Merhaba arkadaşlar,
Tabiri caizse çiçek gibi bir çocuğum var,ilkokul 2. Sınıfta erkek çocuk. Çok yorgunum mental olarak ,sınıfında ki çocuklar sözde eğitimli anne babaların çocukları ve kolej.Ancak fiziksel ve psikolojik olarak bazıları gerçekten çok enteresan yetiştiriliyor. Devamlı okuldan üzgün geliyor ,bugüne kadar sana ne yapılırsa aynısını yap hic demedim ama ben de artık tükendim ve sen de sana yapılanı yap dedim.O zaman bile yavrum diyor ki anne ben de öyle yaparsam onlardan ne farkım kalır diyor.Onunla hem gurur duyuyorum hem de çok üzülüyorum, öyle bir çağdaýız ki ahlakmış,egitimmiş bunların hiçbir değeri kalmamış, ben boşa ugrasimisim bunca zaman.Öğretmen sözde çok ilgili ama bu konuda fazlasıyla eksik bence ,onunla çözemiyorum bu isi.Rehber öğretmen ile daha iyi randıman alıyorum. Mesela bir örnek vermek gerekirse ,beden eğitimi dersinden sonra yedek olarak koyduğum kıyafetin rengi koyu mor.Cocugumla o kız rengi diye dalga geçip sinirlendiriyorlar.Sonra ufak tefek tartaklanma oluyor ,tartaklanan benimki maalesef.Bahsettigim çocuklar oyuna kimin alınıp alınmayacağı vs her şeye onlar karar veriyor.Cok yorgunum ,bu konuda benimle aynı yollardan geçmiş ve çözüm uygulayabilmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var ,teşekkür ederim .
Şube değiştirmek çok mantıklı gelmedi bugüne kadar bana ,zira orda da böyle çocuklar var muhtemelen.Öğretmen beni delirtecek diyor ki cocuk mutlu sorun yok.Benim çocuğum zaten dışa dönük bir çocuk, oyun diye arkadaş diye ölen bir çocuk ,asla pısıp bir yere oturmaz.Öğretmene gore sorun olması için benim çocuğumun bir köşeye sinir oturması gerekiyor.Sorunun üstünü sadece kapatıyor.Esim de dediki bunlara alışacak, kendini savunmayi öğrenecek bir şekilde ,tamam evet öğrenecek biliyorum ,bunlar bir süreç ama cok yoruldum artık. Servisin eve yaklaşma saati geldikçe kalbim hızlanıyor, eve mutlu mu girecek ,üzgün mü diye.Ben hata mi yapiyorum acaba diyorum bu insanların içine böyle bir çocuk yetiştirerekŞube değiştiremez misiniz? Çok üzüldüm duruma.
En büyük korkularım sizin yazdıklarınız, tam olarak imzamı atarım, endişeliyimCocuklar o yaslarda cok zalim olabiliyor..
Ozellikle sizin cocugunuz bir kisi degilde bir grup tarafindan rahatsiz ediliyorsa orada durum daha da vahim.
Zorbaliga ugrayan cocuk buna maruz kalirsa kucuk yaslardan itibaren ozguven yitimine ugruyor.
Zorbaligi yapan bunu buyudugunde hatirlamazken zorbaliga ugrayan o gunleri asla unutmuyor.
Oyun ve eglence gibi hafifce dalga gecerek sonrasinda ise fiziksel mudehalelere ve lakap takmaya kadar gidiyoır bu isin sonu.
Cok makul degil ama babam bana kim ne yapiyorsa sen daha fazlasini yap derdi.
Erkekler cocuklariyla kavga ettigimi hatirlarim.
Bazen dogruyu ogretmek degil kotulugu nasil bertaraf edecegini bilmek cozum oluyor.
Eskiden uslu ahlakli kimselere masallah derdik,simdi bu toplam onlara enayi,avanak ve saf demeye basladi.
Zorba ogrenciler hep vardir ama daha iyi bir ogretmen olabilir. Onerimin temeli buna dayaniyor.Şube değiştirmek çok mantıklı gelmedi bugüne kadar bana ,zira orda da böyle çocuklar var muhtemelen.Öğretmen beni delirtecek diyor ki cocuk mutlu sorun yok.Benim çocuğum zaten dışa dönük bir çocuk, oyun diye arkadaş diye ölen bir çocuk ,asla pısıp bir yere oturmaz.Öğretmene gore sorun olması için benim çocuğumun bir köşeye sinir oturması gerekiyor.Sorunun üstünü sadece kapatıyor.Esim de dediki bunlara alışacak, kendini savunmayi öğrenecek bir şekilde ,tamam evet öğrenecek biliyorum ,bunlar bir süreç ama cok yoruldum artık. Servisin eve yaklaşma saati geldikçe kalbim hızlanıyor, eve mutlu mu girecek ,üzgün mü diye.Ben hata mi yapiyorum acaba diyorum bu insanların içine böyle bir çocuk yetiştirerek
Evet bu sene aradığım işbirliğini bulamazsam bunu düşünebilirim, komik olan da, bu okulu seçme sebebim bu öğretmendiZorba ogrenciler hep vardir ama daha iyi bir ogretmen olabilir. Onerimin temeli buna dayaniyor.
