Nikah İmam nikahında mehir?

benim nikahimi kiyan imam bana bırakın kararı dedi 101 gram 22 ayar altın yazdı ben yarım altin isticektim istenmis olsun diye.
hakkaniyeti budur dedi biz de olur dedik:)

Mehir Allah korusun boşanma durumu olursa erkeğin kadına vereceği şey diye biliyorum ben. Nikah kiyilirken hoca eşime sordu o da altınları gram olarak söyledi. Para altın eşya vs olabiliyor diye biliyorum.

Düğün olmadan hem ev hem araba almıştık. Düğün günü hocaya da ev istedim aldı araba istedim aldı şükür dedim. Gönlünden geçen bişeyi isteyebilirsin çok çok önemli bşy değil adet yerini bulsun.

Ben beni ölmeden hacca götürsün dedim imam da bunu bugün şu kadar para yapıyor diye hesapladı Altına endeksleyip yazdı. 150 gram yazdı. Çok değil mi dedim 300 500 isteyen var dedi. Tutumu güzeldi.evlilik birliği bozulunca bunların da hesabı yapılıyor hele de çoluk çocuk varsa. Ben inanç gereği mantıklı buldum. Sonra eşim onun evliyken de verilmesi gerektiğini filan duymuş. Ben de amağn ben helal ediyorum hiç vermesen de olur dedim. Helal edince sorun olacağını sanmıyorum. Zaten diğer altınları filan da beraber ezdik.

Ben 200 gr altın istedim ama ne alırsa ki o kadar da önemli değil benim için eşime kurban olsun
Ama yine de alınsa fena olmaz

Dinen erkeğin kadına mehir vermesi gerekiyor. Ve onu senden zorla alamaz. Kuranda ayetlerle sabit..( (Bakara, 2/237; Nisâ, 4/4, 20, 24, 25; Mâide, 5/5 ) Kocanın ölmesi, boşanma gibi durumlarda kadını en azından 2-3 ay güvenceye almak için. İsteyip sonrasında ben helal ettim diyenlerde var öyle de yapabilirsin ve ya diğer arkadaşların dediği gibi imam belirler.. O size kalmış ama bunu eşin olacak kişiyle aranda konuş eğer sende isteyeceksen ben şu kadar isteyeceğim diye söyle ona, sonra kalkıpta dünya meselesi haline getirmesin. Eşime bi kaç kez 100 gr altın isteyeceğim dediğimde çok değil mi demişti. Beni sinirlendirmezsen imam nikahına kadar yavaş yavaş inerim dedim Bana imam sormuştu, sonrasında da eşime erkek kadının ne kadar isteyeceğine karışamaz ne kadar isterse sakın bir şey deme dedi. Nikah günü eşim 3 saat geç gelince aslında daha az isteyecektim ama 100 gr altın istiyorum dedim ama kalkıpta bana mehir ver diye başında gezmiyorum. Arada diyor helal et bari ölürsem falan borçlu gitmiyim.

Ben bir sey demeden esim yaptigimiz altinlari dedi.13 bilezik tam tur trabzon set.ama simdi evli olmamiza ragmen, ayrilmiyoruz etmiyoruz hesabina dusmus onlar benimmmmmmmm diyor.te Allah im.simdiki erkekler bisey vermiyor canm ona gore yani

14 bilezik 24 ayarlik .gramida 20 gramlikti onu çok net hatırlamıyorum da.ben demedim eşim dedi zaten onuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…