- 12 Nisan 2015
- 22
- 4
- 35
-
- Konu Sahibi esrabenesra
Merhaba geçmiş olsun,sarkoidoz mu hastalığın adı ?Merhabalar son 15 gün içerisinde ellerimde kollarimda ve ayaklarım da ağrılar başlamıştı.ortopediye gittim rontgen çekildim bi sorun yok dedi fizik tedaviye yolladı fizik tedavi kan testinde Ra teşhisi koydu.romatolojiye sevk etti.sorum şu daha başlangıç mis benimki bu hastalığa sahip olanlar süreç nasıl işliyor neler oluyor kendimi cok kötü hissediyorum 3 tane küçük çocuğum var emziriyorum ayakta dolasmak zor geliyor
Ağrısı cokmu ? Ne demiş doktor beni daha romatoloji görmedi ay sonu gideceğim bakalımMerhaba geçmiş olsun,sarkoidoz mu hastalığın adı ?
Kız kardeşime teşhis konuldu Türkçesi iltihaplı romatizma demiştiler.
Kortizon tedavisi görüyor
Aynı hastalık ben de var ihmal etmeden romotorojiye git düzenli ilaç kullanımda kontör altına alınabiliyor malasef bununla yaşamaya alışıyorsun zamanlaMerhabalar son 15 gün içerisinde ellerimde kollarimda ve ayaklarım da ağrılar başlamıştı.ortopediye gittim rontgen çekildim bi sorun yok dedi fizik tedaviye yolladı fizik tedavi kan testinde Ra teşhisi koydu.romatolojiye sevk etti.sorum şu daha başlangıç mis benimki bu hastalığa sahip olanlar süreç nasıl işliyor neler oluyor kendimi cok kötü hissediyorum 3 tane küçük çocuğum var emziriyorum ayakta dolasmak zor geliyor
AA cemoşum sen de de mi varAz önce romatolojiden geldim.
Benim ellerim şişti,yandı.resmen buzlu su içinde bekleterek durdum tam 1.5 ay
Tahliller yapıldı kortizon tedavisine başlanacak.
Eklem romatizması vardı zaten ama şişme olmuyordu.
Kaşık bile tutamadım ağrıdan.
Sonra indi sisler,şimdi arada ağrılarım var.
Benimde başlangıçmıs.
Ramazanda başladı canım ellerimde benimde.AA cemoşum sen de de mi varbenim belim de var ben 5 sene doktr doktr gezdim bulunması için çok zor ya
Geçmiş olsun balım ceken bilir vallah çok zor rabbim yardimcimiz olsun ilaçları ihmal etmedikçe sorun olmuyorRamazanda başladı canım ellerimde benimde.
Daha önce bacaklarımda vardı ama ellerim fena oldu.
Geçmiş olsun canım ya bende çok gezdim sonunda romatizma cikti
Merhaba aynı ilac esime de verildi biz hic kullanmadık cocuk engelledigini öğrenince size tavsiyem esinizin hareketli bir hayatı olsun yüzme en iyi gelen spor esim yüzmeye gidiyor böyle agrısı olmuyorRomatoid artrit eşimde de var . Çok ağrısı oluyor ilaç kullanmayınca . Salazoprin adında kortizonlu galiba bir ilaç kullanıyor biz bebek için tedavi görürken bırakması gerekti eklemleri çok ağrıdı . Sabah kalkınca tutukluğu oluyor . Hemen açılmıyor eklemleri. İlaç içersen yaşam kaliten yükselir . İçmeyince ağrı artıyor .
