Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Later by the help of his neighbour he started to work in a restaurant to do the washing up(Daha sonra komşusunun ayrdımıyla bir restorantta bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı..
He would learn cooking from him and he would be a cook himself, too but Ahmet would work not in somebody else’s restaurant but in his own one.ondan yemek yapmayı öğrenebilir ve kendine yapabilirde fakat ahmet kendi restorantında çalışmalı başkasının kinde değil.(hayalden bahsediyor o yüzden would kullanılmış tam çeviremedim )
would gördüğümde hayali durumlar diyebiliriz ozaman öyle mi??
tam olarak değilbenim şimdi çıkmama gerek yarın açıklarım sana onu olurmu?
burası tamam biliyordum zaten :))Would'un Cümle Yapısı şöyle,
özne + would + esas fiil
Özne, yardımcı fiil ,ana fiil
+ She would like milk.
- She would not like lemonade.
wouldn't
? Would she like coffee?
bunuda şimdi öğrendimdıkkat edılmesı konu burada su ki would ıle asla to kullanılmaz yanı ,
bunlarıda biliyordum :) biyere gidersek sipariş falan verirken soruyorlardı lazım diye öğrenmiştim :))would: İstek, Eğilim anlatırken kullanılır.
Örnek cümleler:
Would you like some tea? Biraz çay isermisin?
What I'd really like is some coffee. Tek istediğim biraz kahve
bunuda şimdi hatırladım aslında biliyormuşum bunudawould: Kibar istekler ve Sorular için kullanılır
. Örnek cümleler:
Would you open the window, please? Pencereyi açarmısınız lütfen?
Would you know the topic? Mesele nedir, biliyormusunuz?
Would you go with him? Onunla gidermisin?
i wish / if onlywould: Dilekte bulunurken kullanılır.
Örnek cümleler:
I wish you would not go. Keşke gitmeseydin. (Kalmanı çok isterdim.)
bu ikisi biraz karışık bunlarla ilgili örnek yapabilirmiyiz ben çevirmeye çalışıyım...would: Geçmişten söz ederken kullanılır.
would, gelecek zamanda kullandığımız "will" ya da "going to" 'nun geçmiş zaman kullanımı anlamını taşır.
I thought it would be cold so I wore my coat. Havanın soğuyacağını düşündüm ve paltomu giydim.
Even as a boy, he knew that he would succeed in football. Çocukken bile, futbolda başarılı olacağını biliyordu.
Reported speech cümlelerinde (dolaylı anlatım) would, gelecek zamanda kullandığımız "will" ya da "going to" 'nun geçmiş zaman kullanımı anlamını taşır.
She said that she would buy some apple. ("I will buy some apple.") Biraz elma alacağını söyledi. ("Biraz elma satın alacak".)
would: Koşul, şart cümlerinde kullanılır.
Örnek cümleler:
I'd be very frightened if somebody pointed a gun at me. Eğer birisi bana silah doğrultsaydı çok korkardım.
If I didn't go to their party, they'd be offended. Eğer partilerine gitmeseydim çok gücenirdiler.
If you took more exercise, you'd (= you would) probably feel healthier. Eğer daha fazla egsersiz yapsaydın, muhtemelen daha sağlıklı olacaktın.
I wouldn't drink that if I were you. Yerinde olsaydım onu içmezdim.