• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmseval'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü

ah ah şu akşam yemekleri :59:

ben de suntayı severek yiyorum.. örgü peynirle de süper oluyo :56:

ben de pazar ya da pazartesi günde yarım saat yürüyüş ve 10 15 dk yorucu olmayan bi kaç hareket yapıcam step tarzı.. ben de yazarım buraa.. :52:

step tahtası al dedim kocama 20 liraydı.. senin steplik halin mi var dedi.. ağladım :14:

ben de yürüyüş bandımın kenarında step yapıcam işte :47:

ama seviyorum çok ya laf sokup duruyo ama :69:

senin o kocişini birlik olur döwerizzz haaaaa ona göreee denk alsın ayagınııı :57:

sen motivasyonunu hiç bozma fıstıkııım kocana en güzel cewabıı werdiğin kilolarla verceksin :34:

süprizlerini bekliyorummm :60:

senin o kocişini birlik olur döwerizzz haaaaa ona göreee denk alsın ayagınııı :57:

sen motivasyonunu hiç bozma fıstıkııım kocana en güzel cewabıı werdiğin kilolarla verceksin :34:

süprizlerini bekliyorummm :60:

süprüzüm senaryom işte

:68:

canım merhaba nasılsın bugün inşallah iyisindir bir bölüm yayınlamışsın senaryodan şimdi okuyup yorum yazarım öncelikle bugün yediklerimi yazayım sana ama bilgin olsun seninde

sabah 7 kaşık nesfit , 3 kaşık yoğurt karışımıı yedim .

işe 30 dk yürüyerek geldim . şu saate kadar 5 büyük bardak su içtim

şimdide acıktım ve 5 sunta ile ara öğünümü yapıyorum .

öğle için yanımda 3 küçük parça sebzeli tavuk yemeğim var 2 dilim çavdar ekmeği ile onu yiyeceğim .

ikindi arası için 12 adet erik getirdim yiyebilirsem onu yerim akşam üzeri

akşamada evde ne varsa artık .

şimdi bakayım senaryona yine yazarım canım öpüyorum seni ...

sevalim başlangıç çok güzelmiş bu aslıda bıcır bıcır bir hava var sevdiriyor kendini yazarı gibi :16: bekliyorum sabırsızlıkla devamını öğleden sonra gelirim bende okumaya :46:

okuyunca aklıma sen geldin kolasewer hatun :1:

Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

ılk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi?

alıntıdır..

cerencim bu yazıyı hemen çalıyorum ve kolasever nişanlıma gönderiyorum birkez daha soğudum koladan 10 çay kaşığı şekeri duyunca asla ağzıma sürmem ayda yılda bir bile olsa :63:

canım merhaba nasılsın bugün inşallah iyisindir bir bölüm yayınlamışsın senaryodan şimdi okuyup yorum yazarım öncelikle bugün yediklerimi yazayım sana ama bilgin olsun seninde

sabah 7 kaşık nesfit , 3 kaşık yoğurt karışımıı yedim .

işe 30 dk yürüyerek geldim . şu saate kadar 5 büyük bardak su içtim

şimdide acıktım ve 5 sunta ile ara öğünümü yapıyorum .

öğle için yanımda 3 küçük parça sebzeli tavuk yemeğim var 2 dilim çavdar ekmeği ile onu yiyeceğim .

ikindi arası için 12 adet erik getirdim yiyebilirsem onu yerim akşam üzeri

akşamada evde ne varsa artık .

şimdi bakayım senaryona yine yazarım canım öpüyorum seni ...

ben de yazayım.. biliyon pek diyet yapmıyorum pazartesiye kadar kilomu sabit tutuyorum sadece

sabah ben de kahvaltılık gevrek yedim 7 kaşık vardı benimki de kesin

öğlen çok güzel bişi yedim :17: biraz da çok yedim..

5 -6 dilim kepek ekmeğinin üzerine her birine 1 tatlı kaşığı z.yağı sürüp fırınladım bi 15 dk kızarınca da üzerlerine bazılarına süzme yoğurt-nane bazılarına krem peynir-domates bazılarına da salam-kaşar koydum.. 15 dk daha fırında tutup çıkardım.. yanında limonlu soda içtim.. çok güzel oldu çok :52:

ama tabi akşama yemek yok :59:

akşama doğru dünden kalan 3 küçük nektarinim var onları yerim evde de ağzıma bişey koymam artık :59:

belki bi bardak sıcak süt içerim yatmadan önce uyuyabileyim diye..

biliyon acıkan uyuyamaz :31:

okuyunca aklıma sen geldin kolasewer hatun :1:

Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

ılk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi?

alıntıdır..

hiç beğenmedim :63: hiç de güzel değil :63:

şaka bi yana da ben light kolayı içerim arkadaş.. günde bi bardak sadece :78:

bi tanecik noluy
:97:

senaryoyu da yazim.. diper part hazır değil daha :18:

pazartesi öğleden önce yazarım öğleden sonra yayınlarım..

