Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar İltihaplı romatizma ra hastalığı

İlaçların yan etkisi oldumu peki geçmiş olsun inşaallah benim suan parmaklarim dahi ağrıyor 😔 yürüyemiyorum topuklarim agriyor

Şuana kadar bir yan etkisi olmadı . Zaten test tahlil falan yapılıyor. siz başka alternatifler de arayın Yazanlar olmuş yeme içmenizi düzeltin. Benim annem malesef pek yeme şeklini değiştirmiyor.

Ramotojiye randevu aldim bu ay sonu gidicem inşallah crp temiz kan testinde benim semitinaayonmu ne o bir tık yüksek bide ramotaid faktör denen şey yüksek doktor artrit dedi direk daha bisi yapılmadi.bakalim gidicem ne verecek ne olacak el parmaklarim ağrıyor suan topuklarim in ustune basamiyorum cok ağrıyor
Sedimantasyon ve crp yükselince ağrıların daha çok artar ilaçların yan etkileri yüksek ama kullanmazsan daha büyük ağrıların olur umutsuzluğa düşürmek istemem ama günü kurtarmak önemli bu hastalikta

Merhabalar son 15 gün içerisinde ellerimde kollarimda ve ayaklarım da ağrılar başlamıştı.ortopediye gittim rontgen çekildim bi sorun yok dedi fizik tedaviye yolladı fizik tedavi kan testinde Ra teşhisi koydu.romatolojiye sevk etti.sorum şu daha başlangıç mis benimki bu hastalığa sahip olanlar süreç nasıl işliyor neler oluyor kendimi cok kötü hissediyorum 3 tane küçük çocuğum var emziriyorum ayakta dolasmak zor geliyor 😔

Ben de farklı bir tipi var. Tedavi yok bildiğiniz gibi. Hastalık çok alevleniniz kortizon veriyorlar.3 çocuk 3 gebelik tetiklemiş olabilir sizi. Kendinize bakın biraz. Beslenmenize vitaminlerinize dikkat edin. Sürekli d vitamini ve omega 3 kullanın. Süt ürünlerini benim ağrılarımı, iltihabı tetikliyor. Kendiniz deneyin derim süt, peynir yoğurt azalttığınızda etkisini görecek misiniz.
Benim en kötü dönemlerimden birinde aşırı kefir tükettiğimi farketmiştim. Birinde de yeni doğum yapmıştım yine kalsiyum olsundiye sürekli süt içiyordum. Bebeğimde süt alerjisi çıktı sütü kestim ve tesadüf ben iyileştim. Daha sonra doktorum da böyle bir araştırma olduğunu söyledi. Denemenizi öneririm o yüzden.
Magnimore plus diye bir magnezyum takviyesi var ayrıca vücut ağrılarıma çok iyi geliyor. Bebeğiniz büyüdükçe emzirme azaldıkça ben de sizin de hafifleyecek durumlar.

Annemde yaklaşık 12 senelik olan bir hastalık, kişiden kişiye çok fark ediyor, kendinizi fazla yormamanız ağır işler yapmamanız gereken bir hastalık. Sürekli kontrol halinde olmalısınız, değerlerinize göre doktorunuz ilaç tedavisi uygulayacaktır. Eğer kortizona başlarsanız da bebeğinizi emziremezsiniz. En küçük kardeşimi zar zor 40 gün emzirebildi. Çok geçmiş olsun, inşallah sizinki hafif geçer 🙏

Ben kortizondan 3 saat sonra emziriyordum. Doktorum kestirtmedi memeyi. Doğum yaptıktan sonra 3 ay kullandım. Doğum çok etkiliyor sanırım

Ben kortizondan 3 saat sonra emziriyordum. Doktorum kestirtmedi memeyi. Doğum yaptıktan sonra 3 ay kullandım. Doğum çok etkiliyor sanırım
Evet, doğumdan sonra çok daha ağır oldu, hastaneye felan yattı. Allaha şükür iyi şimdi ama biraz yorulsun hemen şişiyor vücudu.

