• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmseval'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü

tamam bebekim, menülerden felan sorcagın bişi felan olursa yaz bana yollarım yinee :54:
sınawlarında kolay gelsin bebişim sana,, seni seweriiiiimmm :70::71:

birazdan sana özel mesaj atcam iki tane önce ikincisini oku çenem düştü biraz :9: canım sıkkın seninle paylaşmak istedim ferihanla devreme de yazıcam

:59:

Sevalim hayırlı uğurlu olsun yeni günlüğün inşallah hedefine ulaşıcaksın ben senin kilo vermiş ve daha mutlu olduğunu göreceğim inşallah .

Senin diyet kararların güzel ancak kararlarını uygulamada zorluk çekiyorsun kendince değişiklikler yaparak diyetin işe yaraması zorlaşabiliyor canım . 5 günde 5 kilo diyetiyle 4 kilo vererek diyet yapmaya azimle adım attığımı hatırlarsın belki sonrası farklı diyetlerle geri almadan kilo vermeye devam etmiştim . bu diyette yağ ve tuz kesinlikle yasak seninde bildiğin gibi yağ ve tuz işin içine girerse kilo vermek zorlaşır 4 yerine 2 verirsin diye düşünüyorum , istersen 1 hafta yap bu diyeti canım ama benim önerim tuzsuz yağsız uygulaman birkaç kilo verdiğinde normal diyet düzenine geçersin cerenin menüleri ufak değişikliklerle sana uygun hale geliyor zaten .

bende hergün uğrarım günlüğüne yediklerimi yazarım sana inanıyorum bu konuda hiç bir zaman şüphen olmasın bu kilolardan ne kadar kurtulmak istediğini biliyorum bende istiyorum çünkü herşeyden önce sağlık önemli sağlığımız etkilenmeden kurtulmak önemli kilolardan .

bu haftasonu sınavın var sevalim bence bu hafta diyet yerine kendini derslere ver pazartesi bomba gibi bir listeyle ve motivasyonla dönersin ve devam ederiz diyet yapmaya sana şimiden başarılar dilerim canım Allah zihin açıklığı versin derslerinde çok çok öpüyorum tekrar uğrarım görüşmek üzere ...:16::29:

evet bi konu bitirdim :51:

hayırlısıyla akşam da bi konu bitiririm.. tabi öyle bir geçer zaman ki'yi izleyemicem :43:

neyse bi geçeyim de sınavlardan.. :31:

ay işim çok zor üç hafta dedim çalışamadım hiç kaldım 3 güne :18:

neyse böyle gidersem divan edb, osmanlıca, uygur ve orhon dili, tanzimat edb, türkçe, halk edb ve inkılap tarihinden geçerim. divan edb II de kalsın artık napayım bütünlemeye.. osmanlı grameri de kalacak zaten :5:

osmanlıcayı bitirdim zati.. divan edb iki günde bitiricem.. tanzimatın yarısı bitti yarısı da yetiyo zaten.. halk edebiyatından hiçbişey bilmiyorum ama konu hikaye fıkra masal geçermişim gibi görünüyo ama :18:

neyse eve uçuyorum artıkın

:10:

günlüğün hayırlı olsun devrem.. merak etme yalnız bırakmam senii.. burda da buldum işte..

cumartesi pazarı bi atlat da bol bol kaynatırız yine..

kardeşim de girecek sınava. o ne alemde aceba...

kolaylıklar ve başarılar diliyorumm cicimmm..

inat için iş veriyorlar ya :59:

neyse allahtan yarım saatten az sürdü :31:

ya bi memur var burda çalışmadı derslerine vizelerde.. ben dedim bak çalış.. ya benim meslek derslerim geçerim hertürlü dedi 30 dan yüksek not alamadı.. işi de biraz benden yoğun.. şimdi ne zaman ben önüme kitabı alsam başıma iş yığıyordu :47: en sonunda bıktım masamı ve odamı da tabi değiştirdim rahattım bir haftadı bu seferde anladığım kadarıyla müdüre demiş benim başım kalabalık bu işi de başkası yapsın diye.. e kurumdaki tek başkası benim zaten :60:

ya çocuğun gerçekten başı kalabalık biliyorum ama yani amacı çok kötü ya.. sırf ondan iyi notlar aldım diye finale çalışmamı engellemeye çalışıyor..

