İlle de bebeği tuzlayacağım diyen kayinvalidenin annesi

"Sen kendi kukunu tuzla da kokmasın, senin eben unutmuş orayı galiba." diyeceksin de, işte.. Çocuk sadece tuzlu suyla bi yıkanır, sonra durulanır, salamuraya yatırmak istiyorsa kusura bakmasın. Şansa yaşamış bunların çocukları, ciğeri pişip ölen biliyorum öyle.
Elini kırarım dokunanın. Süt kokuyor daha o bebek, ne tuzu?

Yanlis uygulayan çok var. Bulgarda da eskiden çok yaygin bir gelenekmiş(benim bebek zamanimda) tuz ama yanlis uygulamalar cok oluyor tuzu fazla kullanmak gibi, artik orada da bir cok anne iyi bakmiyor tuzlamaya.

Tuzlamak zararlı.
Daha yeni doktor paylaşımı okudum.

Kv saçma bir iki şey söylemeye kalktı doğumdan sonra "tuzlama, soda içirme vs", benim dediklerim dışında bir şey yaparsan başkasında görürsün bundan sonra torunu iç çeke çeke gezersin dedim, kucağına alırken bile her defasında bana soruyor şimdi. Net olun, çizgiyi çekin. Herkes sınırını bilsin.

Kayınvalide bitti bide annesi mi var.. Onun doğumda, hastanede ne işi varmış? Şimdiden takmayın boşuna, vakti gelince net bi şekilde sınırı çizersiniz olur biter..
Aynen valla ya. Kayınvalidenin annesinin doğumda hastanede ne işi var gittikçe ilginçlesiyor

Ay benide tuzlamislar ya ne diyeyim ben yapmadım kızıma kokmaz inşallah .... balık gibi bende mantığını çözemiyorum kim nerden çıkarmış bunu ....biri bir yerinden atmış 40 akıllı uygulamış derdim eskiden anneme....neyse iyiki birde buza falan yatırma adeti yokmuş eskiden yoksa bilmem nolurdu çocuklar.Kokmamak falan olmuyor bu arada ha tuzla ha tuzlama ha mısır unu ha ayçiçek yağı gibi ....ter bezleri ile tıp bilim ile ne alaka tuz ya ......

Kardeşimi tuzlamışlar çok kokar. Tuzlandığı içindir belki

Valla ben inanmıyorum zaten bu tür şeylere sen onu bırak ben yavru farenin bebek üzerinde gezdirildiğini duydum bir teyzeden tüysüz olması için, yavru fare nerde buldunuz abii bu saçma gelenekler beni şaşırtmaya devam edecek.

Beni de tuzlamis annemler ama öyle tuzu vicuduma sürüp de kundağa sarılı bekletmemisler bunlar bekletecegim diyo sinirlerim bozuluyo gerçekten cocuk bile yapamiyorum şu halde zaten

Delinin birisi kuyuya taş atmış herkes arkasindan atlamış gibi bişey bence bu cozemiyorum

Delinin birisi kuyuya taş atmış herkes arkasindan atlamış gibi bişey bence bu cozemiyorum
Vampir filmlerinde sarımsak takiyorlar ya boynuna ....buda öyle bir batil inanç bence ve her batıl inanç gibi mantığı yok zaten vampir diye birşey yok ama sarımsak var tuzlamak var ama kokmamak yok Her insanın ter bezlerinin işleyişine bağlı hijyene bağlı yediklerimize bağlı hastalığa bağlı bazen kokup kokmamak yani ölüyüde görmüyoruz sonuçta ceset kokarya demekki tuz işe yaramıyor mantigi böyle ....

Kız suyuna bir parça tuz atarız dese sesimi çıkarmam çocuğu salamura yaprak gibi tuza yatırıp kundaklamak istiyor maden suyu vermek istiyo sarılık olursa altin takarmisiz sari eşarp ortermisiz geçermiş doktora gitmek sacmaymis bu sözler sayesinde kafayı yiyeceğim dogmamis çocuğu koruma endisesi var üstümde ki faydalı bile olsa benim dogurdugum çocuğa benden izinsiz birşey yapmalarini istemem

Önce bir sakinleşin ve biraz saygılı konuşmayı deneyin lütfen. Ben cahil cahil konuşuyorsam, siz de avam ve kaba konuşuyorsunuz.
Böyle büyük tepkiler de emin olun tuz kadar zararlı.

Ayrıca araştırın dediğimi de görüyorum.
Bunu kitaplardan okuyamayız, daha önce başka bir konuda aynı mesele konuşuldu epey oluyor.
Bu kadar demoralize etmeyin, her okuduğunu yapan insanlar interneti hiç kullanmasın çok tehlikeli. Bu abartılı davranışınızın nedenini de anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…