İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu?

BULUTT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
1.550
19
bi türü öğrenemiyorum.öğrendim diyorum bi bakmışım bi çok şeyi unutuyorum.yapanlar nasıl yapıyo.çıldırcam yaa

Aynen bende öyle.5 sene oldu kursa gitmiştim 4 kur 2 sene kadar.O zamanlar o kadar iyiydim ki,şimdi de evde sürekli yabancı şarkılar dinleyip onları çeviriyorum.Alt yazılı filmler seyrediyorum,Bi ara ingilizce hikaye kitapları okur ve çevirirdim.Şimdi yaş ta geçiyo unutuyor muyum neyim..Ama seviyeye göre hikaye kitapları işe yarıyor..

Bir de bol bol ingilizce kelime yazıp yatağımın başına koyardım yatmadan okuyup öyle yatardım..

Çatır çatır konuşanları gördükçe deliriyorum valla...İlla ki yurtdışına mı gitmek gerekiyor yaa...

kızlarrrrrrr
ingilizce bir dil değil bir aşk. düşünsenize sevgilileriniz için eşiniz için neler yapıyorsunuz. hiç onlara bak senle 2 saat ilgilenecem sonra yüzüne bile bakmam diyormusunuz? hayırrrr
ama iş ingilizceye geldi mi? 2 saat kursa git 1 saat bak kurlar bitti mi de sertifikayı al köşeye koy 2 ay sonra o da sana böm böm bakar. halbuki hergün kelimelere baksanız bir iki tekrar bir de baş ucu yatmadan önce bir alıştırma kitabınız olsa fena mı olur?
yeni öğrenenlere de tavsiyem var minicik bebeklerin bile ana dillerini öğrenmeleri için 8-9 ay geçmesi gerekiyor yani farkına varmaları için .. lütfen çabalayın, sakın bırakmayın.ingilizce erkeklere benzer nankörlerdir. ilgilenmeyince hemen sizi unutur..
kolay gelsin hanımlar..................

bi türü öğrenemiyorum.öğrendim diyorum bi bakmışım bi çok şeyi unutuyorum.yapanlar nasıl yapıyo.çıldırcam yaa

aslında her şey temelden gelmeli lisede hazırlık görenler üniversitede ilk yıllarında geçtiler ben düz lise çıkışlıydım iki sene hazırlık okudum valla allah yardımcın olsun ne diyim

İncilizcede en önemli şey alt yapı. eğer alt yapın yoksa zorlanırsın. ve onu sevmen hobi olarak görmen lazım. boş anında tekrar et. İNGİLİZCE ALT YAZILI filmler alıp izle. Türkçesi konuşulurken aşağıdan cümleleri takip et. daha sonrasında da Türkçe alt yazılı izlemeye başla. kulak aşinalığın olsun.. ben böylelikle çok fazla pratik yaparak sorun çekmedim arkadaşım..

ana diliniz degilse, surekli pratik yapin yoksa illa ki unutursunuz..

ev icinde, esinizle diyaloglarinizi ingilizce uzerinden yapin mesela..

birde galiba forum icinde ingilizce ogrenmek icin bir topic altinda ing konusanlar vardi, oraya da bir bakin isterseniz..

dil konustukca gelisir, sadece dinlemeniz yeterli degil, bu sefer cok iyi anlar ancak konusurken tutulabilirsiniz..

herkese teşekkür ederim.ben bekarım evli değilim ama şu başlık beni için çok faydalı olacaktır sağolun.

Hayatım bence öğretim sisteminde bir problem var, ben 11 senedir ingilizce görüyorum okulda tabi her sene aynı terane elementary.. Bir insan her sene en baştan to be öğrenirse o işten birşey olmaz. Haa arkadaşların dediği gibi hazırlık sınıfı bence de çok önemli ve pratik yapmakta bir o kadar gerekli. Bende kitap okudum ingilizce şarkıları çevirdim kelime ezberledim ama pratik yokken malesef bir işe yaramıyor. Bunun içinde kitap üzerinden eğitim veren bir kurs değil speak yapan bir kurs bulup gidilmeli bence..

