok bişey değişmez. Burada maddi manevi bir sıkıntımız yok çok şükür.Bırakmak zor geliyor. Ama birtaraftan oradaki çocuklarımızla da ilgilenmek istiyoruz.4yıllık evliyiz,çocuğumuz yok.Dil problemimiz var. Ne dersiniz bu paraya orada nasıl geçinilir. Londra'da hayat nasıl gelmemize değer mi? Yaşadığınız sıkıntılar,güzellikler,bize fikir verecek bişeyler paylaşırsanız çok sevinirim.Herkese sevgiler...
Arkadaşlar eşim eğitimci, buradaki yurdışı görev sınav ve mülakatını kazandı. Seneye İngiltere'ye (Londra) gitme ihtimalimiz çok yüksek. Orada Türk ailelerin çocuklarıyla ilgileneceğiz. Matemetik ve Türk kültürü ile ilgili... Yalnız çok kararsızız. Milli eğitim 1400 sterlin maaş veriyormuş.Türkiye'deki maaşı da devam edecek.Ancak ben orada çalışamayacağım için çok bişey değişmez. Burada maddi manevi bir sıkıntımız yok çok şükür.Bırakmak zor geliyor. Ama birtaraftan oradaki çocuklarımızla da ilgilenmek istiyoruz.4yıllık evliyiz,çocuğumuz yok.Dil problemimiz var. Ne dersiniz bu paraya orada nasıl geçinilir. Londra'da hayat nasıl gelmemize değer mi? Yaşadığınız sıkıntılar,güzellikler,bize fikir verecek bişeyler paylaşırsanız çok sevinirim.Herkese sevgiler...
merhaba dilek,Biz de dört aydır Londra'dayız. Bundan önce 1,5 yıl Berlin^deydik, ondan öncesi de İstanbul.
Biz de eşimin iş durumu yüzünden geldik. Üniversitede araştırmacı olarak çalışıyor. Princess of rain'in de dediği gibi Londra çok pahalı bir şehir. Biz de çoğu kişiden duymuştuk gelmeden önce de, bu kadar pahalı beklemiyorduk açıkçası.
Ev kiraları hakkında fikir edinmek istiyorsan şöyle siteler işine yarayabilir: http://www.loot.com/
http://www.primelocation.com/
Semtlerle ilgili bilgileri de buradan bulabilirsin:
http://www.upmystreet.com/
Bana da sorabilirsein bakarken, seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
Biz de zar zor geçiniyoruz, ayrıca İstanbul'daki evimizin de kapısını kilitleyip geldik buralara, oranın da hala aidatını, sigortasını her birşeyini ödüyoruz. Benim Almanya'da çalışma iznim yoktu, burada da şimdi çocuk bekliyoruz, zaten çalışamam bir süre.... Aynı durumdayız yani. İki eş de çalışsa burada geçim bu kadar zor olmaz, belki İstanbul'da da tek eş çalışınca geçim sorunu oluyordur......
Ama sonuçta buralara yerleşmeyi düşünmüyoruz. Geçici gözle bakıyoruz, iki üç yıl da para koymayalım kenara dedik mesela. Türkiye'ye dönünce toparlarız yine diye düşünmüştük.
Bizim için önemli olan eşimin tecrübe kazanmasıydı, biraz dışımızı sıkarız dedik, geldiğimize de pişman olmadık. tamam İstanbul'daki, Berlin'deki kadar rahat değiliz ama, bazı şeyler de yaşamaya, orada bulunmaya değer. Londra kültür sanat açısından çok renkli bir şehir.
Eşinin de ne güzel mesleği var ve buraya geldiğinde buradaki çocuklara kim bilir ne kadar faydası dokunacak. Dil probleminiz varmış, belki bu açığı kapatmak için de burası sizin için bir fırsattır...
Bilmiyorum, artılarıyla eksileriyle karar sizin tabi...
