- 21 Kasım 2024
- 31
- 7
- 31
- Konu Sahibi You belong to me
Bu durumu ben de düsünmüstüm mama ihtimalimiz hiç yok cünkü kizim biberon/emzik her seyden tiksinir gibi ögürüyor hic kullanamadim o yüzden. Suyu da bardakla iciyor :). Ek gidada dediginiz gibi hem tadimlara hem de ögünlere devam ediyorum ben de. Boga burcu bu minik kus, aç olabilir mi acaba ya valla ihtimaller arasina bile almamistim bu durumuBenim bebe 5 ayın sonu 6 ay başı gibi gecede 10 kez kalkmaya başlamıştı. Uyumuyordum. Tam dalıyordum uyanıyordu. Artık ağlamaklı olmuştum. Sonra düşündüm. Ya sütüm yetmiyorsa? Uyumadıkça dinlenemiyordum, dinlenemedikçe süt olmuyordu. Bu bir döngü halinde devam ediyordu. Artık meme reddi olur diye korkmadan cesaretle mama verdim. Valla çocuğun uykuları önce 2 saatte 1’e, sonra 3 saatte 1’e yükseldi. Ben uyudum dinlendim. Bir uyanışında mama bir uyanışında meme verdim. Meme reddi de olmadı, kaldı ki 2 aylıkken olmuştu çok üzülmüştüm. Ek gıdaya da başladık. Orda da tadımları kısa tutup, direkt çorbalara geçtim, yumurta sarısı verdim derken 9 aylık olduk. Çok şükür mama da var, dişler çıktı hala çıkıyor , meme de var, yemek de var… işin özü bebem açmış. Önemli olan zaten onun doymasıydı. Artık gün içinde yemek yediği için meme ve mama ilişkimizde baya azaldı. Baya su da içiyor. Kendi tecrübemi paylaştım, belki yardımcı olur.