• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlle de bebeği tuzlayacağım diyen kayinvalidenin annesi

Kız suyuna bir parça tuz atarız dese sesimi çıkarmam çocuğu salamura yaprak gibi tuza yatırıp kundaklamak istiyor maden suyu vermek istiyo sarılık olursa altin takarmisiz sari eşarp ortermisiz geçermiş doktora gitmek sacmaymis bu sözler sayesinde kafayı yiyeceğim dogmamis çocuğu koruma endisesi var üstümde ki faydalı bile olsa benim dogurdugum çocuğa benden izinsiz birşey yapmalarini istemem
Salamura yaprağa çok güldüm.😀 Maden suyu nedenmiş, buna mantıklı bir açıklaması var mı bari?😀

Vampir filmlerinde sarımsak takiyorlar ya boynuna ....buda öyle bir batil inanç bence ve her batıl inanç gibi mantığı yok 😂zaten vampir diye birşey yok ama sarımsak var 😂tuzlamak var ama kokmamak yok 😂Her insanın ter bezlerinin işleyişine bağlı hijyene bağlı yediklerimize bağlı hastalığa bağlı bazen kokup kokmamak yani ölüyüde görmüyoruz sonuçta ceset kokarya demekki tuz işe yaramıyor mantigi böyle ....
Bide bir anne cocugunu kendi buyutmeli ki tecrübe kazansin onunla beraber anneliği de büyüsün ben anlam veremiyorum böyle şeylere artık beni de tuzlamislar ama ben çocuğumun tuzlanmasini istemiyorum

Salamura yaprağa çok güldüm.😀 Maden suyu nedenmiş, buna mantıklı bir açıklaması var mı bari?😀
Sarılık olmasın diye maden suyu icirirmis daha neler neler var surda anlatsam şok olursunuz ağzına bal çalinirmis huyu çeksin diye tüküren varmış ağzına çocuk gelişimi okudum ben benim bildiğim belli bir yaştan önce bal bebekler için tehlikeli özellikle yeni doğana bal mi verilir

Tuzlamak dediği çocuğu tuza batırmak degil tabi ki. Durulama suyuna çok az tuz koyuyorlar, bu şekilde ileri de terleme sorunu az olur, teri kokmaz diye düşünülüyor. Sanırım ağız kokmasin diye de tuzlu suyu parmakla ağizda gezdiriyorlar.
Komik gelecek ama annem oğlumu tuzladi. Şimdilik teri kötü kokmuyor, çocuk olduğu için olabilir. Beni de tuzlamislar, artık bende kismetse torunumu tuzlarım :KK70::KK70::KK70:
Çocuğumu ben de tuzlatırım, ne bileyim mantıklı geliyor.😀 Bir de ileriye dönük tüylenme daha az oluyormuş çocukta.
Burada bir konuda çocuğumu tuzladıktan sonra tüyler belirdi demişti biri hiç unutmam. Sonra da dökülüyormuş.

Değişik fanteziler 🥹 bebekleri korumak gerek yaşlılarla yalnız bırakmamak gerek her anaanne babaanne böyle değil tabi ki ama bu tür garip konuşanlarla bebeği yalnız bırakmamak lazım.
Valla bebeginiz olsun ben gitmem sizin evden diyo napcam bilmiyorum ben bakarim siz naparsaniz yapın diyo ben bakmayacak olsam sana verecek olsam neden çocuk dogurayim sana mı doguracagim yani isim konusunda bile kaynanan kayin babanin ismini koyarsınız diyo deli deli isler yani

Allah korusun beyin kanamasına sebep olabilir diyormuş uzmanlar yani dikkat edilmeli bence her batıl inançlda hayata geçirilmemeli zararlı olan herşey adet diye yapılmamalı insanlar bilinçli olmalı ki eskilerden insanlık ilerleyebilsin yoksa her denileni yaparsak biz mantığa akla uymadan olmaz yani dikkat edin bebeğinize sağlıkla büyüsün inşallah

Kokmayayim diye beni de tuzlamislar ve ter kokmam hakikaten 😂hatta gözüme limon sıkmış annem parlak olsun diye 😵‍💫😒 tabi bunlar işin komik tarafı bir anne olarak rizaniz yoksa çocuğun etrafında sinek bile ucurtamazlar . Bir iki kukrersiniz yeter . Daha doğmamış bebek için gerilmeyin.

Ona bakarsanız gelişmiş ülkelerde çocuklarını eksi derecelerde, dışarıda bırakıyorlar anneler. Kafe kapıları bebek arabalarıyla sıralanmış oluyor.
Bize sorsan üşütür, zatürre olur deriz.

Ona bakarsanız gelişmiş ülkelerde çocuklarını eksi derecelerde, dışarıda bırakıyorlar anneler. Kafe kapıları bebek arabalarıyla sıralanmış oluyor.
Bize sorsan üşütür, zatürre olur deriz.

Danimarkada bebekler hep dişarda uyuyor (öğle uyukusu). Arabada birakip evine cikan bile var. 1-2 saat sonra inip bebeği aliyorlar.
Yillar önce Kopenhagen de tatil yaparken şahit olmuşdum. Hava karliydi.

Bende kendi bebeğimi terasda uyutdum. Şimdide yaz kiş cami acik uyuyor.

Aradaki tüm mesajları okuyamadım ama ortada "saçmalama istersen anneanne" diyen bir eş var mı acaba?

Valla bebeginiz olsun ben gitmem sizin evden diyo napcam bilmiyorum ben bakarim siz naparsaniz yapın diyo ben bakmayacak olsam sana verecek olsam neden çocuk dogurayim sana mı doguracagim yani isim konusunda bile kaynanan kayin babanin ismini koyarsınız diyo deli deli isler yani
Cevabıni verin. Kac yaşında ninesin, ben gencecik kizim bebeğimi niye sana vereyim deyin. Allah aşkına deyin, ben sinirleniyorum burada.

