İngilizce.. Tek kelime.. Lütfen yardımcı olun..

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
selam kızlar..
yine ben ve yine başka bir derdim.

22 yaşındayım, ingilizce alt yapım olmasına rağmen hala takır takır konuşabiliyor değilim ve bu konu beni mahvediyor.
stresli sıkıntılı işimden ingilizcem olmadığı için ayrılıpta yeni bir iş bulamıyorum, her yer ama istisnasız her yer ,bu ingilizceyi istiyor.
how are you falan seviyesinde değilim, çalıştığım ve evli olduğum için kursa gitme zamanımda yok.
ben de internette takılıyorum araştırıyorum, livemocha, busuu,ıcq gibi programlar kurdum ama kimseyi bulamıyorum şu pratiği yapacak.
kimse cevap vermior yazmıyor,niyetimi belli etmiyorum hal hatır sorarak giriyorum ama hiçbir siteden dönüş olmuyor.

sizin bildiğiniz chat yapabileceğimiz bir ortam varmı internette, tabikide yalnızca bayanlarla konuşacağım ,
bu saydığım sitelerin hiçbirinden istediğim sonucu alamadım.
sizinde bu şekilde kurduğunuz arkadaşlıklar varsa, veya aynı şekilde belkide türkçeyi öğrenmek isteyen birileri varsa yardımcı olur musunuz bana özel mesaj atarmısınız,

inanın gerçekten bunalmasam bu konuyu burda sizinle paylaşıp vaktinizi almazdım, ama benim yaşım zamanım geçmeden bu sorunumu halletmem gerekiyor

desteklerinizi bekliyorm

http://forum.donanimhaber.com/m_41281681/tm.htm az önce effortless ingilizce setiyle ilgili bu konuyu okudum bikaç güne kadar bende başlamayı düşünüyorum sayfayı okursunuz yine.. söylediğine göre hikaye anlatıp aralarda soru soruyormuş ve aklınıza gelen ilk cevabı yüksek sesle söylemenizi bekliyormuş böyle böyle beyinde otomatikleşiyormuş ingilizce düşünmeyi ve cevap vermeyi sağlıyormuş.. bu setle ilgili bikaç konu okudum siz de araştırırsınız yine ama ben beğendim chat değil belki ama işinize yarayacağını düşünüyorum :KK55:

http://forum.donanimhaber.com/m_41281681/tm.htm az önce effortless ingilizce setiyle ilgili bu konuyu okudum bikaç güne kadar bende başlamayı düşünüyorum sayfayı okursunuz yine.. söylediğine göre hikaye anlatıp aralarda soru soruyormuş ve aklınıza gelen ilk cevabı yüksek sesle söylemenizi bekliyormuş böyle böyle beyinde otomatikleşiyormuş ingilizce düşünmeyi ve cevap vermeyi sağlıyormuş.. bu setle ilgili bikaç konu okudum siz de araştırırsınız yine ama ben beğendim chat değil belki ama işinize yarayacağını düşünüyorum :KK55:

teşekkür ederim yardımın için,
seti araştıracağım daylight vs var bende ama chat gibi konuşma ortamlarının daha fyadalı olacağına inanıyorum ben sende ingilizceye başlıyorsan bunu düşün bence.

teşekkür ederim yardımın için,
seti araştıracağım daylight vs var bende ama chat gibi konuşma ortamlarının daha fyadalı olacağına inanıyorum ben sende ingilizceye başlıyorsan bunu düşün bence.
ekim gibi kursa başlıycam yanında da bunları düşünüyorum bakalım chat için biraz ilerletmem lazım ingilizcemi ama sete direk başlarım illaki faydası olur diye düşünüyorum :)

interpals.net i önerebilirim,mektup arkadaşlığı gibi bir site,ordan beğendiğin kişiye yazıp konuşabilirsin,pratiklik kazandırabilir