Ben de farklı bir tipi var. Tedavi yok bildiğiniz gibi. Hastalık çok alevleniniz kortizon veriyorlar.3 çocuk 3 gebelik tetiklemiş olabilir sizi. Kendinize bakın biraz. Beslenmenize vitaminlerinize dikkat edin. Sürekli d vitamini ve omega 3 kullanın. Süt ürünlerini benim ağrılarımı, iltihabı tetikliyor. Kendiniz deneyin derim süt, peynir yoğurt azalttığınızda etkisini görecek misiniz.
Benim en kötü dönemlerimden birinde aşırı kefir tükettiğimi farketmiştim. Birinde de yeni doğum yapmıştım yine kalsiyum olsundiye sürekli süt içiyordum. Bebeğimde süt alerjisi çıktı sütü kestim ve tesadüf ben iyileştim. Daha sonra doktorum da böyle bir araştırma olduğunu söyledi. Denemenizi öneririm o yüzden.
Magnimore plus diye bir magnezyum takviyesi var ayrıca vücut ağrılarıma çok iyi geliyor. Bebeğiniz büyüdükçe emzirme azaldıkça ben de sizin de hafifleyecek durumlar.
Bende kestim hep sut ürünlerini ayrıca vitamin takviyeleride alıyorum bakalım artık nolcak hamur işi gulutensiz besleniyorum tatlı paketli gıda bıraktım gazlı içecekler meyve bile az tüketiyorum bakalım inşallah toparlanırm

Özelden konuşalım canım. 😘
Merhaba , doktor olduğunuzu biliyorum buna istinaden yazdım inşallah kusuruma bakmazsınız , kışın ben de çok fazla eklem ağrısı yaşadım ve belim aşırı derece iltihaplandı, kanımda iltihap yüksekti ve sedimantasyon değerim de yükselmişti, doktorum sakroileit den şüphelendi ve romatoloğa yönlendirdi, ben de romatoloğa gittim fakat doktorum bu Mr görüntülerine göre as olamayacağımı söyledi, acaba ra hastası mıyım, eklemlerde ağrı , iltihap bel ağrısı bunların hepsini yaşadım, son dönemlerde kendime baya iyi baktım 8 kilo verdim baya zayıfım iltihabım sıfırlandı, bana ne önerirsiniz, ne yapmalıyım önlem almak için, annemde de romatizma vardı kalp krizinden vefat etti ...

Annemde yaklasik 30 yildir var romatiod artrid. O zamanin tedavi imkanlariyla aylik haftalik igneler, kulaktan dolma bilgilerle bacaga isirgan baglamalar, salazopyrin ve yaninda bi ton ilaclar gunde 3 ogun avuc avuc herseyi kullandi denedi. Sonra 2008 gibi aloevera meshur oldu. Neye guvendiler bilmiyorum hemsire teyzem 2 tane 1 lik bidon getirdi. Onlari icti annem. Sonra 2012 ye kadar hic ilacsiz sadece yagmur gelecegi zaman ufak eklem agrilariyla yasadi. Tekrar agrilar ve kitlenmeler baslayinca alternatif seyler aramaya basladilar. Bu sefer de bitkisel ilaclar yapan bi doktor buldular. Adam gercek doktor ama alternatif tibba mi yoneldi naptiysa artk. Ordan gelen ilaclardan kullandi bi muddet gayet iyiydi agrilar kitlenmeler gecmisti. Sonra yine birakti onlari da. Smdi gano die bisi varmis onun kapsullerini kullaniyo 2 yildir. Agrisi sizisi yok. Smdi bu iyi hali neye baglariz bilemiyorum. Ben ota cope de inanan biri degilim. Ama 90larda doktor her an kalbe burabilir cok ileri seviye herseye hazirlikli olun derken smdi annem cok dinc yilda 2 3 kez agrilarla geciyo gunu o kadar. Sizinki baslangictaymis guzel bi doktor guzel bi tedaviyle eminim hic yok gibi surdurursunuz hayatinizi. Cok gecmis olsun
Annemizin neresindeydi iltihaplı romatizma bel mi ? Kalple ne alaka benim de ilerlemis iltihapli romatizmam orta seviyede şuan gebeyim ilaçta icemiom kalp ne etkisi var benim kuyrum sokumunda var

Şuana kadar bir yan etkisi olmadı . Zaten test tahlil falan yapılıyor. siz başka alternatifler de arayın Yazanlar olmuş yeme içmenizi düzeltin. Benim annem malesef pek yeme şeklini değiştirmiyor.
Herşeyi bıraktım asitli gazlı icecek dışardan yeme icme yok abur cubur bıraktım sürekli sebze yeşillik yumurta bwkliyat et tavuk arada vitamin takviyeleride alıyorum glutensiz besleniyorum süt ürünleri yok ekmek hamur işi tatlı yok hayatıma sağlığima bakmam gerekiyor 3 küçük kızım var eşim de cezaevinde 😔

Evet, doğumdan sonra çok daha ağır oldu, hastaneye felan yattı. Allaha şükür iyi şimdi ama biraz yorulsun hemen şişiyor vücudu.

