• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmseval'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü

ziyaretçim de hiç eksik olmuyo

kimse artık

gizli hayranım

:78:

bana yazdığın için teşekkür ediyorum canım hiç yalnız bırakmıyorsun beni :70:

benim mesai bitti

:10:

inanmak başarmanın yarısıymış sevalim sende inanıyorsan belli derslerden geçeceğine ben zaten sana inanıyorum olmuştur bu iş hallediceksin inşallah ...

rica ederim hayatım nasıl bırakırım seni yalnız ben arkadaşlığından gayet memnunum :29: :16:

evet.. gerçekten aydın bi güne günaydın..

öyle yorulmuşum ki adeta kafam yorulmuş.. sınavdan eve gelince bi yattım bi saat evvel kalktım.. ama bomba gibiyim :66:

niyetime(diyetime yani :1: ) başladım şu an kalvaltı ediyorum..

2 domates, 2,5 kibrik kutusu peynir, 2 dilim tam takıllı ekmeklerden ve süt.

peynir çok oldu ama olsun :17: çok olan peynir olsun :6:

sınavlara gelince..

mükemmeldi.. 5 tanesinden geçtim.. 1 tanesinden büyük ihtimal geçtim.. üç tane sınav çok zordu.. çok zorlandım.. baya kasmışlar.. ama ben de baya kastığım için o sınavları kaçırmadım :32: biri şüpheli sadece..

en çok korktuğum osmanlıca ve divan edebiyatı I ve II sınavlarımdı.. hatta cumartesi günü osmanlıca denemeleri ve çıkmış soruları okuyamadım bile :5: çok korktum :53: geçemiceğimden emindim sabah giderken.. ama konulara da bakıyorum biliyorum okuyorum ama sorulara bakıyorum okuyamıyorum.. neyse sınava girerken stres mide bulantısı baş ağrısı hepsi vardı :25: sınavdan çıktığımda ise yeniden doğmuş gibiydim :16: aynen bu smileydeki gibi :1:

çıkışta kocama merdivenlerden zafer işareti yaptım :65:

neyse 4 saat ara vardı korktuğum diğer ders divan edb II ve diğerlerine çalıştım ama divan edb II ye cidden çalışılmıyor.. sorularına baktım onunda önemli kısımlarını iyice öğrendim.. sınav saatine doğru aynı belirtiler çıkmaya başladı: baş ağrısı mide bulantısı stres + birde sıkıntı ve bıkmışlık.. sınava girdim..

ilk inkılap tarihi vardı, yaptım.. sonra divan edb II.. kalem oynatamadım desem yeri.. hangi soruya baksam bilmiyorum :53: hemen geçtim.. tanzimat edb ve halk hikayelerini yaptım.. döndüm yine divan edb II ye.. baya bi cebelleştim.. 12 soruya yakınından neredeyse eminim.. ama geçmek için 13 soru lazım :59: 12 sorudan da tam emin olamadığım için kesin konuşamıyorum ama geçicem gibi..

tabi sonuçlar 1 ay sonra :68:

beklicez napalım.. ramaskacım mesajın için teşekkürler.. sen neler yapıyorsun anlat sende tanışalım..

ee sizden naber
:122:

günaydın sevalim başlamışsın süper bir haftaya sınavlarının güzel geçmesine çok sevindim umutsuz olduğun sınavdan bile geçeceğine inanıyorum inşallah hepsi çok güzel geçmiş olacak hepsinden geçeceksin canım benim yediklerini yorumlayayımmı canım bence 2 domates çok olmuş onun yerine 1 domates 1 salatalık olabilirdi peyniri seviyorsan 2,5 kk iyi bence güzel başlamışsın güne inşallah hep öyle devam ederiz canım .

bende güne güzel başladım haftasonu çok yedim çok abarttım ama bugün itibariyle çok iyi başladığımı düşünüyorum sabah kahvaltımı 1 dilim karpuz olarak yedim 5 bardak su içtim şu saate kadar 30 dk yok yürüdüm işe yürüyerek geldim . acıkırsam ara olark 5 suntam var yanımda acıkırsam yerim birazdan belki . öğle yemeği olarak 4 y.k. biber kavurması getirdim yanımda ekmek yok belki aradaki suntayı yemem ve yemeğin yanında yerim öğleden sonraki ara için 4 kayısı getirdim yanımda akşama bilmiyorum ne yiyeceğimi bakalım yarın yazarım ne yediysem .

