- 16 Haziran 2011
- 2.603
- 680
- 248
- Konu Sahibi karamellitrilece
-
Arkadaslar önce kendimi tanıtmakla baslamak istiyorum. Esra ben 23 yasındayım.
Su yasıma kadar gerek orta okul gerek lise dönemim olsun hicbir zaman bana zayıfsın denildiğini duymadım. Tabi ki bu kadar kilolu degildim ama hep 52-53 civarlarındaydım ve basenlerim üst tarafıma göre hep fazla bir cıkıklık vardı. Bundan 5 sene öncesine kadar 55 kilo ondan bir kac sene sonra 60 kiloya dayandım.. 2011 Mayısından itibaren ise 65 kiloyu gecmeye basladım.. Her zaman diyet yapmaya calıstım bir Pazartesi basladım Carsamba bıraktım... Bırakınca daha cok yemeye basladım.. Kendime cok güvensizleştim.. 60 dan sonra artık herkes bana kilo almaya basladın dese de ben daha da inatla yemeye basladım.. Buna erkek arkadasım da dahil.
vee 5 Aralık 2011 birden verilen bi kararla 65.6 olarak diyete basladım. Öncelikle kendime bir baskül alıp diyet listesi hazırladım.. Benki o kadar cok yemek yemeyi seven biri olarak o kadar düzenli yemek yemeye basladım ki iş arkadaslarım olsun annem olsun bana sasırdılar.. Ben diyete basladıgımda hepsi umutsuzdu simdi en büyük destekcilerim Figen hanım ve annem.
Sabah kahvaltısında 1 yumurta, domates salatalık ve maydonoz, 2 kk peynir ( 2 dilim ekmek )
Ögle yemeklerinde tavuk/et haslama-sebze yemegi-kurubaklagillerden birini tercih edip yanında yagsız ve keten tohumlu salata yedim bol yesillikle. ( Eger corba içersem 1 dilim cünkü corba 1 dilim ekmege esdeğer olabiliyormus eger digerinden yiyeceksem 2 dilim ekmek )
Aksam yemekleri de aynı. Annem ayrı olarak bana yagsız pişiriyor. Bu da cok önemli. ( 1 dilim ekmek. )
Günde 2,5 lt su ve bunu her ögünden önce 2 bardak olarak alıyorum aynı hesaba geliyor. Tabi aralarda gene içiyorum.
Eger ki bir ögün pilav yemek istiyorsam 2-3 yk yiyorum ama bu sefer ekmek yok.
ve Yesilcay tarcınlı karanfilli kafama göre değiştirerek.
Ara ögünlerimi mutlaka yiyorum.
Evet arkadaslar böyle işte. Ben sürekli yemek düşünen biri olarak hamburger cipsler tabaklar dolusu makarnalar yiyen biri olarak basarıyorum.. Kafa da bitirmek gerekiyormus..
Erkek arkadasımda bana sende bir değişiklik var falan demeye basladı.
ve dün ilk defa erkek arkadasımdan gelen bir msj; Askım sen zayıfladın mı basenlerin arkan küçücük olmus cok sasırdım, yazmıs
Buda en güzeliydi işte.
Hedefim 49 kilo olmak... Yani 4 rakamını görebilmek.
Cizelgemi ilk yaptıgımda 55 yapmıstım öyle de kaldı.. Daha cok var 49-50 leri görmeme.
Biliyorum cok uzun oldu ama ben o kadar mutluyum ki, sürekli işyerinde ve evde annemin basını agrıtıyorum. Birazda burada döktüm içimi.
En güzel taraflarından birinin de annemin zayıfladıgımı görünce her aksam bana sarılması ve motive etmesi.
İnsallah yaza kadar incecik olacagım. Resimde cekecegim ama hep unutuyorum
6 Subat 2012 58.9
Merhaba, Maşallah sen baya başarmışsın hedefinede çok az kalmış darısı başımıza artık :)
canım merhaba,
Günlüğünü okudum.çok güzel kilo vermişsin tebrik ediyorum.başlangıç kilolarımız hemen hemen aynı bende 66.6 ile başladım şuanki kilom 59 yani şimdiki kilomuzda aynı gibi..benim hedefimde 52 olmak.yalnız aramızdaki fark benim yaşım 33 yani senden 10 yaş büyüğüm :)bu yüzden sen benden daha şanslısın :) bu arada senin boyun kaç canım benim 1.60.. he birde öğle ve akşam yemeklerinde 2 yk yarım yağlı yoğurt yemeni tavsiye ederim yağ yakımı için..bolşans :)
Arkadaslar önce kendimi tanıtmakla baslamak istiyorum. Esra ben 23 yasındayım.
Su yasıma kadar gerek orta okul gerek lise dönemim olsun hicbir zaman bana zayıfsın denildiğini duymadım. Tabi ki bu kadar kilolu degildim ama hep 52-53 civarlarındaydım ve basenlerim üst tarafıma göre hep fazla bir cıkıklık vardı. Bundan 5 sene öncesine kadar 55 kilo ondan bir kac sene sonra 60 kiloya dayandım.. 2011 Mayısından itibaren ise 65 kiloyu gecmeye basladım.. Her zaman diyet yapmaya calıstım bir Pazartesi basladım Carsamba bıraktım... Bırakınca daha cok yemeye basladım.. Kendime cok güvensizleştim.. 60 dan sonra artık herkes bana kilo almaya basladın dese de ben daha da inatla yemeye basladım.. Buna erkek arkadasım da dahil.
vee 5 Aralık 2011 birden verilen bi kararla 65.6 olarak diyete basladım. Öncelikle kendime bir baskül alıp diyet listesi hazırladım.. Benki o kadar cok yemek yemeyi seven biri olarak o kadar düzenli yemek yemeye basladım ki iş arkadaslarım olsun annem olsun bana sasırdılar.. Ben diyete basladıgımda hepsi umutsuzdu simdi en büyük destekcilerim Figen hanım ve annem.
