• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlle de bebeği tuzlayacağım diyen kayinvalidenin annesi

Kizlar biraz tuhaf gelecek ama ortada fol yok yumurta yok henüz gebe bile değilim ama bu duyduklarım beni aşırı tedirgin ediyor kvnin annesi tutturdu her çocuk lafı acildiginda sizin cocugunuz olsun ben evinizden gitmem çocuk doğsun ben tuzlarım sen bile gormezsin diyip duruyor bugün en son kafam attı bebek benim bebeğim olacak annesinin yanından ayrilmayacak ben nasıl gormicem acaba dedim sen hastanede doğum yap doğar doğmaz ben lavaboda hallederim o işi diyor aklımı kaciracagim şaka gibisine soylese anlarım da şaka da değil olmayan çocuğa kız olirsa kvnin ismini koy diyo bunu detaylı da açıkladım ben istemiyorum öyle şeyler diye siz tabi istemezsiniz anca doktor bilirsiniz bizim zamanımizda doktor mu vardi ben 5 tane doğurdum hiç biri de doktor yüzü görmedi falan yani anlicaniz sinir oluyorum bu konu açılınca hele tuzlama konusu beni deli ediyo bide sözde bebeğim doğar dogmaz ona maden suyu ile zemzemi karıştırıp icirecekmis işin kötüsü kv de aynı fikirde tuzlayalim tuzlayalim dogmamis çocuğa don biçiyorlar sinirim bozuluyo artik
"Sen kendi kukunu tuzla da kokmasın, senin eben unutmuş orayı galiba." diyeceksin de, işte.. Çocuk sadece tuzlu suyla bi yıkanır, sonra durulanır, salamuraya yatırmak istiyorsa kusura bakmasın. Şansa yaşamış bunların çocukları, ciğeri pişip ölen biliyorum öyle.
Elini kırarım dokunanın. Süt kokuyor daha o bebek, ne tuzu?

Aynen, bende öyle biliyorum ve kendimde öyle yaptim. Deniz tuzu banyo suyuna atilir. Iki üc dakika bebek bici bici yapar.

Ben peşine güzelce yağladim bebişi. Mis gibi.

Turşu gibi tuza boğan, agzina tüküren vs. varmiş. Bizim yörede ne duydum ne gördüm.

Yanlis uygulayan çok var. Bulgarda da eskiden çok yaygin bir gelenekmiş(benim bebek zamanimda) tuz ama yanlis uygulamalar cok oluyor tuzu fazla kullanmak gibi, artik orada da bir cok anne iyi bakmiyor tuzlamaya.🙄

Diğer konular için bir şey diyemem ama tuzlamak faydalı bir şeymiş sanırım. Büyüklerin bazı yaptıkları, bizim zamanımızda asılsız ve demode ama bazılarının faydası olduğunu da duydum.
Siz yine de bir araştırın.

Tuzlamak zararlı.
Daha yeni doktor paylaşımı okudum.

Kv saçma bir iki şey söylemeye kalktı doğumdan sonra "tuzlama, soda içirme vs", benim dediklerim dışında bir şey yaparsan başkasında görürsün bundan sonra torunu iç çeke çeke gezersin dedim, kucağına alırken bile her defasında bana soruyor şimdi. Net olun, çizgiyi çekin. Herkes sınırını bilsin.

Kayınvalide bitti bide annesi mi var.. Onun doğumda, hastanede ne işi varmış? Şimdiden takmayın boşuna, vakti gelince net bi şekilde sınırı çizersiniz olur biter..
Aynen valla ya. Kayınvalidenin annesinin doğumda hastanede ne işi var 😂😂😂😂 gittikçe ilginçlesiyor

Ay benide tuzlamislar 😂😂ya ne diyeyim ben yapmadım kızıma 😂😂 kokmaz inşallah .... balık gibi bende mantığını çözemiyorum kim nerden çıkarmış bunu ....biri bir yerinden atmış 40 akıllı uygulamış derdim eskiden anneme....neyse iyiki birde buza falan yatırma adeti yokmuş eskiden yoksa bilmem nolurdu çocuklar.Kokmamak falan olmuyor bu arada ha tuzla ha tuzlama ha mısır unu ha ayçiçek yağı gibi ....ter bezleri ile tıp bilim ile ne alaka tuz ya ......

