İngilizce pratik yapalım diyenler burası sizin mekanınız artık

Hello Girls! I am teacher of English. If you have any problems, you can ask me. I've seen here recently. Soon we will try to improve much more....

Kızlar ben İngilizce Öğretmeniyim, takıldığınız yerlerde sorabilirsiniz, ben burayı yeni gördüm, artık bundan sonra daha da geliştirmek için çabalarız.

hii girls

ı m a diabteic :senağlama:
ı have to on medication...sorry this at topic..ı like very yummy but dont yummy
my mother is diabteic and my father is was at diabteic..my father is obiit 10 years ago ..
family diabteic ... bad a ill diabteic...
ı feel very tired but ı cant sleep
my son is sleeping:))

ben şeker hastasıyım..ilaç kullanıyorum..üzgünüm kötü bir konu..tatlıyı çok seviyorum fakat tatlı yasak.
annem şeker hastası ve babamda şeker hastasıydı..babam 10 yıl önce öldü.
sülale şeker hastası..şeker kötü bir hastalık..
kendimi çok yorgun hissediyorum ama uyuyamıyorum...

arkadaşlar bir zahmet cümlelerimi kontrol edermisiniz...şimdiden sonsuz teşekkürlerrr a.s.

Hello Girls! I am teacher of English. If you have any problems, you can ask me. I've seen here recently. Soon we will try to improve much more....

Kızlar ben İngilizce Öğretmeniyim, takıldığınız yerlerde sorabilirsiniz, ben burayı yeni gördüm, artık bundan sonra daha da geliştirmek için çabalarız.

aramıza hoşgeldiniz ..:1hug:
bizde bilmeyenler olarak siz değerli arkadaşlardan çok şeyler öğrenecegimiz kesin..şimdiden teşekkür ederim ...a.s.

hii girls

my mother is diabteic and my father is was at diabteic..my father is obiit 10 years ago ..

ben şeker hastasıyım..ilaç kullanıyorum..üzgünüm kötü bir konu..tatlıyı çok seviyorum fakat tatlı yasak.

arkadaşlar bir zahmet cümlelerimi kontrol edermisiniz...şimdiden sonsuz teşekkürlerrr a.s.

i am a diabetic
i'm on medication. sorry this is a sad topic. i love sweets but i can't have any.
my mother is a diabetic my father was a diabetic too. my father died10 years ago.
my entire family have diabetes. diabetes is a bad illness.
i feel very tired but i can't sleep.
my son is sleeping :)))

CANIM GECMIS OLSUN .SEKER HASTALIGININ OLDUGUNU BILMIYORUDUM. BENIMDE AILEMDE VAR COK ZOR BIR HASTALIK . HERSEYE DIKKAT ETMEN LAZIM. GECMIS OLSUN.

BY THE WAY WELL DONE YOU'RE DOING GREAT.:nazar::nazar::nazar:
YOU HAVE A FEW MISTAKES BUT NOTHING MAJOR. :1hug::1hug:

SÖZLÜĞE BAKIYORUM BAZI KELİMELERİN BİRÇOK ANLAMI VE KARŞILIĞI VAR..BENDE ŞAŞIRIYORUM HANGİSİNİ YAZAYIM DİYE...BUNUN DOĞRUSU NEDİR ARKADAŞLARRR..??.hangi kelimeyi cümlede doğru şekilde kullanacagımı nerden anlayacağım...

hello girls,
good afternoon.
this topic is very nice.

ı must improve my english because ı will forget .ı dont make pratic english recently.ı forgot lotf of gramers,words,verbs.

thank you for this topic.ı hope,ı will attend your talk.

hello girls,
good afternoon.
this topic is very nice.

ı must improve my english because ı will forget .ı dont make pratic english recently.ı forgot lotf of gramers,words,verbs.

aramıza hoşgeldin...a.s.umarım sık sık görüşürüz.:1hug:.sevgiler

teşekkür ederim insallah. bu baslıgı daha sık ziyaret edeceğim bundan sonra.:1hug:

hii girls

honey get well soon. i am sad. i lived this illness in the pregnant too. thank my Allah i have mended. also i lived tension in the pregnant.i lived hungry. no cracker, no cake. still i am feeling two illness bad consecuences. i was landing stairs last day.. i was dizzy. i fell fatique. i dont want to live again. i am advice for you. try sweetening with make sweetening.

tatlım geçmiş olsun. üzgünüm. ben de bu hastalığı hamileyken yaşadım. şükür Allahıma iyileştim. aynı zamanda hamileyken tansiyonda yaşadım. aç yaşadım. kraker yok kek yok. hala iki hastalığın kötü sonuçlarını yaşıyorum. geçen gün merdivenlerden düşüyordum. başım döndü. halsiz hissediyorum. tekrar yaşamak istemiyorum. senin için tavsiyem tatlandırıcı ile tatlı yapmayı dene.

hello girls,
good afternoon.
this topic is very nice.

welcome honey....................a.s.

