İngilizceyle başım dertte!!

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
Herkese Merhaba,

Özel bir şirkette 3 yıldır mühendis olarak çalışıyorum, işim gereği ingilizce ile iç içeyim fakat hala iyi seviyede değilim.
Çok istediğim bir iş var, mülakatım harika geçti online ingilizce test göndereceklerini ve ingilizce telefon mülakatı yapacaklarını söylediler. Orta seviye istiyorlar. Aslında yapabileceğimi düşünüyorum fakat hem heyecanlıyım hem de kendimi garantiye almak istiyorum.

İngilizcesi iyi olan bir arkadaşımla çözsem testi ne gibi sorun olabilir?

Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum..

Ileride ya karşınıza zor bi metin çıkarsa ne yapicaksiniz ya oturup çalışın bolca yada kendi bildiginiz kadarını gösterin sonrası sıkıntı olabilir

Yapmayın, işe alımcılar ingilizcenizin o seviyede olmadığını hemen anlarlar sözlü mülakatta.Bırakın ne düzeydeyse o çıksın.

Ben bir aydır kursa gidiyorum. Hala üç rakamının nasıl telaffuz edildiğini anlamadım. Bu herifler neden herşeyi yutuyorlar ve peltek konuşuyorlar. Ama öğrenicem hırs yaptım...

Ben İngilizce Öğretmeniyim test için tavsiyem; kendin çöz. İlerde yalnız yapmadığın anlaşılır ve sorun çıkar. Mülakat için tavsiyem de; mümkünse telaffuzu iyi olan biriyle hemen hemen her şeyden bahsederek konuş. İstersen bunu telefonda yap. Daha sonra sen sana ne soracaklarını biliyorsan o konu hakkında konuşmaya başlayın. En azından heyecanın azalır

Seninle sesli mulakat yapacak olanlar yabanci degilse hic kasma, muhtemelen onlar da senin kadar biliyor :)

Hangi şehirdesiniz?
İstanbul'daysaniz size american language academy'i gözüm kapalı tavsiye ederim. Üstelik Grupanya indiriminden 370 liraya alabilirsiniz-hem de 8 aylik! Hocaları yabancı, kesinlikle seviyeniz en düşük seviye bile olsa Türkçe konusulmuyor.
Reklam gibi olduysa kusura bakmayın valla bir çıkarım yok :) Ben geçen sene gitmiştim çok memnun kaldım. Şimdi başka bir kursum var,o bitsin tekrar yazilacagim.
Link: https://m.grupanya.com/istanbul/firsat/expresslanguage-egitim1
Yabancı dil için de ister Arapça olsun ister Rusça ister İngilizce, bildiğim tek şey var: dil dile değmeden öğrenilmiyor :) geçen sene Mayıs ayında bir Amerikalıya aşik olmuştum. İngilizcem o kadar kötüydü ki birlikte olduğumuz iki bucuk gün boyunca sadece iki cümle kurabilmiştim, iki dilsiz gibi gezmistik. Ama sonrasinda sabah aksam konuşmaktan, stalk yapmaktan, boş zamanlarımda kitap okur gibi watsap konuşmalarımizi okumaktan seviye atladim.
Eğer evli barkli değilseniz bu yöntemi de deneyebilirsiniz^^

Seninle sesli mulakat yapacak olanlar yabanci degilse hic kasma, muhtemelen onlar da senin kadar biliyor :)

Sanırım bir kurs ile anlaşmalılar. hem kursun testini göndericekler sonra da biri arayıp sözlü mülakat yapacak,
heyecan yapmazsam orta seviyede çıkarım diye düşünüyorum. Müdür intermediate yeterli demişti ama bilemedim.

Çok da istiyorum allahım sen nasip et

çok teşekkürler hemen araştıyorum..

Bence halledersiniz. Kelime telafuzlarina çok kafayi takmayin yeter. Konuşurken rahat olun. Biz genelde İngilizce konuşurken çok kasiyoruz o yüzden bocaliyoruz.

ingilizce mülakat yapan ik cıların çoğunun ingilizcesi orta seviyede zaten
kasmayın, olduğu kadar...
Kesinlikle öyle.
Yıllar önce kıytırık resepsiyon işi için deneyimim olmasına rağmen ön büro müdürü benimle ingilizce mülakat yaptı,adam dilden öğrenmiş bende gramer de var ,almadı işe beni
Bilmek de bazen işe yaramıyor

Ne İngilizcesi yahu bu gidişle tek yabancı dil olarak Arapça olcak
Arabi öğrenin yani bence:)

bizim şirketteki ik cılar iyi seviyede ingilizce bilen eleman arıyor ama ingilizce cv yi düzgün okuyamıyor
soruları ezberleyip mülakata giriyorlar

Bazen yardırıyorum bazen dut yemiş bülbüle dönüyorum bende anlamadımki
Olur öyle ben bir keresinde dün demeyi unuttum,müşteriye 'x kişisi sizi yarın aradı' dedim,anlayınca ikimiz de bastık kahkahayı.
Umarım sular seller gibi geçer.

Olur öyle ben bir keresinde dün demeyi unuttum,müşteriye 'x kişisi sizi yarın aradı' dedim,anlayınca ikimiz de bastık kahkahayı.
Umarım sular seller gibi geçer.

Çok teşekkürler, aradılar bugün ve test göndericeklerini bildirdiler. Test geldi bu akşam yapmam lazım ve hala kararsızımmm
Arkadaşımdan destek almalı mıyım? En azından yanımda olsun, heyecanlanırsam falan destek olur.
Ne dersiniz?

Heyecan bastırmak için de olsa o anda size doğrusunu söylediğinde aklınızda kalır,öğrenmiş olursunuz :)
Arkadaş iyidir.
Neden olmasın?derim

Ben bir aydır kursa gidiyorum. Hala üç rakamının nasıl telaffuz edildiğini anlamadım. Bu herifler neden herşeyi yutuyorlar ve peltek konuşuyorlar. Ama öğrenicem hırs yaptım...

T ve h harfinin "th" sıralamasıyla bulunduğu her ama her yerde orası peltek dediğiniz misalde söylenir. Three, thing, thanks, theodore, elizabeth, cloth,... vs.
Türkçe'de olmayan bir telafuz şekli, ama alışınca otomatiğe bağlıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…