çelmemi attım odamı değiştirdim ama.. artıkın görüşmüyoz :27:

çok zekiyim yahu :28:

neysem ben zekamı derslerimde konuşturayım

:66:
:68:

benim konumu da aboneliklerinize ekleyin ama yazdıklarımı görmüyonuz

:78:

ziyaretçim kimkine :26:

kocişim mi acep :69:

gerçi burası kızlara ait sen giremezsin deyip vermedim nickimi ama :60:

şutladım onu sitemden :10:

:kkk:

benim konumu da aboneliklerinize ekleyin ama yazdıklarımı görmüyonuz

:78:

sevalim yazdıkların aboneliklerimde varda benim işlerim yoğun bugün bir türlü fırsat bulupta girip adam akıllı kalamadım sitede açıyorum acil yapılması gereken bir iş geliyor ya kapatıyorum ya açık kalıyor bugün yorucu oldu anlayacağın . derslerin için sıkılma sakın bak çalışıyorsun inşallah vereceksin hepsini sen çalışkan akıllı birisin yapamayacağın şey yok eminim buna canım . o üstüne iş yığmaya çalışan arkadaşında belki yoğun olduğu için yapıyordur kıskandığı için yapıyorsada ona güzel bir özlü söz ile cevap ver "kıskanma nolur çalış seninde olur" diye okuyorum sayfanı canım kocaman kocaman öpüyorum seni hele atlaat şu sınavlarınıda burda döktürürüz bol bol :64:

menümü seninlede paylaşayım şekerim dur yazayım hemen ...

sabah : 1 domates , 1 biber , 1 salatalık ( ekmek yada peynir yemedim canım istemedi )

ara : 5 sunta bisküvi ( çok sverek yiyorum hem lezzetli hem doyurucu )

öğle : 3 kaşık yoğurt , 7 kaşık nesfit karışımı yedim .

ara olark yanımda 12 adet erik var

akşam büüyük ihtimalle sebze yiyeceğim ne olduğunu henüz bilmiyorum az yemeye çalışıcam , zaten akşam yemekleri olmasa gündüz gayet güzel gidiyor bu diyet ama akşamları cozutuyorum resmen . günlük yürüyüşlerede başladım sevalim darısı haftaya senin başına hayatım sendende dinlemek istiyorum pazarrtesi itibariyle şu kadar yürüdüm şunu yedim diye hergün buraya yazacağım bende inşallah, öpüyorum canım . :16:

sabah : 1 domates , 1 biber , 1 salatalık ( ekmek yada peynir yemedim canım istemedi )

akşam büüyük ihtimalle sebze yiyeceğim ne olduğunu henüz bilmiyorum az yemeye çalışıcam , zaten akşam yemekleri olmasa gündüz gayet güzel gidiyor bu diyet ama akşamları cozutuyorum resmen . günlük yürüyüşlerede başladım sevalim darısı haftaya senin başına hayatım sendende dinlemek istiyorum pazarrtesi itibariyle şu kadar yürüdüm şunu yedim diye hergün buraya yazacağım bende inşallah, öpüyorum canım . :16:

madem ben günlük sahibiyim ben de yazayım :66:

sabah bi kaşık süzme yoğurt biraz örgü peynir 5 tane cherry domates iki üç dilim beyaz ekmek :17: şekersiz çay

öğlen iki kaşık süzme yoğurt daha az örgü peynir 6 tane cherry domates üç dilim ekmek şekersiz kola

ara: 3 tane küçük nektarin 1 bardak nescafe

akşam: inşallah müsli olmazsa tavuklu bamya ekmek yok :56:

ara: akşam müsli yiyemez yemek yersem süt+çiğ fındık-badem.. müsli yersem bapuz-peynir

hayırlısı..

valla çok başım ağrıdı bıraktım dersi mesai bitene kadar.. bu akşamda evi toparlamam lazım çalışamam herhalde.. ama zaten divan edb bitirdim sayılır hedefime ulaştım yani :66:

şimdi biraz kafayı boşaltmalı.. kahveyi içmeli senaryoya bakmalı :51:

:68:

