İlkokulda Akran Zorbalığı

Öğretmen bu konuda herhangi bir sorunu kabul etmiyor maalesef direkt kişiselleştiriyor olayı, sanki ona bir şey diyormuşum gibi tepki veriyor.Çocuk mutlu diyor.Halbuki benim çocuğum mutlu bir Çocuk, dışa dönük, hareketli bir çocuk.Ama eve geliyor bir gün mutlu girse eve bir gün mutsuz.

Anne baba egitimiyle ilgili degil.. kafa cahil olursa yapacak birsey yok. Kendini savunmayi ogrenmesi gerek..ayrica o ne yaparsa aynisi yap demek kotu birsey degil bana gore…

Anne baba egitimiyle ilgili degil.. kafa cahil olursa yapacak birsey yok. Kendini savunmayi ogrenmesi gerek..ayrica o ne yaparsa aynisi yap demek kotu birsey degil bana gore…
Pedagojik olarak doğru değil kısasa kısas ama insan bir yere kadar bu humanistliği koruyabilir.Migrenim tutuyor ,sinirim zıplıyor gerçekten, söylüyorum artık sen de aynısını yap diye ama çocuk kabul etmiyor

Parayla rezil olmak buna deniyor sanırım
Ben olsam çocuğumu o okuldan alır başka düzgün çocukların olduğu bir okula verirdim.

Amannn pedagoji psikoloji diye diye milletce psikolojimiz cok duzgun degil
Zaten. Hayat hep iyi insanlarla karsilastirmiyor, arada yeter deyip hakkini almasini ogrenmesi gerekir.

Bizde oyle olmaliyiz. Surekli ezilmek insani yorar. Bi yere kadar sabredersin sonra hakkini ararsin, bu kotu birsey degil…

Parayla rezil olmak buna deniyor sanırım
Ben olsam çocuğumu o okuldan alır başka düzgün çocukların olduğu bir okula verirdim.
Sorun da bu zaten neye göre düzgün çocuk olduğundan emin olacağım mesela. Dışarıdan bakınca gayet düzgün görünüyorlar mesela ama öyle çıkmıyor

Maalesef özel okullarin cogunda var bu sorun.
Ögretmen uyaramıyor soyleyemiyor veliye bir sey.
Ben mesela sinifimizda bir cocuk var defalarca kez soyledim ogretmene ogluma vuruyormus bacaginda morluklar oluyor diye yapmiyordur ben hicccc gormedim cok iyi anlasiyorlar hatta dedi ogretmeni...
E dedim nedir yani o zaman o morluklar oynarken oluyordur dedi.
Gittim annesiyle konustum cocugun ama bir olay yasadim okulla da ogretmenle de..
Ogretmeni sikayet ettim cimere bile..

Biz yalan söylüyoruz çünkü, şu an bu gerginliği yaşamak ,istediğim son şey ,durduk yere kendimi neden dert sahibi edeyim ki

Yok valla ben hiç öyle öğrenecek vs. Gözüyle bakmıyorum. Öğretmen becerebilirse bu sorunu çözebilir. Bizde kreşte böyle bir sorun yaşadık. Kızım dışlandı.Sınıfın başını çeken birkaç çocuk yüzünden. Okulu çok sevdiğinden hiç şikayet etmiyordu arada ufak tefek bişeyler söylüyordu. Ben de öğretmenine iletiyordum. Ama Öğretmeni de asla bişey yapmadı kızımı sınıfla kaynaştırmak adına. Hatta bana zaman zaman şikayetlerde yaptı. İçerde ne olup bittiğini de anlatacak yaşta değildi. O an herşeyi normal karşılamış. Ertesi yıl devlet anasınıfına verdik. O kadar mutlu oldu, arkadaşlarıyla da o kadar iyi anlaştı ki. Herşeyi anlattı.Anne kreşteki öğretmenim hep kızıyordu burdaki öğretmenim hiç kızmıyor dedi. Öyle üzüldüm ki. Resmen paramızla travma yaşadı çocuğum 1 yıl.

Biz yalan söylüyoruz çünkü, şu an bu gerginliği yaşamak ,istediğim son şey ,durduk yere kendimi neden dert sahibi edeyim ki
Tabii ki de.
Inanin oglum covid oldu ve onun oncesinde de cok hasta oluyor diye 1 ay kadar gitmemisti.
4 gun gonderdim bir gun dinlendirdim.
6. Gün hasta oldu pozitif idi.
Biz ondan 5 gun sonra hastalandik.
Bize soyledikleri allah allah sizden mi kaptı acaba cunku sinifta kimse hasta degil.
Soruyorum test yaptiran var mi?
Yok..
O zaman nerden biliyorsunuz?
Siz dediniz demistim birkac hasta cocuk oldugunu o hafta ama onlarin sadece burnu akiyor. E bizden nasil geciyor diyorum ben dogum iznindeyim esimin kapacak yeri yok ayrica biz zaten ondan sonra hastalandik e bilemem onu cevap bu..
Inanin bu sene yasadigim stres sıkıntı...
Ben dusunuyorum devlet okuluna vermeyi sonra da siniflar kalabalik calisiyoruz ogle aralari kim ilgilenecek kim gidip alicak cok zor gercekten..