En iyisini yapmış eşiniz berbat bir ilaç gerçekten . Benim eşim tembel yerinden kalkmıyor çok ısrar ediyorum yürüyüş falan yap diye yok . Yıllardır o ilacı kullanıyor . Bebek yapacağımz zaman bıraktı 3 ay kızım oldu . Sonra tüp bebek yaptık geçen sene o zaman bıraktı 3 ay . Onun dışında hep içti . Doktorda bize çocuk düşünüyorsanız bırakması lazım 3 ay demişti .Merhaba aynı ilac esime de verildi biz hic kullanmadık cocuk engelledigini öğrenince size tavsiyem esinizin hareketli bir hayatı olsun yüzme en iyi gelen spor esim yüzmeye gidiyor böyle agrısı olmuyorve yediklerine cok dikkat edin un tuz seker bu ucunden uzak durunca vucuttaki iltihabı bi nebze olsun azalıyor agrılar da azalıyor böylelikle
Ağrısı çöktü evet ama geçen yıldan beri kortizon tedavisi görüyor özelde öğretmen olduğu için kontrollerini izin sebebiyle aksatıyor (işi bırak da diyoruz bırakmıyor)Ağrısı cokmu ? Ne demiş doktor beni daha romatoloji görmedi ay sonu gideceğim bakalım
Bu hastalık pek oturmaya gelmiyor eklemler sürekli hareket etmek istiyor ilaca baglılık da kötüEn iyisini yapmış eşiniz berbat bir ilaç gerçekten . Benim eşim tembel yerinden kalkmıyor çok ısrar ediyorum yürüyüş falan yap diye yok . Yıllardır o ilacı kullanıyor . Bebek yapacağımz zaman bıraktı 3 ay kızım oldu . Sonra tüp bebek yaptık geçen sene o zaman bıraktı 3 ay . Onun dışında hep içti . Doktorda bize çocuk düşünüyorsanız bırakması lazım 3 ay demişti .
Eşinizinde ilaçlarını kullanması gerekiyor, ileride çok ciddi anlamda eklem kaybı yaşayabilir... Tekerlekli sandalyede gelen hastaları görseniz kimseye bu şekilde yorum yapmazdınız....Merhaba aynı ilac esime de verildi biz hic kullanmadık cocuk engelledigini öğrenince size tavsiyem esinizin hareketli bir hayatı olsun yüzme en iyi gelen spor esim yüzmeye gidiyor böyle agrısı olmuyorve yediklerine cok dikkat edin un tuz seker bu ucunden uzak durunca vucuttaki iltihabı bi nebze olsun azalıyor agrılar da azalıyor böylelikle
Üzgünüm ama arastırdım o ilacı kullanan o kadar az ki ve doktorlar bile tercihe bırakıyor salazoyprin i kortizon ilacları gibi değil romatoid artritler daha farklı iltihaplı romatizmaya göreEşinizinde ilaçlarını kullanması gerekiyor, ileride çok ciddi anlamda eklem kaybı yaşayabilir... Tekerlekli sandalyede gelen hastaları görseniz kimseye bu şekilde yorum yapmazdınız....
Geçmiş olsun inşallah 4 yaşından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum , vücudumda kasılmalar ve şekil bozuklukları oluştu malesef , istediğim her hareketi yapamıyorum, ama bn çocuktum tabi siz korkmayın fizik tedaviye gidin, mümkün olduğunca hareketli olmaya bakın , arkadaşımda da iltihablı romatizma çıktı ağrıları oluyor oda ayakta zor duruyordu küçük çocuğu var şimdi o arkadaşımla 1 sene olucak konuşmuyoruz ama iyi gözüküyor , benimde ağrılarım geçti iyi bir doktor bulunca yuruyemiyordum yürümeye başladim ama dediğim gibi bende hasar kaldı .Merhabalar son 15 gün içerisinde ellerimde kollarimda ve ayaklarım da ağrılar başlamıştı.ortopediye gittim rontgen çekildim bi sorun yok dedi fizik tedaviye yolladı fizik tedavi kan testinde Ra teşhisi koydu.romatolojiye sevk etti.sorum şu daha başlangıç mis benimki bu hastalığa sahip olanlar süreç nasıl işliyor neler oluyor kendimi cok kötü hissediyorum 3 tane küçük çocuğum var emziriyorum ayakta dolasmak zor geliyor