En azından öğretmeniniz eleştiriye acıkmış, bizimki bir sorundan bahsedince direkt olayi yanlis anliyor.Dedim ki ben hamile halimle isten izin alıp buraya niye geldim, sorun olmasa deli miyim?Durduk yere kendime sorun mu uyduruyorum.Benim çocuğum da fazla duygusal ve merhametli ,bilemiyorum ,yanlış olan bir şeyler varMrb, henuz anaokul cagindaki kizimda ayni problemi yasiyorum .her gece yatarken vir stres sariyor kizimi. Sinifta bir kiz var hep onun dedigine uyuyorlar butun oyunlari hep o kuruyor .bizimki uymazsa veya oynamak istemezse kuserim diye tehdit ediyor. Guzelce konusuyorum kizimla korkma kussun bir sonraki oyuna kdar ciktan barisirsiniz diyorum ama benim kizim cok hassas cok icli . Bu sabah ogretmeniyle gorustum birseylerjn farjimdaydim ama bu boyutta oldugunun farkinda degildim dedi ,bende sizinle gorusecektim eger 1.sinif icin bu okulu dusunuyorsaniz ayni sinifta olmamasi gerektigini soyleyecektim dedi bizimde ogretmende bazi seyelrin farkinda ama cocugun aileside boyle direk boyle yetistirilmis cocuk kirmaya calisiyorum ugrasiyorum dedi ogretmen. Bemde cok uzuluyorum genuz cozum yolu bulamadim ama en azindan yalniz degilsiniz 5yas minis kizimda ayni problemi yasiyor. Ekstra bide kolye bileklik yuzuk karsi tarafin hosuna giderse 2gun takayim diye istiyor bizimkide veriyor geri gelmiyo verdigi seyler. Birde pazarlik donuyor kolyen guzelmis kolyeni verirsen bilekligini geri veririm diyor kizimavallahi benim aklim boyle calismiyor
Memleketimiz de değiliz, çalışan anne babayız.Devlet okullari cok kalabalık ve yarım gün, dolayısıyla Devlet okulu ihtimalim sıfır sayılır. Spor dalı ve savunma sporu konusunu ben de düşünüyorum aslında simdiye kadar çoktan uygulamaya geçirmiş olmam gerekiyordu ancak covidden dolayı bu tarz planlarim hep geriye düştü. Bu konuda biraz daha hızlı hareket etmem gerek belkide ,teşekkür ederimDevlet okulu + özgüvenini ve farkındalığını artıracak bir spor. Aikido ve tekvando çok iyi olur. Her şehrin kaliteli bir devlet okulu vardır. Özel okula vereceğiniz paranın çok azını bağış olarak verip iyi bir devlet okuluna verebilirsiniz.
Aikido özellikle dövüş sporu olmanın ötesinde bir felsefe. Kendini daha iyi ifade edebilir zamanla çocuk, akran zorbalığının farkına varıp kaaile almamayı diğer bir ifadeyle cool olmayı öğrenebilir. Futbol yüzme gibi sporlar da iyi ama kesinlikle dövüş sporu öneriyorum özgüven açısından çok iyi oluyor.Memleketimiz de değiliz, çalışan anne babayız.Devlet okullari cok kalabalık ve yarım gün, dolayısıyla Devlet okulu ihtimalim sıfır sayılır. Spor dalı ve savunma sporu konusunu ben de düşünüyorum aslında simdiye kadar çoktan uygulamaya geçirmiş olmam gerekiyordu ancak covidden dolayı bu tarz planlarim hep geriye düştü. Bu konuda biraz daha hızlı hareket etmem gerek belkide ,teşekkür ederim
devlette daha beterleri var o zorba çocuklarınnDevlet okulu + özgüvenini ve farkındalığını artıracak bir spor. Aikido ve tekvando çok iyi olur. Her şehrin kaliteli bir devlet okulu vardır. Özel okula vereceğiniz paranın çok azını bağış olarak verip iyi bir devlet okuluna verebilirsiniz.
Normalde çok ozguvenli kendini çok iyi ifade eden bir çocuk ama her gün ozguveninden bir yaprak düşüp kuruyor sanki ,gözümün önündeAikido özellikle dövüş sporu olmanın ötesinde bir felsefe. Kendini daha iyi ifade edebilir zamanla çocuk, akran zorbalığının farkına varıp kaaile almamayı diğer bir ifadeyle cool olmayı öğrenebilir. Futbol yüzme gibi sporlar da iyi ama kesinlikle dövüş sporu öneriyorum özgüven açısından çok iyi oluyor.
sınıf whatsap grubu yokmu velilerin olduğu?oraya yazsanız da herkes çocuğuyla konuşsa adamakıllıNormalde çok ozguvenli kendini çok iyi ifade eden bir çocuk ama her gün ozguveninden bir yaprak düşüp kuruyor sanki ,gözümün önünde
Henuz cozum yolu bulamasamda bende en azindan ogretmenin tepkisine ve arkamizda olmasina sevindim gerejirse rehberlik ogretmeni ilede gorustururum dedi. Kizimdan icin cok agirbasli cok uyumlu cok iyimser cok duygusal hemen gozleri doluyor icin icin agliyor gordugum zaman mudahale ediyorum diyor sagolsun ogretmenimiz iyi. Sizinde biraz ozel okul olmasininda etkisi var sanirim. Insallah sizde bizde bir cozumunu buluruz .cok uzuluyorum bende okuldan sogur diye korkuyorum 1gun bari gitmeyim diyor. Yarin o cocuk gelmicekmis simdi okdar mutlu yattiki .cocuklar cok etkileniyor gercekten. Sizinde birde bebek olacak dediginiz gibi ogretmenin biraz dusunmesi lazim herkes oraya parasiyla gonderiyor kimse cocugu ezilsin dislansin dalga gecilsin istemez.En azından öğretmeniniz eleştiriye acıkmış, bizimki bir sorundan bahsedince direkt olayi yanlis anliyor.Dedim ki ben hamile halimle isten izin alıp buraya niye geldim, sorun olmasa deli miyim?Durduk yere kendime sorun mu uyduruyorum.Benim çocuğum da fazla duygusal ve merhametli ,bilemiyorum ,yanlış olan bir şeyler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?