• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnanmam ne büyük bir hataymış

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Eski konularımı bilenler vardır belki çünkü uzun zamandır KK' da yazıyorum ailevi sorunlarımı. Fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğüm için ailemle uzun süredir konuşmuyorum, küçük bir kız kardeşim var o da benimle kalıyor. Ben evliyim, çalışıyorum. Bundan 3 hafta önce tanımadığım bir numaradan telefon aldım, açtığımda arayan annemdi. İçim buz gibiydi nasıl hissettiğimi anlatamam size. Yine de dinlemek istedim, hemen kapatamadım telefonu. Neden bilmiyorum bunu yapmak istedim. Annem beni hiç korumadı, babam dövüp yüzüm kanlar içinde kaldığında, beni aç susuz karanlığa kilitlediğinde, soğukta dışarıda bıraktığında hiç korumadı, babama hiç yapma demedi hep onun yanındaydı. Beni dövdüğünde babam elin acıdı mı diye babama soran bir insandı annem benimle ilgilenmek yerine. Oldukça iyi bir maaşı olduğu halde babam tüm parasına el koyup, harçlık verirdi anneme, gık çıkarmazdı. Neyse sonuç olarak böyle bir anneydi işte.

Telefon beni çok şaşırttı ama çünkü annem 'violetto, ben babandan boşanıyorum, seni ve kardeşini görmek istiyorum' dedi. Çok çok şaşırdım çünkü anneme hep yalvarırdım boşansın diye hiç boşanmayı aklına getirmezdi. Ne diyeceğimi bilemedim ben seni sonra ararım diye telefonu kapattım. Eşimle konuştum, eşim yüzyüze gelip konuşmamızı tavsiye etti ama kararı sana bıraktı. Neden yaptım bilmiyorum, anneme inanmak mı isterdim bilmiyorum. Ben belli bir yaşa kadar beni hiç korumasa da anneme tapardım, onu sevmekten çok zor vazgeçtim. Annemi aradım, görüşmek istediğimi söyledim. Ertesi gün hemen buluştuk, uzun uzun konuştuk. Annem ağladı, ben ağladım. Oldukça kararlıydı boşanmakta. Kardeşimin ve benim dahil olduğumuz yepyeni bir hayat kurmak istediğini, babama artık katlanamadığını anlattı. Ben ne yaptım biliyor musunuz? İnandım anneme. Sarıldım kocaman. Başımı göğsüne gömdüm, ağladım. Elimden geleni yaparım anne, ben sana seneler önce söz vermiştim babamdan boşanırsan hep yanındayım diye dedim. İnanmak istedim.

3 hafta o kadar güzel geçti ki, anne-kız olmak ne demekmiş bir daha anladım. 23 yaşına geldim hala anne sevgisine muhtaçmışım meğer diye düşündüm. Ne oldu dersiniz? Bu sabah işe giderken annem aradı beni. 'Ben şu an şirketteyim (babamın şirketi), eve döndüm dün gece. Geç olduğu için haber vermek istemedim sana, şimdi haber vereyim ama bana sakın kızma. Üzülme kızım' dedi annem. Yolda kaldım. Yürüyemedim, oturamadım. Dünyam durmuş gibi hissettim. Sonrası sinir krizi... Anneme yarım gün boyunca hakaret içeren mesajlar yağdırdım, sinirimi alamadım. Hayal kırıklığım geçmiyor. İşte göz yaşlarımı içime akıttım ama eve geldiğimden beri hüngür hüngür ağlıyorum. Ben ne büyük bir aptalım. Nasıl inandım sana anne? Neden sevgine bu kadar muhtaçmışım ki bir telefonunla sana kucak açtım? Neden beni kandırdın anne sadece sana inanmak istemiştim. Yeni bir hayatımız olsun istemiştim.

İçimizin acısı geçmiyor. Gözyaşlarım durmuyor. Neden diye isyan etmekten kendimi alamıyorum Allah affetsin beni. Dayanamıyorum bu hayal kırıklığına...

Çok çok üzüldüm...
Kardeşine ve kocana sarıl. Kendine tutun.

Annene de hakaret etme. Pişman olacağın laflar etme. Sadece sitem et. Çok haklısın.

Birçok hayal kırıklığı yaşattılar bana ama sanki bu en ağırıydı... Eşimin suradına bakamıyorum, sanki ben hata yapmışım gibi

Genç yaşta ve sizi şiddet uygulanırken sen çıkarmayan, boşanmayan annenin belli bir yaştan sonra boşanmasını beklemek garip olurdu..
İnanmak istedin, istedin ama olması yapacak birşey yok.
Eskiden bende çok isterdim boşanmasını. Şimdi bir önemi yok artık boşanıp boşanmamalarının.

Sarılıp ağlayabilmişsiniz, geçmişe sünger çekebilmişiz, hasret gidermişsiniz. Ama neden boşanmadığı için görüşmeyi kesiyosunuz ki onu anlamadım. Babanızla görüşmeyin ama annenizle görüşmeye devam edemezmisiniz?

Hemen inanma, boşansın barışırsınız diyecektim ama aklıma gelen başınıza gelmiş. Umarım kısa zamanda atlatırsınız . Ne desek boş şimdi...

Çok kararlıydı. Ya da ben inanmaya muhtaçtım bilmiyorum...

