• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokulda Akran Zorbalığı

34 yaşındayım. 6. Sınıfta babamın tayini sebebi ile farklı bir okula yarı dönemden sonra başladım ve yeni çocuk olarak uzun zaman akran zorbalığı yaşadım. Halbuki geldiğim okulda arkadaşları tarafından sevilen kabul gören bir çocuktum. Şu an dönüp baktığımda ilk okuldan liseden üniversitesiteden hatta dershane zamanlarımdan bile görüştüğüm arkadaşlarım varken orta okuldan hiç yok. Hiç biri ile iletişime geçmedim onlara da izin vermedim. Evet akran zorbalığı hep vardı var olacak ne yazıkki. İz kalıyor mu derseniz size kendimden güzel bir örnek verdim. İnanın o döneme dair tek güzel okul anım yok sadece okudum bitti. Ama ailem bu süreci çok güzel yönlendirdi okul dışında aktivite alanım çoktu. Okulda mutsuz olsam bile okul sonrası mutlu olacağım alanlarım vardı. Gitar kursuna gidiyordum mesela hafta içi, hafta sonu da yüzme kursuna. O yüzden mutsuz olduğum anları yok sayıp geçebiliyor içime kapanmak yerine bu faliyet alanlarında dışa dönüklüğümü sürdürebiliyordum. Zamanla da takmamayı öğrenmiştim. Zaten sonradan bu meziyetler ilgi çekici olup arkadaş edinmeye başlamıştım. Gitar çaldığımı öğrenen arkadaşlarım bize de öğret diye bize gelirlerdi mesela onlarla vakit geçirip sosyalleşirdim ama içimde okul arkadaşlarıma nasıl bir ön yargı oluştuysa hiç biri ile dost kalamadım 😊
Naçizane kendimden bir örnek verdim umarım işinize yarar
Teşekkürler 🥰

Merhaba arkadaşlar,
Tabiri caizse çiçek gibi bir çocuğum var,ilkokul 2. Sınıfta erkek çocuk. Çok yorgunum mental olarak ,sınıfında ki çocuklar sözde eğitimli anne babaların çocukları ve kolej.Ancak fiziksel ve psikolojik olarak bazıları gerçekten çok enteresan yetiştiriliyor. Devamlı okuldan üzgün geliyor ,bugüne kadar sana ne yapılırsa aynısını yap hic demedim ama ben de artık tükendim ve sen de sana yapılanı yap dedim.O zaman bile yavrum diyor ki anne ben de öyle yaparsam onlardan ne farkım kalır diyor.Onunla hem gurur duyuyorum hem de çok üzülüyorum, öyle bir çağdaýız ki ahlakmış,egitimmiş bunların hiçbir değeri kalmamış, ben boşa ugrasimisim bunca zaman.Öğretmen sözde çok ilgili ama bu konuda fazlasıyla eksik bence ,onunla çözemiyorum bu isi.Rehber öğretmen ile daha iyi randıman alıyorum. Mesela bir örnek vermek gerekirse ,beden eğitimi dersinden sonra yedek olarak koyduğum kıyafetin rengi koyu mor.Cocugumla o kız rengi diye dalga geçip sinirlendiriyorlar.Sonra ufak tefek tartaklanma oluyor ,tartaklanan benimki maalesef.Bahsettigim çocuklar oyuna kimin alınıp alınmayacağı vs her şeye onlar karar veriyor.Cok yorgunum ,bu konuda benimle aynı yollardan geçmiş ve çözüm uygulayabilmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var ,teşekkür ederim .
Okulu değistirme yoluna gitmenizi tavsiye ediyorum. Daha disiplinli bir idare nin olduğu bir okul olmali