Sabah kahvaltısında 1 yumurta, domates salatalık ve maydonoz, 2 kk peynir ( 2 dilim ekmek )
Ögle yemeklerinde tavuk/et haslama-sebze yemegi-kurubaklagillerden birini tercih edip yanında yagsız ve keten tohumlu salata yedim bol yesillikle. ( Eger corba içersem 1 dilim cünkü corba 1 dilim ekmege esdeğer olabiliyormus eger digerinden yiyeceksem 2 dilim ekmek )
Aksam yemekleri de aynı. Annem ayrı olarak bana yagsız pişiriyor. Bu da cok önemli. ( 1 dilim ekmek. )
Günde 2,5 lt su ve bunu her ögünden önce 2 bardak olarak alıyorum aynı hesaba geliyor. Tabi aralarda gene içiyorum.
Eger ki bir ögün pilav yemek istiyorsam 2-3 yk yiyorum ama bu sefer ekmek yok.
ve Yesilcay tarcınlı karanfilli kafama göre değiştirerek.
Ara ögünlerimi mutlaka yiyorum.
Evet arkadaslar böyle işte. Ben sürekli yemek düşünen biri olarak hamburger cipsler tabaklar dolusu makarnalar yiyen biri olarak basarıyorum.. Kafa da bitirmek gerekiyormus..
Erkek arkadasımda bana sende bir değişiklik var falan demeye basladı.
ve dün ilk defa erkek arkadasımdan gelen bir msj; Askım sen zayıfladın mı basenlerin arkan küçücük olmus cok sasırdım, yazmıs
Buda en güzeliydi işte.
Hedefim 49 kilo olmak... Yani 4 rakamını görebilmek.
Cizelgemi ilk yaptıgımda 55 yapmıstım öyle de kaldı.. Daha cok var 49-50 leri görmeme.
Biliyorum cok uzun oldu ama ben o kadar mutluyum ki, sürekli işyerinde ve evde annemin basını agrıtıyorum. Birazda burada döktüm içimi.
En güzel taraflarından birinin de annemin zayıfladıgımı görünce her aksam bana sarılması ve motive etmesi.
İnsallah yaza kadar incecik olacagım. Resimde cekecegim ama hep unutuyorum
6 Subat 2012 58.9
Selam canım, pek az kalmıs sayılmaz cünkü benim hedef aslında 49 kilo olmak. O eski cizelgem. ama olsun cok cok azimliyim 49a düşüceğim insallah..
Merhaba ablacım, evet aramızda 1 kilo varmıs tam.. Benim hedefim de 49 kilo olmak.
Yagsız yogurt bende yiyorum günde mutlaka 1 kase.. İçine sumakta atiyorum güzel oluyor öyle de deneyebilirsinz..
Bişey sorayım size ben baskülü mü yeni aldim diyete basladığımda.. İlk hafta 1 kilo 300 gr verdim. Sonra gr gr verdim ama sanki bana cok yemişim gibi geliyor tartı da vermiş gözüküyorum tartım bozuk gibiAma annem kardesim falan ne cok yemesi cok az yiyosun diyo Benim iş arkadasim diyetisyenle 15 kilo vermişti o da ben bu hafta kesin kilo veremedim diyordu ama vermiş gözüküyordu.. Size de böyle oluyor mu
ara öğününde öğle yemeğinde çok güzel..yeşilçay zaten süper :)
bu arada boyumuzda aynı canım :)
merhaba esracım :)
yazdıklarını okuyunca o kadar tanıdık geldi ki , gülümseyip durdum. boyumuz da aynı, neredeyse yaşımız da :)
ben de 48-50 kilolardan 65'e hatta son aylarda 70'e falan cıktım. sadece bir kez tartıda gördüm ama olsun çizelgemi 71'den baslattım hırs olsun die :) temmuzda düğünüm var ve bu vesile ile, şu üzerimde taşıdığım tüm fazlalıklardan kurtuluyorum. geçen 10 gün içinde 4 kilo verdim ve şimdi sıkı bir spor ve beslenme programı ile 13 gün boyunca tartılmadan devam edicem. 50'li kilolara düşmüş olman cok güzeeelll. ben de bir görebilsem şu 5'leri hatta 4'leri :)
bu arada diyet gruplarını mutlaka duymussundur, ben 8.takımdaki arkadasların arasına katıldım her cuma tartılıp listeliyoruz ve diğer gruplarla yarısıyoruz. hem yarısma hem de her gün gruptakilerle menü paylasmak inanılmaz motive ediyor tavsiye ederim :)
insallah en kısa zamanda istediğimiz çıtır vücudumuza kavusuruz tatlım.
annen kadar destekliyorum seni :) benimki de popom eridikçe çimdikleyip sarılıp duruyor
Tebrik ediyorum canım seni, çok iyi gitmişsin. Başarılarının devamını diliyorum.
Offf kendimi cok suclu hissediyorum
Dün aksam cok yedim bugun az yemem lazım diye gittim salata söyledim.. Tavuklu salata.. İçinde mayonez varmıs bunun yaaaama ben mecburen yedim zaten o kadar azdı ki keske kendim yapsaydım afiyetle yeseydim.. :2:
tatlım sen spor yapıyor muydun?
süpperrrsin esracııımm
Sabah kahvaltım..
Yarım simit
2 zeytin
1tk bal.
ve cay
Bu arada 58. kilo olmusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?