How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İngilizce ögretmenliği mi pdr mi ?

Pdr mezunuyum, ilkokulda gorev yapiyorum, abd de jngilizce egitimi aldim, ama ogrencilere ingilizce anlatmak mi yoksa psikolojik danismanlik mi dersen , bana sorarsan tabiki pdr...

İlgi yetenek varsa dil bölümü asla zor değil. Onuncu sınıfta belki biraz bocalayabilirsin ki hangi bölümü seçersen seç bunu yaşayacaksın ve hangi bölümü seçersen seç iyi bir üniversite için deli gibi çalışıp sabahlaman gerekecek:KK51:
Tabiiki her bolumde sart bu ozellik ama dil bolumundede fazla bir tercih imkani yok ogretmenliktenden baska mutercimlik var ondada gonlum yok ing ogretmenliktede puan fazla ya olmasssa

Pdr mezunuyum, ilkokulda gorev yapiyorum, abd de jngilizce egitimi aldim, ama ogrencilere ingilizce anlatmak mi yoksa psikolojik danismanlik mi dersen , bana sorarsan tabiki pdr...
Eger pdryi secersem tek korkum lysde matematik cunku matematigim hicte iyi degil ama uzerine gidersem yapabilecegime inaniyorum , peki acaba lysde mat icin kac net yapmam gerekir

Tabiiki her bolumde sart bu ozellik ama dil bolumundede fazla bir tercih imkani yok ogretmenliktenden baska mutercimlik var ondada gonlum yok ing ogretmenliktede puan fazla ya olmasssa

Son kararı verecek olan sensin ama özgüven eksikliği gördüm. İsteyince her şey olur elbet. Pdr nin puanı da oldukça yüksek Pdr düşüncesiyle tm bölümüne gidip başarısızlık yaşadığında diğer alanlara yönelmemeni isterdim çünkü mesleki doyuma ulaşamazsın ilerde bana göre. Ben onuncu sınıfta dedim ki ben ing öğretmeni olacağım. Çok şükür oldum. Sen de kendine sor avantajı, atamayı, puanı bir kenara bırak: Ben hangi derslere ilgi duyuyorum ne istiyorum? İstediğin bölümü okuduğunda zaten ders çalışmaya da hevesli olursun hırslı da olursun.

İngilizce öğretmenliği bölümüyle veya meslekle ilgili herhangi bir sorun varsa yanıtlayabilirim. Her şey gönlünce olur inşallah.

Son kararı verecek olan sensin ama özgüven eksikliği gördüm. İsteyince her şey olur elbet. Pdr nin puanı da oldukça yüksek Pdr düşüncesiyle tm bölümüne gidip başarısızlık yaşadığında diğer alanlara yönelmemeni isterdim çünkü mesleki doyuma ulaşamazsın ilerde bana göre. Ben onuncu sınıfta dedim ki ben ing öğretmeni olacağım. Çok şükür oldum. Sen de kendine sor avantajı, atamayı, puanı bir kenara bırak: Ben hangi derslere ilgi duyuyorum ne istiyorum? İstediğin bölümü okuduğunda zaten ders çalışmaya da hevesli olursun hırslı da olursun.

İngilizce öğretmenliği bölümüyle veya meslekle ilgili herhangi bir sorun varsa yanıtlayabilirim. Her şey gönlünce olur inşallah.
Dediklerinize katiliyorum, bn zaten kendimi hep derslere giren bir ogretmen olarak hayal ettim pdr de dedigim kendimde bulunan ozellikler ona yonelmemde etki sagladi ama zaten bir ogrencinin derdine cozum bulmak her egitimcinin gorevi bunun haricinde eger dil bolumunu secersem hocam illaki bir kursa gitmem gerekirmi cunku maddi durumumuz musait degil

Ben öğretmen değilim, bilemiyorum. Ama ne istediğini, neden istediğini bilmen çok güzel. Bir de o kadar güzel anlatmışsın ki, benim bile mesleğimi bırakıp bu branşlarda öğretmen olasım geldi.

Ben sana başka bir fikir vermek istiyorum. Aran iyiyse bizzat bu branşlardaki hocalarının da fikrini al. Mesleki görevlerini, bilinmeyen zorluklarını, tavsiyelerini ve merak ettiğin diğer meseleleri. Ben ABD'de okudum ve şu an da oradayım zaten. Burada lisedeki öğrenciler olmak istedikleri meslekte birini bulup 15 saat bu kişiyi işinde takip ediyorlar, lise bitirme projelerinfen biri burada. Yani öğretmen olmak isteyen biri anlaştığı bir öğretmenle ( hangi okul olduğu farketmez, aslolan meslek) 15 saat iş üzerinde geçiriyor. Onunla derse giriyor filan. Türkiye'de yok bu, o yüzden oraya göre çok uçuk bir fikir mi olur bilmem ama bir meslek hakkında fikir edinmek için çok güzel bir avantaj diyebilirim kendi tecrübeme dayanarak.

