• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokulda Akran Zorbalığı

Bence cocugunuzdan once siz olaya cok duygusal yaklasiyorsunuz. Hepimiz boyle seyler deneyimledik ve hepimizin cocuklari bunlari yasayacak ki bunlarla bas etme yöntemlerini bulabilsinler. Koydugunuz kiyafetin rengiyle dalga gecmeleri cok buyutulecek bir sey degil. Cocuk bunlar, komik bulduklari her seyle dalga gecerler. Tartaklama olayinda ise çocuğunuz kendi kendini savunmayi ogrenmeli. Birinden şiddet gordugunde ogretmenine gidip hakkini kendi aramali. Ogretmen her daim baslarinda olamaz. Olaya sahit oldugunda zaten mudahale eder. Onun disinda ogretmenden beklentiniz tam olarak nedir? Diger cocuklara nasil yaklasmasini bekliyorsunuz? Bu verdiğiniz orneklerde bu kadar stres yapip büyütecek bir sey goremedim ben.

Kibar ve düzgün bir insan olmak dünyanın her yerinde değer görüyor da sadece bizim ülkede alaya alınıyor :KK51:

Ben de genel olarak kibar ve seviyeli biriyimdir, kardeşim Türkiyeye geri talınma burda yaşayamazsın diyor her zaman. İlişkilerimde genelde karşı taraf şımarıp tepeme çıktı, annem de bir ilşki koçuna danış demişti ben de söyledim ben nezaket sunuyorum bunun değerini bilmeyen hödüklerle işim olmaz zaten. Ülkemizde nezaket kusur/zayıflık olarak görülüyor:KK51:

Sonuca geleyim yukarda dövüş sporu demişler katılıyorum, ben de bireysel sporları önermeye geldim. Ben de kick box veya eskrim öneririm. Yakında eskrim klübü varsa %100 öneririm rekabetçi bir spor, kickbox da aynı şekilde bireysel ve rekabetçi sporlar her zaman özgüveni fişekler hem de kas ve kemik gelişimini destekler tabi ki :KK200:

Henuz cozum yolu bulamasamda bende en azindan ogretmenin tepkisine ve arkamizda olmasina sevindim gerejirse rehberlik ogretmeni ilede gorustururum dedi. Kizimdan icin cok agirbasli cok uyumlu cok iyimser cok duygusal hemen gozleri doluyor icin icin agliyor gordugum zaman mudahale ediyorum diyor sagolsun ogretmenimiz iyi. Sizinde biraz ozel okul olmasininda etkisi var sanirim. Insallah sizde bizde bir cozumunu buluruz .cok uzuluyorum bende okuldan sogur diye korkuyorum 1gun bari gitmeyim diyor. Yarin o cocuk gelmicekmis simdi okdar mutlu yattiki .cocuklar cok etkileniyor gercekten. Sizinde birde bebek olacak dediginiz gibi ogretmenin biraz dusunmesi lazim herkes oraya parasiyla gonderiyor kimse cocugu ezilsin dislansin dalga gecilsin istemez.
Sizinkinin erkek versiyonu benimki de aynısı

Sizinkinin erkek versiyonu benimki de aynısı
iş ailelerinde bitiyor onların olduğu bir grup varsa orada ağırca yazınn ayarı verin.ben öyle çözmüştüm valla.çocuğuma dokunana neler yapacağımı üstü kapalı da anlatınca sorun şıp diye çözüldüüü :KK45:

Bence cocugunuzdan once siz olaya cok duygusal yaklasiyorsunuz. Hepimiz boyle seyler deneyimledik ve hepimizin cocuklari bunlari yasayacak ki bunlarla bas etme yöntemlerini bulabilsinler. Koydugunuz kiyafetin rengiyle dalga gecmeleri cok buyutulecek bir sey degil. Cocuk bunlar, komik bulduklari her seyle dalga gecerler. Tartaklama olayinda ise çocuğunuz kendi kendini savunmayi ogrenmeli. Birinden şiddet gordugunde ogretmenine gidip hakkini kendi aramali. Ogretmen her daim baslarinda olamaz. Olaya sahit oldugunda zaten mudahale eder. Onun disinda ogretmenden beklentiniz tam olarak nedir? Diger cocuklara nasil yaklasmasini bekliyorsunuz? Bu verdiğiniz orneklerde bu kadar stres yapip büyütecek bir sey goremedim ben.
Öğretmenden beklentim tam olarak şu,bir kere olayın üstünü kapatmayacak.Ikincisi diğer cocuklara somut bir yaptırım uygulayacak, net olacak.Oysa burda ne yaparlarsa yapsınlar yanlarına kâr kalıyor.Ozel okul olması polyanacilik oynamasını gerektirmiyor, zira özel okulsa ben de burslu öğrenci velisi değilim. Bu arada ben de eğitimciyim öğretmenden ütopik beklentilerim yok.Zira ben dünyanın parasını ödeyerek çocuğumu koleje gönderiyorsam en azından çocuğumun şiddet gormeyeceğinden emin olmak istiyorum.Fazla bir beklentim yok yani.Cocuğumun bir yaşam becerisi olarak bazı şeyleri aşması gerektiğinin de farkındayım ancak dozun arttığı durumlar var.Konu açma sebebim de tam olarak bu ,bu süreci en iyi nasıl yönetebilirim

iş ailelerinde bitiyor onların olduğu bir grup varsa orada ağırca yazınn ayarı verin.ben öyle çözmüştüm valla.çocuğuma dokunana neler yapacağımı üstü kapalı da anlatınca sorun şıp diye çözüldüüü :KK45:
Maalesef velilerin grupta aktifliği yok ,sadece öğretmenler aktif.Ve ben bireysel olarak tanımıyorum, rehberlik servisi veliyi okula çağırdığında kesinlikle çocuğuna toz kondurmuyor.

Maalesef velilerin grupta aktifliği yok ,sadece öğretmenler aktif.Ve ben bireysel olarak tanımıyorum, rehberlik servisi veliyi okula çağırdığında kesinlikle çocuğuna toz kondurmuyor.
okul şubeleri olan bir okul mu?şikayet vara yazabilirsiniz daha üst yönetimler de görür.okulun müdürüne de bastırın sorunu geçiştirmesinler.başka şikayet eden veli var mı acaba zorba çocuklardan.varsa onla beraber hareket ederseniz daha güçlü olur eliniz.

Merhaba arkadaşlar,
Tabiri caizse çiçek gibi bir çocuğum var,ilkokul 2. Sınıfta erkek çocuk. Çok yorgunum mental olarak ,sınıfında ki çocuklar sözde eğitimli anne babaların çocukları ve kolej.Ancak fiziksel ve psikolojik olarak bazıları gerçekten çok enteresan yetiştiriliyor. Devamlı okuldan üzgün geliyor ,bugüne kadar sana ne yapılırsa aynısını yap hic demedim ama ben de artık tükendim ve sen de sana yapılanı yap dedim.O zaman bile yavrum diyor ki anne ben de öyle yaparsam onlardan ne farkım kalır diyor.Onunla hem gurur duyuyorum hem de çok üzülüyorum, öyle bir çağdaýız ki ahlakmış,egitimmiş bunların hiçbir değeri kalmamış, ben boşa ugrasimisim bunca zaman.Öğretmen sözde çok ilgili ama bu konuda fazlasıyla eksik bence ,onunla çözemiyorum bu isi.Rehber öğretmen ile daha iyi randıman alıyorum. Mesela bir örnek vermek gerekirse ,beden eğitimi dersinden sonra yedek olarak koyduğum kıyafetin rengi koyu mor.Cocugumla o kız rengi diye dalga geçip sinirlendiriyorlar.Sonra ufak tefek tartaklanma oluyor ,tartaklanan benimki maalesef.Bahsettigim çocuklar oyuna kimin alınıp alınmayacağı vs her şeye onlar karar veriyor.Cok yorgunum ,bu konuda benimle aynı yollardan geçmiş ve çözüm uygulayabilmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var ,teşekkür ederim .
Valla terbiyesiz çocuklar yetiştiriliyo kimse kusura bakmasın. Ay benim çocuğum çok zeki çok hareketli hiç laf dinlemiyo diye övünürler bir de. Hayır efendim senin çocuğun baya terbiyesiz. Bazılaro var ki çocuk demeden bitane ağzına çakasım geliyo. Şımarık çocuklara hiperaktif diyolar artık. Hiç çocuğuna ahlaki eğitim veren yok. En iyi okullarda okusa ne yazar karakteri sağlam olsun. Sizi tebrik ederim. Böyle devam edin siz kazanırsınız. Harika yetiştirmişsiniz çocuğunuzu.