Evet bebeğe yetememek hissi ve lohusalık birleşince iyice dibe vuruyor insan.
Merhaba , doktor olduğunuzu biliyorum buna istinaden yazdım inşallah kusuruma bakmazsınız , kışın ben de çok fazla eklem ağrısı yaşadım ve belim aşırı derece iltihaplandı, kanımda iltihap yüksekti ve sedimantasyon değerim de yükselmişti, doktorum sakroileit den şüphelendi ve romatoloğa yönlendirdi, ben de romatoloğa gittim fakat doktorum bu Mr görüntülerine göre as olamayacağımı söyledi, acaba ra hastası mıyım, eklemlerde ağrı , iltihap bel ağrısı bunların hepsini yaşadım, son dönemlerde kendime baya iyi baktım 8 kilo verdim baya zayıfım iltihabım sıfırlandı, bana ne önerirsiniz, ne yapmalıyım önlem almak için, annemde de romatizma vardı kalp krizinden vefat etti ...

Benzer süreçlerden geçmiş biri olarak yazmak istedim. As teşhis süreci çok zor. Yıllarca mr görüntülerim temizdi. 7-8 sene sonra konabilir teşhisim. 20 yaşımda ağrılarım başladı. 20 yaşında adı konsaydı bir şey yapılamayacaktı ama. Psikolojik olarak rahatlamış olacaktım belki de. Sebebi belirsiz ağrılar, doktorlara derdini anlatamamk insanı çok yoruyor. Bir de bu süreçte doğru doktoru bulmak önemli. Sabah tutukluğu bel kalça ağrıları varsa as den şüphelenilir genelde. Hla b27 testi de yaptırmanızı öneririm.

Evet bebeğe yetememek hissi ve lohusalık birleşince iyice dibe vuruyor insan.

Benzer süreçlerden geçmiş biri olarak yazmak istedim. As teşhis süreci çok zor. Yıllarca mr görüntülerim temizdi. 7-8 sene sonra konabilir teşhisim. 20 yaşımda ağrılarım başladı. 20 yaşında adı konsaydı bir şey yapılamayacaktı ama. Psikolojik olarak rahatlamış olacaktım belki de. Sebebi belirsiz ağrılar, doktorlara derdini anlatamamk insanı çok yoruyor. Bir de bu süreçte doğru doktoru bulmak önemli. Sabah tutukluğu bel kalça ağrıları varsa as den şüphelenilir genelde. Hla b27 testi de yaptırmanızı öneririm.
Test yaptırdım temiz çıkıyor ama vücudumda sürekli bir iltihap ve ödem olması beni endişelendiriyor, egzersiz yapıyorum baya zayıfladım 56 kiloya kadar düştüm, yediklerime dikkat ediyorum ama hala eklem ağrılarım var , bel gün içinde ağrır ama uyandığımda değil zaten fıtığım var o yüzden anlayamıyorum pek, bacaklarım çok agriri ve morarır ama doktorlar bişey demiyorlar artık doktora gitmekten de yoruldum, romatizma ağrıları çekiyorum resmen ama romatizma çıkmıyor testte , sadece iltihabım çok yüksekti kışın ondan dolayı kafam da karışmış durumda, en iyisi düzgün beslenip egzersiz yapmak...

Herşeyi bıraktım asitli gazlı icecek dışardan yeme icme yok abur cubur bıraktım sürekli sebze yeşillik yumurta bwkliyat et tavuk arada vitamin takviyeleride alıyorum glutensiz besleniyorum süt ürünleri yok ekmek hamur işi tatlı yok hayatıma sağlığima bakmam gerekiyor 3 küçük kızım var eşim de cezaevinde 😔
Rabbim size şifa güç kuvvet versin inşallah 😔🤲

Annemizin neresindeydi iltihaplı romatizma bel mi ? Kalple ne alaka benim de ilerlemis iltihapli romatizmam orta seviyede şuan gebeyim ilaçta icemiom kalp ne etkisi var benim kuyrum sokumunda var
Annemin belinde bi sorun yok. Ama el kol ayak ve kalca kemikleri eklem yerleri cok agrirdi. Kalp ne alaka bilemiyorum. Doktor cok ilerlemis kalbe vurup kriz gecirtebilir demisti. Ama anneminki cok ileriydi. Yani elleri kapanirdi haftalarca kilitli kalirdi oyle dusunun