Merhaba arkadaşlar,
Tabiri caizse çiçek gibi bir çocuğum var,ilkokul 2. Sınıfta erkek çocuk. Çok yorgunum mental olarak ,sınıfında ki çocuklar sözde eğitimli anne babaların çocukları ve kolej.Ancak fiziksel ve psikolojik olarak bazıları gerçekten çok enteresan yetiştiriliyor. Devamlı okuldan üzgün geliyor ,bugüne kadar sana ne yapılırsa aynısını yap hic demedim ama ben de artık tükendim ve sen de sana yapılanı yap dedim.O zaman bile yavrum diyor ki anne ben de öyle yaparsam onlardan ne farkım kalır diyor.Onunla hem gurur duyuyorum hem de çok üzülüyorum, öyle bir çağdaýız ki ahlakmış,egitimmiş bunların hiçbir değeri kalmamış, ben boşa ugrasimisim bunca zaman.Öğretmen sözde çok ilgili ama bu konuda fazlasıyla eksik bence ,onunla çözemiyorum bu isi.Rehber öğretmen ile daha iyi randıman alıyorum. Mesela bir örnek vermek gerekirse ,beden eğitimi dersinden sonra yedek olarak koyduğum kıyafetin rengi koyu mor.Cocugumla o kız rengi diye dalga geçip sinirlendiriyorlar.Sonra ufak tefek tartaklanma oluyor ,tartaklanan benimki maalesef.Bahsettigim çocuklar oyuna kimin alınıp alınmayacağı vs her şeye onlar karar veriyor.Cok yorgunum ,bu konuda benimle aynı yollardan geçmiş ve çözüm uygulayabilmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var ,teşekkür ederim .
kesinlikle okulla konusun ve müdahele edin, akran zorbaliginin ileride depresyonla iliskisi var. hele fiziksel darpa asla müsamaha etmemeli okul. çocuğunuz icin mutlaka destek alin, çocuğa da vurulunca karşı koymasını öğretin, laf atılınca cevap versin, laf yapistirsin, bunları pratik yapabilirsiniz, bir de karate kursuna gönderin.

Kendinize de çocuğunuza da bunu yapmayın.belli ki neokulu ne arkadaşlarını seviyor.kaydini başka yere alın.zaten burada %100 mutsuz.en azından gideceği yerde %50 mutlu olma olasılığı var..inadın bazen faydası olmuyor

Oğlum anaokuluna başladığında 4.5 yaşındaydı. Sınıfında oldukça sorunlu bir çocuk vardı. El ebbek gül bebek büyüttügumuz. Kimseye bagirmayan, vurmayan oğlum bir anda neyin içine düştüğünü bilemedi. Başta hiç ses çıkarmıyordu . Tek benim oğlum değil tuam veliler sikayetciydi. Öğrenciye bbir yaptırım olmadı malesef. Oğlumun canına tak etmiş olacak ki. Çocuk kendisine vurduğunda misliyle karşılık vermis. O gunden sonra çocuk oğluma yaklasmadi.

Şimdi 1. Sınıfta yine sınıfında tek sorunlu bir çocuk var. Öğretmen uyardi ,ceza vardı, ailesi konuşmuş ama nafile çocuk aynen devam. Sınıfta ki diğer çocuklar konusmuyormus bu davranışlarından ötürü .

Dün oğlum eve geldiğinde anne artık yaptiklarina sabredemedim,karşılık verdim dedi. Ne yalan söyleyim birşey demedim. Öğretmenine söyleseydin keşke dedim sadece. Kendine vurmayana ,karışmayana vurmuyor ama kendine bir hareket olduğu zaman da kendini koruyor. Daha doğrusu bunu öğrenmek zorunda kaldı. Ben de aman kimseyle kavga etme bu çok kötü birseydir diye büyüttüm ama baktım ki dışarısı böyle değil

Vallahi bende çok uzulurdum böyle bir durumda.Ama yapılacak tek şey var.Zorbaligi göre göre çocuk kendini korumayı öğrenecek siz oğlunuzu güçlendirin.

Kendinize de çocuğunuza da bunu yapmayın.belli ki neokulu ne arkadaşlarını seviyor.kaydini başka yere alın.zaten burada %100 mutsuz.en azından gideceği yerde %50 mutlu olma olasılığı var..inadın bazen faydası olmuyor
Okulu sevmiyor değil aslında gayet seviyor.Gene de teşekkür ederim ,tüm önerileri dikkate alacağım.

Benim kızımda kolejde okuyor. Devlet okulunda da illaki vardır ama maalesef özel okullarda evde her dediği yapıldığı için kendini sınıfın hakimi gören çocuk sayısı daha fazla. İstediği olmayınca zorbalığa başvuruyor.
Ben mesela okulda arkadaşıyla dalga geçen bir çocuğun bunu sadece okulda yaptığına inanmam. Mutlaka okul dışındada yapıyor ama ailesi uyarmadığı için bu davranışın çirkinliğinin farkında değil. Sonuç olarak ailede bitiyor her şey.

Akran zorbalığı kötü bir şey ama bu ve benzeri şeyleri hangimiz yaşamadık ki? Fiziksel şiddet kısmı hariç, ona acil çözüm gerekiyor. Her sınıfta popüler çocuklar vardır, diğerleri onlara uyar. Bu sanırım yüzyıllardır falan böyle. Çocuğunuz da baş etmeyi öğrenecektir zamanla. Keşke olmasa ama oluyor işte. O çocuklarla ya da ailelerle çözemiyorsanız kendi çocuğunuzu güçlendireceksiniz. Başka çaresi yok ki.

