• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokulda Akran Zorbalığı

Haksızlığa boyun eğmesin elbette. Biri ona vuruyosa o da karşılığını versin.. ezdirmesin kendini. Ama haksızlık yapan o olmasın. Sizin çocuğunuz bunun ayrımını yapabilecek kapasitede
Ben de söylüyorum annecim ,bağır yardim iste ,öğretmenlerine haber ver diyorum ,devamlı bu telkini yapıyorum.

Bana anlatan çocuğum, öğretmenin ya haberi yok ya da haberi olduğunda üstünü kapatıyor
Bakin ben de ilkokulda calisiyorum. Tartaklama vs ustu ortulecek konular degil. Cocuklar kendi aralarinda oynarken bogusuyorlar, bazen birbirlerini dusuyorlar ama kasten bir birine vurursa o zaman ogretmen cezasini verir. Eger cozum olmazsa velileri aranir, çağırılır. Sizin anlattiklarinizdan yola cikarak durumu anlamaya calisiyorum. Kasten çocuğunuzu dövüyorlarsa ve cocugunuz bu durumu surekli icine atiyorsa sizin bu konuda cocugunuza hakkini aramayi ogretmeniz gerek. Evet karsisindakine vurmasin diyebilirsiniz ama ogretmenine sikayet etsin. Size anlattiginda direk konuya el atin. Gerekirse okula gidip müdürle gorusun. Bunun devlet ya da ozel okulla alakasi yok. Devlet okukunda da olsa buna izin verilmez. Ben devlette calisiyorum. Hicbir ogretmen arkadasim boyle bir duruma goz yummaz.

bizim okulda kaç kere kol kırıldı kafa yarıldı diş kırıldı.davranış bozukluğu had safhada çoğu çocukta.ama bu tür çocukların adını uyanık hareketli koymuşlar.bana göreyse terbiyesizler dümdüz

Aynisi kiminin burnu kiriliyordu vs. İşte ben de başta sessiz sakin bir cocukcagizdim kimseyi kirmak istemeyen, kavga istemeyen, dikkat cekmek istemeyen bir cocuktum ama bir yerden sonra sartlara uymayi ögrendim. Yapacak bir şey yok, tabi ki onlar gibi bir insan olmadim normal hayatimda ama şartlara göre hareket etmeyi ogrendim.

Dayak vs disinda
ögretmen nereye kadar arkadaslik iliskilerine mudahale edecek biyerde bunu cocugun saglamasi gerekiyor bunu. Her dalga gecildiginde dislandindiginda ogretmen gelip "hii yapmayin bakayim" demeyecek simdilik kucuk oldugu icin ogretmenler mudahale ediyor dişlanma olayina vs ama lise ortaminda sanmiyorum ogretmenler ugraşsin.

Bakin ben de ilkokulda calisiyorum. Tartaklama vs ustu ortulecek konular degil. Cocuklar kendi aralarinda oynarken bogusuyorlar, bazen birbirlerini dusuyorlar ama kasten bir birine vurursa o zaman ogretmen cezasini verir. Eger cozum olmazsa velileri aranir, çağırılır. Sizin anlattiklarinizdan yola cikarak durumu anlamaya calisiyorum. Kasten çocuğunuzu dövüyorlarsa ve cocugunuz bu durumu surekli icine atiyorsa sizin bu konuda cocugunuza hakkini aramayi ogretmeniz gerek. Evet karsisindakine vurmasin diyebilirsiniz ama ogretmenine sikayet etsin. Size anlattiginda direk konuya el atin. Gerekirse okula gidip müdürle gorusun. Bunun devlet ya da ozel okulla alakasi yok. Devlet okukunda da olsa buna izin verilmez. Ben devlette calisiyorum. Hicbir ogretmen arkadasim boyle bir duruma goz yummaz.
Öğretmenimiz cok aktif ,inanin isini cok seven bir adam.Devamli cocuklarin icinde.Ben ozellikle bunlari düşünerek çocuğumu bu okula aldım. Ama bu konuda inatla bir at gözlüğü takıyor, çözemedim.Neden bilmem bu olayi direkt kendine mâl ediyor.Sanki kendine eleştiri olarak kabul ediyor.Ogluma soruyorum öğretmen ne yaptı diyorum onu uyardı diyor.Ben de diyorum ki demekki uyari olmuyor yani bir yaptırım lazim.Şahsi fikrim şu,öğretmen devletten koleje yeni geçti. Ben biliyorum ki devlette daha otoriter bir öğretmendi ,arkadaşımın çocuğunun öğretmwniydi.Burda kolej velisinden çekiniyor mu anlamadim daha pasif hareket ediyor.Bir sorun var ,çözemedim

