Öğretmen bu konuda herhangi bir sorunu kabul etmiyor maalesef direkt kişiselleştiriyor olayı, sanki ona bir şey diyormuşum gibi tepki veriyor.Çocuk mutlu diyor.Halbuki benim çocuğum mutlu bir Çocuk, dışa dönük, hareketli bir çocuk.Ama eve geliyor bir gün mutlu girse eve bir gün mutsuz.Siz çok güzel yetiştiriyorsunuz çocuğunuzu, evladınız da parlak zeki biri belli, hemen kapmış terbiyeyi. Ama işte bilinçsiz anne babalar aynı eğitimi vermiyor maalesef… Bu forumda bile görüyoruz korumadan plansız çocuk yapanlar, mutsuz evlilikte çocuğunu heba edenler, evladının hiçbir şeyini önemsemeyenler… Ne yapsın küçük çocuk da bu muamele ile büyüyünce saldırgan oluyor, gelişigüzel paldır küldür davranıyor etrafa.Öğretmenleri ile konuştunuz mu müdahale etse bu duruma?
Pedagojik olarak doğru değil kısasa kısas ama insan bir yere kadar bu humanistliği koruyabilir.Migrenim tutuyor ,sinirim zıplıyor gerçekten, söylüyorum artık sen de aynısını yap diye ama çocuk kabul etmiyorAnne baba egitimiyle ilgili degil.. kafa cahil olursa yapacak birsey yok. Kendini savunmayi ogrenmesi gerek..ayrica o ne yaparsa aynisi yap demek kotu birsey degil bana gore…
Amannn pedagoji psikoloji diye diyePedagojik olarak doğru değil kısasa kısas ama insan bir yere kadar bu humanistliği koruyabilir.Migrenim tutuyor ,sinirim zıplıyor gerçekten, söylüyorum artık sen de aynısını yap diye ama çocuk kabul etmiyor
Sorun da bu zaten neye göre düzgün çocuk olduğundan emin olacağım mesela. Dışarıdan bakınca gayet düzgün görünüyorlar mesela ama öyle çıkmıyorParayla rezil olmak buna deniyor sanırım
Ben olsam çocuğumu o okuldan alır başka düzgün çocukların olduğu bir okula verirdim.
Maalesef özel okullarin cogunda var bu sorun.Öğretmenimiz cok aktif ,inanin isini cok seven bir adam.Devamli cocuklarin icinde.Ben ozellikle bunlari düşünerek çocuğumu bu okula aldım. Ama bu konuda inatla bir at gözlüğü takıyor, çözemedim.Neden bilmem bu olayi direkt kendine mâl ediyor.Sanki kendine eleştiri olarak kabul ediyor.Ogluma soruyorum öğretmen ne yaptı diyorum onu uyardı diyor.Ben de diyorum ki demekki uyari olmuyor yani bir yaptırım lazim.Şahsi fikrim şu,öğretmen devletten koleje yeni geçti. Ben biliyorum ki devlette daha otoriter bir öğretmendi ,arkadaşımın çocuğunun öğretmwniydi.Burda kolej velisinden çekiniyor mu anlamadim daha pasif hareket ediyor.Bir sorun var ,çözemedim
Biz yalan söylüyoruz çünkü, şu an bu gerginliği yaşamak ,istediğim son şey ,durduk yere kendimi neden dert sahibi edeyim kiMaalesef özel okullarin cogunda var bu sorun.
Ögretmen uyaramıyor soyleyemiyor veliye bir sey.
Ben mesela sinifimizda bir cocuk var defalarca kez soyledim ogretmene ogluma vuruyormus bacaginda morluklar oluyor diye yapmiyordur ben hicccc gormedim cok iyi anlasiyorlar hatta dedi ogretmeni...
E dedim nedir yani o zaman o morluklar oynarken oluyordur dedi.
Gittim annesiyle konustum cocugun ama bir olay yasadim okulla da ogretmenle de..
Ogretmeni sikayet ettim cimere bile..