Son düzenleyen: Moderatör:

ah ah şu akşam yemekleri :59:

ben de suntayı severek yiyorum.. örgü peynirle de süper oluyo :56:

ben de pazar ya da pazartesi günde yarım saat yürüyüş ve 10 15 dk yorucu olmayan bi kaç hareket yapıcam step tarzı.. ben de yazarım buraa.. :52:

step tahtası al dedim kocama 20 liraydı.. senin steplik halin mi var dedi.. ağladım :14:

ben de yürüyüş bandımın kenarında step yapıcam işte :47:

ama seviyorum çok ya laf sokup duruyo ama :69:

Son düzenleyen: Moderatör:
ah ah şu akşam yemekleri :59:

ben de suntayı severek yiyorum.. örgü peynirle de süper oluyo :56:

ben de pazar ya da pazartesi günde yarım saat yürüyüş ve 10 15 dk yorucu olmayan bi kaç hareket yapıcam step tarzı.. ben de yazarım buraa.. :52:

step tahtası al dedim kocama 20 liraydı.. senin steplik halin mi var dedi.. ağladım :14:

ben de yürüyüş bandımın kenarında step yapıcam işte :47:

ama seviyorum çok ya laf sokup duruyo ama :69:

ağlama kıyamam yaaa step çok güzel kilo verdiiriyor keşke yapabilsem bende alırım step tahtası ama yapmaya vakit lazım ona akşamları bir kaç hareket yapsam o bile yetr şimdilik gerçi bizim gibi kilosu fazla olanların en güzel sporu yürüyüş günde 30 dk gayet iyi gelir zamanla artırılabilir tabi . yediklerinde güzel canım bence kaçamaklarını pazartesiden sonra daha az tutarsın gider kilolar :16:

yarın geliyo ilk part.. hazır zaten.. yarın kankileri de çağırır yayınlarım

:27:

şimdi kaçar mesai bitti
:10:

Aslı: Anne,bak;lisede okuyan öğrenciler özellikle de tecrübeli lise son öğrencileri-ki bu biz oluyoruz-İLK GÜN OKULA GİTMEZLEEEERR!!Sen niye uğraşıyorsun benimle ya!
Aylin: Okula gidilecek dedim o kadar…
Aslı: Anne yapma ya, rahat rahat uyuyayım… Daha yeni dalmıştım zaten!
Aylin: Ah senin şu dizilerin; gecenin bir yarılarına kadar…
Aslı: Ona sabahın ilk yarılarına kadar desek!
Aylin: Bırak zevzekliği de kalk hazırlan hadi.
Aslı: Ama anne ya, sen niye bozuyorsun ki şimdi benim ilk gün geleneğimi?
Aylin: Bugün günüm var benim, çekemem evde sizi…
Aslı:(Biraz düşünür)Evdesin yani bugün?

