• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğreniyoruz (bizim kızların topiği)

öylede çok karışık oldu birazdan çıkıcam işten ama çıkana kadar yanlış olan cümleleri düzeltip yazayım ben en iyisi

Later by the help of his neighbour he started to work in a restaurant to do the washing up(Daha sonra komşusunun ayrdımıyla bir restorantta bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı..
He would learn cooking from him and he would be a cook himself, too but Ahmet would work not in somebody else’s restaurant but in his own one.ondan yemek yapmayı öğrenebilir ve kendine yapabilirde fakat ahmet kendi restorantında çalışmalı başkasının kinde değil.(hayalden bahsediyor o yüzden would kullanılmış tam çeviremedim )

Later by the help of his neighbour he started to work in a restaurant to do the washing up(Daha sonra komşusunun ayrdımıyla bir restorantta bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı..
He would learn cooking from him and he would be a cook himself, too but Ahmet would work not in somebody else’s restaurant but in his own one.ondan yemek yapmayı öğrenebilir ve kendine yapabilirde fakat ahmet kendi restorantında çalışmalı başkasının kinde değil.(hayalden bahsediyor o yüzden would kullanılmış tam çeviremedim )

would gördüğümde hayali durumlar diyebiliriz ozaman öyle mi??

Ahmet opened a restaurant in the city centre after he had done his military service. Because his meals were very delicious, the restaurant was full of customers. He was earning well. Sometimes poor people used to come to the restaurant and eat free meal.
The waiters working in the restaurant and the customers couldn’t find any sense of Ahmet’s going and leaving two plates of meals to an empty table during lunch times. How would they know that they were Ahmet’s present to his mother and father, whom the poverty had finished years ago? They also wouldn’t be able to hear that while putting the plates on the table Ahmet was murmuring “you aren’t going stay hungry any more from now on mummy and daddy. Have your meals and get yourself very full.”

askerlik görevinden sonra ahmet şehir merkezinde bir restorant açtı.Yemeklerinin çok güzel olmasından restorant müşteriyle dolu oluyordu.Güzel kazanıyordu.Bazen fakir insanlar ücretsiz yemek için restoranta geliyorlardı.Öğlen vaktinde ahmetin boş masalardan birine iki tabak yemek bırakmasına garsonlar ve müşteriler anlam veremiyordu.Bunun fakirlikleri bir kaç yıl önce bitmiş olan ahmetin annesi ve babası için bir sunum olduğunu nerden bilebilirlerdiki.onlar tabakları masaya koyarken mırıldandığı cümleyide duyamazlard.'şu andan itibaren daha fazla aç kalmayacaksınız anne ve baba.Yemeklerinizi yiyin ve kendinizi dolu hissedin.

mutlupınar ben de tesekkur ederım ,yardımların ıcın .

bende bı kac yanlıslık gormustum ozellıkle o sınema konusunda gıtmek gelmek oraya degınmen cok guzel olmuş.

would konusu gecmıs sanırım ama benım bıldıgım would şu sekılde ınsallah aklınızı daha da karıstırmam..

Would yardımcı fiil olarak kullanılır,

Geçmişten bahsederken
Geçmiş bir zamanda, gelecekten söz ederken
Şart Kiplerinde
Arzular dile getirirken, kibarca soru ve istekte bulunurken, kı bu en cok yaygın kullanımı ..

Would'un Cümle Yapısı şöyle,

özne + would + esas fiil

Özne, yardımcı fiil ,ana fiil

+ She would like milk.
- She would not like lemonade.

wouldn't
? Would she like coffee?

dıkkat edılmesı konu burada su ki would ıle asla to kullanılmaz yanı ,

I would to like coffee. ,denmez ..

İngilizcede Would, to ile kullanılmaz. Would bir yardımcı fiil ..

ve soyle yazalım sımdı ...tek tek maddelerı acalım..

İngilizce Would Yardımcı Fiilinin Kullanımı

would: Geçmişten söz ederken kullanılır.

would, gelecek zamanda kullandığımız "will" ya da "going to" 'nun geçmiş zaman kullanımı anlamını taşır.

I thought it would be cold so I wore my coat. Havanın soğuyacağını düşündüm ve paltomu giydim.

Even as a boy, he knew that he would succeed in football. Çocukken bile, futbolda başarılı olacağını biliyordu.

Reported speech cümlelerinde (dolaylı anlatım) would, gelecek zamanda kullandığımız "will" ya da "going to" 'nun geçmiş zaman kullanımı anlamını taşır.