Sana yardım edemeyecegim ama
Ben ingilizceyi çok iyi biliyordum ama kendimi konuşamaz sanıyordum
son 2 senedir raporlar yazmak, sunum hazırlamak zorunda kaldım
Yabancı ögrencilerle konuşmak zorunda kaldım ki iki ev arkadaşım yabancıydı
Yurtdışına tatile gidince mutlaka konuşmak zorunda kalıyorsun
Yani zorunda kaldım, ama içimdeki cevher patladı iki senede
Şu an sular seller gibiyim maşallah :nazar:
Demek istedigim, o cevher içinde var
Bir patladı mı seni kimse durduramayacak :)

selam kızlar..

22 yaşındayım, ingilizce alt yapım olmasına rağmen hala takır takır konuşabiliyor değilim ve bu konu beni mahvediyor.
stresli sıkıntılı işimden ingilizcem olmadığı için ayrılıpta yeni bir iş bulamıyorum, her yer ama istisnasız her yer ,bu ingilizceyi istiyor.
how are you falan seviyesinde değilim, çalıştığım ve evli olduğum için kursa gitme zamanımda yok.
ben de internette takılıyorum araştırıyorum, livemocha, busuu,ıcq gibi programlar kurdum ama kimseyi bulamıyorum şu pratiği yapacak.
kimse cevap vermior yazmıyor,niyetimi belli etmiyorum hal hatır sorarak giriyorum ama hiçbir siteden dönüş olmuyor.

sizin bildiğiniz chat yapabileceğimiz bir ortam varmı internette, tabikide yalnızca bayanlarla konuşacağım ,
sizinde bu şekilde kurduğunuz arkadaşlıklar varsa, veya aynı şekilde belkide türkçeyi öğrenmek isteyen birileri varsa yardımcı olur musunuz bana özel mesaj atarmısınız,

inanın gerçekten bunalmasam bu konuyu burda sizinle paylaşıp vaktinizi almazdım, ama benim yaşım zamanım geçmeden bu sorunumu halletmem gerekiyor

desteklerinizi bekliyorm

Merhaba canım. birara bende merak sarmıştım şu ingilizceye kitaplar filan almıştım oğlumada öğretiyordum ama sonra zor geldi ve bıraktım :KK1: sonra bir site keşfettik. habbo hotel diye hoş bir sohbet oyunu. kaydımızı yaptırdık ve bir karakter seçerek oyuna başladık. farklı ülkelerden farklı yaşlarda insanlar var ve genelde ingilizce konuşuyorlar. bende ingilizcemi ilerletmek için oynuyordum bu oyunu sohbet etmeye çalışıyordum. ama sonunda beceremedim. çünkü 2 yaşında birde kızım var ve yeterince zamanım olmuyor ingilizce öğrenmeye. oynamıyorum artık ama oğlum tam bir bağımlısı oldu :KK1: bu sitenin birde türkçesi var. oğlum orda oynuyor. yeni arkadaşlıklar ediniyor hemde çok eğleniyor. ileride geleceğine ve okulunada başarı katıcağına inanıyorum. ben sana ingilizce adresini vericem belki bir faydası olur. pekiştirirsin ingilizceni :KK34: https://www.habbo.com/

selam kızlar..

desteklerinizi bekliyorm

öncelikle öğretmenim

yurt dışında yaşadım uzun bi dönem üzülerek söylüyorum bu evde oturup chat yaparak geliştirebileceğin bir dil değil daha doğrusu bu yetmez sadece kelime haznen yazı yazarken genişler ama günlük kullanıma pek te etkisi olmaz ingilizceyi hayatının içine sokman gerek.. en az günde 5 yeni kelime ezberlemen ve bunları kullanman

bazı arkadaşlarım yabancı sitelerde takılıyor moda tasarım falan 3-5 kelime öğreniyorlar tabii sadece moda ve tasarım tarzı kelimeler bunlar.. bulunduğun bölgede turist yok mu ya da kurs aktif konuşma kursları ..
bir de draw and guess yani çiz ve tahmin et tarzinda siteler var insanlar resim çiziyor siz ingilizce tahmin ediyorsunuz bence kelimeleri güncel tutmak için ideal hatta bende bazen oynuyorum arada kaçırdığım bile oluyor..