bu arada senaryoyu sabırsızlıkla bekliyorum sınavlarının güzel geçmesi şerefine yazarsın artık :34:

günaydın sevalim başlamışsın süper bir haftaya sınavlarının güzel geçmesine çok sevindim umutsuz olduğun sınavdan bile geçeceğine inanıyorum inşallah hepsi çok güzel geçmiş olacak hepsinden geçeceksin canım benim yediklerini yorumlayayımmı canım bence 2 domates çok olmuş onun yerine 1 domates 1 salatalık olabilirdi peyniri seviyorsan 2,5 kk iyi bence güzel başlamışsın güne inşallah hep öyle devam ederiz canım .

bende güne güzel başladım haftasonu çok yedim çok abarttım ama bugün itibariyle çok iyi başladığımı düşünüyorum sabah kahvaltımı 1 dilim karpuz olarak yedim 5 bardak su içtim şu saate kadar 30 dk yok yürüdüm işe yürüyerek geldim . acıkırsam ara olark 5 suntam var yanımda acıkırsam yerim birazdan belki . öğle yemeği olarak 4 y.k. biber kavurması getirdim yanımda ekmek yok belki aradaki suntayı yemem ve yemeğin yanında yerim öğleden sonraki ara için 4 kayısı getirdim yanımda akşama bilmiyorum ne yiyeceğimi bakalım yarın yazarım ne yediysem .

bu arada senaryoyu sabırsızlıkla bekliyorum sınavlarının güzel geçmesi şerefine yazarsın artık :34:

ya iş yerinde yediğim için sadece domates peynir aldım marketten geldim.. evde yesem ben de 1 salatalık 1 domates yerim hatta yumurta da yiyeceğim için peynir de çok yemem o kadar ama malzeme az olduğu için 2şer 2şer yedim :17:

canım benim haftasonum da çok kötü geçti yemediğimi bırakmadım.. pizzacıya bile gittim :20: ama önüme bakıyorum artık.. sabah güzel başladım ben de.. öğlen kocam evde olduğu için yine kahvaltı yapıcam büyük ihtimal..

ben de akşam yürüyüş yapıcam şöyle bi yarım saat 40 dakika kadar :8:

ay çok hevesliyim.. inşallah daim olur..

senaryo yazıcam tabi de öğlene yetişmedi malum pazartesi iş yoğun biraz benim..

öğleden sonra buralardayım ama

:32:

Aslı: Can bak seninkiler kalkıyo galiba.. Bi ilgilensen (yalvarır gözlerle)
Can: Tamam tamam :)
Oğuz: Hiç uğraşma Can, kapısında ölsen de Önder’in yerini alamazsın. (gülüşmeler)
Can: Yok oğlum kızlar güzel, onlar olmasa kılımı kıpırdatmam :) (Aslı surat asar. Can Aslı’nın kulağına fısıltıyla) Şakaaa
Aslı: İyi tamam hadi git al hesabı gidiyolar kasaya.. (Can gider. Bi süre daha oyun oynarlar.)
Tuğra: Saat kaç?
Aslı: 10..
Tuğra: Film izlesek mi aceba?
Aslı: Hımm.. Mümkün ama müşteri gelirse napıcaz?
Tuğra: Napıcaz o zaman şimdi?
Can: Kapat Aslı cafeyi..
Aslı: olur mu Can’ım öyle şey..
Can: Annen bugünü gözden çıkarmadı mı zaten.. Kapat.. film izleriz.. Sonra da bi tabu yapar dağılırız.. açarsın o zaman.. zaten kim gelecek Allahın pazartesisinde..
Aslı: E iyi madem.. (Kapıya doğru gider.. iki erkek bi kız cafeye girmek üzeredir.) Şey kusura bakmayın kapatıyoruz.
Umut: (Çapkın bi gözle içeri göz atar. Gülümser.) İyi, peki.. İyi eğlenceler size..
Aslı: Teşekkürler, kusura bakmayın.. (giderler.)

