• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce ögretmenliği mi pdr mi ?

Kararsizgirl41

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
28
2
1
24
Merhaba arkadaşlar ben suan onuncu sinif ogrencisiyim ve yariyil tatilinden sonra alan secimi yapacagiz tabiiki alanimizi secerken ileriki hedeflerimizi goz onunde bulundurmaliyiz ben iki meslek arasindayim; gelecege yonelik hayellerimde kendimi hep ogretmen olarak hayal ettim ve de bir hayalimdede kendimi ogretmen konumunda tuttum , karsilastigim ogretmenlerinde bunda etkisi cok ne bileyim sinav kagidi okumak , odev vermek, daha farkli konularda not tutmak ogrencilerle samimi iliskiler kurmak , diger ogretmen arkadaslarin gibi oldukca sosyal ve aktiv bir cevrenin olmasi ve benim okul hayatim boyunca karsilastigim pek cok farkli durum bunlarin hepsi bana zevkli geliyor kendimi hayal ederken bile mutlu ve heyecanli hissetmeme neden oluyor, peki ogretmenlik tamamda hangi brans ? İste o iki : pdr ve ingilizce ogretmenligi ... Pdr yi , insanlarla sohbet etmeyi sevdigimden dertleri dinleyip onlarla saglikli ve kendilerini guvende hissetmeleri saglayan bir temas kurup mantik ve duygunun dengeledigi cozumler bulmayi seviyorum,,, ve bunu gercektende severek yaparim ☺ya neden ingilizce ogretmenligi ? Çunku oncedende dedigim gibi ders ortaminda bulunup o bahsettigim seyleri de yapmak istiyorum ve de ingilizceyi seviyorum yetenegimde var , ve de ingilizce ogretmenligi cok sık ataniyor pdr de ama ya bu ikisinin arasindaki farkin bndeki ozellikleri tamamliyor olmasi nasil oluyorda beni arafta birakiyor? Eger bu bahsettigim meslekte bulunan ablalarim, abilerim varsa bana bilgi vermekten kacinmasin cunku bu gelecegim icin cok onemli iki farkli meslek iki farkli alan tm ve dil , ve beni anlayabilen arkadaslar bi yol gosterin, simdiden cok tesekkurlerr

Ikisininde onu acik..atamalarda iyi..
Pdr daha yuksek puanla alim yapiyor.okullarda daha rahat etmek istiyorsan pdr.
Daha yogunluk seviyorsan ingilizce

Hedefim pdr olarak baz alirsam elimden geleni yaparim
Pdr kazanamazsan eğer ikinci kez dener misin yoksa başka bir bölüm mü yazarsın? Pdr olmazsa hukuk ve sınıf öğretmenliği de olmaz ve geriye hoşlanmayacağın bölümler kalır. Gerçekçi olmalısın biraz.
Başıma geldiği için söylüyorum. Ankara dışına gönderilmediğim için şehir dışında pdr okuyamadım ve istemediğim bir bölüm okudum Ankara'da.

6 yıl sonrası içi bugünü baz alma derim Tr de gün geçmiyor ki bir sınav sistemi değişmesin. Geçen senelere kadar da anaokulu öğretmenleri ile sosyal hizmetler su gibi atanmıştı ama şimdi durum bu değil üstelik arada 6 sene dahi yok. Kendini buna göre endeskleme hangisini seversen onu seç..

Cift anadal yap firsatin oluyorsa. Yani iki farkli bolum yada fakulteden kabul goren bolumleri es zamanli alabiliorsun

Pdr kazanamazsan eğer ikinci kez dener misin yoksa başka bir bölüm mü yazarsın? Pdr olmazsa hukuk ve sınıf öğretmenliği de olmaz ve geriye hoşlanmayacağın bölümler kalır. Gerçekçi olmalısın biraz.
Başıma geldiği için söylüyorum. Ankara dışına gönderilmediğim için şehir dışında pdr okuyamadım ve istemediğim bir bölüm okudum Ankara'da.
Haklisin , bnde oyuzden dogru bir karar vermek istiyorum pdr dersem tm demis olacagim ama kendime matematik konusundada guvenmiyorum

İngilizce öğretmeniyim ve ingilizce öğretmenliği diyorum kesinlikle:cool: Sebepleri kişiye göre değişir lakin fikrimi söyleyeyim. Bir kere farklı bir dil bilmek kadar güzel bir şey yok. Öğretmenlik dışındaki pek çok alanla ilgilenebiliyorsunuz. Farklı bir kültür tanıyorsunuz. Ben mesleğimi çok sevdiğim için daha pek çok şey sıralayabilirim. Okulda o kadar eğleniyoruz konular o kadar renkli ki:KK28: İngilizce öğretmenliğini kesinlikle tavsiye ederim ataması kolay fakat üniversiteye yerleşme puanı epeyce yüksek.

