işte buda onlardan biri. dediğim gibi, olay kadının sindirilmesi,kadına karışılması. yoksa mini dekolte değil olayın özü.nerde gereksiz konu var ona odaklanılıyor miniye dekolteye gelene kadar adamlar neler yaptılar neler
biz mini ve dekolteyle ilgilenirken yeni bir yasa onaydan geçer baka kalırız tekrar bence şahsi düşüncem bu kimse benimle aynı şeyi düşünmek zorunda değil
bir türlü kadınları hazm edemediler zaten her alanda başarılı olduğumuz için girişken mantıklı olduğumuz içinişte buda onlardan biri. dediğim gibi, olay kadının sindirilmesi,kadına karışılması. yoksa mini dekolte değil olayın özü.
muhafazakar değilim ama biri çıkıp muhafazakar kişilere inadına başınızı açmıyacaksınız derse helal derim evet açmayın.Soner Yalçın'ın anlatmak istediklerine tamamen katılıyorum ama bu sözleri Cumhuriyeti, modernleşmeyi "mini etek ve dekolte" ye, dolayısıyla kadın bedenine indirme algısı yaratıyor toplumda. Kutuplaşma konusunda öyle bir noktaya geldik ki, her iki "kutup" da en uç örnekleri veriyor maalesef. Muhafazakar kesimden bazı söylemler bizi ne kadar rahatsız ediyorsa, bu tür söylemler de muhafazakar insanları o kadar rahatsız ediyor.
İnşallah bir gün kimsenin diğerinin inancına, kılığına, kıyafetine karışmadığı, yargılamadığı bir ülke haline geliriz.
Soner Yalçın'ın anlatmak istediklerine tamamen katılıyorum ama bu sözleri Cumhuriyeti, modernleşmeyi "mini etek ve dekolte" ye, dolayısıyla kadın bedenine indirme algısı yaratıyor toplumda. Kutuplaşma konusunda öyle bir noktaya geldik ki, her iki "kutup" da en uç örnekleri veriyor maalesef. Muhafazakar kesimden bazı söylemler bizi ne kadar rahatsız ediyorsa, bu tür söylemler de muhafazakar insanları o kadar rahatsız ediyor.
İnşallah bir gün kimsenin diğerinin inancına, kılığına, kıyafetine karışmadığı, yargılamadığı bir ülke haline geliriz.
işte cevappp..laikliği özgürlüğü mini etek ve dekolte sanan sol görüşten iğreniyorum
ben CUMHURİYET kadınıyım nerede ne giymem gerektiğini
gayet iyi biliyorum
Haklısınız ama ben "uç" derken yarattığı algı bakımından söyledim bu sözü. Evet bana göre diğerlerinin söylediği saçma sözlerle karşılaştırılamaz ama Konya'nın bir köyünde yaşayan birisi bu lafı "kadınların çıplak gezmesini istiyorlar" şeklinde algılıyor. Soner Yalçın'ın savunduğu tüm fikirlere ve bu fikirleri savunanlara bu çerçeveden bakıyor. Sonra da Cumhuriyet vr onun getirdiği değerlere düşman oluyor.Ben size toplumda yanlış algı yaratacak kelimelerden kaçınma konusunda katılıyorum ancak bence bu örnekler aynı "uç"lukta değil.
Birinde baskıdan korkmayın, sinmeyin, mini etek giyin diyor -ki bu bir etkiye tepki- diğerinde "Annenden bile dizüstü etek giyse tahrik olursun" diyor. Kesinlikle aynı kefede değil. Soner Yalçın'ın sözleri en kötü ihtimalle "mini etek giymek modernlik değildir" bakış açısıyla eleştirilebilir ama diğer tarafta ensestten, ahlaksızlığa geniş bir yelpaze var.
Siz modern, kültürlü, açık görüşlü olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz ama maalesef Türk halkının çoğunluğu, özellikle muhafazakar kesimdeki insanlar bu kadar açık görüşlü değil maalesef. Bu yüzden söylenen sözler başka türlü algılanıyor.muhafazakar değilim ama biri çıkıp muhafazakar kişilere inadına başınızı açmıyacaksınız derse helal derim evet açmayın.
bir kadın olarak arkalarında dururum. aynı şeyide muhafazakarlardanda beklerim ama.mini giymeyeceksiniz diyenlerede onların karşı çıkmasını beklerim hep bana olmaz bu iş.
çekmezler bu erkek milleti o pis ellerini çekmezler üzerimizden habire habire baş örtüsüde takana karışırlar mini etek giyenede..hayır onlar inatlaşıyor olan bayanlar oluyor..ONLARA NE .ne giyersek giyeriz.ÇOK MERAKLI İSELER ONLAR GİYİNSİN MİNİ ETEK,DEKOLTE,ÇARŞAF.kadınlardan ellerine çeksinler artık
Haklısınız ama ben "uç" derken yarattığı algı bakımından söyledim bu sözü. Evet bana göre diğerlerinin söylediği saçma sözlerle karşılaştırılamaz ama Konya'nın bir köyünde yaşayan birisi bu lafı "kadınların çıplak gezmesini istiyorlar" şeklinde algılıyor. Soner Yalçın'ın savunduğu tüm fikirlere ve bu fikirleri savunanlara bu çerçeveden bakıyor. Sonra da Cumhuriyet vr onun getirdiği değerlere düşman oluyor.