İmdat! göğülerimdeki süt ekşimiş kızım emmiyor!! Neden sizce????

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
49
İstanbul
1.5 yşında kzım var. son günlerde emerken ağzını buruşturuyodu. tadına baktım ekşi. Neden olabilir

imdat deyınce ben de yenı doğum yaptınız sandım.1,5 yıl emmiş zaten maşallah nıye panık yaptınız anlamadım.

1.5 yşında kzım var. son günlerde emerken ağzını buruşturuyodu. tadına baktım ekşi. Neden olabilir

hamile olabilrsin canım bi test yap istersen benimde annem beni emzirirken kızkardeşime hamile kalmış ve aynı şekilde emmemişim sütüne bakmış ekşiymiş ve doktora gtimiş sonuç hamile.

test yaptım negatif, adette gördüm. hamile değilim demekki. sütüm neden ekşi acaba. bide karnımda bebek varmış gibi bir gürültü var. ama test negatif. öyleyse ekşilik neden? kızım emmek istiyo ama veremiyorum :(

Arkadaşım kızın 1,5 yaşına gelmiş maşallah daha ne kadar emzirmeyi düşünüyosun?Bırak emmesin sonra kesmen daha zor olur.Emzirmek faydalı tamam ama bir süre sonra senden çok şey götürmeye başlıyo.Senin vitamin ve kalsiyum depolarından gidiyo.Bu yaşında emeceği 2 damla sütün artık ona çok da fazla bir katkısı yok.Haaa dersen ki sütüm çok fazla şarıl şarıl akıyo o zaman sağ öyle bardakla içir ya da muhallebi falan yap.Ama ekşidi diye emmiyosa da bırak emmesin.Ben de imdat diye okuyunca üzüldüm yeni doğum yaptığını sandım.

bu yaşa kadar emzirmeye ne gerek varki!

Son düzenleme:
isterseniz bir araştırın bu yaşa kadar emzirmenin faydalarını! ilk iki yıl anne sütü şart! bir de tabii doğum yapınca anlarsınız, emzirme psikolojisi çok farklı. iki damla eksilse sütünüz dünyanın sonu gibi geliyor. 6 ay önce ben de anlayamazdım. konu sahibi muhtemelen kızını emmemesini sütün tadına yorduğu için suçluluk hissediyordur. regl öncesi benim kızım da süt azaldığı için doymuyor tam ve ben de kahroluyorum.

Son düzenleme:
yediğiniz şeyler de tadı etkiliyor. tat yönünden daha nötr şeyler yemeyi deneyin.

Kimileri emzirmeye gerek yok demis 15 aylik cocuk icin.Bunun icin oncelikle bir kac sey yazmak istiyorum..Neden sasiriliyor ki, bebek 2 yasina kadar emmeli, bunu dunya saglik orgutu de oneriyor.Oglum 21 aylik nasip olursa 3 ay sonra biraktiricam.Iki yasina kadar bebegin emme hakki var uzerimizde.Sut hakki derler buna.Sagliginiz elveriyorsa bunu her kadin yapmali bana gorede.Cocuk ordan zaten beslenmiyor cok fazla, ordan sut almiyor ki anne-bebek arasi guclu iliski icin sart bu.Cocuk psikolaglari da bunu oneriyor hem:Anne- bebek karsilikli guven icin sart bu.Bebek ordan sut almiyor ki anneden begege guven pompalaniyor.Psikolojik yarari cok fazla yani.Hem anne icin yararli hemde bebek icin yararli emzirmek.Oglum sukurler olsun hic hastalanmadi. Bunu tabikide anne sutune borcluyuz.Ustelik dikkat edin erken memeyi birakan cocuklar farkli seylere sariliyor, kimi parmak emer, kimi baska emzik emer.Yani cocukda var olan bu emme duygusunun yatistirilmasi gerek.Anneyi emsin ki kendini guvende hissetsin.Geceleri korkup uyaninca memeyi alinca nasil sakinlesiyor bunu emziren anneler farkedecekdir..Anneler iki yasina kadar emzirmelidir bence.Gogus kanserinden korunmak icinde cok onemli bir terapidir emzirmek..Bol bol emzirin ki riskiniz duser..Anne icin faydalarida saymakla bitmez, netten cok arastirdim bunu.Dogal bir mucizedir emzirmek, gerek anne gerek bebek icin......