Aylin: Evet.
Aslı: Kafe?
Aylin: E,bugün açamicam artık.
Aslı: Ben bakim mi kafeye?
Aylin: Okula dedim!
Aslı: Anne daha ne kadar uzatmayı düşünüyorsun. Her sene başı aynı seremoni; bırak işte!Tek farkı kafe; o da senin işine gelir.
(Aylin düşünür; sonra sırıtır)
Aslı: Oleyy be! Aaneem benim!
Aylin: Yapma şu kız gibi; ağzın yamulacak.
Aslı: Peki; anlaşma geçerli mi?
Aylin: Hangi anlaşma?
Aslı: Hani hafta sonları; fifty-fifty?
Aylin: Olsun bakalım :)
Aslı: Annelerin en güzeli! Hadi git yat şimdi.
Aylin: Ne yatması kızım, daha bunlara kahvaltı hazırlayacam.
Aslı: Ben hazırlarım annem; o kadar da kıyağımız olsun artık :)
Aylin: İyi, peki… Çıkarken beni kaldırmayı unutma!
Aslı:Ne!?
Aylin: Çıkarken diyorum, kaldır beni. Çok işim var daha…
Aslı: Hımm… Tam olarak kaçta kaldırayım? Yani çıktıktan sonra da arar kaldırırım, boşuna erken kalkma diye söyledim
Aylin: Yok, sen beni yine çıkarken kaldır; unutursun falan, kalmayalım ortada sonra.
Aslı:(direnmenin çaresiz olduğunu fark eder) Peki tamam… (Odasına gider, Zeynep’i arar) Alo, Zeynep!
Zeynep: Ne var be sabah sabah; annemi anca uyuttum zaten.
Aslı: Anneni boşuna uyutmuşsun, hazırlan okula gidiyoruz.
Zeynep: Niye deli miyiz biz?
Aslı: Çocuğum kalk işte, bir bildiğimiz var di mi?
Zeynep: Ne biliyosun çabuk söyle… Ayrıca söylediklerin aleyhinde delil olarak kullanılacaktır.
Aslı: Annem de bizi dünyada tek sanıyo, gör… Zevzeklik etme de kalk işte… Kafeye gidecez, annem evdeymiş; bugün ben bakacam oraya ve…
Zeynep: Tamam tamam anladım… 9’da yaptığımız olayı yapacaz da sen git sabah işte.. biz sora gelelim.
Aslı: Aşk olsun Zeynep ya.. zaten öğleden önce boş oluyo kafe :(
Zeynep: İyi tamam zırlama.. hep aksiyon derdin başın ya..
Aslı: Normal bi lisede okuyor olsaydık gerek yoktu.. hem eğlenceli be işte :) Cihan Hoca acaba yarbaylıktan falan mı geçmiş öğretmenliğe.. (gülüşürler.) Yalnız benim giyinecek bir yere ihtiyacım var ve anladığım kadarıyla sizinkiler ayakta.
Zeynep: Aslında annemle babam uyudular; ama Melike ayakta, söyliyim.
Aslı: O yeter zaten. Ne çığırıyo o oradan? Sustur şunu; sabah sabah…
Zeynep: MELİİKEEEEE!!
Aslı: Nerde giyinicem ben ya? Ne diye ayakta o sabah sabah; yatsa ya, uyusa ya :(
Zeynep: Hiç, sırf uyuzluk işte; işi ne? Melikee!
Aslı: Of!
Zeynep: Önder’e git.
Aslı: Babası evde.
Zeynep: Çıktı onun babası, annemi de “bırakın uyusun çocuklar nusret hanım” diyerek ikna etti sağolsun.. Kızım ben kapıdan döndüm ya :) o da uyuyordur şimdi :)
Aslı:İyi o zaman; Yozef’i ariyim de öyle gideyim. Geç kaldık iyice…
Zeynep: Tamam. Sen Önder’den bana geç aşağı inerken de Önder’i alırız.
Aslı: Tamam. Bye!

(Aslı Önder’in kapısını çalar; bir süre sonra Önder gâyet uykulu bir şekilde kapıyı açar. Aslı Önder’in yanağından bi makas alır.)
Aslı: Naber şeker? :)
Önder: Aslı?!
Aslı: Efenim?
Önder:Rüyamı görüyorum yine ya!!?
Aslı: Rüyalarının kızı geldi:)… Uyan hadi okula gidiyoruz.
Önder: Haa, rüyaymış. (Der ve kanepeye uzanır.)
Aslı: Çoocuğum, kalk. Uyuma.
Önder:Aslı noluyo ya!?
Aslı: Ya kafeye gidecez de ben okul kıyafetlerini giyecek yer bulamadım. Annem ayakta da, günü varmış. Anlatabildim mi? Melike mâlum!
Önder: Haa, abi sabah sabah… Kafayı yiyorum artık , diye düşündüm.
Aslı: Niye şeker? :)
Önder: Aslıııı!!
Aslı: Tamam tamam… Nerde giyinecem ben?
Önder: Yani Aslı, sanki ilk kez geliyon… Annemlerin odasına, hadi!
Aslı: Tamam.
Önder: Kahvaltı ettin mi?
Aslı: Hayır; ama pek vaktimiz yok, boşuna uğraşma.
Önder: Sen karışma, ayarlicam ben bişeyler…
Aslı: :s

Aslı: İyi fikir…
Önder: Sağol.
Aslı: Dur Zeynep’i de çağıralım. O çıkınca gel demişti; ama bayılır tosta o da.
Önder: Sen otur, ben çağırıp gelirim.
(Aslı’nın hoşuna gider.)
Aslı:Önder!!
Önder: Efendim?
Aslı:Seni seviyorum ben ya.
Önder:(Dumur) Ben de…(Der ve gider.)

öğleden sonra bitane daha yazarım ama ondan sonra bi daha pazartesiye..

zaten şimdilik öyle çatlatacak seviyede bişi yok.. eğlencelik..

:55:

Back
X