Dediklerinize katiliyorum, bn zaten kendimi hep derslere giren bir ogretmen olarak hayal ettim pdr de dedigim kendimde bulunan ozellikler ona yonelmemde etki sagladi ama zaten bir ogrencinin derdine cozum bulmak her egitimcinin gorevi bunun haricinde eger dil bolumunu secersem hocam illaki bir kursa gitmem gerekirmi cunku maddi durumumuz musait degil
İngilizce öğretmenliği okumadım ama okuyan arkadaşlarım var.arkadaş yanlış bişey söylemîş bence kursla ilgili.sonuçta ing öğretmeni olduğunda öğrencilere anlatıcağın belli başlı konular tensler vs olucak.bunun için kursa felan gitmene gerek yok.kaldı ki ingilizcenin gelişmesi için ilk yıl ayriyetten hazırlık okuyabilirsin canım.ing okuyanların kursa gitmesi gerektiğini ilk defa duydum, yanlış yönlendirilmeni istemem

Canım ben 8 senelik ingilizce ögretmeniyim kuzenim de 2 senelik pdr ögretmeni
Kesinlikle pdr diyorum cok rahat okulunda

Ben de ingilizce ögretmeniyim ama bu sistemde ingilizce ögretmek cok zor. Atandigin ilk yer büyük ihtimal kötü bi okul olacak ve orda en az 3 sene katlanacaksin. Simdi okudugun okulu baz alma. Cok sıkıntıli durumlar yaşadim ben mesela.

İngilizce ögretmenin zevkli olmasi icin teknolojik imkanlar lazim. Ders kitaplari hic iç açici degil.

Su anki aklim olsa pdr okurdum. Bi odan var. Derse gir çik kafan şişmiyor. Nöbet tutmuyorsun. Benim gözlemledigim genellikle rahatlar. Okuldaki pdrciye nasil nazarim degdiyse kiz norm fazlasi oldu:KK53:

Matematigin iyi degilse bi düsün tabi. Yazin kursa git ya da özel ders al imkanin varsa. Ama yogunlaşirsan halledersin sanki. Sonucta önünde 2bucuk sene var. Olabildigince matematige odaklan. Şimdiden basla hatta.

Merhaba arkadaşlar ben suan onuncu sinif ogrencisiyim ve yariyil tatilinden sonra alan secimi yapacagiz tabiiki alanimizi secerken ileriki hedeflerimizi goz onunde bulundurmaliyiz ben iki meslek arasindayim; gelecege yonelik hayellerimde kendimi hep ogretmen olarak hayal ettim ve de bir hayalimdede kendimi ogretmen konumunda tuttum , karsilastigim ogretmenlerinde bunda etkisi cok ne bileyim sinav kagidi okumak , odev vermek, daha farkli konularda not tutmak ogrencilerle samimi iliskiler kurmak , diger ogretmen arkadaslarin gibi oldukca sosyal ve aktiv bir cevrenin olmasi ve benim okul hayatim boyunca karsilastigim pek cok farkli durum bunlarin hepsi bana zevkli geliyor kendimi hayal ederken bile mutlu ve heyecanli hissetmeme neden oluyor, peki ogretmenlik tamamda hangi brans ? İste o iki : pdr ve ingilizce ogretmenligi ... Pdr yi , insanlarla sohbet etmeyi sevdigimden dertleri dinleyip onlarla saglikli ve kendilerini guvende hissetmeleri saglayan bir temas kurup mantik ve duygunun dengeledigi cozumler bulmayi seviyorum,,, ve bunu gercektende severek yaparim ☺ya neden ingilizce ogretmenligi ? Çunku oncedende dedigim gibi ders ortaminda bulunup o bahsettigim seyleri de yapmak istiyorum ve de ingilizceyi seviyorum yetenegimde var , ve de ingilizce ogretmenligi cok sık ataniyor pdr de ama ya bu ikisinin arasindaki farkin bndeki ozellikleri tamamliyor olmasi nasil oluyorda beni arafta birakiyor? Eger bu bahsettigim meslekte bulunan ablalarim, abilerim varsa bana bilgi vermekten kacinmasin cunku bu gelecegim icin cok onemli iki farkli meslek iki farkli alan tm ve dil , ve beni anlayabilen arkadaslar bi yol gosterin, simdiden cok tesekkurlerr

ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum
çalışma alanı geniş
üniversitede okutmanlık ya da meb, dil kursları, dershaneler...
dil bilmek ayrıcalık
ben severdim bölümümü
ama şimdi bölümümden farklı bir alanda çalışsam da ingilizce hala işimi kolaylaştırıyor.

ama meb de körelme olasılığın çok yüksek..
ilk atandığım okulu hatırlıyorum da dağ başında niye ingilizce öğrenelim ki biz üniversteye gitmiycez diyen çocuklar..

İngilizceyi seçersen özellikle kurslara gitmen gerekiyor, ileri seviyede bir ingilizcen olmalı. Okulda verilen ingilizce asıl ingilizce değil emin ol. Üni sinavlarinda hiç baktin mı bilmiyorum; türkçe sorulari gibi uzun paragraflar halinde çıkıyor sorular. Bende oyumu pdr den yama kullaniyorum :)

ben sadece okulda öğrendiğim ingilizceyle üniversite kazandım
temelini öğrendikten sonra zaten kendisine kalmış sürekli okuyacak...

Yorumları okuyamadım ama pdr diyorum bende abim pdr okudu benim de çok farklı bi alan ,birçok kişinin inanmadığı o hipnoz olayını evimizde uyguladı hemde daha bir yada ikinci sınıftaydı.
Okulunu da başarıyla bitirip kendi sehrimizde bir okulda öğretmenlik yapmaya başladı...
Bence pdr denemelisin

Kesinlikle ingilizce Öğrt. Pdryi seçerseniz sadece PDR ci olursun fakat İngilizce Öğretmenliği okursan öğretmenlik harici başka islere yonelebilirsin

Merhaba arkadaşlar ben suan onuncu sinif ogrencisiyim ve yariyil tatilinden sonra alan secimi yapacagiz tabiiki alanimizi secerken ileriki hedeflerimizi goz onunde bulundurmaliyiz ben iki meslek arasindayim; gelecege yonelik hayellerimde kendimi hep ogretmen olarak hayal ettim ve de bir hayalimdede kendimi ogretmen konumunda tuttum , karsilastigim ogretmenlerinde bunda etkisi cok ne bileyim sinav kagidi okumak , odev vermek, daha farkli konularda not tutmak ogrencilerle samimi iliskiler kurmak , diger ogretmen arkadaslarin gibi oldukca sosyal ve aktiv bir cevrenin olmasi ve benim okul hayatim boyunca karsilastigim pek cok farkli durum bunlarin hepsi bana zevkli geliyor kendimi hayal ederken bile mutlu ve heyecanli hissetmeme neden oluyor, peki ogretmenlik tamamda hangi brans ? İste o iki : pdr ve ingilizce ogretmenligi ... Pdr yi , insanlarla sohbet etmeyi sevdigimden dertleri dinleyip onlarla saglikli ve kendilerini guvende hissetmeleri saglayan bir temas kurup mantik ve duygunun dengeledigi cozumler bulmayi seviyorum,,, ve bunu gercektende severek yaparim ☺ya neden ingilizce ogretmenligi ? Çunku oncedende dedigim gibi ders ortaminda bulunup o bahsettigim seyleri de yapmak istiyorum ve de ingilizceyi seviyorum yetenegimde var , ve de ingilizce ogretmenligi cok sık ataniyor pdr de ama ya bu ikisinin arasindaki farkin bndeki ozellikleri tamamliyor olmasi nasil oluyorda beni arafta birakiyor? Eger bu bahsettigim meslekte bulunan ablalarim, abilerim varsa bana bilgi vermekten kacinmasin cunku bu gelecegim icin cok onemli iki farkli meslek iki farkli alan tm ve dil , ve beni anlayabilen arkadaslar bi yol gosterin, simdiden cok tesekkurlerr
ben olsam öğretmenlik yerine egerkı secımın ıngılızce olacaksa mütercim tercümanlığı tercih ederdim, iş alanı daha geniş ve kendini geliştirirsen dış işlerinde vs çalışma şansın var...

İngilizce öğretmenliğini seçerdim ben. Maddi kazancı daha fazla olur. Öğretmenlik haricinde özel ders verebilir, çeviri yapabilirsin.

Kesinlikle pdr diyorum.
Şu yaştan sonra okuyacak olsam bu bölümü okurum.
Çalışma alanı geniş ve rahat bana göre.

Back