İngilizce.. Tek kelime.. Lütfen yardımcı olun..

Sana yardım edemeyecegim ama
Ben ingilizceyi çok iyi biliyordum ama kendimi konuşamaz sanıyordum
son 2 senedir raporlar yazmak, sunum hazırlamak zorunda kaldım
Yabancı ögrencilerle konuşmak zorunda kaldım ki iki ev arkadaşım yabancıydı
Yurtdışına tatile gidince mutlaka konuşmak zorunda kalıyorsun
Yani zorunda kaldım, ama içimdeki cevher patladı iki senede
Şu an sular seller gibiyim maşallah :nazar:
Demek istedigim, o cevher içinde var
Bir patladı mı seni kimse durduramayacak :)

teşekkür ederimmm.
işte keske senın gibi bir ortamım olsa çünkü cevher var ihracat departmanınki müdür çalısanlar söylüyor hep bir ortamda olman lazım diye ,diyorum ya how are you seviyesinde olsam hiç bu kadar çabalamazdım ama bu ışık varken neden üstüne gitmiyim :KK43:(
çok sevindim senin adına darısı benim basıma :)
yabancı kız arkadasların varsa bana ozel mesajla atabılırsın her yardıma acıgım yazarakta olsa konusuruum:)

Merhaba canım. birara bende merak sarmıştım şu ingilizceye kitaplar filan almıştım oğlumada öğretiyordum ama sonra zor geldi ve bıraktım :KK1: sonra bir site keşfettik. habbo hotel diye hoş bir sohbet oyunu. kaydımızı yaptırdık ve bir karakter seçerek oyuna başladık. farklı ülkelerden farklı yaşlarda insanlar var ve genelde ingilizce konuşuyorlar. bende ingilizcemi ilerletmek için oynuyordum bu oyunu sohbet etmeye çalışıyordum. ama sonunda beceremedim. çünkü 2 yaşında birde kızım var ve yeterince zamanım olmuyor ingilizce öğrenmeye. oynamıyorum artık ama oğlum tam bir bağımlısı oldu :KK1: bu sitenin birde türkçesi var. oğlum orda oynuyor. yeni arkadaşlıklar ediniyor hemde çok eğleniyor. ileride geleceğine ve okulunada başarı katıcağına inanıyorum. ben sana ingilizce adresini vericem belki bir faydası olur. pekiştirirsin ingilizceni :KK34: https://www.habbo.com/

teşekkür ederim inceliyorum şimdi.
cocuk niyetimiz var bizimde inşallah ondan önce su ingilizce olayını çözebilirim
:))

selam kızlar..
yine ben ve yine başka bir derdim.

22 yaşındayım, ingilizce alt yapım olmasına rağmen hala takır takır konuşabiliyor değilim ve bu konu beni mahvediyor.
stresli sıkıntılı işimden ingilizcem olmadığı için ayrılıpta yeni bir iş bulamıyorum, her yer ama istisnasız her yer ,bu ingilizceyi istiyor.
how are you falan seviyesinde değilim, çalıştığım ve evli olduğum için kursa gitme zamanımda yok.
ben de internette takılıyorum araştırıyorum, livemocha, busuu,ıcq gibi programlar kurdum ama kimseyi bulamıyorum şu pratiği yapacak.
kimse cevap vermior yazmıyor,niyetimi belli etmiyorum hal hatır sorarak giriyorum ama hiçbir siteden dönüş olmuyor.

sizin bildiğiniz chat yapabileceğimiz bir ortam varmı internette, tabikide yalnızca bayanlarla konuşacağım ,
bu saydığım sitelerin hiçbirinden istediğim sonucu alamadım.
sizinde bu şekilde kurduğunuz arkadaşlıklar varsa, veya aynı şekilde belkide türkçeyi öğrenmek isteyen birileri varsa yardımcı olur musunuz bana özel mesaj atarmısınız,

inanın gerçekten bunalmasam bu konuyu burda sizinle paylaşıp vaktinizi almazdım, ama benim yaşım zamanım geçmeden bu sorunumu halletmem gerekiyor

desteklerinizi bekliyorm

Ben olayım mektup arkadaşın. Bir türk ile yazışmak saçma gelecek biliyorum ama işim gereği sürekli yabancılarla beraberim ve günlükk hayatımda ingilizceyi normal türkçe gibi aktif kullanıyorum.
Yardımcı olmak isterim.