Yok valla ben hiç öyle öğrenecek vs. Gözüyle bakmıyorum. Öğretmen becerebilirse bu sorunu çözebilir. Bizde kreşte böyle bir sorun yaşadık. Kızım dışlandı.Sınıfın başını çeken birkaç çocuk yüzünden. Okulu çok sevdiğinden hiç şikayet etmiyordu arada ufak tefek bişeyler söylüyordu. Ben de öğretmenine iletiyordum. Ama Öğretmeni de asla bişey yapmadı kızımı sınıfla kaynaştırmak adına. Hatta bana zaman zaman şikayetlerde yaptı. İçerde ne olup bittiğini de anlatacak yaşta değildi. O an herşeyi normal karşılamış. Ertesi yıl devlet anasınıfına verdik. O kadar mutlu oldu, arkadaşlarıyla da o kadar iyi anlaştı ki. Herşeyi anlattı.Anne kreşteki öğretmenim hep kızıyordu burdaki öğretmenim hiç kızmıyor dedi. Öyle üzüldüm ki. Resmen paramızla travma yaşadı çocuğum 1 yıl.Şube değiştirmek çok mantıklı gelmedi bugüne kadar bana ,zira orda da böyle çocuklar var muhtemelen.Öğretmen beni delirtecek diyor ki cocuk mutlu sorun yok.Benim çocuğum zaten dışa dönük bir çocuk, oyun diye arkadaş diye ölen bir çocuk ,asla pısıp bir yere oturmaz.Öğretmene gore sorun olması için benim çocuğumun bir köşeye sinir oturması gerekiyor.Sorunun üstünü sadece kapatıyor.Esim de dediki bunlara alışacak, kendini savunmayi öğrenecek bir şekilde ,tamam evet öğrenecek biliyorum ,bunlar bir süreç ama cok yoruldum artık. Servisin eve yaklaşma saati geldikçe kalbim hızlanıyor, eve mutlu mu girecek ,üzgün mü diye.Ben hata mi yapiyorum acaba diyorum bu insanların içine böyle bir çocuk yetiştirerek
Çocuklarının davranış eğitimleriyle yeteri kadar ilgilenmiyorlar demek ki.Parayı ver özel okula gönder bitti gitti.Maalesef para ve eğitim de çözüm değil, bizim sınıfın veli portföyü yüzde 80 doktor mesela
Tabii ki de.Biz yalan söylüyoruz çünkü, şu an bu gerginliği yaşamak ,istediğim son şey ,durduk yere kendimi neden dert sahibi edeyim ki
Maalesef kızımda benzer şeyler yaşadı hala zman zaman yaşıyor da ...yoğun çalıştığımız için develt okulu düşünmedik ,bizimkide kolej bu sebepten konular zamanla değişiyor( marka giydinmi? O ayakkabı orjinal mi? telefonun var/yok,arabnız şöyle böyle) ama devlet okulundaki kuzeni de başka zorbalıklarla boğuşuyor . maalesef akran zorbalığı heryerde her zman var .ben fiziksel bir şiddet olayına maruz kaldığında (birkaç kere yaşandı) öğretmenin özel okul baskısı nedeniyle yeterli müdahele edemediğini düşündüm(oda haklı çünkü diğer çocuk baskı altında öyle demedim yanlışıkla elim çarptı filan diyebiliyor ) ve idareye gittim .konu kalıcı olarak çözüldü müdür yardımcısı derse girip çocuklarla konuştu çok çok etkiliydi .kızım şuanda 4. Sınıfta ve ben ona sık sık 1 kez uyar sonra aynen karşılık ver diyorum ve bunu yanlış bulmuyorum.çünkü karşılık alabileceğini düşündürmediğinizde artarak devam ediyor diğerleride zorbalığa eşlik ediyor .kızıma da söylüyorum amacım şiddete teşvik değil sadece karşılık alacağını öğretmelisin . maalesef hayat boyu biz yetişkinler bile bunu yaşamıyormuyuz ?Merhaba arkadaşlar,
Tabiri caizse çiçek gibi bir çocuğum var,ilkokul 2. Sınıfta erkek çocuk. Çok yorgunum mental olarak ,sınıfında ki çocuklar sözde eğitimli anne babaların çocukları ve kolej.Ancak fiziksel ve psikolojik olarak bazıları gerçekten çok enteresan yetiştiriliyor. Devamlı okuldan üzgün geliyor ,bugüne kadar sana ne yapılırsa aynısını yap hic demedim ama ben de artık tükendim ve sen de sana yapılanı yap dedim.O zaman bile yavrum diyor ki anne ben de öyle yaparsam onlardan ne farkım kalır diyor.Onunla hem gurur duyuyorum hem de çok üzülüyorum, öyle bir çağdaýız ki ahlakmış,egitimmiş bunların hiçbir değeri kalmamış, ben boşa ugrasimisim bunca zaman.Öğretmen sözde çok ilgili ama bu konuda fazlasıyla eksik bence ,onunla çözemiyorum bu isi.Rehber öğretmen ile daha iyi randıman alıyorum. Mesela bir örnek vermek gerekirse ,beden eğitimi dersinden sonra yedek olarak koyduğum kıyafetin rengi koyu mor.Cocugumla o kız rengi diye dalga geçip sinirlendiriyorlar.Sonra ufak tefek tartaklanma oluyor ,tartaklanan benimki maalesef.Bahsettigim çocuklar oyuna kimin alınıp alınmayacağı vs her şeye onlar karar veriyor.Cok yorgunum ,bu konuda benimle aynı yollardan geçmiş ve çözüm uygulayabilmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var ,teşekkür ederim .