(1-2 saat sonra)

Ali: Ne filmdi be..
Aslı: Çok güzeldi yaa :)
Aşkın: Biraz fazla maviydi ama :)
Aslı: Hadi tabu :)
Yusuf: Açız kızım bi yemek yap bize..
Aslı: Ay pardon.. Siparişlerinizi alayım :) (Siparişleri alır.) eee.. bi tane de gönüllü alayım. (Önder ve Can ayağı kalkarlar.) Körün istediği bi göz; gelin bakalım.. (İçeri geçerler.) Can’ım sen köfteleri pişir.. Önder patatesin yağını aç, kızsın.. ben de hamburgerleri hazırlayayım.. (Neyse yerler içerler.. eğlenirler.. Tabu oynarlar.. Veda zamanı)
Aslı: (kapıda.) Valla arkadaşlar çok güzel bi gündü.. Teşekkür ederim gerçekten.. Dönerken Cihan Hocaya yakalanmayın ha :) (gülüşmeler)

(Gün sonunda Aslı yorgun bi şekilde kardeşi Arda’ya teslim eder ve eve gider.. bi kaç dakika sonra Umut kafeye gelir. Bi masaya oturur.)
Arda: Hoşgeldiniz. (Menüyü verir. Umut bi süre sonra seslenir. Arda gelir.)
Umut: Ben bi sıcak çikolata alayım. Şey..
Arda: Buyrun efendim..
Umut: Sen burayı tek başına mı çalıştırıyorsun.. Yani yaşın küçük gibi..
Arda: (Gülümser) Yok efendim.. Burası annemin, ben akşamları yardım ediyorum. Bugün yalnızım sadece.. (ilanı gösterir) İlan da astık ama bakalım birini bulursak iyi olur tabi..
Umut: Hımm, İnşallah..

sevalim önce son bölüm için yazayım . sonunda umutla karşılaştılar yani gerçi çok kısa bir karşılaşma ama olsun bir sonraki karşılaşmalarınıda merakla bekliyorum ... umut aslıyı önceden tanımıyordu sanırım daha sonra tanışacaklar ve aşık olacaklar değilmi aynı zamanda aşık olmuyorlarmı aralarında epey inatlaşma oluyordu yanlış hatırlamıyorsam çünkü sanki burada umutun gelişi aslının gözüne ilişmek içinmiydi neyse çok sordum cevap verme istersen ben sabırsızlıkla bekliyorum bir sonraki bölümleri heyecanı kaçmasın :16:

ya iş yerinde yediğim için sadece domates peynir aldım marketten geldim.. evde yesem ben de 1 salatalık 1 domates yerim hatta yumurta da yiyeceğim için peynir de çok yemem o kadar ama malzeme az olduğu için 2şer 2şer yedim :17:

canım benim haftasonum da çok kötü geçti yemediğimi bırakmadım.. pizzacıya bile gittim :20: ama önüme bakıyorum artık.. sabah güzel başladım ben de.. öğlen kocam evde olduğu için yine kahvaltı yapıcam büyük ihtimal..

ben de akşam yürüyüş yapıcam şöyle bi yarım saat 40 dakika kadar :8:

ay çok hevesliyim.. inşallah daim olur..

senaryo yazıcam tabi de öğlene yetişmedi malum pazartesi iş yoğun biraz benim..

öğleden sonra buralardayım ama

:32:

hımm kahvaltı kısmında anlaştık yani o zaman iyi yapmışsın çokta güzel yemişsin bu şekilde alıştığında devam ediliyor emin ol ...

yürüyüş çok faydalı bizim gibi fazla kiloluların yapacağız en ideal spor yürüyüş hayatım fırsat varken havalarda güzelken yap bence , birde şu akşam yemekleri onlarıda hafif geçirsek keşke denesekmi acaba akşamları bir hafta müsli nesfit karışımı bir hafta salata olarak sadece akşam yemeklerinde yapabilirsek çok güzel kilo veririrz o zaman önemli olan akşam yemeklerini hafif yapıp aç yatabilmek canım .

öğle yemeğimi yedim 4 kaşık biber kavurması 5 sunta bisküvi ...

sevalim önce son bölüm için yazayım . sonunda umutla karşılaştılar yani gerçi çok kısa bir karşılaşma ama olsun bir sonraki karşılaşmalarınıda merakla bekliyorum ... umut aslıyı önceden tanımıyordu sanırım daha sonra tanışacaklar ve aşık olacaklar değilmi aynı zamanda aşık olmuyorlarmı aralarında epey inatlaşma oluyordu yanlış hatırlamıyorsam çünkü sanki burada umutun gelişi aslının gözüne ilişmek içinmiydi neyse çok sordum cevap verme istersen ben sabırsızlıkla bekliyorum bir sonraki bölümleri heyecanı kaçmasın :16:

yok umut da bu karşılaşma da aslı'yı ilk kez görüyo :31:

