Gebeliğe Hazırlık İnanamıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hayırlısı olsun canım baya net çıkmış ne güzel darısı bize inşallah
Amin canım Allah hayırlısıyla tez vakitte nasip etsin kadınlar kulübü uğurlu geldi valla :) burda çok okudum çok gözattım topiklere kim neler yapmış ne denemiş diye ovülasyon testini öğrendim buradan onunla denedim

aynen canım burda çok şey öğrendik iyiki buraya üye olmuşum

553 çıktı canım
2 günde bir kan ver. Aynı saatlerde olursa daha iyi olur. Doktora gitmene de gerek yok. 3000-4000'leri bulduğunda gider keseyi görürsün. Hatta 5000leri geçip gidersen daha iyi alttan değil karından görürsün. Şimdi doktora gitsen de bu değerde görünmez der gönderir anca. Sayılar sana büyük gelmesin perşembe-cuma gibi görürsün bu değerleri. Hızlı artıyor.

O zaman doktora gitmek için erken mi yani panik oldum

Doktora gidin ve muayene olun. Sürekli kan vermenize gerek yok. Hamilesiniz tebrikler.
Doktor zaten keseye bakacak. Kese oluşmaya başlamıştır. Sizi yönlendirip çeşitli tahliller isteyecek.

Doktora gidin ve muayene olun. Sürekli kan vermenize gerek yok. Hamilesiniz tebrikler.
Doktor zaten keseye bakacak. Kese oluşmaya başlamıştır. Sizi yönlendirip çeşitli tahliller isteyecek.
500lerde nanometrik bir kese vardır doğru ama ultrason bunu görmez. Doktora da gitse 2 gün sonra kan ver der. Bir ihtimal uterusta kalınlaşma var mı diye bakabilir. Ona da gerek duymuyor her doktor. Sağlıklı olup olmadığını belirlemek için en az 2 değer lazım. Yanlış yönlendirmeyelim.

Ben doktora gittiğimde 500dü kan testim. Ve doktor ultrasondan bakınca rahmin gayet iyi kesen oluşmaya başlamış şu testleri yap 3 hafta sonra da gel dedi.
Bilen doktor öyledir, bence de yanlış yönlendirmeyelim. Sürekli kan testi yapıldığını da burda gördüm duydum. Bebek sağlıksızsa zaten kanamayla atarsın der benim doktorum. 37+2 günlük hamileyim bu arada.Yıllarca da çocuğum olmadığı için bu konularda da çok tecrübeliyim.

500de kese oluşmaya başlamaz. mantık kurmak zor değil aslında. 3000 de alttan 3-4 mm görünen kese 500'de kaç nm olur ? Oran orantı çok basit. Ve keseyi görünce ne testleri yaptığını çok merak ettim. Bhcg ve progesteron dışında bişeye bakılmaz bu zamanda. Sürekli kan ver demedim ayrıca ben. En az 2 kan değeri olmalı elinde artışı görmek için. Ama arkadaş dayanamayıp doktora gideceğine de adım gibi eminim. Heyecanlı bi süreç. Doktordan çıkıp "Doktor baktı rahim kalınlaşmış güzel ama kese görünmez bu değer de şu gün kan ver" dediğinde anlaşılır durum. İyi akşamlar..

Tamam size engin bilgilerinizle mutluluklar dilerim :)

zanylife kuzu gözün aydın gelmiş bebişin çok sewindim allah hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin E Efulimm41 canım bnde sana mesaj atacaktım bu ay dr ara werelim dedi eşinin değerleri çok iyi olmadığı içinde olmuyor olabilir dedi ovülasyon denemek istiyorum ama eşim içinde bilgilerinize ihtiyacım var neler yapabilirim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…