Okul değiştirin diyeceğim bu kez öğretmenini arkadaşlarını seviyor diyeceksiniz. Ya da gittiği okulda da benzer şeyler yaşayacak.
Bizim sınıfınki bendim :D popüler olmak berbat bir şey. Hiç bir iyi yanı yok çünkü ne olursa senden biliyorlar. Mesela ben sakız çok çiğnerdim :D sınıftaki herkeste benden sonra sakız çiğnemeye başladı. Sınıf başkanı öğretmenimiz matematikçiydi ve bana takmıştı. 60 üzeri asla alamıyordum :D en son beni disipline verdi. Ulan zor yıllar yaşadım !
Konu sahibi bende kolejdeydim, kolejlerde ikiside müşteri olduğu için asla bir şey yapamazlar. Ama çocuğunda böyle böyle topluma karışacak. Maalesef daha beterleri toplumda var. Ve bu kişiler de öyle sandığımız gibi toplumun cahil kesimi değil…

Okulu sevmiyor değil aslında gayet seviyor.Gene de teşekkür ederim ,tüm önerileri dikkate alacağım.
Senelerce özel okul velisi olarak yazayım
Öğretmenler biraz çekiniyor idare ile çözüm arayacaksınız

Her okula okuldan alırım tehdıtı işe yaramıyor maalesef siz bilirsiniz diyebilirler
Benim oğlum da servıste okulda uğradı hep zorbalığa
Kimini öğretmenle konusurak kimini idare kimini de veli ile çözüme ulaştırdık
Size bu durum da idare kalmış gibi
Öğrenci kaybından endişe eden okulsa çözeceklerdır mutlaka
Birde öğrenebılırsenız aynı durumu yaşayan çocuk var mı onu öğrenin
Daha etkili oluyor üst üste gelen şikayetler

Proje okullari var devlette eğitimleri gayet kolej seviyesinde hatta kendi iclerinde bile sinif ayrimi var basariliar a sinifi sonra kademe düşerek gidiyor yeğenimden biliyorum tabi o ortaokul . Proje okullarina bi bakin bence. aikidoya gönderdin stresini atsin okulda anlatacak hikayeleri olur.sonrasında kizlar arasinda popüler yapın bi kac kiz arkd edinsin kizlarla iyi gecinen bütün sinifi ele gecirir kizlar zaten oğlunuzu korur:KK76:

Merhaba arkadaşlar,
Çok kibar ve sabırlı bir hanımsız belli yazdıklarınızdan, çözüm çok basit zorbalığı siz yapacaksınız, gidip okulu birbirine katacaksınız maalesef ortam böyle şu an. Hayranım sizin gibi naif insanlara ama devir öyle değil... Çocuğa da kendini savunmayı öğreteceksiniz başka yolu yok, devir edepsizlik devri

Çok kibar ve sabırlı bir hanımsız belli yazdıklarınızdan, çözüm çok basit zorbalığı siz yapacaksınız, gidip okulu birbirine katacaksınız maalesef ortam böyle şu an. Hayranım sizin gibi naif insanlara ama devir öyle değil... Çocuğa da kendini savunmayı öğreteceksiniz başka yolu yok, devir edepsizlik devri
Çok teşekkür ederim ,sanırım okulu sık sık ziyaret etmek gerekiyor.Bunu ben de düşündüm, en azindan gelmesin ,rahat bıraksın diye daha dikkatli olurlar

Benim oğlum da devlet okulunda 2.sinifta şuan.Birinci sınıftan itibaren oğlumu gören herkes sizin oğlan diğer hırçın yaramaz çocuklar gibi değil çok sakin diyorlardı ve öyleydi de.Sinifimizdaki 4-5 tane çocuk sürekli vuran küfreden iten kakan cocuklardi.Hergun anne biz oynuyorduk geldi bize vurdu neden vuruyor ki konuşsun diyordu,başka bir gün küfür duydu başka bir gün lan lun tarzı konuşma duydu.Bu ortamın içinde maalesef kendini ezdirmemek için onlara benzemeye başladı.Birisi ona vurduğunda vuruyordu ya da edilen küfürleri hiç anlamayan oğlum çünkü daha önce hiç küfür nedir bilmezdi o da karşılık vermeye başladı.Ben çok üzüldüm kavgacı şiddet gösteren bir çocuk olarak algılanmasin diye ve uzmana danıştim. Siz erkeklerin ortamını bilmiyorsunuz ona vururlarsa o da vuracak tabi ya da küfür ediliyorsa o da edecek yoksa kendini koruyamaz daha çok üstüne giderler dedi.Bu çocukların arasında nur topu gibi kavga eden bir çocuğa dönüştü.Ben de seneye özele mi göndersek diye düşünürken görüyorum ki o da çözüm değil.Iyi ya da kötü yönde toplum çocukları şekillendiriyor maalesef.

