İlle de bebeği tuzlayacağım diyen kayinvalidenin annesi

tuzlayalımda kokmasın lafı buradan geliyor.
koltuk altı ayak birde ağız içi kokmasın diye tuzlu suyla yıkanıyor.
bence saçmalık hele ağız içi.

Esınızle konuştunuz mu bu konuyu

Tuzlamayi bizde yapmıştık banyo suyuna bir çay kaşığı bile değil yani okadar az. Ama sizin büyük kayinvalide baya sinir bozucu tavrı var. Büyükler herşeye karışmadan durmayı bilmiyorlar

Siz kafayı mı yediniz KK ya girebiliyorsaniz açın birde YouTube a bakın. Kaç çocuk öldü bu sebepten . Çocukların cildi ince kana karışıyor ve susuzluktan ölüyorlar. Şu yorumu yazdınız diye bir çocuk ölse bunun vebalini nasıl alacaksın .? Cahil cahil konuşmayın

Oha. Bebeği turşulamiş onlar.

Ya tuzu tenine surup kundaga sarip o şekil bekletiyorlarmis birde faydalı birşey dahi olsa benim bebeğime benim iznim dışında bişey yapılması hoşuma gitmez şimdiden duydukça sinir basiyo

Böyle birşeye asla izin verme. Tabiki, senin iznin olmadan yapamazlar. Kendini şimdiden yorma böyle konulara. Birak sacmalasin dursunlar. Sinirlendiğini anladiklari anda bu konular hic kapanmaz

Tuzlamayı bizde de yaparlar çok eskilerden gelen adettir ama tutup tuz banyosu yapmak değildir bu iyi sonuçlar vermez tabii ki sağlık açısından… deniz tuzunu bir çay kaşığı kadar atarsın yeterli

Sarılık için soda vs verildiğini ilk kez duyuyorum bebeğin midesi bağırsağı ne ki sodayı kaldırsın ama altın konulur eski yunandan beri vardır bu gelenekler sarılık geçiren çocuğa altın koyma artı hurmayı haşlayıp suyu bir çay kaşığı kadar verilir. Sarılığı 13’lerde sınır değere yaklaşan çocuğun bu yolla 4’e düştüğünü gördü bu gözler.
Hurma olayı sadece bizim kültürümüzde değil İsrail’de dahi yaygındır bebeklere yapılan K vitamini iğnesinden sonra birçoğu sarılık geçirir ve bu şekilde önlem alırlar. Çoğu bu yolla ışın terapisine dahi girmez. Bizde de altın kondu biraz da hurma suyu

Tuzlama yüzünden ben ilk bebeğimde kayınvalidemleri neredeyse evden kovmuştum. İkinci bebeğimde kendim yaptım. Tabii ne şekilde yapıldığı önemli. Banyo suyuna biraz tuz atıp yıkanır çoğu yerde. Yüzyıllardır Türk geleneklerinde var olan bir şey bu, öcü değil. Bence bir araştırın.

Ortada dönen bir yanliş bilgi var. Tuzlamayi "normal" olarak gören üyelerin coğu banyo suyuna atilan bir pincik deniz tuzundan yola cikiyor.
Bebeği tuzla ovmak ve peşine kundaklamak tabiki aşiri zararli

Ortada dönen bir yanliş bilgi var. Tuzlamayi "normal" olarak gören üyelerin coğu banyo suyuna atilan bir pincik deniz tuzundan yola cikiyor.
Bebeği tuzla ovani çevremde hiç görmedim, hatta böyle bir uygulama yapıldığını burda okuyorum. Onu yapan ve izin veren varsa çok korkunç tabi ki...

Anneme sordum az önce nasil yaptiklarini suya cok azicik tuz koyup, beni sokup cikartmislar sadece. Öyle ovmа, tuzda bekletme gibi şeyler olmaz dedi aman herkes yapmasin tehlikeli gercekten, gerek yok.

Bebeği tuzla ovani çevremde hiç görmedim, hatta böyle bir uygulama yapıldığını burda okuyorum. Onu yapan ve izin veren varsa çok korkunç tabi ki...

Bende burda okudum. Bebeği resmen ovup tuzlu şekilde kundakliyorlarmiş.
Ben sadece banyo suyuna atilan pincik tuzu biliyorum.

Gecende başka bir konuda bebeğin ağzina tükürmek isteyen bir KV vardi (bebek tükürenin lafini dinlermiş).
Hepsi kafayi yemiş

Yani kayinvalide annesi kac yasinda pardon.

Gözü dönmüş 60 yaş üstü neneden herseyi beklerdim .
Bazısı inat edip dediğini yapıyor. Bana benzesin diye cocugun ağzına tüküren kaynana duydum ben

Annen yada en yakın arkadaşın refakatçi olsun sana .evde zaten yalniz bırakmazsın

O aile bireyini de mümkün mertebe kabul etme gelmek istendiğinde

Anneme sordum az önce nasil yaptiklarini suya cok azicik tuz koyup, beni sokup cikartmislar sadece. Öyle ovmа, tuzda bekletme gibi şeyler olmaz dedi aman herkes yapmasin tehlikeli gercekten, gerek yok.

Aynen, bende öyle biliyorum ve kendimde öyle yaptim. Deniz tuzu banyo suyuna atilir. Iki üc dakika bebek bici bici yapar.

Ben peşine güzelce yağladim bebişi. Mis gibi.

Turşu gibi tuza boğan, agzina tüküren vs. varmiş. Bizim yörede ne duydum ne gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…