:68:

Oğuz: Abi biz niye geldik okula mal gibi.
Yusuf: Aslı aradı kafeye gidecekmişiz.
Oğuz: Abi manyak mıyız biz, kafeye gideceksek niye okula geliyoz? Hayır amaç toplanıp gitmekse, ne bileyim daha güvenilir ve daha sevimli bir yer bulabilirdik yani…
Yusuf: İnan bana daha güvenilir bir yer yok, bu saatler için :)
Oğuz: Ne sayıklıyorsun oğlum; okul burası!
Yusuf: Hadi ya!
Oğuz: Öt lan.
Yusuf: Abi biz dokuzda bişey yaptık.
Oğuz: Bensiz!?
Yusuf: E,sen ilk gün gelmemişsin, biz n’apalım? Hiç anlatmadık mı biz bunu sana ya?
Oğuz: Anlatmamışsınız demek ki…
Yusuf:Nasıl atlamışız ya!?
Oğuz: Nasıl olacak; herkes Aslı’nın anlattığını düşünüp anlatmamıştır, biz de tam o sıra küsmüşüzdür onunla falan filan… anlat hadi!
Yusuf: Abi dokuzdayız, geldik çömez çömez okula, ilk ben geldiydim hatta… Sonra Aşkın geldi. Neyse, tek tek toplandıkça içimizde o çömezlik duygusu gitmeye başladı. Aslılar falan geldi, yavaş yavaş toplanıyoruz. Aslı, kayalım abi ne bu ilk günden, gibi bişeyler söyledi. Zeynep saçmalamamasını söyledi her zamanki gibi. Sonra ben olur aslında, falan dedim. Ondan sonra da nasıl kaçarız diye düşündük. Şimdi; hepimiz Cihan Hoca’yı tanırız. O an okuldan çıkıp gitsek bi yerlerde bizi mutlaka görecek. Aslı Cihan Hoca’nı gelmesini bekleyelim, dedi. Ondan sonra dedik ki, Mehmet Hoca da gelsin sonra çeker gideriz. O da geldi tamam, dedik. Tam giderken Havva Hoca… Biz aynen geri tabi… Ondan sonra Can mı söyledi Aşkın mı hatırlamıyorum, bari tüm hocaları bekleyelim, dedi. Hah, Aşkın demişti; hatta “onlar içerde çay içerken biz kayarız” da dedi. Babasından biliyormuş, bunların ilk sabah törenden önce bi toplanıp değerlendirme mi ne yaparlarmış. Neyse, en son Münevver Hoca’yı da gördük, çıktık. Yolda Soner Hoca’yı gördük, o zamanların çömez hocasıydı.
Oğuz: Vay be! Nereye gittiniz kaçınca?
Yusuf: Okula.
Oğuz: Ne?!
Yusuf: Ha bu salak Cumhur Hoca’yı unutunca… (Can gelir)
Can: Hoca da “Nereye gidiyorsunuz bakalım siz” diye çıkışınca…
Yusuf: Okulaa, diye kıvırmamızla kendimizi yine okulda bulmamız bir oldu.
Oğuz: Salaklar!
Can: Hoopp!
Yusuf: Ee,nasıl geçti yaz?
Can: Sana ne lan!
Yusuf: Allah allah; sanki bilmiyoruz…
Can: Ne biliyorsun söyle bakayım?
Yusuf: Ulan bütün yaz bendeydin, daha ne bilicem?
Can: Hee, başka bi durum olmasın da…
Oğuz: Bilmemiz gereken bi durum mu var?
Can: Asıl sende varmış bişeyler!?
Oğuz: Aslı cadısı söyledi di mi? O kadar da dedim o cadıya söyleme diye. Gördüğü ilk kişiye yetiştirmiş ya!
Yusuf: Ne olmuş ya?