Son düzenleme:
öncelikle öğretmenim

yurt dışında yaşadım uzun bi dönem üzülerek söylüyorum bu evde oturup chat yaparak geliştirebileceğin bir dil değil daha doğrusu bu yetmez sadece kelime haznen yazı yazarken genişler ama günlük kullanıma pek te etkisi olmaz ingilizceyi hayatının içine sokman gerek.. en az günde 5 yeni kelime ezberlemen ve bunları kullanman

bazı arkadaşlarım yabancı sitelerde takılıyor moda tasarım falan 3-5 kelime öğreniyorlar tabii sadece moda ve tasarım tarzı kelimeler bunlar.. bulunduğun bölgede turist yok mu ya da kurs aktif konuşma kursları ..
bir de draw and guess yani çiz ve tahmin et tarzinda siteler var insanlar resim çiziyor siz ingilizce tahmin ediyorsunuz bence kelimeleri güncel tutmak için ideal hatta bende bazen oynuyorum arada kaçırdığım bile oluyor..

istersen sana test vb gönderebilirim ama dediğim gibi pek te ilerletmez sadece gramer öğrenirsin onunda artık bi anlamı yok

teşekkür ederim öğretmenim değerli yorumun için,,
lisede bir ingilizce öğretmenim vardı bayan , ama hiç yurtışına çıkmamıştı. çıkmadan bunu başarmıştı ve ona baya imrenmiştim
iletişimim koptuğu için ondan yardım alamıyorum. yurt dışına çıkma ve bulunma imkanımda yok. ilerde bir gün kısmet olur belki . ama şimdi gerçekten desteğinize ihtiyacım var.
peki sizin skype vb bir hesabnız varmı vaktiniz varmı her zaman olmasada sizinle konuşssma bana yeter.
çünkü calıstığım sirkette ihracat departmanındakilerle ingilizce anlasmaya calsııyorum her zaman vakit olmasada yardımı oluyor.
veya önerebileceğiniz yabancı birileri varmı pratik yapıp konusabılecegım.

Keske yurtdisina gitme imkaniniz olsa en azindan mecbur kalip konusmak zorunda kaliyorsunuz ve ogreniyorsunuz bir sekilde. Yani super olmasa da derdinizi anlatacak dereceye geliyorsunuz. Erasmusla gittigim ulkede ingilizcemi baya bi gelistirmistim tabi pratik yapmaya yapmaya unuttum biraz.. bir site var kelimeegzersiz.com diye. Oradan seviye ve türü belirleyip en azindan kelime haznenizi gelistirebilirsiniz.
Ayrica bir erkek arkadasim wow oyununu oynayarak ingilizcesini gelistirmisti cunku ister istemez konusmak zorunda kaliyordu karsidaki oyuncuyla bir nevi chat yapiyordu. Yani chat yapmak ise yarayabilir ama bu oyunu tavsiye etmem bagimlilik yapiyormus :)

:)) olsun yinede deneyeceğimm :)
teşekkür ederim verdiğin siteleri inceleyeceğim :)

Ben busuuda pratik yapıyorum bazen. Onun dışında omegle diye bi site var. Üyelik falan istemiyor. Direk girip konuşmaya başlıyorsun. sistem kendisi eşleştiriyor rastgele. Tabi düzgün insan bulmak zor. Ben endonezyalı bir kızla konuşmuştum ve çok iyi anlaşmıştık. :)

tamda bunu ıstıyordum arkadasım tesekkurler :)
endonezyalı arkadasın benımlede konusurmu acaba :))

canım temelin olsa da pratik olmadan olmuyor...hatta bir süre pratik olsa bir süre devam etmesen yine eskiye dönüyorsun...
en büyük yardımlardan biri de yabancı dizi film izlemen, yani ingilizce alt yazılı olacak....ordaki yazıları okuya okuya cümle kuruluşlarını ve kelime hazineni bilinç altına atıyorsun farkında olmadan...
ben ingilizcemi böyle geliştirdim, kursalara falan çok gittim ama inan filmlerde dizilerde geliştirdiğim şekli kurslarda göremedim...
birde netten chat arkadaşı bulman lazım...ben busu'dan bulmuştum....
özellikle amerika tarafı değil de asyadan bulabilirsen arkadaş onlar güzel konuşuyor....amerika ingiltere gibi ana dilleri ingilizce olanlar biraz lehçeli olduklarından çoğu şeyleri anlayamıyorsun....
bizim kendi dilimizde atasözleri deyimler şakalar vs gibi şeyleri onlar nasıl anlamıyorsa, bizimde onları has kültürce konuşmalarını algılamamız zor...o yüzden ana dili farklı olan ama ingilizce konuşabilenleri bulman lazım...
benim biri kahire'den, biri tokyo'dan biri de azerbaycan'dan üç tane bayan arkadaşım var...hatta az önce yine muhabbet ettik :)
inan onlar sayesinde çok geliştim....
evet çok seri ve hızlı konuşamıyorsun belki ama kelime hazinen süper ilerliyor...birde istesende istemesende bilinç altın ekliyor bütün pratiği...
benim eşim süper arapça konuşur....çok kurslara gitmişti önceden...ama sadece düzgün cümle kurabiliyor ve grammeri öğreniyordu kursta....yaklaşık iki senedir chat arkadaşı var biri cezayir'den biri de cidde'den, onlar sayesinde şuan süper konuşuyor...ve bulunduğumuz yere yakın bir termal var ve buraya sürekli arap kafile geliyor....çoğu rehberleriyle geliyor ama bazıları rehbersiz geliyor...eşim termale bilgilerini bırakmıştı, ordan eşime ulaşıp rehberlik istiyorlar....eşim hep söyler bugün arapçayı güzel konuşabiliyorsam chat arkadaşlarım sayesinde diye....
mutlaka chat arkadaşı bulmalısın..ve sana geri dönmelerini bekleme, sen ısrarcı olacaksın...birde ilk selam verirken niyetini belli ederek ver....çünkü kimse bilemez senin pratik için girdiğini....eğer niyetini belli edersen onlardan da pratik için girenler olduğundan hemen atlayacaklardır emin ol :)