sana kesinlikle katılıyorum erasmusla gelen öğrencilerin bizden hiçbir farkı yoktu mesela. onlar avrupa ülkesi olduğu için rahat konuşuyorlar hata mata dinlemeden biz de gramere dikkat etmeye çalışıyoz sanki makale yazıyoz. pratik konuşma çok ama çok önemli bunun içinde kelime bilgin olacak o kadar

ingilizce oğrenmek çok zor deildir ama gerçekten azim lazım:) sözlükten kelimeler yazın ezberleyin. filmleri altyazılı izleyin yabancı müzikleri şarkı sözünü bulup ezberlemeye çalışın :)

Bende sana katılıyorum Bence de gramere çokta takılmadan kelime bilgisiyle Allah ne verdiyse konuşulmalı zaten gramer hiç bir zaman önemli değil kelime biliyorsan derdini her türlü anlatıyorsun

Bende sana katılıyorum Bence de gramere çokta takılmadan kelime bilgisiyle Allah ne verdiyse konuşulmalı zaten gramer hiç bir zaman önemli değil kelime biliyorsan derdini her türlü anlatıyorsun

oda sanki tarzanca gibi oluyo sanki komik duruma düşmeyelim

emin ol avrupadakiler daha tarzanca konuşuyor zaten kelimeleri kavradıkça daha da düzelir bizim ingilizce hazırlık hocalarımız anlamasanızda ingilizce kitap okuyun der

Evet canım sokak ingilizcesi diye bir şey var sen tarzanca marcanca öğren kelimeleri konuşmaya başla son aşama gramer öğrenirsin sıkıntı yok o mevzuda. Diyorum ya zaten 11 senedir gramer to be öğrenmekten içim dışıma çıktı

bazı şeyleri anlamadığınızda umutsuzluğa kapılmayın, sakin olun ve azimle çalışın
arada tabiki hatanız olur, okuyup anlamadıgınız cümleler bilmediğiniz kelimeler dinlersiniz anlamazsınız falan, olur bunlar, niye olmuyo yapamıyorum diye düşünüp pes etmeyin yeterki.
geçenlerde ben bile bişey dinledim bi cümleyi 3-4 kerede ancak anladım, halbuki ingilterede büyüdüm anadilim olarak ingilizceyi öğrendim, 17 yaşımda türkçeyi çat pat sökmüştüm ancak. ben de türkçe öğrenemiyorum diye ağlar dururdum ama türkçe zor, ingilizcenin grameri falan çok düz, basit, yeter ki şu olumsuz havanızdan kurtulun
oturup kitap defterle ders çalışmak sizi sıkıyorsa daha farklı daha eğlenceli aktivitelerle öğrenmeyi deneyin, bunu bi eğlence olarak görün, bi zorunluluk ve görev olarak değil

teşekkürler hepinize kızlar.gramere takılıyodum hep .tavsiyelerinizle bunu o kadar önemsemiycem artık kelime bilgisi gayet ii bende.ama bi turistle karşılaşınca unutuyo insan.kendi kendime prratik yapcam artık:26:

Chat yap İngilizceyi öğrendikten sonra ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın.Türkçeye göre inanılmaz kolay.Sen birde portekizceyi gör derim amaaaannnnn.Chat konusunda ciddiyim.

aynen kızlar aynenn yaa öğrenemiyorum

Arkadaşlar 15 senesini İngilizceye vermiş bir tercüman olarak söylüyorum. Dil öğrenmek tarih, coğrafya öğrenmeye benzemez.
Tarih çalışıyorsanız, diyelim ki Lale devri, açar okur ezberler bitirirsiniz.
Ama dil canlı bir varlık. Her an değişiyor. Çok kapsamlı.

Neden öğrenemiyorum demeniz doğal, çünkü neyle karşı karşıya olduğunuzun farkında olmayabilirsiniz.
15 senemi verdim, mezun oldum, mezun olduktan beri kaç senedir piyasasındayım.
Sayısız çeviri yaptım hem ingilizceden türkçeye, hem türkçeden ingilizceye. Hem sözlü hem yazılı..
Ama hala bir şeyler öğreniyorum, hala bilmediğim bir kelime, terim, kalıp çıktı mı açıp saatlerce araştırıyorum.
Kafama yer etsin diye, aklımdan geçiriyorum gün içinde. Yapmassam yerimde sayarım, hatta geri giderim.
Dil nankör. Hayatınızın önemli bir parçası olduğunu anlamak zorundasınız.

