• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce ögretmenliği mi pdr mi ?

İste bn derslere girip o ogretmenlik havasini yasamak istiyorum zaten pdr bj ogretmenlik degil onuda iste ne bileyim rahat olmasindan deilde insanlara destek vermeyi sevdigimden dusundum
Pdr pek de öyle bir şey yapmıyor beş on dk konuşup yolluyor sadece. Okul dışında kendinize ofis açarsanız belki, emin değilim.

PDR bölümü mezunları sadece okullarda çalışmıyor. Bir sürü meslek olanağı var. Eğer gerçekten psikoloji ile ilgiliysen PDR seç. Okuması çok zevkli, birilerine ruhsal anlamda yardım etmek, onun elinden tutmak, ki okulda olursa bunlar çocuklar, çok anlamlı. Ben şuan İngilizce Pdr 3.sınıf öğrencisiyim. Bu tatilimde RAM'da gönüllü çalışmaya başlayacağım. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi.

Okuldaki rehber öğretmenlere gelince, gerçekten görevini hakkıyla yapan öğretmenler var. Tabi ki diğer öğretmenlerde de olduğu gibi her meslekte olan, kolaya kaçma eğilimindeki öğretmenler var. Eskiden beri olan bir laf bu. Rehber öğretmenler odalarında yatıyor diye. Ama günümüzde bunu değiştirmeye çalışan ve emek veren bir sürü öğretmen var. Ki matematik öğretmeni, geometri öğretmeni bile sınıfta çocuklara ders anlatmak yerine test çözün diyorsa, zilden 10 dk sonra gelip, 5-10 dk da yoklama tarzı oyalayıcı şeylerle uğraşıp, 2-3 soru çözüp sınıftan çıkıyorken, sadece sınıfa giriyor diye onun daha fazla çalıştığı anlamına gelmez.

Kısacası her mesleğin, iyisi ve kötüsü var. Önemli olan hangi alanda olmak istediğin. Bunu belirledikten sonra her meslek için iyi olmak istiyorsan kendini geliştirmeli ve eğitmelisin.

PDR bölümü mezunları sadece okullarda çalışmıyor. Bir sürü meslek olanağı var. Eğer gerçekten psikoloji ile ilgiliysen PDR seç. Okuması çok zevkli, birilerine ruhsal anlamda yardım etmek, onun elinden tutmak, ki okulda olursa bunlar çocuklar, çok anlamlı. Ben şuan İngilizce Pdr 3.sınıf öğrencisiyim. Bu tatilimde RAM'da gönüllü çalışmaya başlayacağım. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi.

Okuldaki rehber öğretmenlere gelince, gerçekten görevini hakkıyla yapan öğretmenler var. Tabi ki diğer öğretmenlerde de olduğu gibi her meslekte olan, kolaya kaçma eğilimindeki öğretmenler var. Eskiden beri olan bir laf bu. Rehber öğretmenler odalarında yatıyor diye. Ama günümüzde bunu değiştirmeye çalışan ve emek veren bir sürü öğretmen var. Ki matematik öğretmeni, geometri öğretmeni bile sınıfta çocuklara ders anlatmak yerine test çözün diyorsa, zilden 10 dk sonra gelip, 5-10 dk da yoklama tarzı oyalayıcı şeylerle uğraşıp, 2-3 soru çözüp sınıftan çıkıyorken, sadece sınıfa giriyor diye onun daha fazla çalıştığı anlamına gelmez.

Kısacası her mesleğin, iyisi ve kötüsü var. Önemli olan hangi alanda olmak istediğin. Bunu belirledikten sonra her meslek için iyi olmak istiyorsan kendini geliştirmeli ve eğitmelisin.

Sizin cevabinizla aklimdaki bi kisim tereddutler silindi aslinda eger hedefimi pdr olarak secersem kendimi en azindan matematikte lys icin gelistirmeliyim, peki siz lysden matta kac net yapmistiniz gercekten mat yuzunden bu meslegi elemek istemiyyorum

Sizin cevabinizla aklimdaki bi kisim tereddutler silindi aslinda eger hedefimi pdr olarak secersem kendimi en azindan matematikte lys icin gelistirmeliyim, peki siz lysden matta kac net yapmistiniz gercekten mat yuzunden bu meslegi elemek istemiyyorum

Tam hatırlamıyorum, fakat ilk 20 binde kesin olmasın. Bunu okulda ki rehber hocanla görüşürsen, daha net sonuçlar alabilirsin.

PDR tabiki de ... okulda diğer branştan hocalar bile imrenirdi , kendine ait odan var istedgın vakitte gel , bizim hoca 9 da gelirdi 4 de giderdi , odasında oh keyif çatardı bizim matçi ne gıcık olurdu ona pdr ci olmamışız enayiyiz derdi, ben sosyal hizmet okudum şimdi ki aklım olsa pdr seçerdim harcadım puanımı sen o hatayı yapma.

Tam hatırlamıyorum, fakat ilk 20 binde kesin olmasın. Bunu okulda ki rehber hocanla görüşürsen, daha net sonuçlar alabilirsin.
Konustum , ben ogretmen olmak istiyorum dedim , galiba derslere girmek istiyorsun dedi , evet dedim cunku bu bana cok zevkli geliyor ama nedense rehber hocamla konustuktan sonra bn pdr de yapabilirim dedim , bir diger arkadasim pdr istiyor hoca ona mattanda iste 50 sorudan 20 tane felan yapmalisin dedi

Ben Hacettepe'de pdr okuyorum çok memnunum bölümümden. Eğitim kurumunda çalışmak istiyorsan ille de pdr iyidir. Çalıştığın kademeye göre vereceğin hizmet değişiyor. İş sadece danışma yapmak değil. Testler uygulamak, mesleki olsun velilere yönelik olsun bilgilendirmelerde bulundurmak vs. Bunları iyi araştırmalısın. Bi okulun p.d ile görüşebilirsin. Ben danışma yapmayı çok seviyorum ancak stajda öğrendim ki MEB'in okullarında öğrenci sayısı fazla olduğu için o kadar öğrenciyle bireysel danışma yapmak zor. Daha çok önleyici rehberlik yapılıyormuş. Bilmiyordum duyunca üzülmüştüm.

PDR diyorsan Hacettepe diyorum. Hocaları kaliteli. Bir de hep bi anlayış var pdr oku yata yata geç diye. Hiç alakası yok. Belki başka okullarda farklıdır bilmiyorum ama kesinlikle çok ağır. Ödev, staj, rapor yaptıkların. Daha fazla bilgi istersen yazarım. Kısaca yazmak istedim. Hakkında hayırlısı olsun :)

Back