Sevgili dostlar,
Burada yeniyim. Şöyle sağa sola bakarken benimde yıllarca sorunum olan ingilizce ile ilgili başlıklar dikkatimi çekti. Bende sizler gibi kendimi rüzgara kapılmış hissetmiş, bir sürü yabancı dil kursu denemiş, ingilize dil kursları hakkında hep birilerinden medet umar olmuştum.
Sizlere kalben diyorum ki, ingilizce kurslar adı ve kalitesi ne olursa olsun temelde aynıdır ve ticari kaygılar üzerine inşa edilmişlerdir. Artık bu konuda uzman biri olarak size şu kadarını söylemek istiyorum. Adı ne olursa olsun tüm ingilizce kursları yabancı öğretmenlerine saati 17tl ile 23 tl arasında para öder ve bunu da paranın bir kısmını içerde tutarak yapar. Şimdi bir düşünün, kendi ülkesinde hiç çalışmasa bile işsizlik maaşı bu miktardan fazla olan biri niye 3. dünya ülkesi olarak gördüğü bir yere gelip kendince bu komik rakamlara ders versin. Ya parası bitmiş fakir turist, ya eşi burada bir görevde olan ve evde canı sıkılan biri yada dini misyonla bu işi yapanlardır bunlar. Yani tek özelliği ingilizce konuşmak olanlar. O da, köylü mü, kamyoncu mu veya vb... mi bilinmez.
İyi ingilizce kursu yoktur, ucuz kurs vardır. Kendinizi boşa yormayın ve paranızı boşa sokağa atmayın. Temelde hepsi aynıdır ve aynı kitapları okuturlar. Ucuz ama devamlı gidebileceğiniz bir ingilizce kursu bakın. Süreklilik kazanmış olursunuz. Kimseye de fikir danışmayın. Sizi hep yanlış yönlendirirler.
Ben sabırlıyım, inatçıyım, öyle bir iki lafa bakıp yılmam diyorsanız, size matematiksel ingilizce adı altında eğitim veren Erhan Hocayı tavsiye edebilirim. 6 ayda ingilizce de çok yol kat edersiniz. Ama biraz pahalı, sinirli, başarısızlığa tahammülü olmayan aksi bir adamdır. Öyle herkesi almaz ve sitesinde katılım koşulları vardır. İş ve akademi dünyasına yönelik dersler verir ve Türkçe baraj sınavı yapar. Kısaca herkese göre değil yani. Ha birde facebook sayfasında her gün bir paragraf verir ve her bir öğrencisi ile tek tek ilgilenir. Bunlar herkese açıktır. İsterseniz öğrencisi olmasanız bile, siz de takipçisi olabilirsiniz.
Ama çok da ümitlenmeyin, sadece parmakla sayılacak kadar kişi alır. Siz yine de yukarıda yazdıklarımdan şaşmayın. Ucuz ama sürekli bir ingilizce kursu bakın.
Nuran Kazan