Uyku sorunu giderek içinden çikilmaz bir hâl aldi 😩

Benim bebe 5 ayın sonu 6 ay başı gibi gecede 10 kez kalkmaya başlamıştı. Uyumuyordum. Tam dalıyordum uyanıyordu. Artık ağlamaklı olmuştum. Sonra düşündüm. Ya sütüm yetmiyorsa? Uyumadıkça dinlenemiyordum, dinlenemedikçe süt olmuyordu. Bu bir döngü halinde devam ediyordu. Artık meme reddi olur diye korkmadan cesaretle mama verdim. Valla çocuğun uykuları önce 2 saatte 1’e, sonra 3 saatte 1’e yükseldi. Ben uyudum dinlendim. Bir uyanışında mama bir uyanışında meme verdim. Meme reddi de olmadı, kaldı ki 2 aylıkken olmuştu çok üzülmüştüm. Ek gıdaya da başladık. Orda da tadımları kısa tutup, direkt çorbalara geçtim, yumurta sarısı verdim derken 9 aylık olduk. Çok şükür mama da var, dişler çıktı hala çıkıyor , meme de var, yemek de var… işin özü bebem açmış. Önemli olan zaten onun doymasıydı. Artık gün içinde yemek yediği için meme ve mama ilişkimizde baya azaldı. Baya su da içiyor. Kendi tecrübemi paylaştım, belki yardımcı olur.
Bu durumu ben de düsünmüstüm mama ihtimalimiz hiç yok cünkü kizim biberon/emzik her seyden tiksinir gibi ögürüyor hic kullanamadim o yüzden. Suyu da bardakla iciyor :). Ek gidada dediginiz gibi hem tadimlara hem de ögünlere devam ediyorum ben de. Boga burcu bu minik kus, aç olabilir mi acaba ya valla ihtimaller arasina bile almamistim bu durumu

Bebeğin yapısı ile alakalı çoğunlukla, gaz dedik , dış çıkarma dedik, emekleme dedik, meme alışkanlığı dedik 2 yaş olduk hâlâ aynı tas aynı hamam, seviyorlar yani yakın temas kurmayı, ayrı kalmaya tahammülleri yok, bazı bebekler bu şekilde malesef, kendimi hep 1 yaş diyerek 2 yaş olsun da geçer diyerek oyaladim ama sonumuz sanırım 3'e doğru gidiyor.
Aslinda bir yanim diyor ki daha küçük yavrumun en güvendigi koku benim ama bazen de uykusuzluk canima tak ediyor. 3 yas dediniz ya masallah demek ki Allah sabrini veriyor 😂

Buyuk büyük ihtimal özlüyor çok küçük çünkü gün içinde bolbol temas edin kucaklayin ozaman bı bakın. Diş belirtisi de olabilir geçici dönemler işte sabır gerekiyor

Aslinda bir yanim diyor ki daha küçük yavrumun en güvendigi koku benim ama bazen de uykusuzluk canima tak ediyor. 3 yas dediniz ya masallah demek ki Allah sabrini veriyor 😂
Tabi canım veriyor vermesine de o arada saçlarım beyazladi psikolojim bozuldu, hayat enerjim sıfırlandı 😂 Alışıyorsun da işte senden giden gidiyor, bak mesela bu gece yarım saatte bir uyandı, gece ikinci çocuk için tövbe ettim, bütün zorluğu çeken benim lafa gelince çocuk herkesin dedim , eşim gık dese kalk sen bak o zaman deme noktasına geldim şuan ise oyun oynuyoruz gün boyu uyumak yok artık böyle yaşamaya alıştım.

Tabi canım veriyor vermesine de o arada saçlarım beyazladi psikolojim bozuldu, hayat enerjim sıfırlandı 😂 Alışıyorsun da işte senden giden gidiyor, bak mesela bu gece yarım saatte bir uyandı, gece ikinci çocuk için tövbe ettim, bütün zorluğu çeken benim lafa gelince çocuk herkesin dedim , eşim gık dese kalk sen bak o zaman deme noktasına geldim şuan ise oyun oynuyoruz gün boyu uyumak yok artık böyle yaşamaya alıştım.
Allah kolayliklar versin hepimize.. Zor zamanlar bir de ben günde 10 saat uyurdum eskiden 😂 bu degisim zombiymisim gibi hissettiriyor 🤦 ama dediginiz gibi ilginç bir sekilde alisiliyor...

Bu durumu ben de düsünmüstüm mama ihtimalimiz hiç yok cünkü kizim biberon/emzik her seyden tiksinir gibi ögürüyor hic kullanamadim o yüzden. Suyu da bardakla iciyor :). Ek gidada dediginiz gibi hem tadimlara hem de ögünlere devam ediyorum ben de. Boga burcu bu minik kus, aç olabilir mi acaba ya valla ihtimaller arasina bile almamistim bu durumu
Memede ne kadar süt var ve bebeğim midesi ne kadar bunları dışardan göremediğimiz için en iyi yöntem sağım yapmak. Ben orda çıkan sonucu görünce aksiyona geçmiştim. Hem süt arttırıcı şeyler, hem sağım yaparak sütü arttırırken bi yandan da mama desteği veriyordum. En azından o sırada aç kalmıyordu, çıkan sütü de hep içirdim. Sizde çıkan sütünüzü gene bardakla verebilirsiniz, hem ziyan olmaz hem bakarsınız daha tok olur kafanız rahat olur belki uykularına da yansır . Bol şans diliyorum

Memede ne kadar süt var ve bebeğim midesi ne kadar bunları dışardan göremediğimiz için en iyi yöntem sağım yapmak. Ben orda çıkan sonucu görünce aksiyona geçmiştim. Hem süt arttırıcı şeyler, hem sağım yaparak sütü arttırırken bi yandan da mama desteği veriyordum. En azından o sırada aç kalmıyordu, çıkan sütü de hep içirdim. Sizde çıkan sütünüzü gene bardakla verebilirsiniz, hem ziyan olmaz hem bakarsınız daha tok olur kafanız rahat olur belki uykularına da yansır . Bol şans diliyorum
Çok tesekkür ediyorum öneriniz için mama da fayda etmedi gece 3-5 nöbetimden bildiriyorum 😁

X