Var tabiki eşim söyledi dün yemekte yine bana bakarak sen zaten kendin buyutursun bize vermezsin çocuğu diye laf carpittirdi eşimde zaten çocuğa annesi bakar annanesi bakmaz dedi

Büyük bir sıkıntı yok o zaman bence. Ortada "en doğrusunu anam bilir" tarzında bir eş olsaydı endişelenmeniz gerekirdi. Ama eşiniz de sizin yanınızda ve söylenen saçmalıkların farkında. Eşinize, annenize, doğumdan sonra yanınızda olacak bir yakınınıza özellikle tembih edersiniz. Siz kendinizde değilken onlar göz kulak olur.

Önce bir sakinleşin ve biraz saygılı konuşmayı deneyin lütfen. Ben cahil cahil konuşuyorsam, siz de avam ve kaba konuşuyorsunuz.
Böyle büyük tepkiler de emin olun tuz kadar zararlı.

Ayrıca araştırın dediğimi de görüyorum.
Bunu kitaplardan okuyamayız, daha önce başka bir konuda aynı mesele konuşuldu epey oluyor.
Bu kadar demoralize etmeyin, her okuduğunu yapan insanlar interneti hiç kullanmasın çok tehlikeli. Bu abartılı davranışınızın nedenini de anlayamadım.
Anlayamayacaginizdan emindim zaten . Anlıyor olsanız küçücük çocuklarla ilgili böyle zararlı bir şeye faydasının olduğunu soylemezsiniz

Ortada dönen bir yanliş bilgi var. Tuzlamayi "normal" olarak gören üyelerin coğu banyo suyuna atilan bir pincik deniz tuzundan yola cikiyor.
Bebeği tuzla ovmak ve peşine kundaklamak tabiki aşiri zararli
Çocuğa zarar veren bu şey yapılmasa oluyor değil mi ? Yani bir tutam yapmadı diye kimse ölmüyor.

Danimarkada bebekler hep dişarda uyuyor (öğle uyukusu). Arabada birakip evine cikan bile var. 1-2 saat sonra inip bebeği aliyorlar.
Yillar önce Kopenhagen de tatil yaparken şahit olmuşdum. Hava karliydi.

Bende kendi bebeğimi terasda uyutdum. Şimdide yaz kiş cami acik uyuyor.
Küçükken alışmaya bakıyor galiba sonradan zor oluyor bizde tatile gittik otelin kapalı havuzu isitilamamis buyrun dediler açık havuz Nisan ayının başları ama soğuk yani baktım küçücük bebeler pıt pıt atlıyor ya dedim bunlar bile giriyor sonra böyle 70 yaşlarında bir kadın hop atladı dedimki ne var canim kaldirdim attım kendimi 😂😂sonrası bir şok sonra dedim alışırım ama kollar kalkmıyor benim imdat da diyemedim utandım 😂😂eşim atladi çıkardı beni valla buz kalibina dönmeden sonra benim dişler tüm iskelet sistemi tıkır tıkır ses çıkardı onu hiç unutmam.....Küçükken alışmak lazım yoksa zor bence

Tuzlama konusu faydalı mı zararlı mı araştırmadım ama geçen konusu açıldı ablamı tuzlamışlar gerçekten ter kokmuyor kendisi de doğruladı🤷‍♀️

Kız suyuna bir parça tuz atarız dese sesimi çıkarmam çocuğu salamura yaprak gibi tuza yatırıp kundaklamak istiyor maden suyu vermek istiyo sarılık olursa altin takarmisiz sari eşarp ortermisiz geçermiş doktora gitmek sacmaymis bu sözler sayesinde kafayı yiyeceğim dogmamis çocuğu koruma endisesi var üstümde ki faydalı bile olsa benim dogurdugum çocuğa benden izinsiz birşey yapmalarini istemem
Albastıdan beter bir tip. Allah kurtarsın🙏

Kizlar biraz tuhaf gelecek ama ortada fol yok yumurta yok henüz gebe bile değilim ama bu duyduklarım beni aşırı tedirgin ediyor kvnin annesi tutturdu her çocuk lafı acildiginda sizin cocugunuz olsun ben evinizden gitmem çocuk doğsun ben tuzlarım sen bile gormezsin diyip duruyor bugün en son kafam attı bebek benim bebeğim olacak annesinin yanından ayrilmayacak ben nasıl gormicem acaba dedim sen hastanede doğum yap doğar doğmaz ben lavaboda hallederim o işi diyor aklımı kaciracagim şaka gibisine soylese anlarım da şaka da değil olmayan çocuğa kız olirsa kvnin ismini koy diyo bunu detaylı da açıkladım ben istemiyorum öyle şeyler diye siz tabi istemezsiniz anca doktor bilirsiniz bizim zamanımizda doktor mu vardi ben 5 tane doğurdum hiç biri de doktor yüzü görmedi falan yani anlicaniz sinir oluyorum bu konu açılınca hele tuzlama konusu beni deli ediyo bide sözde bebeğim doğar dogmaz ona maden suyu ile zemzemi karıştırıp icirecekmis işin kötüsü kv de aynı fikirde tuzlayalim tuzlayalim dogmamis çocuğa don biçiyorlar sinirim bozuluyo artik
Eski kafalar işte ne desen anlamazlar benim kv de aynı kafadaydı tuzlamazsak teri kokar diyordu yaptırmadım kendi bildiğini yap

Back
X