Öğretmenimiz cok aktif ,inanin isini cok seven bir adam.Devamli cocuklarin icinde.Ben ozellikle bunlari düşünerek çocuğumu bu okula aldım. Ama bu konuda inatla bir at gözlüğü takıyor, çözemedim.Neden bilmem bu olayi direkt kendine mâl ediyor.Sanki kendine eleştiri olarak kabul ediyor.Ogluma soruyorum öğretmen ne yaptı diyorum onu uyardı diyor.Ben de diyorum ki demekki uyari olmuyor yani bir yaptırım lazim.Şahsi fikrim şu,öğretmen devletten koleje yeni geçti. Ben biliyorum ki devlette daha otoriter bir öğretmendi ,arkadaşımın çocuğunun öğretmwniydi.Burda kolej velisinden çekiniyor mu anlamadim daha pasif hareket ediyor.Bir sorun var ,çözemedim
Bana sorarsaniz iyi bir devlet okuluna alin. Kacinci sinifta su an?

Anaokula gidecek çocuğum var o kadar korkuyorum ki bunu yaşamaktan 😔 parkta çocuk gelip vuruyor oğlum bana bakıyor artık sinirleniyorum sende vur diyorum. Bıktım bu durumdan. Kimseye vurma kimseyi incitme diye büyüttük karşılığı zorba çocuklar olmamalıydı ya 😔

Aynisi kiminin burnu kiriliyordu vs. İşte ben de başta sessiz sakin bir cocukcagizdim kimseyi kirmak istemeyen, kavga istemeyen, dikkat cekmek istemeyen bir cocuktum ama bir yerden sonra sartlara uymayi ögrendim. Yapacak bir şey yok, tabi ki onlar gibi bir insan olmadim normal hayatimda ama şartlara göre hareket etmeyi ogrendim.

Dayak vs disinda
ögretmen nereye kadar arkadaslik iliskilerine mudahale edecek biyerde bunu cocugun saglamasi gerekiyor bunu. Her dalga gecildiginde dislandindiginda ogretmen gelip "hii yapmayin bakayim" demeyecek simdilik kucuk oldugu icin ogretmenler mudahale ediyor dişlanma olayina vs ama lise ortaminda sanmiyorum ogretmenler ugraşsin.
Evet kendinin de bu beceriyi kazanması gerekiyor ve umarım öğretmenin de daha aktif olması gerekiyor.Umarim ikisinde de gelişme olur.Zaten çocuğuma kimsecikler gözünün üstünde kaşın var demeyecek diye bir beklentim yok ,olsa da çok ütopik olur.Egitimciyim ben de ama olayın anne tarafında olmak çok zor

Tartaklama oldugunda aileleriyle görüsme talep etmediniz mi?
Benim kızım biraz baskın bi karakter.
Ögretmen hemen tırnaklarını geciriyor demisti ,ben arıyorım öyle bi durumda annesinden özür diliyorum.
Kızımı hersabah tembihliyorz kimseye zarar verme diye.
Ögretmeni böyle devam konusarak cözeceğiz,artık daha az sorun yasıyoruz dedi.
Ailelerle cocuklarınızı uyarın konusması yapardm ben olsam.