She said that she would buy some apple. ("I will buy some apple.") Biraz elma alacağını söyledi. ("Biraz elma satın alacak".)

would: Koşul, şart cümlerinde kullanılır.

Örnek cümleler:

I'd be very frightened if somebody pointed a gun at me. Eğer birisi bana silah doğrultsaydı çok korkardım.

If I didn't go to their party, they'd be offended. Eğer partilerine gitmeseydim çok gücenirdiler.

If you took more exercise, you'd (= you would) probably feel healthier. Eğer daha fazla egsersiz yapsaydın, muhtemelen daha sağlıklı olacaktın.

I wouldn't drink that if I were you. Yerinde olsaydım onu içmezdim.

would: İstek, Eğilim anlatırken kullanılır.
Örnek cümleler:
Would you like some tea? Biraz çay isermisin?

What I'd really like is some coffee. Tek istediğim biraz kahve

would: Kibar istekler ve Sorular için kullanılır
. Örnek cümleler:
Would you open the window, please? Pencereyi açarmısınız lütfen?

Would you know the topic? Mesele nedir, biliyormusunuz?

Would you go with him? Onunla gidermisin?

would: Dilekte bulunurken kullanılır.

Örnek cümleler:
I wish you would not go. Keşke gitmeseydin. (Kalmanı çok isterdim.)

anlamadını var mı burada,

bı de iğf kalıpları var onda da sıkıntın oldugunu yazmıstın sanırım.

Would'un Cümle Yapısı şöyle,

özne + would + esas fiil

Özne, yardımcı fiil ,ana fiil

+ She would like milk.
- She would not like lemonade.

wouldn't
? Would she like coffee?
burası tamam biliyordum zaten :))

dıkkat edılmesı konu burada su ki would ıle asla to kullanılmaz yanı ,
bunuda şimdi öğrendim
would dan sonra to yok :))

would: İstek, Eğilim anlatırken kullanılır.
Örnek cümleler:
Would you like some tea? Biraz çay isermisin?
What I'd really like is some coffee. Tek istediğim biraz kahve
bunlarıda biliyordum :) biyere gidersek sipariş falan verirken soruyorlardı lazım diye öğrenmiştim :))

would: Kibar istekler ve Sorular için kullanılır
. Örnek cümleler:
Would you open the window, please? Pencereyi açarmısınız lütfen?
Would you know the topic? Mesele nedir, biliyormusunuz?
Would you go with him? Onunla gidermisin?
bunuda şimdi hatırladım aslında biliyormuşum bunuda
hoca şey demişti yabancı bir ortamdasınız samimiyet yoksa rica ederken böyle sorarsınız demişti :))

would: Dilekte bulunurken kullanılır.

Örnek cümleler:
i wish / if only
kalıbını biliyordum :))
ama would burda kullanılmış bunuda yazayım bir yere

would: Geçmişten söz ederken kullanılır.

would, gelecek zamanda kullandığımız "will" ya da "going to" 'nun geçmiş zaman kullanımı anlamını taşır.

I thought it would be cold so I wore my coat. Havanın soğuyacağını düşündüm ve paltomu giydim.

Even as a boy, he knew that he would succeed in football. Çocukken bile, futbolda başarılı olacağını biliyordu.

Reported speech cümlelerinde (dolaylı anlatım) would, gelecek zamanda kullandığımız "will" ya da "going to" 'nun geçmiş zaman kullanımı anlamını taşır.

She said that she would buy some apple. ("I will buy some apple.") Biraz elma alacağını söyledi. ("Biraz elma satın alacak".)

would: Koşul, şart cümlerinde kullanılır.
Örnek cümleler:

I'd be very frightened if somebody pointed a gun at me. Eğer birisi bana silah doğrultsaydı çok korkardım.

If I didn't go to their party, they'd be offended. Eğer partilerine gitmeseydim çok gücenirdiler.

If you took more exercise, you'd (= you would) probably feel healthier. Eğer daha fazla egsersiz yapsaydın, muhtemelen daha sağlıklı olacaktın.