Sıkıntı çekersiniz ama aç kalmazsınız diye özetleyeyim kısaca :))
tesekkur ederim princess of rain.benim epilasyon makinem var trden getirmistim kullaniyorum tabi ucuna 3 baslikli bir aparat alman gerekiyor heryerde var o aparattan 1 poundta bulabilirsin
merhaba dilek,
ben de 2 aya kadar leedse yerlesiyorum. ben muhendisim ve orda bir ingiliz firma bana calisma izni aliyor. maasim tr. de calistigim isten iyi olmayacak ama orda kazanacagim deneyimin buna degecegini dusunuyorum. Cunku ingilterede yasamak benim de en buyuk hayallerimden biriydi. Firma konaklama masraflarini da saglik masraflarini da karsilamiyor. Kendim halletmek zorundayim. Konaklamadan cok beni saglik sistemi endiselendiriyor. Cunku benim bazi saglik sorunlarim var burda rutin kontrollerim filan var. SAna sormak istedigim sey ozel saglik sigortasi mi yaptırmam gerekir bunun ortalama maliyeti nedir yoksa vergileri odeyip devlet hastanelerinden mi hizmet almaliyim. Vergilerin bana maliyeti ortalam nedir? Cevap verebilirsen cok sevinirim.
cok cok tesekkur ederim nnurayy,arkadasim once bu ulkede vizen olmasi saglik masraflarinin ucretsiz olmasi icin yeterli simdi geldigin zaman buraya NHS kayit olucaksin buda soyle oluyor evine yakin SURGERY denen kucuk klinikler muaynehaneler var, oraya gidip adresini kimlik bilgilerini verip kayit olmak istedigini belirtceksin ucretsizdir bu kayittan yaklasik 1hafta sonra sana bir kart gelir uzerinde nhs numaran olan iste bu numara senin bir nevi saglik karnen sorunun oldugunda kayit oldugun klinige gidip dr randevusu aliyorsun muayne oluyorsun eger basit bir seyse seni tedavi edici ilaci yaziyor yok eger brans hekimi bakicaksa seni buyuk hastaneye sevkediyor orada rutin kontrollerini belirtirsin zaten bu ulkde sadece dis ve plastik cerrahi ucretli hizmet veriyor onun disinda saglik hizmetleri ve dr recetelere yazdigi ilaclar kesinlikle ucretsiz umarim anlasilir yazmisimdir konaklamaya gelince esyali odalar tutabilirsin gayet temiz yerler var cokta hesapli guvenli vergiye gelince zaten vergin maasindan kesilicek ayrica kalacagin yere verecegin paradan belediye vergisi kesilcek iste bu tum vergiler ucretsiz saglik hizmetleri icin maasinin ne kadar oldugunu kalacagin yerin belediye rakamlarini bilmedigimiz icin rakam soylemek zor biz birmingham dayiz 170pound oduyor esim semtimiz cok iyi bir arkadasim sadece 70 oduyor leeds tede londrada oldugu kadar yuksek rakamlar olucagini sanmiyorum ama dilersen esime sorarim aklina takilan baska seyler olursa yaz yardimci olmaya calisirim bizim sehre gelseydin kalicak yer sorununu ayarlardik turk bir arkadasimizin buyuk guzel bir evi var odalarini tek tek kiraya veriyorhaftalik 70pound tan orada kalabilirdin internet turk tv hersey vardi
cok cok tesekkur ederim nnurayy,
inan o kadar yardimci oldu ki verdigin bilgiler. Cevremde bunlari bilen kimse yok.Bu sitenin yararini birkez daha anladim. Anladigim kadariyla NHS a kayitli olduktan sonra private healthcare yaptirmama gerek yok. Oyle mi? Bi de bana isveren sozlesmede UK vatandasi gibi national insurance ı odersem NHS dan yararlanabilecegimi soyluyor. Bunun icin maasimdan ortalama ne kadar kesilir? National insurance a ek olarak bir de maximum 170 pound diyelim belediye vergisi odeyecegim istersem bu da maasimdan mi kesilecek? Bir de kira odeyecegim. Dogru mu anlamisim? Cok tesekkurler. Belediye vergisini esine sorabilirsen nnurayy cok sevinirim.
Bir de oda kiralarsam wc banyo filan odanin icinde mi oluyor. 1+1 benzeri yerlerin (mutfak dahil) kirasi hakkinda bir fikrin var mi? Cok tesekkurler.
Selam arkadaslar,
Tr'deydim bende tatil yaptik ama birazda pisman oldum. Kizlar, ben hep hasta olduk, asiri sicaklarda bize cok zor geldi. Hava degisikligi vede duzen degisikligi bizi cok sarsti bu sene. Gezmekde hic gozum kalmamisti, hep evde otursam diyordum
Yeni gelenlere hosgeldiniz.
Sevgiler
Nurcan
bende gidemedim bu sene:çok üzgünüm: seneye insallah gidicem evet annemler oyle diyor acaip sicak kavruluyoruz diyor bende diyorum bizde burda donuyoz ya bugun cok soguk ingiltere sanki yoksa benmi usuyorumsenağlama