Son düzenleme:
valla erzem olan ılk 6 ay bence öncelıkle.ha sutun varsa emzır tabı olan sutu çekmezsın çocuktan.ben de tam 1 yıl emzırıdım kızımı.kendılığınden bıraktı daha sonra.ama karalar da bağlamadım yanı.1 damla sutu gelemeyen emzıremeyen kadınlar var.onlar napsın o zaman?konu sahıbı kendınce uzulmuş olabailir ama 1,5 yıl maşallah emmış bı bebek için can hıraç ımdat denmesını garıpsedım ben.

ayrıca spor yapıyosanız o da sutun ekşıtrbılıyor vucut sıcaklıgı arttığı için.

Ben de pek çok arkadaşın bu kadar sert tepkiler vermesine şaşırdım kaldım, konu sahibi sanki ayıp bir şey soruyor, sanki olağan dışı bir konu hakkında yardım istiyor. 2 yaşına ve hatta daha fazlasına kadar anne sütü almak istisnasız her bebeğin hakkıdır olması gereken zaten budur, zorunlu hallerin dışında 2 yaşından az anne sütü vermek bence şaşılacak şeydir.:1:

Anne sütünün faydalarını yazan arkadaşa ek olarak anne sütü bebeğin yada çocuğun bağışıklık sistemi demektir. Daha da anlaşılır biçimde söyleyeyim anne sütü bebeğin vitamin şurubudur, öksürük şurubudur, antibiyotiğidir, damlasıdır, özetle çocuk için hastalıklara karşı korumada en etkili ilaçtır. Kim bebeği böyle doğal bir korumadan mahrum etmek isteyebilir ki?

Kimse ters tepki göstermiyo tabii ki de sütü olan emzirsin isterse 5 yaşına kadar emzirir kime ne.Sadece imdat eyvah yandım emmiyo diyince ben de yeni doğan ya da 1-2 aylık bebek sandım.YAni 1,5 yaşına gelmiş maşallah bu kadar paniğe gerk yok bence.ŞAhsen benim demek istediğim buydu.Elbette sütü varsa emzirir ama emmiyosa da yeteri kadar emmiş zaten bunda panik yapacak bir durum yok.Benim oğlum 7 ay emdi sütüm bitti şu an 1 yaşında çok şükür hiç hastalanmadı.Ne emzik emdi ne başka bişeyi emme ihtiyacı hissetti ne de gece uyanınca meme aradı.Her çocuk bir değil.Güven duygusu da sadece emmekle olmaz.Hiç sütü olmayan anneler ve bebekleri ne yapsın.O zaman onlar tamamen birbirinden kopuk ve güvensiz mi yani.Anne sütünün faydasını herkes bilir.Ama belli dönemden sonra annenin depolarından götürdüğünü de bilir en azından jinekoloğunuza sorarsanız anlatır.Çok uzun yıllar emmesinin de psikolojisine etkilerini araştırın derim.

Anne sütü kesinlikle faydalı özellikle ilk 6 ay sorun yoksa mutlaka verilmeli. Ancak ben de abartılmasını garipsiyorum. Bağışıklık sadece anne sütüne bağlı bir şey değil ki. Benim eşim sadece 40 gün anne sütü almış, ben 10 senedir grip olduğunu bile görmedim, maşallah :) Bunun yanında iki seneden fazla emziren bazı arkadaşlarımın ve akrabalarımın çocukları sürekli hasta.