:nazar:

hımm kahvaltı kısmında anlaştık yani o zaman iyi yapmışsın çokta güzel yemişsin bu şekilde alıştığında devam ediliyor emin ol ...

yürüyüş çok faydalı bizim gibi fazla kiloluların yapacağız en ideal spor yürüyüş hayatım fırsat varken havalarda güzelken yap bence , birde şu akşam yemekleri onlarıda hafif geçirsek keşke denesekmi acaba akşamları bir hafta müsli nesfit karışımı bir hafta salata olarak sadece akşam yemeklerinde yapabilirsek çok güzel kilo veririrz o zaman önemli olan akşam yemeklerini hafif yapıp aç yatabilmek canım .

öğle yemeğimi yedim 4 kaşık biber kavurması 5 sunta bisküvi ...

ben akşam yemeği yemicem hiç..

sadece 1 porsiyon meyve o da bazen belki

ben öğlen 1 porsiyon makarna yarım bardak süt biraz da peynir yedim..

haftada 1 kere makarna yeme hakkı verdim kendime.. dünden makarna kalmıştı onu yedim ben de..

haftada 1 kere tavuk-köfte

haftada 1 kere ıspanak-semizotu-pırasa

haftada 1 kere omlet (sade-patatesli)

1 kere de karpuz peynir..

anlayacağın üzre biraz 5 günde 5 kilo diyetinden esinlendim.. ama tabi tavuğun yanına salata omletin yanına peynir ıspanağın yanına yoğurt eklemek suretiyle :9:

akabinde akşamları da hiçbişey yemicem.. akşam eve geldiğimde saat 6 ya kadar 1 meyve yerim belki.. her akşama da 1 su bardağı patlamış mısır koydum.. o beni tutar ekmek yerine de geçiyo..

:16:

nasılım :51:

akşamları yemek yememen güzelde patlamış mısırda ne oluyormuş :19: onun yerine patlamış mısırı haftada 1 ye yemek ye azıcık yada salata ye yemek yerine patlamış mısırı yinede haftada 1 ye her akşam çok fazla bence

akşamları yemek yememen güzelde patlamış mısırda ne oluyormuş :19: onun yerine patlamış mısırı haftada 1 ye yemek ye azıcık yada salata ye yemek yerine patlamış mısırı yinede haftada 1 ye her akşam çok fazla bence

ferihancım ben de az yeme düsturu yok.. olsa şimdiye kadar becerirdim zaten.. olmuyo ben yedim mi yiyorum.. yemedim mi de hiç yemiyorum.. arası yok bende..

o patlamış mısırı da ekmek karşılığı olup da yemek olmayan bişey olduğu için koydum.. hani vücut kıtlık durumuna geçmesin diye.. metabolizmamın düüşmemesi için..

yoksa 1 bardak mısır benim dişimin kavuğuna yetmez :1:

1 bardak ya :53:

şu diyetimi ayrıntılı bi yazayım bakayım..

kahvaltıda seçeneklerim iki tane..

1. klasik kahvaltı: peynir domates salatalık zeytin ekmek süt haftasonu çay
2. çorba: hazır ya da kendim yaptığım olabilir ama hazır olur herhalde sabah sabah.. ekmek yok.. çünkü hazır da olsa ev yapımı da olsa ekmeği karşılayan besinler çorbanın içinde mevcut..

ara öğün seçeneklerim bol..

meyve, püskevit, çeşitli çaylar.. haftasonu birinde dondurma birinde 1 bardak kola :51: ama cuma başarılı ise..

öğle yemeği seçeneklerimden bahsetmiştim.. öncelikle hepsinin yanında 2 dilim denge ekmeği.. seçenekler şu şekilde:

tavuk(köfte)-ayran
makarna-sos
omlet(sade -patatesli)-peynir
ıspanak(pırasa-semizotu)yoğurt
karpuz-peynir

ara:

ikinci ara yediğim son öğün olduğu için biraz daha zengin.. yani küçük bi kepekli sandviç olur ya da kızarmış bir dilim ekmekle domates peynir olur.. öyle yani doyucu bişeyler..

akşam ana öğün yok.. evden gelince meyve.. yatmadan 3 saat evvel de 1 bardak mısır.. sanırım ben saat 7 de dizimi izlerken yirim onu..

neyse saat 8de de yarım saat 40 dk bi yürüyüş öncesinde bi iki üç dk ısınma sonrasında 5 dk step ardından duş..

bi de excel hazırlayacam şimdi günlük programımı yazıcam karşısına da kutucuklar yapıcam yaptıkça tık atıcam gün içinde yanımda olacak hep :)

bi de defter alıcam bu excel sayfasını günlük onun bi yaprağına yapıştırıp yanına da o gün yaptıklarımı yediklerimi yazıcam..