Can: Biraz daha uzatsaydım dökülecekti de neyse ki iyi günüme denk geldi; dua etsin. Zaten gerekli olan ismi de söyledi, ondan öğreniriz ne de olsa…
Yusuf: Orası kesin canım :)
Oğuz:Hı!?
Can: Aslı bana bişey söylemedi lan.. Biz görüşmedik bu yaz pek fazla
Yusuf: İlginç… yani sizin görüşmemiş olmanız.
Oğuz: Hani her yaz yanındaydın lan onun? Bizi yeme şimdi.
Can: Köye gitmiş cadı.
Oğuz: Tabi ya!
Can: Çekmiyo ki tel… Bir iki kere anca konuştuk; onda da değerli vaktimizi sana harcayamadık. :)
Oğuz: Sus lan!
Yusuf: Bir aydır burda o ya!
Can: Evet, biliyorum. Ama o zaman da ben yoktum, biliyorsun.
Yusuf: Hı hı Bana çöreklenmiştin.. Demek ne olduysa o arada olmuş. :)
Oğuz: Yok, köye gitmeden önce (Ağzından bişey kaçırdığını farkeder; fakat artık çok geçtir.)
Can: :)
Yusuf: Hadi anlat!
(Oğuz sıkışır)
Aşkın: Hi ladies!
Can: Bi kere de Türkçe başla lan şu muhabbete üç yıldır aynı dalga, iki kelime öğrenmişsin.
Aşkın: Sen nasıl istersen aşkım; selam kızlar…
Can: Bak öldürecem seni (Yusuf araya girer) Sen Yozef’e dua et, sayesinde yaşıyorsun… Kıymetini bil.
Aşkın: Biliyorum zaten. (Der ve öper.)
Yusuf: Oğlum yapma şunu ya! Tamam biz biliyoruz ama gören yanlış anlayacak.
Can: Neyse… Oğuz! Sen öt bakalım şu işi.
Aslı: Slm millet!
Yusuf: Slm (Zeynep’in saçını çeker) Slm kız!
Zeynep: Yapma be!
(Arkadan Önder gelir)
Önder: Herkese slm beyler!(sakız verir) Al bakalım.
Zeynep: Teşekkürler.
Önder: Önemli diil.
Aslı: Daha kimse yok be! Can saz ekibini getirmemişsin.
Can: Aslıııı!
Yusuf: Gelirler şimdi… Siz tam vaktinde geldiniz ama.. Oğuz da bişey anlatıyordu bize. :)
Zeynep: Ne?!?
Aslı: Öyyyle mii?
Demre: Ben geldim. Mevzu ne?
Oğuz: Hiiiiiç!
Can: Ne “hiç”? Kaynatma…
Yusuf: Başla bakalım; açtık ağzımızı seni dinliyoruz.
Demre: Noldu ya?
Aslı: Aa, Can bak; seninkiler geliyo!
Can: Aslı, dedim.
Aslı: Aa, tamam be!
Çağrı: Slm!
Aşkın: Slm cevapsız :)
(Çağrı bozulur)
Yusuf: Bozulma lan!
Oğuz: Ee, naber?
Tuğra: Ne olsun…
Erdem: E,toplandık işte… Gelecek olan var mı daha?
Aslı: Şukufe, Filiz ve belki Ali!
Demre: Biz gidelim onlar kafeye gelsinler.
Aslı: Olmaz Cihan Hoca gelmedi daha :)
Zeynep: Şukufe geliyo galiba… Ama Filiz yok.
Aşkın: Orda ya be! Kör.
Zeynep: Ben uzağı net göremiyorum.
Aşkın: Yuh! O kadar büyük şeyi olan kız görülmez mi?
Aslı: Aşkıııın!!
Aşkın: Tamam tamam kızma… Seninki daha büyük :)
Aslı: Yaa!
Yusuf: Eli demek istedi. Sizde ne fesatsınız ya! Aklınız fikriniz orda :)
Aslı: Uyuuuz!!
Şukufe: Ay geldik… Öldük valla ya!
(Cihan Hoca gelir)
Cihan Hoca: Hadi geçin içeri. Bak birazdan Mehmet Bey konuşma yapacak. Hadi!