İŞİN PÜF NOKTASI, kendi dilimizin gramerini ÇOOOOOOOOOK iyi biliyor olmak!!!!
Eğer Türkçe'de cümle yapılarını, öğelerini çok iyi biliyorsak; başka bir dilinkini de kendi dilimizi referans alarak anlayabiliriz.
Kendi dilinizi ne kadar iyi biliyor ve kullanabiliyorsanız, başka bir dili de o derece anlayabilir ve kullanabilirsiniz.
İşe basit çeviriler yaparak başlayın. Anlayamadığınız uzun cümleleri parçalara bölerek incelemenizi tavsiye ederim.
Böylece cümle kurulum mantığını aklınıza yerleştirebilirsiniz.

İKİNCİ MESELE; dil kurslarına gereksiz paralar bayılmayın. Çünkü kimse sizin kafanıza paket halinde bir dili sokuşturamaz.
Kendi başınıza uğraşa didine, okuya okuya öğrenmekten başka çareniz yok.
Dil kurslarında size ancak grammar anlatırlar, ki o da zaten tüm ders kitaplarında var. Açıp okursunuz zaten.
Okuyun da, birkaç defa okuyun önce grammar'i.
Sonra alın elinize bir İngilizce hikaye kitabı. Beginner stage'ten başlayın. Açın internetten de sözlükleri (Tureng, Seslisözlük, Zargan... vs.)
Orada gördüğünüz cümleleri çevirmeye çalışın, bakın nasıl anlıyorsunuz cümlelerin hangi mantıkla kurulduğunu.
Anladıkça seversiniz, sevdikçe ilerlersiniz Garanti veriyorum.

SON OLARAK, yılmayın. Çok çabalamalısınız, gerçekten niçin öğrenmeniz gerektiğini düşünüp motive olun.
Karşınızdaki belki de hayatınız boyunca işinize yaramayacak bir kimya, fizik, coğrafya falan değil.

İngilizce bilmemek büyük eksiklik. Günümüzde bilgiyi bu kadar ulaşılabilir kılan şey internet ve internetin dili İngilizce.
İnanın, Google'da birşeyi Türkçe arattığınız zaman aslında HİÇ birşey bulamadığınızı İngilizceyi öğrendiğiniz zaman anlayacaksınız.
İnternette Türkçe kaynaklar yok denecek kadar az. Ama aynı şeyi İngilizce arattığınızda önünüze dünyalar seriliyor ve İngilizce bilmeyen insanlar tüm o bilgilerden mahrum kalıyor!!!! Gerçekten büyük kayıp...
İlk birkaç ay zor olacak, beceremiyorum galiba diyeceksiniz ama sonra bir anda açılmaya başlayacaksınız.

Orta seviyede bilmek de yeterli. Dil demek, ait olduğu milletin kültürü, anlayışı, sezgisi, tarzı demek ve siz tüm bunlara aşina olmadan asla bir İngilizin bir Amerikalının size her söylediğini anlayamazsınız zaten. Bu normal, bunun için kasmayın. İlk yapmanız gereken grammar'i sular seller gibi bilip, cümle mantığını kafanıza yerleştirmek.
Gerisi kelime dağarcığınıza yavaş yavaş kelimeler ve kalıplar eklemekten ibaret =)
Kolaylıklar dilerim.

Öğrenmek kolay, vakit bulup geliştirmek, muhafaza etmek zor.. Bu yüzden devamlı olarak, üşenmeden pratik şart.

Bu pratikte konuşarak, imkan yoksa sesli hikaye kitaplarını okumak, tekrarlanmak, müzik dinlemek, sözlük karıştırmak( kelime çok önemli) ve film izlemek..

Bunlar ciddi anlamda çok işe yarıyor.

Türkiye'de devamlı olarak dilbilgisi üzerine yoğunlaşılıyor.

Oysaki pratikle öğrenilen ingilizce asla unutulmaz; pratik aralıklarınız bile azalsa unutmuyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…