• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce ögretmenliği mi pdr mi ?

Ben Hacettepe'de pdr okuyorum çok memnunum bölümümden. Eğitim kurumunda çalışmak istiyorsan ille de pdr iyidir. Çalıştığın kademeye göre vereceğin hizmet değişiyor. İş sadece danışma yapmak değil. Testler uygulamak, mesleki olsun velilere yönelik olsun bilgilendirmelerde bulundurmak vs. Bunları iyi araştırmalısın. Bi okulun p.d ile görüşebilirsin. Ben danışma yapmayı çok seviyorum ancak stajda öğrendim ki MEB'in okullarında öğrenci sayısı fazla olduğu için o kadar öğrenciyle bireysel danışma yapmak zor. Daha çok önleyici rehberlik yapılıyormuş. Bilmiyordum duyunca üzülmüştüm.

PDR diyorsan Hacettepe diyorum. Hocaları kaliteli. Bir de hep bi anlayış var pdr oku yata yata geç diye. Hiç alakası yok. Belki başka okullarda farklıdır bilmiyorum ama kesinlikle çok ağır. Ödev, staj, rapor yaptıkların. Daha fazla bilgi istersen yazarım. Kısaca yazmak istedim. Hakkında hayırlısı olsun :)
Saolasin, seninde insallah

Buradaki ogretmen arkadaslarin cogu rahat diye pdr demis. Bende ogretmenim ama pdr ci olsam isimden bu kadar zevk almazdim herhalde. Evet kendi odalari var nobet tutmuyorlar derse girmiyorlar sinav sorusu hazila fotokopi cektir sinav yap oku e-okula gir gibi dertleri yok (tabi onlarinda ugrastigi baska evrak isleri var) ama sen bu islerin sana zevk vereceginden bahsetmissin. Bende arada cok sinav kagidi okumaktan sikayet ettigim olsada derse girmeyi soru hazirlamayi sinav okumayi seviyorum bana pdr ye gec deseler gecmem herhalde masa basi isler bana sikici gelir benim isim hareketli olmali ki zaten ogretmenler o siniftan o sinifa kosarken oldukca hareketliler.

Birde matematigim iyi degil demissin. Matematik ogretmeni olarak sana sunu soyluyorum ki matematik yapilamayacak birsey degildir fakat cok emek ister. Hergun mutlaka matematige calisip hatri sayilir sorular cozmen lazim matematigini gelistirmen icin. Bunu yapabilecek misin? ilk baslarda calissan bile olmayabilir ama olsun ben basaracagim diyip yilmadan matematik calismaya devam edebilecek misin? Eger bu sorularinin cevabi evet ise esit agirlik sec ve pdr yi hedefle ama ben hergun matematok calisamam diyorsan dil sec ve ingilizce ogretmenigi olsun hedefin.

Buradaki ogretmen arkadaslarin cogu rahat diye pdr demis. Bende ogretmenim ama pdr ci olsam isimden bu kadar zevk almazdim herhalde. Evet kendi odalari var nobet tutmuyorlar derse girmiyorlar sinav sorusu hazila fotokopi cektir sinav yap oku e-okula gir gibi dertleri yok (tabi onlarinda ugrastigi baska evrak isleri var) ama sen bu islerin sana zevk vereceginden bahsetmissin. Bende arada cok sinav kagidi okumaktan sikayet ettigim olsada derse girmeyi soru hazirlamayi sinav okumayi seviyorum bana pdr ye gec deseler gecmem herhalde masa basi isler bana sikici gelir benim isim hareketli olmali ki zaten ogretmenler o siniftan o sinifa kosarken oldukca hareketliler.

Birde matematigim iyi degil demissin. Matematik ogretmeni olarak sana sunu soyluyorum ki matematik yapilamayacak birsey degildir fakat cok emek ister. Hergun mutlaka matematige calisip hatri sayilir sorular cozmen lazim matematigini gelistirmen icin. Bunu yapabilecek misin? ilk baslarda calissan bile olmayabilir ama olsun ben basaracagim diyip yilmadan matematik calismaya devam edebilecek misin? Eger bu sorularinin cevabi evet ise esit agirlik sec ve pdr yi hedefle ama ben hergun matematok calisamam diyorsan dil sec ve ingilizce ogretmenigi olsun hedefin.
Cok tesekkur ederim ogretmenim.

ingilizce ogretmenligi..
turkiye disinda calismak zorunda kalirsan-hayat bu belli mi olur- en azindan uluslararasi brans.

Rehber öğretmenler genelde çok rahat görülür, hatta yatmakla itham edilir.

Ben yapamazdım kesinlikle.
İkide bir yok öğrencilere, yok velilere bir şeyler sun, problemli öğrencilerle yol kat etmeye çalış, arkandan konuşulması cabası.
Branşlarda da evrak işi çok, kıyas yapamayacağım o konuda, ama ben buna alışınca onların evrak işleri yabancı geldiğinden daha zormuş gibi düşünüyorum.

Ingilizce-ve diğer branşlar- fen veya iyi bir anadolu lisesinde olunmadığı müddetçe akademik anlamda sıfır tatmin yaşatır.
Ama alışılıyor her şeye birsüre sonra.
Ara ara saç baş yolup devam ediyorsun.

Eger okulunda verilen dil egitimi gercekten iyi degilse dil bolumunu secmeni tavsiye etmem. Ingilizce ogretmenliginde iyi bir temelinin olmasi lazim. Ingilizceyi seviyorsan ve gercekten yeteneginde varsa ingilizce ogretmenligini tavsiye edrim. Yalniz sunu da soylemeden gecemicem atandiktan sonrasi icinde cok buyuk hayallerin olmasin.yazili hazirlamak okumak heleki ogrenciyle ugrasmak turkceyi bile dogru duzgun anlamayan cocuklara ingilizce ogretmek hicte kolay diil.

Eger okulunda verilen dil egitimi gercekten iyi degilse dil bolumunu secmeni tavsiye etmem. Ingilizce ogretmenliginde iyi bir temelinin olmasi lazim. Ingilizceyi seviyorsan ve gercekten yeteneginde varsa ingilizce ogretmenligini tavsiye edrim. Yalniz sunu da soylemeden gecemicem atandiktan sonrasi icinde cok buyuk hayallerin olmasin.yazili hazirlamak okumak heleki ogrenciyle ugrasmak turkceyi bile dogru duzgun anlamayan cocuklara ingilizce ogretmek hicte kolay diil.
Ya@a, olsun ben bu ise gonul vericem

Pdryi , daha cok rqhatlik acisindanmi soyluyorsunuz
Rahatlık okuluna göre değişir. Eger sorunlu ogrencilerin olduğu bir okula dusersen hic bir bransta rahat olmazsin. Ben atanma acisindan söyledim. Pdr cilerin atamasi daha kolay diye biliyorum. Bir de bizde alan sınavı var mesela. Onlarda var mı yok mu emin degilim.
Pdryi , daha cok rqhatlik acisindanmi soyluyorsunuz

Peki bu bolumu okuduktan sonra gendimi gelistirip hangi mesleklere yonelebilirim
yabancı dil aktif bi alandır her türlü meslegi yapabilirsin tamamen senin kendini geliştirmene baglı. cevirmenlikten, gazeteciliğe, havalanlarından, şirketlere kadar heryerde iş bulabilirsin. en kötü ihtimalde öğretmen olursun :) başarılar

Back