cokkkk tesekkur ederımmmm cokk guzel bır yorum yapmıssın bayıldımmm.
bende chatle cok seyın gelıstıgının farkındayım yurt dısına gıtmıs gıbı oluyorsun zaten ama ben bırtane bıle duzgun bırını bulamadım. busuu lıvemocha hepsıne gırıyorum yok, tanıstıgın arkadasların benımlede konusurlarmı acaba ne guzel sen gelıstırmıssın dılını cokk sevindim senin adına..

Ben olayım mektup arkadaşın. Bir türk ile yazışmak saçma gelecek biliyorum ama işim gereği sürekli yabancılarla beraberim ve günlükk hayatımda ingilizceyi normal türkçe gibi aktif kullanıyorum.
Yardımcı olmak isterim.

gerçekten mi?
çok sevinirim hep ingilizce konustugumuz takdirde türk veya yabancı olman farketmez ki :))
skype vb adresin varsa özel mesaj atarmısın

Offf bende aynı dertten muzdaribim, üstüne ingilizceyi de tamamen unuttum nerdeyse :KK14::KK14:
Bi ara kolay lisan diye bir şeye denk gelmiştim facede ordan üye oldum bir haftalık videolar geldi ama ben sallamadığım için daha doğrusu inanmadığım için videolardan birini dinledim bir kere sonrada bıraktım.
Ama meğer o bir derste bile bana etkisi olmuş. İmdb de falan gezinirken içimden sürekli telaffuz ettiğimi fark ettim. Önceden sadece bakar geçerdim. :)Şimdi yeniden dinlemek istedim videolar kaldırılmış.
Yapabiliyosan onu bir dene derim canım.
Ben şu an o beş videoda bakalım nasıl bir ilerleme kaydedeceksin.
Sürekli tekrar var.
Ben şimdilik kpss düşündüğüm için erteledim ama sonra yine düşünücem

Son düzenleme:
gerçekten mi?
çok sevinirim hep ingilizce konustugumuz takdirde türk veya yabancı olman farketmez ki :))
skype vb adresin varsa özel mesaj atarmısın

Ben buralarda yeniyim, özel mesaj atamıyorum o yüzden :KK43: skype, msn gibi şeylerim yoktu. gmail kullanıyorsan gtalk kullanıyorum yada msn yükleyebilirim. buradan yazarım yine mail adresimi :)

cokkkk tesekkur ederımmmm cokk guzel bır yorum yapmıssın bayıldımmm.
bende chatle cok seyın gelıstıgının farkındayım yurt dısına gıtmıs gıbı oluyorsun zaten ama ben bırtane bıle duzgun bırını bulamadım. busuu lıvemocha hepsıne gırıyorum yok, tanıstıgın arkadasların benımlede konusurlarmı acaba ne guzel sen gelıstırmıssın dılını cokk sevindim senin adına..

bi sorayım canım ekleriz derlerse senin adresi veririm onlara...
hatta o bahsettiğim arkadaşların tavsiye ettiği bi siteden bulmuştum diğerlerini...englishbaby diye bi site...üye oluyorsun...sonrasını bilirsin zaten...eğer istersen senin için birkaç tane bulabilirim :) ama skyp vermen lazım bana ki onlara vereyim eklesinler...
elimden geldiğince güvenilir olmalarına dikkat ederim..

Konuşma imkanın yoksa bol bol İngilizce okuyup dinleyebilirsin.
Konuşmaya başlayınca çok etkisi olur.
Mesela İngilizce dergiler,siteler,bloglar okumak,diziler indirmek.
Özellikle dizi izlemek,günlük konuşma konusunda çok yardımcı olur.

