Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1.5 yşında kzım var. son günlerde emerken ağzını buruşturuyodu. tadına baktım ekşi. Neden olabilir
1.5 yşında kzım var. son günlerde emerken ağzını buruşturuyodu. tadına baktım ekşi. Neden olabilir
Kimse ters tepki göstermiyo tabii ki de sütü olan emzirsin isterse 5 yaşına kadar emzirir kime ne.Sadece imdat eyvah yandım emmiyo diyince ben de yeni doğan ya da 1-2 aylık bebek sandım.YAni 1,5 yaşına gelmiş maşallah bu kadar paniğe gerk yok bence.ŞAhsen benim demek istediğim buydu.Elbette sütü varsa emzirir ama emmiyosa da yeteri kadar emmiş zaten bunda panik yapacak bir durum yok.Benim oğlum 7 ay emdi sütüm bitti şu an 1 yaşında çok şükür hiç hastalanmadı.Ne emzik emdi ne başka bişeyi emme ihtiyacı hissetti ne de gece uyanınca meme aradı.Her çocuk bir değil.Güven duygusu da sadece emmekle olmaz.Hiç sütü olmayan anneler ve bebekleri ne yapsın.O zaman onlar tamamen birbirinden kopuk ve güvensiz mi yani.Anne sütünün faydasını herkes bilir.Ama belli dönemden sonra annenin depolarından götürdüğünü de bilir en azından jinekoloğunuza sorarsanız anlatır.Çok uzun yıllar emmesinin de psikolojisine etkilerini araştırın derim.
Anne sütü kesinlikle faydalı özellikle ilk 6 ay sorun yoksa mutlaka verilmeli. Ancak ben de abartılmasını garipsiyorum. Bağışıklık sadece anne sütüne bağlı bir şey değil ki. Benim eşim sadece 40 gün anne sütü almış, ben 10 senedir grip olduğunu bile görmedim, maşallah :) Bunun yanında iki seneden fazla emziren bazı arkadaşlarımın ve akrabalarımın çocukları sürekli hasta.
Anne sütünün kalitesi bir süre sonra düşüyor ayrıca annenin çalışıp çalışmamasına, beslenmesine çok bağlı bence. Bu yüzden her anne sütü alan çocuk süper sağlıklı olacak diye bir şart yok. Annenin kendine çok çok iyi bakması lazım sağlıklı bir emzirme için. Ayrıca ek gıdalara geçiş de çok çok önemli sonuçta hayatı boyunca anne sütü ile değil normal gıdalarla beslenecek bebeklerimiz.
Ben çok yoğun çalıştığım ve amirim maalesef sorun çıkarttığı için 6 ay emzirdim oğlumu, sonra da bir kaç ay sağıp verdim. Ancak bu arada ek gıdalara geçişi çok sağlıklı oldu, bu yüzden hiç eksikliğini hissetmedik. Onun da maşallah bünyesi kuvvetli ve yemesi çok güzel. Ayrıca yalancı emzik almadı, parmağını hiç emmedi, biberonu da 13 aylıkken hiç sorun çıkartmadan bıraktı ve devam sütünü bardakla içti.
Şimdi yine hamileyim, bu sefer daha iyi şartlarda çalışıyorum, emzirebildiğim kadar emziririm ama 1 yıldan sonra da kasmam açıkcası. Önemli olanın onlara sağlıklı yemek yeme alışkanlığını kazandırabilmek diye düşünüyorum.
kızım memeden kesildisütüm halen ekşi geliyor çünkü. onunla aramdaki en güçlü bağdı emzirmek.. çok üzgünüm..... olumlu yada olumsuz yorum yazan herkese teşekkürler.
kızım memeden kesildisütüm halen ekşi geliyor çünkü. onunla aramdaki en güçlü bağdı emzirmek.. çok üzgünüm..... olumlu yada olumsuz yorum yazan herkese teşekkürler.