Anket İngilizce öğretmenliği mi PDR mi?

Hangisi?

• Ankete Katılan
    5
Atanma sorunlarını ve okuma sürecini göz ardı edersek MEB bünyesinde hangi bölüm daha avantajlıdır?

YKS'ye hazırlanıyorum ve bu ikilemde kaldığım için size cevap vermenizde yardımcı olacak kişilik bilgilerimi sunmak istiyorum. Hukuk, siyaset gibi bölümlerde çok rahatsız hissediyorum. Emir altına girmek kişiliğime uygun değil dolayısıyla özgürlük alanı daha geniş bir bölüm seçmek istiyorum. İlgi alanlarım arasında psikoloji ve İngilizce yer ediniyor. İki alanda da makale okumayı, araştırma yapmayı seviyorum.

PDR bölümünden mezun olursam bir odaya kapanıp belge işleriyle uğraşacak gibi hissediyorum çünkü MEB bünyesinde öğrenci sayısı nedeniyle danışma hizmeti sunma imkanları pek iç açıcı değil. Müdür ve resmi işlerle İngilizce öğretmenine göre daha çok muhatap oluyor gibi duruyor. Genellikle tercih döneminde de okulda bulunuyorlar.

İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun olursam sürekli aynı konuları anlatıp tekrara düşmek kötü hissettirse de ders işleyişlerini farklılaştırarak bu sorunu ortadan kaldırabilirim. Ortaokul kademesinde çalışırsam hafta sonları kursta çalışma imkanı doğabilir, özel ders, makale ve çeviri imkanlarıyla ek gelir kazanabilirim. Sınıf yönetiminde başarılı olacağıma inanıyorum. Sınav hazırlamak, okumak ve performans ödevlerini değerlendirmek gibi sorumluluklar da hoşuma gidecektir.
Zaten tercihini yapmışsın. Yazdıklarını dönüp okuduğunda sende göreceksin ki ingilizce öğretmneliği ağır basıyor tercihinde. Ayrıca her mesleğin zorluğu var, yatış şansı var. Bir PDR ci olarak diyorum ki evet idareyle ve evrakla çok işiniz olıuyor. Ama sistematik çalıştığınızda çok keyifli ve doyumlu bir meslek.

X