istersen sana test vb gönderebilirim ama dediğim gibi pek te ilerletmez sadece gramer öğrenirsin onunda artık bi anlamı yok

Keske yurtdisina gitme imkaniniz olsa en azindan mecbur kalip konusmak zorunda kaliyorsunuz ve ogreniyorsunuz bir sekilde. Yani super olmasa da derdinizi anlatacak dereceye geliyorsunuz. Erasmusla gittigim ulkede ingilizcemi baya bi gelistirmistim tabi pratik yapmaya yapmaya unuttum biraz.. bir site var kelimeegzersiz.com diye. Oradan seviye ve türü belirleyip en azindan kelime haznenizi gelistirebilirsiniz.
Ayrica bir erkek arkadasim wow oyununu oynayarak ingilizcesini gelistirmisti cunku ister istemez konusmak zorunda kaliyordu karsidaki oyuncuyla bir nevi chat yapiyordu. Yani chat yapmak ise yarayabilir ama bu oyunu tavsiye etmem bagimlilik yapiyormus :)

turistlerin yoğun bulunduğu yerde bir işe gir tatillerde çalış acaip gelişme sağlarsın birde para kazanırsın

Ben busuuda pratik yapıyorum bazen. Onun dışında omegle diye bi site var. Üyelik falan istemiyor. Direk girip konuşmaya başlıyorsun. sistem kendisi eşleştiriyor rastgele. Tabi düzgün insan bulmak zor. Ben endonezyalı bir kızla konuşmuştum ve çok iyi anlaşmıştık. :)

canım temelin olsa da pratik olmadan olmuyor...hatta bir süre pratik olsa bir süre devam etmesen yine eskiye dönüyorsun...
en büyük yardımlardan biri de yabancı dizi film izlemen, yani ingilizce alt yazılı olacak....ordaki yazıları okuya okuya cümle kuruluşlarını ve kelime hazineni bilinç altına atıyorsun farkında olmadan...
ben ingilizcemi böyle geliştirdim, kursalara falan çok gittim ama inan filmlerde dizilerde geliştirdiğim şekli kurslarda göremedim...
birde netten chat arkadaşı bulman lazım...ben busu'dan bulmuştum....
özellikle amerika tarafı değil de asyadan bulabilirsen arkadaş onlar güzel konuşuyor....amerika ingiltere gibi ana dilleri ingilizce olanlar biraz lehçeli olduklarından çoğu şeyleri anlayamıyorsun....
bizim kendi dilimizde atasözleri deyimler şakalar vs gibi şeyleri onlar nasıl anlamıyorsa, bizimde onları has kültürce konuşmalarını algılamamız zor...o yüzden ana dili farklı olan ama ingilizce konuşabilenleri bulman lazım...
benim biri kahire'den, biri tokyo'dan biri de azerbaycan'dan üç tane bayan arkadaşım var...hatta az önce yine muhabbet ettik :)
inan onlar sayesinde çok geliştim....
evet çok seri ve hızlı konuşamıyorsun belki ama kelime hazinen süper ilerliyor...birde istesende istemesende bilinç altın ekliyor bütün pratiği...
benim eşim süper arapça konuşur....çok kurslara gitmişti önceden...ama sadece düzgün cümle kurabiliyor ve grammeri öğreniyordu kursta....yaklaşık iki senedir chat arkadaşı var biri cezayir'den biri de cidde'den, onlar sayesinde şuan süper konuşuyor...ve bulunduğumuz yere yakın bir termal var ve buraya sürekli arap kafile geliyor....çoğu rehberleriyle geliyor ama bazıları rehbersiz geliyor...eşim termale bilgilerini bırakmıştı, ordan eşime ulaşıp rehberlik istiyorlar....eşim hep söyler bugün arapçayı güzel konuşabiliyorsam chat arkadaşlarım sayesinde diye....
mutlaka chat arkadaşı bulmalısın..ve sana geri dönmelerini bekleme, sen ısrarcı olacaksın...birde ilk selam verirken niyetini belli ederek ver....çünkü kimse bilemez senin pratik için girdiğini....eğer niyetini belli edersen onlardan da pratik için girenler olduğundan hemen atlayacaklardır emin ol :)