Kardeşimi tuzlamışlar çok kokar. Tuzlandığı içindir belki 🤣

Valla ben inanmıyorum zaten bu tür şeylere sen onu bırak ben yavru farenin bebek üzerinde gezdirildiğini duydum bir teyzeden tüysüz olması için, yavru fare nerde buldunuz abii bu saçma gelenekler beni şaşırtmaya devam edecek. 😂😂

Canım hiç kafanı yorma tuzlama bizim oralarda da yapılır ama kırkı çıktıktan sonra koltuk altı edep yeri falan ilerde kokmasın diye. Benim annem de tuzlamış bizi çok şükür daha ter koktuğunu hatırlamam. Neneye de gelince o konuştuğu an yüzüne öyle bir bak ve asla cevap verme zaten senin bu tavrından anlayacaklardır. Ben işime gelmeyen konularda asla cevap vermem. Ama saygıdan dolayı cevap vermediğimi de düşündürmem. Hıhı aynen tarzında hele bi çocuk olsun Allah büyük şimdiden stres yaparsan çocuk da olmaz
Beni de tuzlamis annemler ama öyle tuzu vicuduma sürüp de kundağa sarılı bekletmemisler bunlar bekletecegim diyo sinirlerim bozuluyo gerçekten cocuk bile yapamiyorum şu halde zaten

Ay benide tuzlamislar 😂😂ya ne diyeyim ben yapmadım kızıma 😂😂 kokmaz inşallah .... balık gibi bende mantığını çözemiyorum kim nerden çıkarmış bunu ....biri bir yerinden atmış 40 akıllı uygulamış derdim eskiden anneme....neyse iyiki birde buza falan yatırma adeti yokmuş eskiden yoksa bilmem nolurdu çocuklar.Kokmamak falan olmuyor bu arada ha tuzla ha tuzlama ha mısır unu ha ayçiçek yağı gibi ....ter bezleri ile tıp bilim ile ne alaka tuz ya ......
Delinin birisi kuyuya taş atmış herkes arkasindan atlamış gibi bişey bence bu cozemiyorum

Delinin birisi kuyuya taş atmış herkes arkasindan atlamış gibi bişey bence bu cozemiyorum
Vampir filmlerinde sarımsak takiyorlar ya boynuna ....buda öyle bir batil inanç bence ve her batıl inanç gibi mantığı yok 😂zaten vampir diye birşey yok ama sarımsak var 😂tuzlamak var ama kokmamak yok 😂Her insanın ter bezlerinin işleyişine bağlı hijyene bağlı yediklerimize bağlı hastalığa bağlı bazen kokup kokmamak yani ölüyüde görmüyoruz sonuçta ceset kokarya demekki tuz işe yaramıyor mantigi böyle ....

Sanki salamura veya turşu kuracak hey Allahım😂🫠 Tuzlamak yararlı bir şey olsa dahi ilk anneye sorulur. Anne istemedikten sonra faydalı olsa ne olacak? Faydalı olduğuna dair bir bilimsel çalışma da yok zaten. Ben tüm geleneklere karşı bir tip değilim özellikle eski Türk geleneklerini severim. Her sene hıdırellez kutlarız. Yine bizde adettir çocuğun 40 günlük banyosunda 40 tane taş ve 40 farklı çiçek toplanılır. Çocuk gül suyu ve çiçeklerle yıkanır. Bunun bir zararı yok, anneannem kuzenime yaparken izlemiştim çok da hoşuma gitmişti. Suyuna bir parça tuz atmanın sorun olacağını da düşünmüyorum ama anne istemiyorsa bitmiştir yani zorla yapılmaz.
Kız suyuna bir parça tuz atarız dese sesimi çıkarmam çocuğu salamura yaprak gibi tuza yatırıp kundaklamak istiyor maden suyu vermek istiyo sarılık olursa altin takarmisiz sari eşarp ortermisiz geçermiş doktora gitmek sacmaymis bu sözler sayesinde kafayı yiyeceğim dogmamis çocuğu koruma endisesi var üstümde ki faydalı bile olsa benim dogurdugum çocuğa benden izinsiz birşey yapmalarini istemem

Siz kafayı mı yediniz KK ya girebiliyorsaniz açın birde YouTube a bakın. Kaç çocuk öldü bu sebepten . Çocukların cildi ince kana karışıyor ve susuzluktan ölüyorlar. Şu yorumu yazdınız diye bir çocuk ölse bunun vebalini nasıl alacaksın .? Cahil cahil konuşmayın
Önce bir sakinleşin ve biraz saygılı konuşmayı deneyin lütfen. Ben cahil cahil konuşuyorsam, siz de avam ve kaba konuşuyorsunuz.
Böyle büyük tepkiler de emin olun tuz kadar zararlı.

Ayrıca araştırın dediğimi de görüyorum.
Bunu kitaplardan okuyamayız, daha önce başka bir konuda aynı mesele konuşuldu epey oluyor.
Bu kadar demoralize etmeyin, her okuduğunu yapan insanlar interneti hiç kullanmasın çok tehlikeli. Bu abartılı davranışınızın nedenini de anlayamadım.

Back
X