Not: PDR nin de hakkını yememek lazım çok güzel bir bölüm ve çok avantajlı bir branş. Sadece kendi mesleğimin artılarından bahsetmek istedim:-) Hiçbir eksisini görmedim şu ana dek:KK71:

Dil ogrenmeyi zevk icin yapmak daha guzel bence. Ama yine de hayat senin. O yuzden iki meslegide iyi arastir. Sana maddi ve manevi getirisi, calisma alani ve garantisi, rahatligi. Her acidan arastir.

İngilizceyi seçersen özellikle kurslara gitmen gerekiyor, ileri seviyede bir ingilizcen olmalı. Okulda verilen ingilizce asıl ingilizce değil emin ol. Üni sinavlarinda hiç baktin mı bilmiyorum; türkçe sorulari gibi uzun paragraflar halinde çıkıyor sorular. Bende oyumu pdr den yama kullaniyorum :)

Haklisin , bnde oyuzden dogru bir karar vermek istiyorum pdr dersem tm demis olacagim ama kendime matematik konusundada guvenmiyorum
Gerçi atlamışım. Sınıf öğretmenliği pdr'den düşük. Ama ben tercih etmemiştim. Eğer ikinci bir alternatif de kararlaştırırsan tm yaz ama tek ve zor bir hedef sonradan hayal kırıklığı yaratabilir. Ama ilk yılda kazanma gibi bir zorunluluğun yoksa matematiği bir yılda sıfırdan tepelere çıkaranlar var. Şunu da söyleyeyim mat1'im 30da 28, mat2'im 30'da 25 olmasına rağmen pdr okuyamadım. Büyük bir hedef seçiyorsun. Çok hırslı azimli olman lazım. Ve şimdiden sınav temposuna girmen lazım.

İngilizce öğretmeniyim ve ingilizce öğretmenliği diyorum kesinlikle:cool: Sebepleri kişiye göre değişir lakin fikrimi söyleyeyim. Bir kere farklı bir dil bilmek kadar güzel bir şey yok. Öğretmenlik dışındaki pek çok alanla ilgilenebiliyorsunuz. Farklı bir kültür tanıyorsunuz. Ben mesleğimi çok sevdiğim için daha pek çok şey sıralayabilirim. Okulda o kadar eğleniyoruz konular o kadar renkli ki:KK28: İngilizce öğretmenliğini kesinlikle tavsiye ederim ataması kolay fakat üniversiteye yerleşme puanı epeyce yüksek.

Not: PDR nin de hakkını yememek lazım çok güzel bir bölüm ve çok avantajlı bir branş. Sadece kendi mesleğimin artılarından bahsetmek istedim:-) Hiçbir eksisini görmedim şu ana dek:KK71:
Tesekkurler ogretmen hanim bnde ogretmenligim bu renkli yonunu seviyorum ve kendimle ozlestirebildigimden ing ogretmenligi diyorum ama biliyorum dil bolumu zor ne kadaar ing sevsemde daha cok calismam gerekiyor ve bu bni pdryi dusunmem icin firsat vermis olabilir

Gerçi atlamışım. Sınıf öğretmenliği pdr'den düşük. Ama ben tercih etmemiştim. Eğer ikinci bir alternatif de kararlaştırırsan tm yaz ama tek ve zor bir hedef sonradan hayal kırıklığı yaratabilir. Ama ilk yılda kazanma gibi bir zorunluluğun yoksa matematiği bir yılda sıfırdan tepelere çıkaranlar var. Şunu da söyleyeyim mat1'im 30da 28, mat2'im 30'da 25 olmasına rağmen pdr okuyamadım. Büyük bir hedef seçiyorsun. Çok hırslı azimli olman lazım. Ve şimdiden sınav temposuna girmen lazım.
Gerci sen suan ne okuyorsun

Tesekkurler ogretmen hanim bnde ogretmenligim bu renkli yonunu seviyorum ve kendimle ozlestirebildigimden ing ogretmenligi diyorum ama biliyorum dil bolumu zor ne kadaar ing sevsemde daha cok calismam gerekiyor ve bu bni pdryi dusunmem icin firsat vermis olabilir

İlgi yetenek varsa dil bölümü asla zor değil. Onuncu sınıfta belki biraz bocalayabilirsin ki hangi bölümü seçersen seç bunu yaşayacaksın ve hangi bölümü seçersen seç iyi bir üniversite için deli gibi çalışıp sabahlaman gerekecek:KK51:

Back