Yabancı dili konuşmak için kursa gitmek çok anlamsız çünkü hiç bir kurs konuşmayı öğretemez. Siteler için de aynı şeyi düşünüyorum. Zira sizin yabancı dil konuşulan bir ortama girmeniz ve o dili konuşmaya "mecbur" olmanız gerek. İngilizcem liseden beri çok iyidir ama 20 yaşında yurt dışına çıkana kadar hiç pratiğim olmamıştı. Uçaktan indiğim anda konuşmaya başladım şakır şakır, mecbur kalınca oluveriyor işte. İmkanınız varsa 1-2 haftalığına da olsa İngilizce konuşulan bir yere gidin derim.

Interpals diye bir site var, facebook tarzında. Mektup arkadaşı bulmak için ama herkes genelde skype kullanıyor, sen de buldugun arkadaşlarla skype üzerinden konuşarak ingilizceni geliştirebilirsin bence. Ama sapık da var arada onlardan kaçın, üye olursan türkiyeyi direk engellemeni öneririm.

kızlar cok sağolun ıkı sıteden de kendı adıma cok memnun kaldım alıstırmalara basladım bıle konu sahıbı arkadas sayesınde bızde faydalanmıs oluyoruz

canim bana yardimci olan seyleri soyleyeyim ben ingilizce filmler ozellikle cocuk programlari izliyorum cunku ingilizce ogretmenimiz cocuk programlari ozel secilir ve en iyi ingilizce o programlarda olur buyukler icin olan programlardaki ingilizce kisaltmalidir ustelik sakin chat yapmayin cunku berbat ingilizce ve kisaltmali sacma sapan ingilizce ortaya cikiyor dedi benim aksam gittigim level cok dusuk suanda bana gore son 1 ay kaldi ondan sonra yuksege gecicem birisi yukarda yazmis kursda ogrenilmez diye ben en iyi ingilizceyi kursda ogrendim daha once baskalarindan ogrendigim ingilizce yanlis kullanilan grammerlerden ibaretmis ama kursa ogretmen direkmen duzeltiyor yanlisini dogrusunu ondan ogreniyorsun bazen sozlukdeki turkce anlamina bile gelmiyor ogrendigin kelime mesela ingilizce muhabbet ediyorum cok iyi bir sekilde bunu turkceye ceviremiyorum kafam allak bullak oluyor ustelik gunde 5 yada 10 tane kelime ezberle 2 ayda ne kadar cok sey bildigini goreceksin benim kelime haznem cok yuksek ogretmen bile sasiriyor cunku ben bikmadan usanmadan her gun ama hergun 5 yada 10 kelime ezberlerdim 2 ay boyunca okunusu yazilisi ve turkcesi eger ertesi gun unutmussam tekrar ettim ayni kelimeyi tek hatam o kelimelerden cumleler kursaydim bugun super bir ingilizcem olurdu :KK34:

konuşarak öğren var telefonda yanabcı eğitmenlerle konuşyorsunuz her gün 10 ve 20 dakikalık paketler şeklinde

onun haricinde http://www.conversationexchange.com var burdada sizin türkçe öğrenmek isteyen biriyle iletişime geçmeniiz sağlıyor

teşekkürler bu siteleri inceliyorum hemen.
konusarak öğren ücretli olduğu için çok güvenemiyorum o sitelere malesef

X