I wouldn't drink that if I were you. Yerinde olsaydım onu içmezdim.
bu ikisi biraz karışık bunlarla ilgili örnek yapabilirmiyiz ben çevirmeye çalışıyım...

bu arada :) future deki am is are kısmını ben atlamışım
ama ben özellikle gün belirtme yada for since gibi belirteçleri kullanmadım :)) çok basit birer örnek vermeye çalışmıştım hızlıca :))
bu arada eksiklerimi hemen gösterdiğiniz için çoook mutluyum
bugün bu would ları yiyip bitirmeliyim :56:

baştan itiraf edeyim kullanım şekillerini netten aldım nerelerde kullanıldığını hatırlayamadım tam.
1. Teklif ve ricalarda. (-mısın / - mısınız)
Would you eat some cake? (Biraz kek yer misin?)
Would you help me? (Bana yardım eder misin?)
2. Gelecek Zaman Hikayesi. (- cekti)
I would study. (Ders çalışacaktım.)
We would meet but we couldn't. (Buluşacaktık ama buluşamadık.)
3. Eski Alışkanlıklar (-rdı)
I would visit them. (Onları ziyaret ederdim.)
We would always meet once a week. (Haftada bir kere mutlaka buluşurduk.)
bu maddeyle ilgili olarak karıştırmaman gereken used to.used to da geçmişteki alışkanlıklardan bahsederken kullanılır.would tan sonra mutlaka eylem olması gerekir.mesela sınavda would veya used to olacak kısım boş bırakılabilir ve boşluğu doldurmanız istenilebilir bu ayırt edici bir fark olabilir.
4. "will"in Geçmişi (-ecek)
They said they would visit us tomorrow. (Yarın bizi ziyaret edeceklerini söylediler.)
She asked if we would support her. (Onu destekleyip desteklemeyeceğimizi sordu.)
5. Eğer Cümlelerinde, Hayal Edilen Olayın Tahmini Sonucunu Söylerken (-rdi)
If you had more time, where would you go? (Daha fazla zamanın olsaydı, nereye giderdin?)
If I knew the answer, I would tell you. (Cevabı bilseydim, sana söylerdim.)
6. Tavsiye Verirken Kullanılır (rdi)
If I were you, I would tell him. (Yerinde olsam, ona söylerdim.)
I would resign if I were you. (Yerinde olsam, istifa ederdim.)
would be ve would have v3 kullanılıyorsa cümlede mutlaka if veya wish olmalıdır yada if anlamı vermelidir cümle.buda ek bilgi olsu sana cümlenin yarısı verilip yarısını seçeneklerde bulmanız istenilen cümlelerde yardımcı olabilir.

Örnek cümleler:

anlamadını var mı burada,

bı de iğf kalıpları var onda da sıkıntın oldugunu yazmıstın sanırım.[/QUOTE]

kalmanı çok isterdim gibi değilde dün gitmiş mesela siz bugün konuşuyorsunuz keşke gitmeseydin geçmişe dair istekte bulunuruzz ya onun gibi

özelden site vericem resim yüklemek için :)) önce pc de resmi hazırlıyorsun ha birde resimlerini jpeg formatında kaydet bengibi :) bit eşlem resmi yaparsan açılmaz :))
şimdi farkettim site üyelik olmadan yapılmıyor :))
resimde linke değil direkt linki kopyalamak lazım üye olursan oda açılıyor üye olmayanlara kapatmışlar
:)) baya karışık oldu ama
11111yy.jpg

yenibitelemresmieg.jpg

Son düzenleme:
slm kızlar... kitap topiğinden duydum geldim konunuzu... ben de katılabilir miyim aranıza...
bu arada resim yüklemek için o siteye gerek yok artık direk mesaj kutusundan resim seçeneğine tıkladığınızda from compiter yazan yerden direk yükleyebiliyoruz...

gunaydin arkadaslar isterseniz yardimci olabilir...hergun yeni kelimeler ogrenerek ingilizce konusmaya baslayabilirsiniz ama oncelikle bu isi ii ogrenebilmek icin ingilizce konuslan bir yerde kalip caresizce ne yaptigini sasirip o sokla hayatta kalamayi basarabilmek icin zoraki ogrenmekten geciyor ...sahsen basima geldi oradan biliyorum...

Istanbuldayken bogazici univ. gittim kurslarina..inanin okadar faydasini gormedim sonra Dubaiye yerlestim ilk onceleri sudan cikmis balik misali kaldim ne yapacagimi sasirdim bisey soyleseler olece bakiyordum..Sonra sonra hali ile kendi basima ciktigim zamanalar zoraki olarak bir kac kelime daha ogrenerek o an ne istiyorsam ne alacaksam bakip cikmaya basladim.. kelime haznem iiyidi ama yine yeterli degildi..simdi daha iii durumdayim calisiyorum bununda buyuk etkisi var hatta yaninda arapca ve hintcede ogrenerek karma karisik konusmaya basladim...Bir dili ogrenmenin en iyi yolu onu onemsememek oldugu anladim..oldugu gibi konusuyorsun oncelikle ne fiil ne zamir ne baska birsey zaten kimsede o konuda onemsemiyor sadece yazabiliyorsan bi sorun olmuyor..

