Kimileri emzirmeye gerek yok demis 15 aylik cocuk icin.Bunun icin oncelikle bir kac sey yazmak istiyorum..Neden sasiriliyor ki, bebek 2 yasina kadar emmeli, bunu dunya saglik orgutu de oneriyor.Oglum 21 aylik nasip olursa 3 ay sonra biraktiricam.Iki yasina kadar bebegin emme hakki var uzerimizde.Sut hakki derler buna.Sagliginiz elveriyorsa bunu her kadin yapmali bana gorede.Cocuk ordan zaten beslenmiyor cok fazla, ordan sut almiyor ki anne-bebek arasi guclu iliski icin sart bu.Cocuk psikolaglari da bunu oneriyor hem:Anne- bebek karsilikli guven icin sart bu.Bebek ordan sut almiyor ki anneden begege guven pompalaniyor.Psikolojik yarari cok fazla yani.Hem anne icin yararli hemde bebek icin yararli emzirmek.Oglum sukurler olsun hic hastalanmadi. Bunu tabikide anne sutune borcluyuz.Ustelik dikkat edin erken memeyi birakan cocuklar farkli seylere sariliyor, kimi parmak emer, kimi baska emzik emer.Yani cocukda var olan bu emme duygusunun yatistirilmasi gerek.Anneyi emsin ki kendini guvende hissetsin.Geceleri korkup uyaninca memeyi alinca nasil sakinlesiyor bunu emziren anneler farkedecekdir..Anneler iki yasina kadar emzirmelidir bence.Gogus kanserinden korunmak icinde cok onemli bir terapidir emzirmek..Bol bol emzirin ki riskiniz duser..Anne icin faydalarida saymakla bitmez, netten cok arastirdim bunu.Dogal bir mucizedir emzirmek, gerek anne gerek bebek icin......