Anne sütünün kalitesi bir süre sonra düşüyor ayrıca annenin çalışıp çalışmamasına, beslenmesine çok bağlı bence. Bu yüzden her anne sütü alan çocuk süper sağlıklı olacak diye bir şart yok. Annenin kendine çok çok iyi bakması lazım sağlıklı bir emzirme için. Ayrıca ek gıdalara geçiş de çok çok önemli sonuçta hayatı boyunca anne sütü ile değil normal gıdalarla beslenecek bebeklerimiz.

Ben çok yoğun çalıştığım ve amirim maalesef sorun çıkarttığı için 6 ay emzirdim oğlumu, sonra da bir kaç ay sağıp verdim. Ancak bu arada ek gıdalara geçişi çok sağlıklı oldu, bu yüzden hiç eksikliğini hissetmedik. Onun da maşallah bünyesi kuvvetli ve yemesi çok güzel. Ayrıca yalancı emzik almadı, parmağını hiç emmedi, biberonu da 13 aylıkken hiç sorun çıkartmadan bıraktı ve devam sütünü bardakla içti.

Şimdi yine hamileyim, bu sefer daha iyi şartlarda çalışıyorum, emzirebildiğim kadar emziririm ama 1 yıldan sonra da kasmam açıkcası. Önemli olanın onlara sağlıklı yemek yeme alışkanlığını kazandırabilmek diye düşünüyorum.

Bağışıklık sistemi hasta olmamak değil hastalıklardan çabuk kurtulmak demektir. Bazı çocuk aylarca aynı hastalığı yenemez, bazısı da ertesi gün ayağa kalkar. Hasta olmak normaldir çocuk hasta olarak büyür zaten. Ütopiye gerek yok. Bencelerle değil bilimsel dayanaklarla konuşmanızı tavsiye ederim. Kimse Kuranda yazılı olan, modern tıppın da kabul ettiği gerçekleri yok sayamaz.
Sağlıklı Günler Dileklerimle.. :72:

Kimse ters tepki göstermiyo tabii ki de sütü olan emzirsin isterse 5 yaşına kadar emzirir kime ne.Sadece imdat eyvah yandım emmiyo diyince ben de yeni doğan ya da 1-2 aylık bebek sandım.YAni 1,5 yaşına gelmiş maşallah bu kadar paniğe gerk yok bence.ŞAhsen benim demek istediğim buydu.Elbette sütü varsa emzirir ama emmiyosa da yeteri kadar emmiş zaten bunda panik yapacak bir durum yok.Benim oğlum 7 ay emdi sütüm bitti şu an 1 yaşında çok şükür hiç hastalanmadı.Ne emzik emdi ne başka bişeyi emme ihtiyacı hissetti ne de gece uyanınca meme aradı.Her çocuk bir değil.Güven duygusu da sadece emmekle olmaz.Hiç sütü olmayan anneler ve bebekleri ne yapsın.O zaman onlar tamamen birbirinden kopuk ve güvensiz mi yani.Anne sütünün faydasını herkes bilir.Ama belli dönemden sonra annenin depolarından götürdüğünü de bilir en azından jinekoloğunuza sorarsanız anlatır.Çok uzun yıllar emmesinin de psikolojisine etkilerini araştırın derim.

Anne sütü kesinlikle faydalı özellikle ilk 6 ay sorun yoksa mutlaka verilmeli. Ancak ben de abartılmasını garipsiyorum. Bağışıklık sadece anne sütüne bağlı bir şey değil ki. Benim eşim sadece 40 gün anne sütü almış, ben 10 senedir grip olduğunu bile görmedim, maşallah :) Bunun yanında iki seneden fazla emziren bazı arkadaşlarımın ve akrabalarımın çocukları sürekli hasta.

Anne sütünün kalitesi bir süre sonra düşüyor ayrıca annenin çalışıp çalışmamasına, beslenmesine çok bağlı bence. Bu yüzden her anne sütü alan çocuk süper sağlıklı olacak diye bir şart yok. Annenin kendine çok çok iyi bakması lazım sağlıklı bir emzirme için. Ayrıca ek gıdalara geçiş de çok çok önemli sonuçta hayatı boyunca anne sütü ile değil normal gıdalarla beslenecek bebeklerimiz.

