- 4 Kasım 2024
- 39
- -21
- 22
- Konu Sahibi prettybabe
Arkadaşlar selam. Biraz uzun bir soru olacak. Sevgilimle 1.5 yıllık uzak mesafe ilişkimiz var. Son birkaç gündür canımı sıkan bir durum var. Sevgilimin telefon hattı amcasının üzerineydi ve 2 haftadır hattı kendi üstüne alıp başka operatöre geçmek istiyor. Tabii resmi evrakların imzalanması gerektiği için amcasıyla gitmesi gerekiyor. 2 haftadır sürekli bir şey çıkıyor, ya amcasının işi oluyor, ya operatör merkezinin sisteminde sıkıntı çıkıyor, ya da geç kalıyorlar dükkan kapanmış oluyor. Amcasıyla da baya uzak oturuyorlar, ikisi farklı yakadalar buluşana kadar da baya süre geçiyor trafik falan derken. Yani anlayacağınız sanki lanetlenmiş gibi 2 haftadır her gün bir olay yüzünden hattı üzerine alamıyor. İşin bana dokunan yanı ise sevgilim artık bana yalan söylemeye başladı. 3-4 gündür diyor ki, ‘tamam bugün son gün, bugün de olmazsa yeni hat çıkaracağım’. Gün bitiyor akşam konuşuyoruz, bana diyor bugün de şu şu yüzden olmadı e yarın artık. Bu arada bahane değil, olay esnasında bana mesajla haber veriyor yani gerçekten aksilik çıktığı için yaptıramıyor o konuda sıkıntı yok. Diyorum ki bekleme artık, git ve direkt geçeceğin operatörden yeni hat al. Almak istemiyor çünkü hem eski arkadaşlarına hem akrabalarına nasıl haber verecekmiş, kendini bildi bileli bu numarayı kullanıyormuş, tüm hesapları bu numaraya bağlıymış, değiştirmekle uğraşamazmış, falan filan. Yani hem her gün ‘tamam bugün son, olmazsa yarın yeni hat alıyorum’ diyor, ertesi gün oluyor ‘e bugün de gidelim de olmazsa artık yarın yenisini alacağım’a dönüyor. 2 haftadır bu döngü devam ediyor, hala daha inatla bekliyor. Ben neden bu kadar inat ettiğini sorunca, git yenisini al bekleme artık diye çıkışınca da (sinirle konuşuyorum çünkü kendimi salak yerine konulmuş gibi hissediyorum artık) ‘hattıma da karışmaya başladın’ diyor, suçlu ben oluyorum. Bugüne kadar güven konusunda bir sıkıntımız olmadı, ailemden çok kendisine güvenirim desem yeridir, ama sanki değiştirmek istememesinin altında başka bir neden var gibi geliyor. (Sadakatsizlik değil, tüm sosyal medya hesabının şifreleri bende ve 1.5 yıldır tek bir şüphe uyandıracak hareketi olmadı) Yani git yeni hat al, akrabalarına ve sık görüştüğün arkadaşlarına da toplu mesaj at, bağlı olan hesaplarından da yeni numaranı gir olsun bitsin ne kadar zor olabilir? Ayrıca bugün itibariyle internet paketi, smsi, arama hakkı falan da yok, paket almıyor hat değişecek diye, wifiye bağlı değilse ve ben onu aramazsam, o eve gelene kadar konuşamıyoruz gün içerisinde. Konumlarımız da uzaktayız, bir şey olursa haberimiz olsun diye birbirimizde açıktı, eve dönene kadar konumunu da göremiyorum bu da beni huzursuz ediyor. Haklı mıyım, yoksa çok mu abartıyorum bilemedim…