İdareden ve rehber öğretmenden akran zorbalığına dair çalışma yapmalarını talep edin. Davranışları biraz farklı olan bir öğrenciye akran zorbalığı yapıldığını farkedip program düzenlemiştik (çocuğa özel değil genel anlamda akran zorbalığına dair) + öğretmen gözetiminde zorbalık eğilimi olan çocuklar ve zorbalığa uğrayan çocukları etkinlik grubuna katmıştık. Oldukça olumlu sonuçlar alıp sorunu çözmüştük (devlet okulu). Okuldan talepte bulunun. Çocuğunuzun size verdiği tepkiye gelince harika ötesi, her şeyin farkında. Değişmesi gereken o değil ki zorbalık uygulayanlar.Merhaba arkadaşlar,
Tabiri caizse çiçek gibi bir çocuğum var,ilkokul 2. Sınıfta erkek çocuk. Çok yorgunum mental olarak ,sınıfında ki çocuklar sözde eğitimli anne babaların çocukları ve kolej.Ancak fiziksel ve psikolojik olarak bazıları gerçekten çok enteresan yetiştiriliyor. Devamlı okuldan üzgün geliyor ,bugüne kadar sana ne yapılırsa aynısını yap hic demedim ama ben de artık tükendim ve sen de sana yapılanı yap dedim.O zaman bile yavrum diyor ki anne ben de öyle yaparsam onlardan ne farkım kalır diyor.Onunla hem gurur duyuyorum hem de çok üzülüyorum, öyle bir çağdaýız ki ahlakmış,egitimmiş bunların hiçbir değeri kalmamış, ben boşa ugrasimisim bunca zaman.Öğretmen sözde çok ilgili ama bu konuda fazlasıyla eksik bence ,onunla çözemiyorum bu isi.Rehber öğretmen ile daha iyi randıman alıyorum. Mesela bir örnek vermek gerekirse ,beden eğitimi dersinden sonra yedek olarak koyduğum kıyafetin rengi koyu mor.Cocugumla o kız rengi diye dalga geçip sinirlendiriyorlar.Sonra ufak tefek tartaklanma oluyor ,tartaklanan benimki maalesef.Bahsettigim çocuklar oyuna kimin alınıp alınmayacağı vs her şeye onlar karar veriyor.Cok yorgunum ,bu konuda benimle aynı yollardan geçmiş ve çözüm uygulayabilmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var ,teşekkür ederim .
Hiç küfür bilmezdi, lan lun konuşma tarzı duydu cümlelerini okuyunca çok şaşırdım. Küçükken ne biçim ortamlarda büyümüşüm dedim kendi kendimeBenim oğlum da devlet okulunda 2.sinifta şuan.Birinci sınıftan itibaren oğlumu gören herkes sizin oğlan diğer hırçın yaramaz çocuklar gibi değil çok sakin diyorlardı ve öyleydi de.Sinifimizdaki 4-5 tane çocuk sürekli vuran küfreden iten kakan cocuklardi.Hergun anne biz oynuyorduk geldi bize vurdu neden vuruyor ki konuşsun diyordu,başka bir gün küfür duydu başka bir gün lan lun tarzı konuşma duydu.Bu ortamın içinde maalesef kendini ezdirmemek için onlara benzemeye başladı.Birisi ona vurduğunda vuruyordu ya da edilen küfürleri hiç anlamayan oğlum çünkü daha önce hiç küfür nedir bilmezdi o da karşılık vermeye başladı.Ben çok üzüldüm kavgacı şiddet gösteren bir çocuk olarak algılanmasin diye ve uzmana danıştim. Siz erkeklerin ortamını bilmiyorsunuz ona vururlarsa o da vuracak tabi ya da küfür ediliyorsa o da edecek yoksa kendini koruyamaz daha çok üstüne giderler dedi.Bu çocukların arasında nur topu gibi kavga eden bir çocuğa dönüştü.Ben de seneye özele mi göndersek diye düşünürken görüyorum ki o da çözüm değil.Iyi ya da kötü yönde toplum çocukları şekillendiriyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?