Benim oğlum da devlet okulunda 2.sinifta şuan.Birinci sınıftan itibaren oğlumu gören herkes sizin oğlan diğer hırçın yaramaz çocuklar gibi değil çok sakin diyorlardı ve öyleydi de.Sinifimizdaki 4-5 tane çocuk sürekli vuran küfreden iten kakan cocuklardi.Hergun anne biz oynuyorduk geldi bize vurdu neden vuruyor ki konuşsun diyordu,başka bir gün küfür duydu başka bir gün lan lun tarzı konuşma duydu.Bu ortamın içinde maalesef kendini ezdirmemek için onlara benzemeye başladı.Birisi ona vurduğunda vuruyordu ya da edilen küfürleri hiç anlamayan oğlum çünkü daha önce hiç küfür nedir bilmezdi o da karşılık vermeye başladı.Ben çok üzüldüm kavgacı şiddet gösteren bir çocuk olarak algılanmasin diye ve uzmana danıştim. Siz erkeklerin ortamını bilmiyorsunuz ona vururlarsa o da vuracak tabi ya da küfür ediliyorsa o da edecek yoksa kendini koruyamaz daha çok üstüne giderler dedi.Bu çocukların arasında nur topu gibi kavga eden bir çocuğa dönüştü.Ben de seneye özele mi göndersek diye düşünürken görüyorum ki o da çözüm değil.Iyi ya da kötü yönde toplum çocukları şekillendiriyor maalesef.
Maalesef para ve eğitim de çözüm değil, bizim sınıfın veli portföyü yüzde 80 doktor mesela

Merhaba arkadaşlar,
Ben de o yaşlarda akran zorbalığına uğramış biri olarak çok üzüldüm oğlunuza. Sınıf öğretmeniyle daha ciddi bir konuşma yapmakla başlayın bence. O öğretmen o maaşı sadece öğretim vermek için değil eğitim vermek için de alıyor. Diğer çocuklara müdahale etmek zorunda. O çocukların velilerinin numarasını alıp onlarla da konuşmayı deneyin bence. Ama maalesef insanlar çocuklarının zorba olduğunu kabul etmemekte ısrarcı olabiliyor. İdareyle de görüşün. Çocuğunuza onu her daim desteklediğiniz ve arkasında olduğunuzu hissettirin. Eğer hiçbir şekilde çözüm yolu bulamazsanız bence okul veya sınıf değişikliğini deneyin. Bu yaşlarda yaşanan travmaları çözmek gelecekte çok zaman alıyor. Her gün üzülmesine değmez. Okul tek değil ya.

bu donem başı başıma geldi.cocigum her gün ağlayarak geliyordu.okula gitmem diyordu.okulda arkadasi yere itip düşürmüş bir diğeri geri zekali demiş.digeei takıma almamış.ben öğretmeni defalarca aradım.ogretmen etkili olamadı.veli grubuna x in annesi kim diye yazdım biri benim dedi.bir konuşabilir miyiz dedim.aradim bakın yazık günah çocuk okula gitmek istemiyor.oglunuzla bir konuşabilir.misiniz dedim ve sorun çözüldü.su an mutlu bir şekilde gidiyor.mutlu.zorbalik her yere olabilir.kacmak yerine mücadele edin.baktiniz olmuyor sınıf ve olmazsa okul degistirin

Merhaba arkadaşlar,

Siz çok güzel yetiştiriyorsunuz çocuğunuzu, evladınız da parlak zeki biri belli, hemen kapmış terbiyeyi. Ama işte bilinçsiz anne babalar aynı eğitimi vermiyor maalesef… Bu forumda bile görüyoruz korunmadan plansız çocuk yapanlar, mutsuz evlilikte çocuğunu heba edenler, evladının hiçbir şeyini önemsemeyenler… Ne yapsın küçük çocuk da bu muamele ile büyüyünce saldırgan oluyor, gelişigüzel paldır küldür davranıyor etrafa. 😕 Öğretmenleri ile konuştunuz mu müdahale etse bu duruma?

Back