Kızlar hikayenin devamını geciktirdiğim için üzgünüm. Evimde değilim birkaç gündür, döner dönmez yazıcam.
Bu arada boş geçmeyelim. Zaman bildiren deyimlerin bazılarını yazıyorum size:

Ara sıra : now and then

Ertesi gün : the fallowing day

Az önce: just now

O zamana kadar : untill then

Bu güne kadar: up to today

Şimdiye kadar: up to now

Günde bir defa: ones a day

Gelecek ay sonunda: at the end of the next month

Akşama doğru : towards evening

Üç gün içinde: in tree days

Bu arada: meanwhile

İki günde bir : every two days

O zamandan beri: since then

Sabahtan akşama kadar: from morning until evening

Bundan böye: from now on

Günden güne: day by day

Zaman zaman: every now and then

SÖZLÜĞE BAKIYORUM BAZI KELİMELERİN BİRÇOK ANLAMI VE KARŞILIĞI VAR..BENDE ŞAŞIRIYORUM HANGİSİNİ YAZAYIM DİYE...BUNUN DOĞRUSU NEDİR ARKADAŞLARRR..??.hangi kelimeyi cümlede doğru şekilde kullanacagımı nerden anlayacağım...

canim genelde sozlukteki ilk verilen kelime (ANLAM) en cok kullanilandir. bazen farkli kelime kullanayim dediginde cumlenin anlamini degistirmis de olabiliyorsun. bu hatayi ben onceden hep yapardim. yeni sozlukteki genelde en son anlami kullanirdim (farkli olmak icin ) ama bazen olurdu ki sectigim kelime cumleye uymuyordu. umarim yardimci olabilmisimidr.

banuska çok sağol canm deyimler için ezberleriz inşallah. hikayenin ikinci verdiğin paragrafı hatalara bakar mısın müsaitsen

Hikayenin devamı:

He turned away from the familiar path and followed the track on his left. The track wound its way between a valley and a high hill. The valley contained a pretty litte river. ''This is one of the most beatiful place I have ever seen''. Mr. Robinson thought. İt was very lonely, but he liked the lonely place in the moorland. He looked at his map. The high hill was marked on the map. İt was called Oldcastle Hill.
good morning girls!

alışmış olduğu patikadan saptı ve solundaki patikacığı takip etti. patikacığın döndüğü yol vadi ve yüksek tepenin arasındaydı. vadide küçük sevimli bir nehir devam ediyordu. (ya da vadi küçük sevimli bir nehir içeriyordu). şimdiye kadar gördüğüm en güzel yerlerden biri diye düşündü Mr Robunson. orası çok tenhaydı ama o kırdaki ısıısz yerden hoşlandı. haritasına baktı. yüksek tepe haritada belirgindi. oldcastle tepesi adındaydı.

bunun için ayrı sözlükler var "collocation dictionary" diye, mesela niye "do breakfast" değilde "have breakfast" mantığı yok yapılar öyle :)
ama tabi şimdilik gerek yok, göre göre, kulak dolgunluğundan tahmin ederek oturur her şey, hem çok iyi gidiyorsunuz :nazar: bu azimle giderse yakında bir çok kelime gruplarını öğrenmiş görmüş en azından aşinalık kazanmış olursunuz a.s.

goodnight girls .a.s.

ı like very tea...ı drink tea now..

ı dont like coffe..

ı am home now and reading your banter kk..

ı like kk ..kk but for accept many people ::) and very happyy

ı m a toothache:KK43:(

ı have accept analgesic...

herkesin kandilini kutlarım....

goodnight girls .a.s.

ı like very tea...ı drink tea now..

ı dont like coffe..

ı am home now and reading your banter at kk..

ı like kk ..kk but for accept many people ::) and very happyy

ı m a toothache:KK43:(

ı have accept analgesic...

herkesin kandilini kutlarım....

çayı çok severim..şimdi çay içiyorum.
kahveyi sevmem..
şimdi evdeyim ve sohbetleri okuyorum kk da..
dişim ağrıyor.
ağrıkesici aldım..

:icecream::icecream:

merhaba :))

sözlük kullanimi yeni baslayanlar icin gercekten biraz zor olabilir.... ama bu konuda bir tip veriyim :)

aradiginiz kelimeyi bulunca bir de tam tersinden bakin sözlüge... yani mesela aradigimiz kelime OYALAMAK

türkce ingilizce bölümde oyalamak olarak bakarsaniz bulacaklariniza iki örnek : put off ve embroider acaba hangisi sizin aradiginiz ????

simdi bu kez put off un karsiligina bakin : ertelemek, baştan savmak, soğutmak, canını sıkmak, zorla indirmek, oyalamak, sonraya bırakmak, savsaklamak, atlatmak, engel olmak... yani savsaklamak ya da ertelemek kisacasi

embroider in anlami: nakışla süslemek, oyalamak, süslemek, allayıp pullamak, şişirmek, abartmak, ballandırmak

kisacasi ikisi de oyalamak demek ama türkcede es anlamli olan iki farkli kelime söz konusu... siz birini oyalamaktan bahsederken örtü oyalamak anlamindaki oyalamayi kullanirsaniz tabi ki cümle tamamen yanlis olur yerimseniben

umarim yardimci olabilmisimdir :sm_confused:

X