Genç yaşta ve sizi şiddet uygulanırken sen çıkarmayan, boşanmayan annenin belli bir yaştan sonra boşanmasını beklemek garip olurdu..
İnanmak istedin, istedin ama olması yapacak birşey yok.
Eskiden bende çok isterdim boşanmasını. Şimdi bir önemi yok artık boşanıp boşanmamalarının.

Sarılıp ağlayabilmişsiniz, geçmişe sünger çekebilmişiz, hasret gidermişsiniz. Ama neden boşanmadığı için görüşmeyi kesiyosunuz ki onu anlamadım. Babanızla görüşmeyin ama annenizle görüşmeye devam edemezmisiniz?

Hayır babamın yanında olduğu sürece görüşmem zaten annem de arayamaz beni, babam izin vermez. Annem de onun yanındayken sözünden çıkmaz

Hayır babamın yanında olduğu sürece görüşmem zaten annem de arayamaz beni, babam izin vermez. Annem de onun yanındayken sözünden çıkmaz
Yapacak birşey yok ozaman. Kaldığınız yerden devam. Ama üzülmeyin kim olsa yerinizde aynı şeyi yapardı.

Evet. Seni resmen kandırmış. O kadar eziyeti çektikten sonra ben olsam hiç buluşmazdım. Seni de anlıyorum. Bundan sonrasına bak ve bir daha o kadınla konuşma. Seni doğurması "annen" olduğunu göstermez. Kocan var kardeşin var onlara sarıl mutluluğu onlarda yaşa.

Zaten babamın yanında olduğu sürece babam görüşmemize izin vermez. Bir daha böyle bir şey yaparsa inanacağımı düşünmüyorum

Yapacak birşey yok ozaman. Kaldığınız yerden devam. Ama üzülmeyin kim olsa yerinizde aynı şeyi yapardı.

Çok küçük yaştan beri yalnızım aslında. Yine de anne diye koştuğum için aptallığıma üzülüyorum en çok

Çok küçük yaştan beri yalnızım aslında. Yine de anne diye koştuğum için aptallığıma üzülüyorum en çok
Haksızlık etmeyin kendinize lütfen. Anne eksiği hissetmişsiniz ve düzelmesini Ümit etmişsiniz. Yanında olmasaydınız da, ben destekçisi olmadım o yüzden boşanamadı derdiniz.

Haksızlık etmeyin kendinize lütfen. Anne eksiği hissetmişsiniz ve düzelmesini Ümit etmişsiniz. Yanında olmasaydınız da, ben destekçisi olmadım o yüzden boşanamadı derdiniz.

Eşim de sizin gibi düşünüyor. Sen elinden geleni yaptın, yapmasaydın pişman olurdun diyor. Tek dileğim bir daha böyle bir durumda kalmamak. Bu hayal kırıklığı çok daha büyük oldu

Bunlar nasıl ana baba ya :KK42: canım benim senin yerinde olsam bende aynısını yapardım biliyomusun, nasıl boşanmaya karar vermiş neden vazgeçmiş. Belki yeniden cesaret edebilir...

Baban değişti bana söz verdi diyor. Ben kendimi bildim bileli aynı şeyleri diyor yani bir şekilde babam kandırmış yine. Cesaret etse bile yanında beni bulamaz bu sefer

Annen seni çoktan gözden çıkartmış sen hala anne sayıklıyorsun ileride daha iyi anlayacaksın acılar yaşadıklarımızla olgunlaştırıyor belki küçük bir testti annen bakalım kızım benden bana rağmen vazgeçmişmi gördü ve sen hep aynısın kızsanda küssende sana 1 alosu yeter annenin unutursun geçmişi keşke hiç mesajlar yazmasaydın üzülme artık deymez yazık sana bunca eziyeti layık görenler için 1 tek damla akıtma lütfen artık Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Annen seni çoktan gözden çıkartmış sen hala anne sayıklıyorsun ileride daha iyi anlayacaksın acılar yaşadıklarımızla olgunlaştırıyor belki küçük bir testti annen bakalım kızım benden bana rağmen vazgeçmişmi gördü ve sen hep aynısın kızsanda küssende sana 1 alosu yeter annenin unutursun geçmişi keşke hiç mesajlar yazmasaydın üzülme artık deymez yazık sana bunca eziyeti layık görenler için 1 tek damla akıtma lütfen artık Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Haklı olabilirsiniz çünkü ben annemi sevmekten çok zor vazgeçtim. Hastalıklı bir şekilde bana hiç destek olmamasına rağmen ona tapardım. Hep yanında olmak isterdim, bunu biliyordu bazen bıkıyordu bu huyumdan. Keşke bana bunu yapmasaydı

Ben yerinizde olsam anneme destek olup onu psikolojik terapi alması için cesaretlendirirdim. Annenizin davranışları normal bir insan davranışı değil çünkü. Son zamanda o da farkına varmış ama cesareti yetmemiş.
Normal-anormal arasındaki farkı anlayacak psikolojide değil.

Ben yerinizde olsam anneme destek olup onu psikolojik terapi alması için cesaretlendirirdim. Annenizin davranışları normal bir insan davranışı değil çünkü. Son zamanda o da farkına varmış ama cesareti yetmemiş.
Normal-anormal arasındaki farkı anlayacak psikolojide değil.

+1

Back