okul şubeleri olan bir okul mu?şikayet vara yazabilirsiniz daha üst yönetimler de görür.okulun müdürüne de bastırın sorunu geçiştirmesinler.başka şikayet eden veli var mı acaba zorba çocuklardan.varsa onla beraber hareket ederseniz daha güçlü olur eliniz.
Bölgesel, yerel ama köklü bir okul.Evet sonraki evrede eşimi göndereceğim bir de müdüre, daha önce başka bir sohbette esim bahsetmiş ancak o zaman durum kontrol altındaydı bugün yeniden başlamış

Valla terbiyesiz çocuklar yetiştiriliyo kimse kusura bakmasın. Ay benim çocuğum çok zeki çok hareketli hiç laf dinlemiyo diye övünürler bir de. Hayır efendim senin çocuğun baya terbiyesiz. Bazılaro var ki çocuk demeden bitane ağzına çakasım geliyo. Şımarık çocuklara hiperaktif diyolar artık. Hiç çocuğuna ahlaki eğitim veren yok. En iyi okullarda okusa ne yazar karakteri sağlam olsun. Sizi tebrik ederim. Böyle devam edin siz kazanırsınız. Harika yetiştirmişsiniz çocuğunuzu.
Iste acaba diyorum hata mi ettim ,hata mi ediyorum ,doğru bildik, yıllardır emek emek ahlak dokuduk çocuğa ama sonuçta üzülen ve mutsuz olan benim yavrum

Öğretmenden beklentim tam olarak şu,bir kere olayın üstünü kapatmayacak.Ikincisi diğer cocuklara somut bir yaptırım uygulayacak, net olacak.Oysa burda ne yaparlarsa yapsınlar yanlarına kâr kalıyor.Ozel okul olması polyanacilik oynamasını gerektirmiyor, zira özel okulsa ben de burslu öğrenci velisi değilim. Bu arada ben de eğitimciyim öğretmenden ütopik beklentilerim yok.Zira ben dünyanın parasını ödeyerek çocuğumu koleje gönderiyorsam en azından çocuğumun şiddet gormeyeceğinden emin olmak istiyorum.Fazla bir beklentim yok yani.Cocuğumun bir yaşam becerisi olarak bazı şeyleri aşması gerektiğinin de farkındayım ancak dozun arttığı durumlar var.Konu açma sebebim de tam olarak bu ,bu süreci en iyi nasıl yönetebilirim
Hic okula cagirilmadiniz mi? Siddet oldugu zamanlar veliler aranmiyor mu?

en büyük suç velilerin .evde böyle değil diyorlar benim çocuğum yapmaz diyorlar.oysa her çocuk evinin ailesinin aynasıdır.evde küfrediyorsa okulda da küfreder evde şiddet uyguluyorsa okulda da uygular

Ben devlet okulunda okudum. Tartaklamak neymiş saç baş yolmalı, dövüşlü ortamda hayatta kalmayi ögrendim resmen. 😂 Çokta deneyimlenmesi gereken bir şey değil bu kadari da. 😬
bizim okulda kaç kere kol kırıldı kafa yarıldı diş kırıldı.davranış bozukluğu had safhada çoğu çocukta.ama bu tür çocukların adını uyanık hareketli koymuşlar.bana göreyse terbiyesizler dümdüz

Iste acaba diyorum hata mi ettim ,hata mi ediyorum ,doğru bildik, yıllardır emek emek ahlak dokuduk çocuğa ama sonuçta üzülen ve mutsuz olan benim yavrum
Haksızlığa boyun eğmesin elbette. Biri ona vuruyosa o da karşılığını versin.. ezdirmesin kendini. Ama haksızlık yapan o olmasın. Sizin çocuğunuz bunun ayrımını yapabilecek kapasitede

Back