Bana sorarsaniz iyi bir devlet okuluna alin. Kacinci sinifta su an?
2.sinifta ancak yaşadığımız bölge çok yoğun, sınıflar cok kalabalık. Ve memleketimizde değiliz, okullar yarim gün olduğu icin günün kalan kısmını değerlendirme şansımız maalesef yok.O yuzden tüm gün olan kolej tercih ettim

Tartaklama oldugunda aileleriyle görüsme talep etmediniz mi?
Benim kızım biraz baskın bi karakter.
Ögretmen hemen tırnaklarını geciriyor demisti ,ben arıyorım öyle bi durumda annesinden özür diliyorum.
Kızımı hersabah tembihliyorz kimseye zarar verme diye.
Ögretmeni böyle devam konusarak cözeceğiz,artık daha az sorun yasıyoruz dedi.
Ailelerle cocuklarınızı uyarın konusması yapardm ben olsam.
Öğretmen buna tamamen kapalı, sanmıyorum ki asla bana onların numarasını versin ,adam direkt kendine yetersiz demişiz gibi algılıyor

Öğretmen buna tamamen kapalı, sanmıyorum ki asla bana onların numarasını versin ,adam direkt kendine yetersiz demişiz gibi algılıyor
Olur mu cnm öyle sey😑
Okul yönetimiyle cözmeye calısın ögretmeni aradan cıkarın yani.

Olur mu cnm öyle sey😑
Okul yönetimiyle cözmeye calısın ögretmeni aradan cıkarın yani.
Artık direkt rehber öğretmenle muhattap oluyorum ancak şöyle bir olay var ki burda sorunu çözmesi gereken kisi dahq çok sınıf öğretmeni, tabi kabul ettirwbilirsek.Tutturmuş cocuk mutlu ,yahu benim çocuğum küçük Emrah gibi köşeye çekilmiyor diye sorun yok mu oluyor ben anlamiyorum.Cocuk dışa dönük, enerjik ama zorbalığa maruz kalıyor, adam bunu kabul etmiyor

Ona kendını savunmasını öğretin...Onu iterlerse onunda itmesi gerekiyor bu reflextir zaten...Aman ben kötü olmayayım ellemeyeyim derseniz bu devırde cok zor...
Babasıyla,dayısıyla,amcasıyla ya da bu sekılde erkek örnek olabılecek bırıyle o okuldakılerı canlandıran güreş yapsın...Nasıl ittiriyorlar seni göster ...Omuzlarından mı mesela bak sımdı aynısını yapıcam sana ve sen de bana aynısını yapacaksın deyıp atsın kendını...Bu sekılde savunmayı öğretin derim.. 🍀

2.sinifta ancak yaşadığımız bölge çok yoğun, sınıflar cok kalabalık. Ve memleketimizde değiliz, okullar yarim gün olduğu icin günün kalan kısmını değerlendirme şansımız maalesef yok.O yuzden tüm gün olan kolej tercih ettim
Sinif degistirmeyi dusununmediniz mi? Ogretmen iyi olabilir ama cocuk mutsuz. Mutlulugu egitimden daha onemli bence. Buyuk ihtimalle idare su an ogretmeni kaybetmek istemiyor cunku anlattiginiza gore isim yapmis biri ve okul icin iyi bir reklam. Siz de zaten bu sebeple orayi secmissiniz. Ogrenci cektigi icin idare de olaya goz yumuyor olabilir. Bir tane ogrenciyi kaybetmek cok dokunmaz onlara.

Sinif degistirmeyi dusununmediniz mi? Ogretmen iyi olabilir ama cocuk mutsuz. Mutlulugu egitimden daha onemli bence. Buyuk ihtimalle idare su an ogretmeni kaybetmek istemiyor cunku anlattiginiza gore isim yapmis biri ve okul icin iyi bir reklam. Siz de zaten bu sebeple orayi secmissiniz. Ogrenci cektigi icin idare de olaya goz yumuyor olabilir. Bir tane ogrenciyi kaybetmek cok dokunmaz onlara.
Okuldaki bütün öğretmenler popüler aslında, ben bu öğretmeni arkadaşımın deneyiminden dolayi seçtim .Simdi diğer arkadaslari sinifta devam ederken ben oğlumu siniftan alınca sanki oğlum tarafından olay negatif kodlanır mi diye endişeliyim.

Okuldaki bütün öğretmenler popüler aslında, ben bu öğretmeni arkadaşımın deneyiminden dolayi seçtim .Simdi diğer arkadaslari sinifta devam ederken ben oğlumu siniftan alınca sanki oğlum tarafından olay negatif kodlanır mi diye endişeliyim.
Oglunuza sorun, belki kendisi ister.