Ben çok yoğun çalıştığım ve amirim maalesef sorun çıkarttığı için 6 ay emzirdim oğlumu, sonra da bir kaç ay sağıp verdim. Ancak bu arada ek gıdalara geçişi çok sağlıklı oldu, bu yüzden hiç eksikliğini hissetmedik. Onun da maşallah bünyesi kuvvetli ve yemesi çok güzel. Ayrıca yalancı emzik almadı, parmağını hiç emmedi, biberonu da 13 aylıkken hiç sorun çıkartmadan bıraktı ve devam sütünü bardakla içti.

Şimdi yine hamileyim, bu sefer daha iyi şartlarda çalışıyorum, emzirebildiğim kadar emziririm ama 1 yıldan sonra da kasmam açıkcası. Önemli olanın onlara sağlıklı yemek yeme alışkanlığını kazandırabilmek diye düşünüyorum.

yazdıklarınıza bırebır katılıyorum arkadaşlar.söyledılerınız gayet açık ve net halbu ki....

kızım memeden kesildi :( sütüm halen ekşi geliyor çünkü. onunla aramdaki en güçlü bağdı emzirmek.. çok üzgünüm..... olumlu yada olumsuz yorum yazan herkese teşekkürler.

Üzülme canım ya, zaten bir süre sonra bıraktıracaktın, sen miniğin annesisin, tabii ki emzirmek güzel bir bağ ama daha ne güzel bağlar kuracaksınız onunla, Allah daha güzel günler göstersin.

Bu arada kimsenin Kuran-ı Kerim'e ya da bilimsel gerçeklere laf ettiği yok, evdeyseniz, uygun şartlarda çalışıyorsanız ve kendinize iyi bakıyorsanız zaten emzirirsiniz, kimse de bir şey demiyor, ancak insanların şartları da var. Siz işte yorulup, hastalanıp kendinize bakamadığınızda üreteceğiniz süt de bebeğiniz için çok kaliteli olmayacaktır. Demek istenilen bu sadece :) Eğer bu durumdaysanız başka alternatifler bulmak gerekiyor.

Ayrıca aşağıdaki bir internet sitesinde yer alan bir yazıyı paylaşmak istiyorum.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NEDİR?
Vücudumuzun içinde bağışıklık sistemi adı verilen şaşırtıcı ve bir o kadar da ilginç savunma mekanizması vardır. Bağışıklık sistemi insanoğlunu "mikrop" diye tanımlanan, enfeksiyona yol açabilen virüs, bakteri, mantar ve parazit gibi mikroorganizmaların zarar verici etkilerine karşı korur.

İnsan vücudu çevresinde bulunan çok sayıdaki mikrobun saldırısına uğrar ve bu organizmalar vücudumuza girebilmek için uğraş verir. Sağlıklı bir vücut; karşılaştığı hastalık etkenleriyle ve yabancı maddelerle çoğunlukla "çaktırmadan" baş eder. Mikroplarla baş edemediğimiz durumlarda da "hasta" oluruz.

Bağışıklık sisteminin görevi de; öncelikle bu organizmaların vücuda girmelerini engellemek veya girer ise vücuda girdikleri yerde yutmak, yayılmalarını engellemek ya da geciktirmektir. Bağışıklık sistemi bu görevlerini, yaşam süresi boyunca sürdürür ancak bazı koşullarda bağışıklık sistemi yardıma gereksinim duyabilir.

Bağışıklık sistemi; aynı nörolojik sisteme benzer bir yapıya sahiptir. Bağışıklık sisteminin en önemli özelliklerinden biri; kendi ve kendisine yabancı milyonlarca değişik düşmanı tanıyıp ayırt edebilme yeteneğine sahip olmasıdır.