Merhabalar, romatoid artrit tanınız kesin mi? Akciğer grafisi çekildiniz mi? Eklemlerde ağrı çok olur RA da, ancak güzel ilaçları var, tedaviye uyum sağlarsanız, oldukça faydalı oluyor 😊
Otrera bahsettiğin ilaçlar bağışıklık baskılayıcı ilaçlar mi 🤔

DMARD lar olarak geçiyor. Tam olarak baskılayıcı değil de, modifiye edici olarak tanımlamak daha doğru olur sanırım 🥰
Ben kısa bir süre bagisiklik baskılayıcı iğne kullandım yararindan çok zararı oldu bana 🤔ensem de yanmalar göğüs kafesimde iğne batmalari olustu göğüs servisine çıktım danışmak için bendeki AS ...doktor ilaçlarda yapar hastalığıda dedi

İlaçları bıraktığında beri sadece ağrım var o kadar alışmışım ki ağrılara iğne batmalar i beni daha çok rahatsız etti 😌 ama simponinin bana verdiği 15 günlük rahatlığı ömrüm boyunca unutamayacağım

Merhaha, 20 yaşından beri romatoid artrit hastasıyım. Öncelikle iyi bir romatolog bularak ise başlayın. ( İstanbul'da iseniz kendi doktorumu önerebilirim) Gerekli fiziksel muayene, kan, röntgen ve görüntülemeden sonra doktorunuz ilaçlarınıza karar verecektir. Kortizon ve birkaç farklı ilaç ile tedaviniz devam eder muhtemelen. Bazı ilaçlar çok ağır olduğundan dolayı düzenli araliklar ile kontrolleriniz olacaktır. İlk etapta 3 ayda 1 doktorunuz sizi görür diye düşünüyorum. Sonrasında genel durumunuza göre 6 ayda 1 doktora gidersiniz.

Kortizon kullanacağınız için tuzlu yemeklerden mümkün olduğunca kaçınmanız gerekecek, ayrıca çok ağır hareket ve spordan uzak duracaksiniz. Doktorunuz uygun görürse yoga, pilates veya yüzme ile kaslarınızı desteklersiniz. Glutensiz beslenmenin faydalı olduğunu duydum ama ben hiç denemedim..

Ek olarak RA nin sistematik bir hastalık olduğunu, sadece eklemlere değil tüm vücuda etki ettiğini unutmayın, göz yaşı kanallarında bile tutuluma sebep olabiliyor. Bu nedenle ilaçlarınıza mümkün olduğunca dikkat etmelisiniz. Arava, methotrexate gibi ilaçlar kullanırsanız emziremezsiniz. Emzirme konusunu doktorunuz ile konuşun ama tercih yapmak durumunda kalsam önce kendi sagligimi düşünürüm. Siz iyi olun ki bebeğiniz ve çocuklarınıza bakabilin.

Son olarak erken dönemde teşhis edilmiş olması büyük şans, kısa sürede kontrol altına alınacaktır. Ben şu anda hiç ilaç kullanmadan hayatıma devam ediyorum ki teşhis konulana kadar tüm vücuduma dağılmıştı ve yataktan kalkamaz duruma gelmiştim.

Çok çok geçmiş olsun, tez vakitte sağlığınıza kavuşmanizi dilerim.

Merhaba çok geçmiş olsun bende 21 yaşındayım 20 gün once romatoid artrit teşhisi konuldu. Çocukken ayaklarim ağrır hemen geçerdi. Şuan çok kötüyüm 20 gündür birilerine muhtaç yaşıyorum ve bu süreçte crp ve sedimantasyon daha da yükselmiş Şuan kalçamda kötü bir ağrı var yatmama oturmama engel moralim de çok bozuluyor bu yasta hastalığa yakalandigim için 20 gündür ilerleme de yok Herkese acil şifalar 😔😔

Merhaba çok geçmiş olsun bende 21 yaşındayım 20 gün once romatoid artrit teşhisi konuldu. Çocukken ayaklarim ağrır hemen geçerdi. Şuan çok kötüyüm 20 gündür birilerine muhtaç yaşıyorum ve bu süreçte crp ve sedimantasyon daha da yükselmiş Şuan kalçamda kötü bir ağrı var yatmama oturmama engel moralim de çok bozuluyor bu yasta hastalığa yakalandigim için 20 gündür ilerleme de yok Herkese acil şifalar 😔😔
Canim çok geçmiş olsun ilaçlarını ihmal etme kullandıkça toparlayacaksin bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek gerekiyor çok zor biliyorum ama başka caremiz yok

X