İlle de bebeği tuzlayacağım diyen kayinvalidenin annesi

Kafana takma sen istemediğin sürece kimse birşey yapamaz. Hele ilk bebekte insan yanından bir dk ayırmıyor zaten bebeği. Belki seni sinirlendirmek hoşuna dahi gidiyordur muhatap alma.

Tuzlamak dediği çocuğu tuza batırmak degil tabi ki. Durulama suyuna çok az tuz koyuyorlar, bu şekilde ileri de terleme sorunu az olur, teri kokmaz diye düşünülüyor. Sanırım ağız kokmasin diye de tuzlu suyu parmakla ağizda gezdiriyorlar.
Komik gelecek ama annem oğlumu tuzladi. Şimdilik teri kötü kokmuyor, çocuk olduğu için olabilir. Beni de tuzlamislar, artık bende kismetse torunumu tuzlarım

Daha bebek yokken bu kadar stres yaptıysanız olunca düşünemiyorum.
Olduğu zaman net tavrınızı koyarsınız bisey yapamazlar korkmayın.

Daha neler neler yani sarilik olursa doktora gerek yokmuş sarı çember örtülür altın takılırsa bebek iyilesirmis kafayı yiyecegim

Kadının yaşı var m.ö ki sistem de yaşıyor o ekosistemin de bırak onu takma alır götürürsün hastahaneye kim ne karışır?

Yani evet tuzda bekletmek yok anlattığınız sekilde oluyor. Tuzda bekletilir mi zaten tahriş olur.

Kayınvalide bitti bide annesi mi var.. Onun doğumda, hastanede ne işi varmış? Şimdiden takmayın boşuna, vakti gelince net bi şekilde sınırı çizersiniz olur biter..

Sanki salamura veya turşu kuracak hey Allahım Tuzlamak yararlı bir şey olsa dahi ilk anneye sorulur. Anne istemedikten sonra faydalı olsa ne olacak? Faydalı olduğuna dair bir bilimsel çalışma da yok zaten. Ben tüm geleneklere karşı bir tip değilim özellikle eski Türk geleneklerini severim. Her sene hıdırellez kutlarız. Yine bizde adettir çocuğun 40 günlük banyosunda 40 tane taş ve 40 farklı çiçek toplanılır. Çocuk gül suyu ve çiçeklerle yıkanır. Bunun bir zararı yok, anneannem kuzenime yaparken izlemiştim çok da hoşuma gitmişti. Suyuna bir parça tuz atmanın sorun olacağını da düşünmüyorum ama anne istemiyorsa bitmiştir yani zorla yapılmaz.

Daha neler neler yani sarilik olursa doktora gerek yokmuş sarı çember örtülür altın takılırsa bebek iyilesirmis kafayı yiyecegim
O zaman bol bol altın taksınlar. Hatta size de 5 adet burma taksınlar çünkü sütünüzden geçer.

Roma zamanından Orta Asya'ya hatta Hindistan'a yayılan bir adete alışkanlığa devam. Eskiden tuz pahalı olduğu için sembolik koyarlarmış, şimdi bol ve ucuz. Böbrek fonksiyonu bozulması, su kaybı, beyin kanamasına kadar yolu var. Bana bu teklif edildi. Oluşacak sorumluluğu kabul ediyorum, çocuğa kötü bir şey olursa kendiliğimden polise gidip teslim olurum diyorsanız yapın dedim yan çizdiler kıvırdılar.

Bana da yapıldı çocuğuma da yapıldı deniyor ama her çocuğun vücut direnci aynı değil. Eskiden bebekler öldü mü eceli geldi ömrü yetmedi derlermiş ama çoğunun sebebi bu cahillik. Halamın ilk çocuğu cehalet yüzünden ölmüş, aklına geldikçe ağlar. Annem izin vermemiş ben de vermedim. Ne kendim ne kızlarım ter kokmaz. Yabancıların hepsinin ter kokması gerekmez mi?

