ingilizce yani english :) birlikte öğrenelim mi?

bende varım zevklee:nazar: zaten bu aralar ingilizcemi geliştirmek istiyorum.o zaman önce tanışalım ve süreklihergün inglizce yazışalım nebilim yaptıklarımızdan bahsedelim bu aradada birbirimizin yanlışlarını düzeltelim kızlar ne dersiniz!! ben başlıyorumm let's speak english !!
hi girls ı live in istanbul near mecdiyköy. now ı am pregnant so ı left my job and ı am waiting my baby.that s why nowadays ı want to pass my free time learning speaking english. ı wish to recognize you too.

Son düzenleme:
Ben de katılabilirim buraya. Eternet in yazdıklarını çevirirken bile sözlükten yardım aldım, kelimelerin bazılarını çıkaramadım. Benim hafızam çok güçsüz ingilizcem de yerlerde diyebilirim. Umarım gelişir burada...

I m from Kütahya but I live in Burdur. I m 21 and I m a student. substantially i like english but i cant speak and i cant understand.:KK5:

my name is sevgi I'm 22 years old. I'm a student.
I live in istanbul
nice to meet you :))

Kızlar klavyem donup duruyor iki saatte zor yazdım :KK47:

bende varım zevklee:nazar: zaten bu aralar ingilizcemi geliştirmek istiyorum.o zaman önce tanışalım ve süreklihergün inglizce yazışalım nebilim yaptıklarımızdan bahsedelim bu aradada birbirimizin yanlışlarını düzeltelim kızlar ne dersiniz!! ben başlıyorumm let's speak english !!
hi girls ı live in istanbul near mecdiyköy. now ı am pregnant so ı left my job and ı am waiting my baby.that s why nowadays ı want to pass my free time learning speaking english. ı wish to recognize you too.

baby girl or boy?

Ben de katılabilirim buraya. Eternet in yazdıklarını çevirirken bile sözlükten yardım aldım, kelimelerin bazılarını çıkaramadım. Benim hafızam çok güçsüz ingilizcem de yerlerde diyebilirim. Umarım gelişir burada...

I m from Kütahya but I live in Burdur. I m 21 and I m a student. substantially i like english but i cant speak and i cant understand.:KK5:

canım benim benimde hafızam pek ii değil ama sürekli pratik yaparsak dilimizi geliştirebiliriz diye düşünüyorum

ı am 30 years old.ı had been kutahya 5 years ago.ıt was lovely place.

my name is sevgi I'm 22 years old. I'm a student.
I live in istanbul
nice to meet you :))

Kızlar klavyem donup duruyor iki saatte zor yazdım :KK47:

sevgi nice to meet you my name is sinem. ın fact ı cant say ı am glad with my notebook.it isnt writing fast enough

:KK19: why didnt you still go to bed girls it is too lateeeeeeeeeeeeeee

evet kızlar çok iyi olur yaa..
valla ben ; beginner ve elementary
bitirdim:KK70:

ama böyle olmuyor tekrar etmek şart.:KK19:

Son düzenleme:
hello
my name's surrender, I'am 25 years old.private guitar and musician.music is my all.
I have brown eyes, ı have caramel hair
ı like coffee
ı like eating hamburgers .ı don't like tea
ı go to the cinema. I like going to bed late.
I like classical, ethnic and rock music
I like read books.

nice to meet you:KK31:

Son düzenleme:
maşallah ikinci sayfaya bile geçmişsiniz. hepiniz hoşgeldiniz. canlarım ben baştan başlayacağım gramer ve kelime ezberleme olarak her gün buraya yaptklarımı yazacağım sizler de yazın ezberlediğiniz kelimeleri yazın küçük hikayeler örnek cümleler nasıl isterseniz. benim uzun yıllar oldu hiç bakmadım.

i was born izmir but live in aydın for married. i have got a boy child. he is 9 years old. he go to school third class. i am 34 years old. i am both a housewife and a student.

bu arada yanlışlarım varsa düzeltin :)

kızlar ben de fononun gramer kitabı var melik duyarın iki kitabı var onlardan gidicem. şimdi ezberleyeceğim kelimeleri yazayım.

blush: kızarma, utanma.................blaş
sue: dava etmek ........................su
morsel: lokma.............................morsıl
adore:aşırı derece sevmek.............ıdor
soar:yükseklerde süzülerek uçmak..sor
irritate: sinirlendirmek kızdırmak......irriteyt
bald: saçları dökülmüş, kel ............bold
thrifty: tutumlu idareli..................thrifti

hello
my name's surrender, I'am 25 years old.private guitar and musician.music is my all.
I have brown eyes, ı have caramel hair
ı like coffee
ı like eating hamburgers .ı don't like tea
ı go to the cinema. I like going to bed late.
I like classical, ethnic and rock music
I like read books.

nice to meet you:KK31:

welcome surrender
good to see you :)

Bende bugün derslerden vakit artırabilirsem başlayacağım
İngilizcem kötü kendimi idare edecek kadar ama baya ilerlemek istiyorum

evet malum aöf var olsun yavaş yavaş ingilizceye de başlayalım günde yarım saat bir saat yeter. kızlar zargan diye bir sözlk var ben oradan bakıyorum. siz de bildiklerinizi paylaşabilirsiniz.

Both …. And … (Hem Hem de) Konusu

Both …. And … (Hem Hem de) Konusu : Aynı manayı vermek için anlamı değiştirmeden cümleleri birleştirmek için kullanılır.

Türkçe olarak “Hem….. Hem de…..“ anlamına gelen “Both .. And” yapısı birden bir kişinin farklı iki işlemi yapması ya da farklı

kişilerin aynı işlemi yapmasında cümleyi uzatmamak için birleştirerek konuşma sırasında kolaylık sağlar.

Örnekler;

Abdullah is a doctor. (Abdullah bir doktordur.)

Suat is a doctor. (Suat bir doktordur.)

Bu iki cümleyi birleştirmek için both and yapısını kullanarak birleştirelim. Örneğimizde iki farklı özne var ancak ikisi de aynı işlemi (mesleği) yaptığı için bu iki yapıyı birleştirebiliriz.

Both Abdullah and Suat are doctors.

(Hem Abdullah hem de Suat doktordur.)

Örnek

Ayşe can read. Ayşe okuyabilir.

Ayşe can write. Ayşe yazabilir.

Bu iki cümleyi birleştirmek için both and yapısını kullanarak birleştirelim. Örneğimizde aynı özne var ancak farklı iki eylem

var. Ayşe Hem okuyabiliyor hem de yazabiliyor.Bunun için bu iki yapıyı birleştirebiliriz.

Ayşe can both read and write.

(Ayşe hem okuyabilir hem de yazabilir.)

Örnek Cümleler

Both Hasan and Ahmet can speak English.
Hem Hasan hem de Ahmet ingilizce konuşabilirler.

Both Derya and Ayşe are teachers.
Hem ayşe hem de Derya öğretmendirler.

Both Ali and Aslı can sing very well.
Hem Ali hem de Aslı iyi şarkı söyleyebilirler.

Mehmet can speak both English and German.
Mehmet hem ingilizce hem de almanca konuşabilir.

He plays both football and basketball.
O hem futbol hem de basketbol oynar.

Aynı anlamı katmak için ;

Hasan is a doctor . Ayşe is a doctor, too.

Hasan bir doktordur. Ayşe de bir doktordur. Şeklinde de kullanım olabilir.

alıntıdır

X