Merhaba arkadaşlar,
Tabiri caizse çiçek gibi bir çocuğum var,ilkokul 2. Sınıfta erkek çocuk. Çok yorgunum mental olarak ,sınıfında ki çocuklar sözde eğitimli anne babaların çocukları ve kolej.Ancak fiziksel ve psikolojik olarak bazıları gerçekten çok enteresan yetiştiriliyor. Devamlı okuldan üzgün geliyor ,bugüne kadar sana ne yapılırsa aynısını yap hic demedim ama ben de artık tükendim ve sen de sana yapılanı yap dedim.O zaman bile yavrum diyor ki anne ben de öyle yaparsam onlardan ne farkım kalır diyor.Onunla hem gurur duyuyorum hem de çok üzülüyorum, öyle bir çağdaýız ki ahlakmış,egitimmiş bunların hiçbir değeri kalmamış, ben boşa ugrasimisim bunca zaman.Öğretmen sözde çok ilgili ama bu konuda fazlasıyla eksik bence ,onunla çözemiyorum bu isi.Rehber öğretmen ile daha iyi randıman alıyorum. Mesela bir örnek vermek gerekirse ,beden eğitimi dersinden sonra yedek olarak koyduğum kıyafetin rengi koyu mor.Cocugumla o kız rengi diye dalga geçip sinirlendiriyorlar.Sonra ufak tefek tartaklanma oluyor ,tartaklanan benimki maalesef.Bahsettigim çocuklar oyuna kimin alınıp alınmayacağı vs her şeye onlar karar veriyor.Cok yorgunum ,bu konuda benimle aynı yollardan geçmiş ve çözüm uygulayabilmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var ,teşekkür ederim .

34 yaşındayım. 6. Sınıfta babamın tayini sebebi ile farklı bir okula yarı dönemden sonra başladım ve yeni çocuk olarak uzun zaman akran zorbalığı yaşadım. Halbuki geldiğim okulda arkadaşları tarafından sevilen kabul gören bir çocuktum. Şu an dönüp baktığımda ilk okuldan liseden üniversitesiteden hatta dershane zamanlarımdan bile görüştüğüm arkadaşlarım varken orta okuldan hiç yok. Hiç biri ile iletişime geçmedim onlara da izin vermedim. Evet akran zorbalığı hep vardı var olacak ne yazıkki. İz kalıyor mu derseniz size kendimden güzel bir örnek verdim. İnanın o döneme dair tek güzel okul anım yok sadece okudum bitti. Ama ailem bu süreci çok güzel yönlendirdi okul dışında aktivite alanım çoktu. Okulda mutsuz olsam bile okul sonrası mutlu olacağım alanlarım vardı. Gitar kursuna gidiyordum mesela hafta içi, hafta sonu da yüzme kursuna. O yüzden mutsuz olduğum anları yok sayıp geçebiliyor içime kapanmak yerine bu faliyet alanlarında dışa dönüklüğümü sürdürebiliyordum. Zamanla da takmamayı öğrenmiştim. Zaten sonradan bu meziyetler ilgi çekici olup arkadaş edinmeye başlamıştım. Gitar çaldığımı öğrenen arkadaşlarım bize de öğret diye bize gelirlerdi mesela onlarla vakit geçirip sosyalleşirdim ama içimde okul arkadaşlarıma nasıl bir ön yargı oluştuysa hiç biri ile dost kalamadım 😊
Naçizane kendimden bir örnek verdim umarım işinize yarar

Artık direkt rehber öğretmenle muhattap oluyorum ancak şöyle bir olay var ki burda sorunu çözmesi gereken kisi dahq çok sınıf öğretmeni, tabi kabul ettirwbilirsek.Tutturmuş cocuk mutlu ,yahu benim çocuğum küçük Emrah gibi köşeye çekilmiyor diye sorun yok mu oluyor ben anlamiyorum.Cocuk dışa dönük, enerjik ama zorbalığa maruz kalıyor, adam bunu kabul etmiyor
Okul değisikliği düsünmüyor musunuz?
Bunu ögrenen yönnetim belki cözer konuyu.

Back