Biz Türkçe düşünüyoruz ve İngilizceyi kalıplarıyla,yazı diliyle konuşmaya çalışıyoruz.
Oysa kendi dilimizde bile yazı diliyle konuşmuyoruz.
Yani konuşmak için konuşma diline hakim olmak lazım.
Sürekli okumak ve dinlemek,biraz olsun İngilizce düşünmeye yardımcı olabilir.

İstedikten sonra her türlü olur.
Bir gün dolmuştaydım,arkamda bir yabancı bir Türk vardı.Meğer yabancı olan bir kursta hocaymış.
Türk olan kız İngilizcesini geliştirmeyi çok istediğini ama pratik yapamadığını anlattı.
Hoca telefonunu verdi,istediğin zaman beni arayabilirsin sohbet ederiz dedi:)

arkadaşlarınızı benımlede paylasırmısınız :))
benımle de mektup arkdsı olurmusunuz lutfeeen :KK43:

6 yil once internette ingilizcemi gelistirmek isterken esimle tanistim. ingilizcem cok gelisti yalan yok ama sohbet biraz amacini asti galiba :KK53:

Konuşma imkanın yoksa bol bol İngilizce okuyup dinleyebilirsin.
Konuşmaya başlayınca çok etkisi olur.
Mesela İngilizce dergiler,siteler,bloglar okumak,diziler indirmek.
Özellikle dizi izlemek,günlük konuşma konusunda çok yardımcı olur.

Biz Türkçe düşünüyoruz ve İngilizceyi kalıplarıyla,yazı diliyle konuşmaya çalışıyoruz.
Oysa kendi dilimizde bile yazı diliyle konuşmuyoruz.
Yani konuşmak için konuşma diline hakim olmak lazım.
Sürekli okumak ve dinlemek,biraz olsun İngilizce düşünmeye yardımcı olabilir.

İstedikten sonra her türlü olur.
Bir gün dolmuştaydım,arkamda bir yabancı bir Türk vardı.Meğer yabancı olan bir kursta hocaymış.
Türk olan kız İngilizcesini geliştirmeyi çok istediğini ama pratik yapamadığını anlattı.
Hoca telefonunu verdi,istediğin zaman beni arayabilirsin sohbet ederiz dedi:)

kızın ayagına talıh kusu gelmıs cok sanslıymıs :)))
evet dedklerini mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum cnbc e deki dizileri izliyorum yabancı sarkı sevmıyorum ama bazen dınleyıp takıp etmeye calısıyorum dedıgın gıbı gercekten cok faydalı oluyor pratige, bazen esım bıle kulak mısafırı oluyor anladıgında cok mutlu oluyor ve ızlemeye baslıyor :)
ama su cnbc enin dizilerini indireceğim bir yer arıyorum suan ingilizce türkçe alt yazılı olarak bakalım

selam kızlar..
yine ben ve yine başka bir derdim.

22 yaşındayım, ingilizce alt yapım olmasına rağmen hala takır takır konuşabiliyor değilim ve bu konu beni mahvediyor.
stresli sıkıntılı işimden ingilizcem olmadığı için ayrılıpta yeni bir iş bulamıyorum, her yer ama istisnasız her yer ,bu ingilizceyi istiyor.
how are you falan seviyesinde değilim, çalıştığım ve evli olduğum için kursa gitme zamanımda yok.
ben de internette takılıyorum araştırıyorum, livemocha, busuu,ıcq gibi programlar kurdum ama kimseyi bulamıyorum şu pratiği yapacak.
kimse cevap vermior yazmıyor,niyetimi belli etmiyorum hal hatır sorarak giriyorum ama hiçbir siteden dönüş olmuyor.

sizin bildiğiniz chat yapabileceğimiz bir ortam varmı internette, tabikide yalnızca bayanlarla konuşacağım ,
bu saydığım sitelerin hiçbirinden istediğim sonucu alamadım.
sizinde bu şekilde kurduğunuz arkadaşlıklar varsa, veya aynı şekilde belkide türkçeyi öğrenmek isteyen birileri varsa yardımcı olur musunuz bana özel mesaj atarmısınız,

inanın gerçekten bunalmasam bu konuyu burda sizinle paylaşıp vaktinizi almazdım, ama benim yaşım zamanım geçmeden bu sorunumu halletmem gerekiyor

desteklerinizi bekliyorm

Birçok kursun konuşma kulüpleri var, kurs gibi değil sadece sohbet ortamı. Haftada bir akşamı buna ayırıverin. Zaten bir süre sonra o kurs ortamını bırakıp kendi grubunuzla etkinlikler planlamaya başlayacaksınız.

Bahsettiğiniz chat programları çok işinize yaramaz. Yine düşünüp yazacaksınız. Konuşma pratiği hiç olmayacak.

X