Benim size tavsiyem su olur ancak.turkcede karsligi olan gelecek gecmis simdiki planli gelecek vb tenseleri ogrenmeniz birde kelime ogrenin..ayrica vakitiniz varsa duzensiz fiilleri ezbereyin...sonrasi geliyor zaten

orn: gelecek zaman icin : will
I will dediginiz zaman turkce olarak ona gelicem diyeceginizi biliyorsunuz....Cogu insan simdi ne konusacagim diye bu yuzden karistirir...
i will go to cinema ......derkende sinemaya gidecegim diyebilirsiniz..

yani diyecegim oncelikle orta seviyedeyseniz tenseleri ogrenin gelcem gitcem gittim geldim isterseniz size cikaririm sonra yonlerdirmek icin go to going to have been has been vb seyleri ogrenin sonrada kelime ogrenin bu yolu izlerseniz hayatta kalabilecek kadar ingilizceniz olur ve karsi tarafida rahat anlarsiniz...

Ust seviye ingilizce sadece ingilizce uzerinde yogunlasip okuluna gidip ogrenebileceginiz yada yabanci biri ile iletisimle ogrenebileceginiz bir surectir..Ama basitten baslayip farkinda olmadan zaten ogrenirsiniz....Ust seviye ing sadece basit ingilizcein seri halindeki seklidir unutmayin korkutmasin sizi :))
Tabi bu benim tercih ettigim yoldu sizinki farkli olabilir...

$100_2734.jpg
Uzun süredir aynı site de oturan bir gencin anlattıklarını,yeni taşınan arkadaşı anlamayınca, delikanlı;'bizim dilimiz site dili(steadliy) sabit bir şekilde aynı sözcükleri kullanırız' der.

Eklentiler

• $100_2736.jpg
    $100_2736.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 53
  • $100_2757.jpg
    $100_2757.jpg
    72,5 KB · Görüntüleme: 42
  • $100_2744.jpg
    $100_2744.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 48
  • $100_2756.jpg
    $100_2756.jpg
    74,4 KB · Görüntüleme: 45
  • $100_2748.jpg
    $100_2748.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 53
  • $100_2740.jpg
    $100_2740.jpg
    67,9 KB · Görüntüleme: 45
  • $100_2752.jpg
    $100_2752.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 37
  • $100_2755.jpg
    $100_2755.jpg
    72,2 KB · Görüntüleme: 54
  • $100_2738.jpg
    $100_2738.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 58
  • $100_2739.jpg
    $100_2739.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 43
  • $100_2743.jpg
    $100_2743.jpg
    66,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
resim ilk defa yükledim umarım beğenirsin ben liseyi anadolu lisesi dil bölümünde bitirdim üniversite sınavına hazırlanırken sürekli kpds kitaplarından onların formatlarından çalışıyorduk biz.Lise 2 de iken speaking dersi öğretmeni buna benzer bir yöntemle bize kelime öğretmişti baya.Görsel olarak kelime öğrenme.Yapman gereken önce bi süre resme bakman daha sonra hikayesini okuman hatta bulabilrsen sen resme bakarken birisi okursa daha iyi olur. sen hemen farketmesende zamanla göreceksin ki kelimeler hafızanda kalıyor.Biz günde 20 kelime öğrenebiliyorduk bu yöntemle bunlar sadece kendini denemen için etkisi oluyormu görmen için eğer tamam ben istiyorum dersen hergün yüklerim ve 25 kelimede bir test yaparız.Eğer ok lersen kelimelerin eş anlamlarını ve zıt anlamlarında veririz.
Yapman gereken önce resme bakmak daha sonra hikayesini okumak.Kelimeye ilk baktığında bir kağıda not al kelimeyi.Kelimeleri tamamen bitirdiğinde bir on dakika ara ver.Daha sonra yazdığın kelimelere bak ve hatırladığın anlamları yaz eğer hatırlamıyorsan tekrar üzerinden geç.
Resimler karışık oldu biraz dilersen bilgisayarına kaydet direk ordan bakarak çalış gözün yorulmaz hem

Son düzenleme:
Back