nişanlım öğretmen senin için öğretmen arkadaşlarından kpds hazırlık soruları istemesini söyledim ben soru bulamıyorum ya kelimeler için soru yazayım diyorum çok basit geliyor. inş yardım ederler kaynak verirlerde bol bol sorarım sana
ben de şu ara pek ders çalışamıyorum akşam 9:30-10:00 gibi ancak vaktim oluyor, kelime ezberlemek zor geldi bana((( konu olarak da zaten konu çalışamıyorum, ben üdsye gireceğim için fazla vaktim kalmadı , şimdilik hedefim şu : sana söylediğim yerden feysten o soruları çözmek , sonra son yapılan üdsleri çözmek , fırsat buldukçada bana gönderdiğin kaynaklardan kelime çalışıp alıştırmaları çözmek ordan..bir de kitaptaki sınav taktiklerine çalışmak,nasıl yetiştiricem üdsye kadar bilmiyorum,bugün çok panik oldum:18: ((
çalışıyorum sayılır canım..Çalışıyomusun??
eğer çalışmıyorsan ciddi bir şekilde silkelen zaten az zaman kaldı üds ye
ama eğer çalışıyorsan birşey diyemem çünkü hem çalışıp hem sınava hazırlanmak çok zor oluyor:44:
Kelime çalışması yaparken kelimelerin hangi grupta olduğunu mutlaka bilin. Sıfat mı zarf mı fill mi isim mi vs. Çünkü hepsinin kullanım şekli farklıdır. Kelimeleri bu şekilde (eğer bir kelime defteriniz varsa) gruplandırmanızı va yazarken karşısına bir de örnek cümle yazmanızı öneririm. Size basit bir örnek vereyim. "book" kelimesi hem fiildir hem de isim.
I have booked a table in a very nice hotel by the sea.
I have a lot of books to read, but I do not have enough time because of my other duties.
evet ben buna çok dikkat ederim,çok doğru..Kelime çalışması yaparken kelimelerin hangi grupta olduğunu mutlaka bilin. Sıfat mı zarf mı fill mi isim mi vs. Çünkü hepsinin kullanım şekli farklıdır. Kelimeleri bu şekilde (eğer bir kelime defteriniz varsa) gruplandırmanızı va yazarken karşısına bir de örnek cümle yazmanızı öneririm. Size basit bir örnek vereyim. "book" kelimesi hem fiildir hem de isim.
I have booked a table in a very nice hotel by the sea.
I have a lot of books to read, but I do not have enough time because of my other duties.
olur canım ,kelime ezberleme için ne kadar süre veriyorsun, yani ben işte 1 haftada 25 kelimeyi anca tamamlayabildim ama beni baz almasan da olur,punchshe göre ayarlayabilirsin kendini..arada başka şeyler de çalışmam gerekiyor çünkü..evet bu güzel bir yöntem öğrenmek açısından lisede sınavda kelimlerin anlamlarını bildiğim halde ne olduğunu sıfat fiil isim bilmediğimden düşük almıştımya bende sizin için kitap istedim ama kızcağız ingilizce işletme okuyomuş dersanede ölesine derse giriyomuş öğretmen değilmiş normalde yani o yüzden kpds ile işi yokmuş herkes kelimeleri bitirmiş sanırım yarın bir test daha yapalım o zaman pazartesi yeni kelimelere geçelim mi
bana uyar :)
ama ben bugünde çok hastayım :)
çok hastayım ve bana bakacak kimsecikler yok evde... ama bugün ders çalışıcam kesin..
kelimeleri bi tekrar ederim
inci_tanesi onuda yapmaya çalışırım ama ben onu yaparken çok zorlanırım
çünkü benim türkçe dilbilgiside çok kötüydü :)
sıfatları zarfları falan bul deseniz bulamam ki :)
varsa özne birde yüklem
bu arada ben Gerunds&İnfinitives leri bitirdim
aslında karışık bir konu olmasına karşın özeti şu
türkçede fiilden isim yapan ekler nasıl bir fiili isim haline getiriyorsa
bunlarda fiili isim nesne tamamlayıcı gibi şeyler yapıyor
Gerunds V ing şeklinde yapılıyor
Learning is a never-ending process
örneğe bakacak olursak
learn aslında fiildir ama learning olup özne konumuna geçmiş
:)
I enjoy travelling by bus
cümledeki fiil enjoy
travelling ise nesne konumuna geçmiştir
They are good at playing tennis
prepositionlardan sonra gelerek nesne konumundadır
be+Ving
go+Ving olursa özneyi tamamlar
His biggest leisure time activity is reading detective stories
possesive adjectives + V ing tamamlayıcıdır
I am happy about my sister's getting married
İnfinitives leri biraz sonra özetlerim yazamıyorum şuanda :2:
canım sıfatları zarfları ayırt edebilmen için Türkçe dil bilgisini iyi bilmen gerekiyor..biri kendi dil kurallarını bilmeden başka dilleri öğrenmekte güçlük çeker..her ne kadar dilimiz İngilizceden farklıda olsa sıfatları zarfları zamirleri ayırt etme konusunda aynı özelliği taşıyolar sonuçtainfinitives
gerundslarla aynı işlevi görüyor sadece yapısı farklı
to+ Vo
özne olabilir
to be a student is a really difficult job.
Nesne olabilir
I would like to be an engineer
tamamlayıcı olabilir
be + to Vo
My only aim is to get a high score
sıfatlardan sonra gelebilirler
it is important to take the necessary precautions
Adjective+for+Noun phrase + to Vo şeklinde olabilir
it is important for me to learn a foreign language
Adjective+of+Noun phrase+ to Vo şeklinde olabilir
daha ayrıntısına girmeyeceğim çünkü çok ayrıntı kafamı karıştırıyor
bukadar bilgi yeter :)
ha birde şu var onemlii
*** too.......to Vo kalıbı olumsuz anlam taşırmış :))
the firstly
the only gibi şeylerden sonrada to Vo gelebilirmiş :)
the best
yani anlıycağınız o ki buradaki Fiillere dikkat etmek gerekiyor gerçek fiille karıştırmamak gerekiyor
gerundslar ve infinitivesler gerçek fiil değil
infinitiveleri yani to ile başlayanları çoğu zaman kullanıyorduk ama ne olduğunu bilmiyorduk :)ben artık cümlede görürsem yakalaarım :)
tabi eğer cümledeki gerçek fiiili yakalarsam
bu arada ben kelime konusunda 2-3 günde rahat bitiriyorum
ve çoğuda aklımda kalıyor
şimdi kafam karıştı bu sıfatlar bilmem neleri nasıl ayırt etcez ya(
bol bol soru ekleyebilirsin o zaman sen biz bulmakta zorlanıyoruz birazcık.kızlar ben lise 3 dil öğrencisiyim . Yardıma ihtiyacınız olursa yardım ederim seve seve:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?