Bağışıklık sisteminin diğer bir özelliği de, hatırlama yeteneğine sahip olmasıdır. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sisteminde görevli olan tüm hücreler, ilk karşılaştığı yabancıyı görür, belleğine kaydeder ve daha sonra gördüğünde de hatırlar.

Bağışıklık sistemimizin vücudumuzu savunmada başarılı olmasının altında yatan sır ise; vücudumuz içerisinde detaylı ve dinamik bir iletişim ağına sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Milyonlarca ve milyonlarca hücre, arı kovanının etrafını saran arı kümeleri gibi bir araya gelip seriler halinde organize olur ve bilgileri arkadan ileriye doğru iletir. Bir kez bağışıklık hücreleri uyarıyı aldıkları zaman, taktiksel birtakım değişiklere giderek çok güçlü kimyasallar üretmeye başlarlar. Bu maddeler hücrelerin kendi büyeme ve hareketlerini düzenlemelerine izin vererek vücut,savunmasını başlatır.

Canlılar öldüğünde; bağışıklık sistemleri de (diğer herşeyle birlikte) yok olur. Saatler içerisinde vücudu çok çeşitli bakteri, parazit ve mikrop istila eder. Ancak bunların hiçbiri bağışıklık sistemimiz çalıştığı zaman vücudumuza giremez. Ama bağışıklık sistemimizin bozulduğu veya yok olduğu noktada vücudumuzun savunma kapıları sonuna kadar açık kalır, Bunun sonucunda da allerji, artrit, enfeksiyonlar veya AIDS gibi birçok hastalığın gündeme geldiği durumlarla karşılaşabiliriz.

Kaynak:İnternet

Bu yazıdan da anlaşılacağı üzere bağışıklık sistemi hem hasta olmamayı sağlıyor yani vücuda mikropların girmesini engelliyor, hem de hasta olduğumuzda hastalığın çabuk iyileşmesini sağlıyor...

Sevgiler, sağlıklı günler...

kızım memeden kesildi :( sütüm halen ekşi geliyor çünkü. onunla aramdaki en güçlü bağdı emzirmek.. çok üzgünüm..... olumlu yada olumsuz yorum yazan herkese teşekkürler.

biliyorum.insan ılk bı kaç gun kendını terk edılmiş gibi hıssedıyor.ama dendiği gibi anneyle bebek arasından ki bağ öyle kuvvetlı kı hiçbişey onu koparamaz.ayrıca ınan onlar bızım kadar umursamıyorlar emmemeyi:)

canım bir anne olarak seni çoook iyi anlıyorum
diğer arkadalaşlara da kızmıyorum çünkü hiç bebeğini emziremeyen anneleri düşününce tabiki maşallah kızına 15 ay sütünden faydalanmış
benim oğlum zorla emdi sütümü,ben sırf anne sütü alsın diye kaç ay savaştım bilemiyorum sütün tadımı kötü geliyordu ona ama hep kandıra kandıra emzirirdim
7 aylıkken işe başladım ondan sonra sadece geceleri emziriyordum neyse buna rağmen 15 ay emzirdim o aylarda nedense hiç emmemeye başladı kendiliğinden
bende zorlamadım istemiyor diye öyle bıraktık
ama o bıraktığımız ilk günler bende senin gibi üzüldüm,kendimi suçladım
geceleri oğlum uyurken izler ağlardım acaba zorlasammı emzirmeyi diye çok garip duyguları aynı anda yaşıyorsun,bu doğal bir süreç sanırım

şimdi emziren annelerin yedikleri şeyler sütün tadını değiştirebiliyor evet seninki bırakmış artık
üzülme bir de iyi tarafından da bak hiç anne sütü alamayanlara bakarsak bizim bebekler 15 ay anne sütü aldı
çok şükür,bundan sonraki süreçte elimizden geldiğince faydalı şekilde beslemeye gayret edeceğiz
allah hepimizin yavrusuna sağlıklı hayırlı günler versin

Back
X