Bunu yapmak isteyene teklif edene aynen sorun, çocuğum tuza reaksiyon gösterirse kötü bir şey olursa sorumluluk alıyor musun, alıyorsan bu kağıda imza at deyin. Kimi şekerli su verir, kimi alışsın der baharatlı salçalı yemeği tattırır. Çocuk ölünce komaya girince de yapmasaydın etmeseydin ne biçim annesin derler.

Eşime anlatırım ve eşim ikisinide karşısına alıp çok ciddi konuşmazsa böyle birinden çocuk yapmam.
Korkunç düşünceler.

Batıl inanç yada değil bilemiyorum ben sadece eski insanların bildiği vardır diye sarı çember örttüm, banyodayken de ıslatıp üstüne örtüyordum, bilemiyorum ama sarılık olmadı. Yıkarken de bir pinçik tuz attım çünkü arkadaşımın abisinin ayakları kokuyordu ve kaya tuzlu sıcak suya sokuyordu ayaklarını. Soda vermedim ama ona da eskiden mineralli su deniyordu abartılmadığı sürece bir sakınca görmüyorum. Ben çay kaşığı ile arada su verdim.

Eklentiler

• 20240317_033313.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 98
Beni de tuzlamişlar ama öyle tuzun içine yatirmak gibi değil. Bir minik tutam tuzu suyla karistirarak. Fazla olmasi cok zararli hale gelebilir.
Ama tabii bebek siizn, karar da sizin olmali.

Beni ve kardeşimi tuzlamışlar ben hiç terlemem yazın bile kokmam da ilgisi var mı denk mi geldi bilmem bebeğim var tuzlamadık kimse de teklif etmedi ben de yapmadım. sizde tek olay tuz da değil saçma sapan seyler söylüyor bence arayı boz çok görüşme canını sıkmasın daha da

2 yıllık evliyim henuz bebeğim yok ama Rabbım nasip ederse de bebek böyle saçmalıklara asla izin veremicem ınsallah kedi gibi kimseye dokundurtmam sevdiremem çok zaten onun annesi karar verir herseye

Tuz yatırmak değil ama tuzlu. Şu veya sirkeli su katmak azıcık kötü enerjiyi alıyor nazar vs bunu için yapılabilir suyuna katılabilir

Valla benim gorumceyi bildiğin vucudunun her yerine tuz sürüp 5 dk falan beklemişler. Eşiminde banyo suyuna ciddi miktarda karistirmislar. Pincik falan hikaye yani bazıları için Kaynana oğluma da niyetlendi istemedim. Hala konuşur durur.
Laf anlamazlarla uğraşmak zor konu sahibi. Allah sabır versin. Başımda var aynısından çok iyi anlıyorum. Sakın boyun eğme

Tuzlamanın deri tahrişinden tutun böbrek yetmezliğine, beyin kanamasına kadar bir sürü olumsuz sonuç doğurabileceğini okumuştum geçen.

Dünyanın en faydalı uygulaması olsa bile annenin istemediği bir şeyi yapabilecek hakkı kendinde görmeleri kabul edilemez. Eşiniz bu saygısız tavırlarına engel olamıyorsa çocuk sahibi olmayın derim. Zira hamilelikte ve doğum sonrasında bu insanlarla sinir hastası olursunuz.

Bizde de var bazı şeyler ama ben karşı değilim mesela annem yeğenlerim doğduğunda tabi ablamların izniyle bebeklerin 40 ı çıkana kadar 2-3 banyosunda bir kere boynundan tutup hafifçe yukarı kaldırırdı. Ve tuzlardı maksat boynu kısa olmasın tuzda tenini kokutmasın ilerde ter kokmasın diye yapılırdı. Harbiden hiç bir yeğenimin boynu kısa olmadı. Sarı çember örtülür evet ama doktora götürmeme gibi bir durum asla söz konusu değildir yani ayrıca ortada bebek bile yok siz sinirlenmeyin boşuna biraz ferah olun konuşsunlar tamam de geçin yahu amaaan hiç canınızı sıkmaya değmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…