bunu okuyun yorum yapın bugünlük bi tane daha çıkcak galiba

:9:

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de yazayım.. biliyon pek diyet yapmıyorum pazartesiye kadar kilomu sabit tutuyorum sadece

sabah ben de kahvaltılık gevrek yedim 7 kaşık vardı benimki de kesin

öğlen çok güzel bişi yedim :17: biraz da çok yedim..

5 -6 dilim kepek ekmeğinin üzerine her birine 1 tatlı kaşığı z.yağı sürüp fırınladım bi 15 dk kızarınca da üzerlerine bazılarına süzme yoğurt-nane bazılarına krem peynir-domates bazılarına da salam-kaşar koydum.. 15 dk daha fırında tutup çıkardım.. yanında limonlu soda içtim.. çok güzel oldu çok :52:

ama tabi akşama yemek yok :59:

akşama doğru dünden kalan 3 küçük nektarinim var onları yerim evde de ağzıma bişey koymam artık :59:

belki bi bardak sıcak süt içerim yatmadan önce uyuyabileyim diye..

biliyon acıkan uyuyamaz :31:

hiç beğenmedim :63: hiç de güzel değil :63:

şaka bi yana da ben light kolayı içerim arkadaş.. günde bi bardak sadece :78:

bi tanecik noluy
:97:

hımm sende benim gibi damak tadı olan ve yemeği seven birisin o yüzden kiloluyuz işte öğle yemeği 5-6 dilim biraz fazla olmuş ama olsun sen şimdi sınava hazırlanıyorsun aç olursan ders çalışamazsın akşam yemek yememezlik etme ama yersende hafif şeyler ye ekmek yeme salata yoğurt gibi şeyler ye aç olursan sonra ilerleyen saatlerde ne gelirse önüne saldırırsın canım .

light kolada yapay tatlandırıcı var yapay olan tatlandırıcılı olan herşey kansere yol açıyor kolayı tamamen çıkarmalısın hayatından canım bu yazıyı bende nişanlıma yolladım oda kola sevdalısı ama yasakladım tabiki içilmeyecek diyorum ona :20:

öğle yemeğimi yedim 3 küçük parça tavuk sebzeli yanında 2 dilim çavdar ekmeği yedim . :56: bugün kolay kolay acıkmam acıkırsamda erik yerim .

sevalim bu kadro çok kalabalık okul arkadaşları ama maaşallah ne kalabalık bir grupmuş böyle oğuz bişey anlatacaktı ama anlatamadı henüz bende merak ettim şimdi ne acaba çabuk yaz lütfen merakta kaldım :6:

Son düzenleme:
hımm sende benim gibi damak tadı olan ve yemeği seven birisin o yüzden kiloluyuz işte öğle yemeği 5-6 dilim biraz fazla olmuş ama olsun sen şimdi sınava hazırlanıyorsun aç olursan ders çalışamazsın akşam yemek yememezlik etme ama yersende hafif şeyler ye ekmek yeme salata yoğurt gibi şeyler ye aç olursan sonra ilerleyen saatlerde ne gelirse önüne saldırırsın canım .

light kolada yapay tatlandırıcı var yapay olan tatlandırıcılı olan herşey kansere yol açıyor kolayı tamamen çıkarmalısın hayatından canım bu yazıyı bende nişanlıma yolladım oda kola sevdalısı ama yasakladım tabiki içilmeyecek diyorum ona :20:

öğle yemeğimi yedim 3 küçük parça tavuk sebzeli yanında 2 dilim çavdar ekmeği yedim . :56: bugün kolay kolay acıkmam acıkırsamda erik yerim .

zaten çok tatlı light kola da hiç sevmiyom.. off.. valla içmicem pazartesiden sonra ya..

ice tea içsem :17:

sevalim bu kadro çok kalabalık okul arkadaşları ama maaşallah ne kalabalık bir grupmuş böyle can bişey anlatacaktı ama anlatamadı henüz bende merak ettim şimdi ne acaba çabuk yaz lütfen merakta kaldım :6:

sen biliyorsun hani o Aslı'yı çok ağlatan Umut'un evine gitmesine sebep olan şey Canın söyleyecekleri işte

:26:

sen biliyorsun hani o Aslı'yı çok ağlatan Umut'un evine gitmesine sebep olan şey Canın söyleyecekleri işte

hımm ama şimdi aslıyla umutun devamımı başından berimi bu senaryo ayy karıştırdım sanırım neyse sen yaz ben merakımı gideririm o zaman umutla tanışıyorlar dimi bu aralar :44:

ceren de okusun yazıcam yenisini.. uzun uzun ya karıştırır sora..

ben şimdi biraz ders çalışayım..

bir iki saat sonra kontrole gelirim

:emir_bebek:
:kkk:

hımm ama şimdi aslıyla umutun devamımı başından berimi bu senaryo ayy karıştırdım sanırım neyse sen yaz ben merakımı gideririm o zaman umutla tanışıyorlar dimi bu aralar :44:

yok bu en başı.. şu an tanışmıyorlar.. yakında tanışacaklar..

:69:

yok bu en başı.. şu an tanışmıyorlar.. yakında tanışacaklar..

:69:

heeehhh tamam o zaman bende öyle tahmin ettim ondan sordum canım tamam hadi bekliyruz biz diğer bölümü okur cerende birazdan dersini ihmal etme biz bekleriz pazartesiye kadarda sorun değil sen çalış derslerini atlat hayırlısıyla şu sınavlarını :16:

Back
X