:nazar: benim hoşuma gitti :nazar:

peki canım 1 su bardağı patlamış mısırı yemek yemeyip yiyorsan tamam o zaman kendi metabolizmanı sen daha iyi bilirsin yağsız yap bari olurmu yağlı yapma lütfen :59:

bence çok güzel diyet mönün uyarsan güzel kilolar verebileceğine inanıyorum canım kaçamak hakkını yaparsan haftada 1 kez yap yada yapmamaya çalış olurmu ben artık kaçamak yapmamaya çalışıcam olmuyor çünkü benimde ya hep ha hiç inancım olduğu için hiç yapmadığımda canım istemiyorda . inşallah atlatıcaz bu günleri 20 kilo verdiğimizde daha çok motive olup devam edicez .

sen çıkmışsın işten şu saatte ben 1 saate kdar çıkıcam bu akşam bir yemeğe davetliymişim kaçırmamaya çalışıcam mümkün olduğunca birde bolca yürüyüş yapıcam bu akşam yarın görüşmek üzere canım öpüyorum . :16:

canım dün iki yudum ekmek dışında hiç kaçırmadım menümü :16: kocam yemek yerken salata yapmıştım ona iki yudum ekmekle suyuna bandım..

sonra "İncir Reçeli" filmini izlerken 1 su bardağı mısırı mı yedim.. geriya kalan mısırları da 1 su bardağı şeklinde paketledim.. 10 paket mısırım hazır şu anda :52:

kocam dün bi bardak kolanın yarısını içip yarısını da burnumun dibine koydu :53: ama tabi ben ağzımı sürmedim :51:

ve son bombam yarım saat yürüyüş yaptım.. :62: 11buçukta da yattım :21:

bu sabah da biraz geç kalktım.. iki yumurtadan omlet yaptım çok az belki 1 kk kadar bile değil peynir yedim yarım bardak da %100 meyve suyu içtim 2 dilim de ekmek.. ayaküstü yemek zorunda kaldım.. ocak başında :60:

yalnız bi problem var.. kahvaltının üstünden daha 1 saat geçmeden iş yerinde arkadaşımın ikram ettiği iki yudumluk ince dilim kek yedim.. şekersiz çayla.. ara niyatine saydım ama saati olmadı hiç :19:

yine de mutluyum :21:

öğlen haşlanmış tavukla ayran yicem..

akşam üstü 15:30 daki arayı da hafif yapıcam bu sefer.. eti form biskuvi ve yeşilçay içicem bayadır içmemiştim zaten.. akşama da kiraz ve bozulmadıysa karpuz yicem :1:

1 bardak da mısır tabi

:81:

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın sevalim nasılsın bugün valla tebrik ederim seni canım maşallah diyeyimde nazar değmesin arkadaşıma kaçamak yok denecek kadar az olmuş kek olmasaymış iyiymiş ama olmuş yapacak bişey yok neyseki az , yürüyüş yapmanada çok sevindim canım bende yapıyorum birde yürüyüşler çok inceltiyor beni bu akşam itibariyle ölçülerimi alıp her hafta kontrol etmek istiyorum yürüyüşle haftada kaç cm incelmişim diye bakarım . İncir reçelinimi izledin bende geçen hafta izlemiştim çok güzel bir film çok beğendim hele halil sezai paracıklının sesine bayıldım . bende mönümü yazayım .

dün akşam yemeğe davetliydim çeşit çok olduğu için azıcık azıcık yedim ama epey doymuşum tabi ...

bu sabahta 1 dilim karpuz yedim . sonra 30 dk yürüyüş yaptım . hünüz daha acıkmadım acıkırsam form bisküvi alırım diyorum .

öğle yemeği için 4 kaşık yoğurt , 4 kaşık nesfit , bir kaç çilek karışımı yapacağım .

ara olarak çilek yerim

akşamda ya müsli yada köfte tam bilemiyorum ...

senaryo bekliyorum bu arada canım :68::16:

Back