İngilizce pratik yapalım diyenler burası sizin mekanınız artık

6 yaşımdan beri İngilizce biliyorum, bölümüm de çift dal hem İngilizce hem Almanca.. İsteyene yardımcı olabilirim elimden geldiğince, hem Fonetik hem Gramer.

Hi there!
Is there anyone here?

Z zamzammm arkadaşıma özelden sorularına yönelik cevaplarda bulundum burada sizlerle de paylaşayım dedim belki yardımı dokunur

1. Sizce ingilizceye nereden başlamalıyım? Kelime ezberlemek mi yoksa grammer öğrenmek mi?

" 1. ingilizceye ilk önce gramer ile başlamalısın. kurallarını bilmediğin bir dili öğrenemezsin. örnek veriyorum gramer çalışmaya başladın. kendine konu dizimi yap. diyelim present simple tense ile başladın, başka konularla kafanı dağıtma 1 hafta onda odaklan. geniş zamanı iyice kavra testler çöz. iyice kavradıktan sonra ikinci hafta ikinci konuya geç. bu arada konu çalışırken hergün 10-20 kelime ezberle çalıştığın konu ile ilgili. geniş zaman çalışıyorsan geniş zamanda kullanılan kelimelere yoğunlaş günlük olarak ezberle not defteri tut. örneğin (always,usually, never....) gibi.

2. İngiliz aksanını çok seviyorum fakat bugüne kadar kelimelerin hep amerikan aksanıyla telaffuzunu öğrendim. Yani okulda böyle öğreniyoruz. Mesela aöerikan aksanıyla konuşulan bazı şeyleri anlayabiliyorum fakat ingiliz aksanında kelimeleri bile seçemiyorum. Sorum ise şu ben ingilizceyi amerikan aksanını göre öğrensem ve ileride ingilterede bi süre yaşasam anlamakta ve kendimi ifade etmekde zorluk yaşar mıyım?

2. İngiliz aksanı ve Amerika aksanı çok başka. Bir amerikalı Flower(çiçek) bu kelimeyi "fılavır" diye telaffuz ederken bir ingiliz "fıloova" diye kibar telaffuzda bulunur. Ve hiçbir İngiliz amerikan aksanını sevmez aksine nefret eder, ingilizceyi kabalaştırdıklarını düşünür yanlış ingilizce olarak görür. amerikan aksanı ile ingiltere dışında her ülkede konuşabilirsin. İngilterede kesinlikle dışlanırsın. İngiltereden misafirlerim gelmişti 3 sene önce. masada tuzu uzatmasını istediğimde sinirlenip "noov" demişti. aksanım amerika aksanı diye. çok hassaslar. bilgin olsun.

3. Kelimelerin en doğru telaffuzunu öğrenebileceğim bir kaynk var mı bildiğin?

3. kelimelerin en doğru telaffuzu için ingiliz yapımı dizi ve çizgi film izlemeni öneririm (ingilizce alt yazılı)

4.İngilizceyi öğrenmeye yönelik başka önerilerin var mı?

4. çok fazla yurt dışından arkadaş edin. amacın ingiliz aksanı ise ingiltereden arkadaşlar edin sosyal sitelerden facebook olabilir. ingiltere chat odaları olabilir. ve çok fazla alt yazılı dizi izle(türkçe altyazılı olsun bu da ama ingiliz yapımı olanlardan.) ve anlamasan dahi bol bol ingilizce makale, hikaye, roman oku. kelimelerin altını çiz not al öğren.

5. Sence ingilizceyi kendi çabalarımla öğrenmem mümkün mü?

5. elbette mümkün. doğru olarak ve sıkı bir çabayla öğrenebilirsin. ama asla konuşamayarak öğrenemezsin. yanlış da konuşsan yabancılarla muhabbet et. bırak yanlış olsun sen konuş. zamanla düzelecek. asla translate den yardım alma. bilgilerin düzeyinde konuş sonra doğru mu diye kontrol et yanlış kullanımlarını düzelt. bir de ingilizce düşünmeye çalış. düşünmek istediğin birşeyi kafanda ingilizce kur. yolda, evde, okulda, dışarda bazı şeyleri yaşadıktan sonra onu birde kafanda ingilizce kurarak yaşamaya çalış.

6. İngilizce chat yapabileceğim güvenilir bir site biliyor musun??

6. internetten araştırabilirsin. ben chat odalarında takılmıyorum pek çok fazla yabancı arkadaşım var direk olarak telefonda sesli konuşuyorum. ayrıca işim bu uluslararası bir şirkette tercümanım sürekli telefon görüşmesi yapmak durumunda kalıyorum.

umarım yardımcı olabilmişimdir başka sıkıntın olursa yazabilirsin çekinmeden bu yolda yanında olurum elimden geldiğince. "

Zahmet edip uzun uzun yazdığın için çoook teşekkür ederimmm. Peki aksan konusunda bana yardım et sence hangi aksanı çalışmalıyım? Amerikan aksanı kolay ve genelde diziler falan amerikan yapımı. Şu ana kadar öğrendiğim tüm kelimelerin telaffuzunu amrikan aksanına göre öğrendim. Napmalıyım sence? Bu arada çok çok teşekkür ederiiim

Sana müsait olduğum bi zamanda İngiliz aksanı olan videolar göndericem. :) amerikan aksanını öneririm daha çok kullanılıyor daha rahat olur senin için rica ederim bu arada

Sana müsait olduğum bi zamanda İngiliz aksanı olan videolar göndericem. :) amerikan aksanını öneririm daha çok kullanılıyor daha rahat olur senin için rica ederim bu arada
peki bekliyor olacağımmm O zaman ingiltere hayalime veda etmeliyim, ne dersin?

I'm fine, you? oh yess. You right!!! Where are you live sis ??

Normally, I live in Istanbul, but I am away from home because of my internship.
You?

And where did you learn English? What is your the England dream? Just wondering.

Normally, I live in Istanbul, but I am away from home because of my internship.
You?

And where did you learn English? What is your the England dream? Just wondering.
I live in İzmir :)) Actually I still learn English. But im not good at speak english. So if I will do mistake about speak english please tell me :) My imposibble england dream is; I want go there and I want live for a timee :) What's yours???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…