Maalesef kızımda benzer şeyler yaşadı hala zman zaman yaşıyor da ...yoğun çalıştığımız için develt okulu düşünmedik ,bizimkide kolej bu sebepten konular zamanla değişiyor( marka giydinmi? O ayakkabı orjinal mi? telefonun var/yok,arabnız şöyle böyle) ama devlet okulundaki kuzeni de başka zorbalıklarla boğuşuyor . maalesef akran zorbalığı heryerde her zman var .ben fiziksel bir şiddet olayına maruz kaldığında (birkaç kere yaşandı) öğretmenin özel okul baskısı nedeniyle yeterli müdahele edemediğini düşündüm(oda haklı çünkü diğer çocuk baskı altında öyle demedim yanlışıkla elim çarptı filan diyebiliyor ) ve idareye gittim .konu kalıcı olarak çözüldü müdür yardımcısı derse girip çocuklarla konuştu çok çok etkiliydi .kızım şuanda 4. Sınıfta ve ben ona sık sık 1 kez uyar sonra aynen karşılık ver diyorum ve bunu yanlış bulmuyorum.çünkü karşılık alabileceğini düşündürmediğinizde artarak devam ediyor diğerleride zorbalığa eşlik ediyor .kızıma da söylüyorum amacım şiddete teşvik değil sadece karşılık alacağını öğretmelisin . maalesef hayat boyu biz yetişkinler bile bunu yaşamıyormuyuz ?

Akran zorbalığı heryerde özellikle okul çağında oldukca fazla oluyor malesef. özel devlet vs ayırmayacağım, zamanında dibine kadar da yaşamış bir insanım. Az konusurdum diye asosyal ilan edilmekten tutun, sesim ince diye yerden yere vurulmam, ve daha yazmadığım dünya kadar şey.. uyumlu ve pek ses çıkarmayan bir çocuktum ve buda bana karşı çok kullanıldı, ve inanılmaz mutsuz bir okul hayatı yaşamama neden oldu. Benim tavsiyem sınıf öğretmeniyle ciddi bir konusma yapın, sürekli olarak takipte kalın eğer etkili olmazsa da sınıf değiştirmeye kadar gitsin bu, bu kadar da net yazıyorum. Cunku inanın çocuklarda ciddi tramva oluyor. Bunun haricinde sosyalleşeceği spor müzik resim aktivitelerine gönderebilirsiniz özgüvenine çok guzel katkısı olur

İdareden ve rehber öğretmenden akran zorbalığına dair çalışma yapmalarını talep edin. Davranışları biraz farklı olan bir öğrenciye akran zorbalığı yapıldığını farkedip program düzenlemiştik (çocuğa özel değil genel anlamda akran zorbalığına dair) + öğretmen gözetiminde zorbalık eğilimi olan çocuklar ve zorbalığa uğrayan çocukları etkinlik grubuna katmıştık. Oldukça olumlu sonuçlar alıp sorunu çözmüştük (devlet okulu). Okuldan talepte bulunun. Çocuğunuzun size verdiği tepkiye gelince harika ötesi, her şeyin farkında. Değişmesi gereken o değil ki zorbalık uygulayanlar.

Ben de 2.sinif öğretmeniyim.Sinifima bu yıl katılan bir erkek çocuk var.Geldigi ilk gün başladı vukuatlara.Cocuklarin karnına, çenesine neresine denk gelirse yumruk atıyor,hem de zıplayarak.Merdivenlerde arkadan arkadaşlaslarinin şapkasından tutup çekiyor,çelme takıyor,kafalarına üstten dan diye vuruyor, kızların saçlarından tutup duvara doğru itiyor,vs. Rehberlik, psikiyatri,ilaç.. hiçbiri kar etmiyor.Sirf çocukları ondan korumak için teneffüse çıkmıyorum onu da çıkarmıyorum şiddet uyguladığı her teneffüsun ardından ceza olarak onu da çıkarmıyorum başında bekliyorum.Kiz öğrencimin biri "Öğretmenim x ilerde insanlara tecavüz eder " dedi.Dogru söylüyor
Cokkkk daha beter durumlar var yani,ben velilerimin yerinde olsam o çocukla çocuğumu aynı sinifta tutmazdim.
O kadar bezdim ki bununla ilgili konu bile açmayı düşünmüştüm.Neyse bir nebze iç döktüm burada

Bende oğlumda bunu yaşıyorum çok kızıyorum kendime bazen bu kadar sağduyulu yetiştirdiğim için bu yıl sınıflar arası 1. Oldu tüm derslerden tam puan aldığı için daha da göze batmasına sebep oldu annesi aynı okulda öğretmen olan sınıf arkadaşı lakap takmaya başladı başarılı olduğu için şikayet etsek öğretmenimizde çok değerlidir yanlışlık olmuştur falan okulda çözüm bulmuyor öğretmende arkadaşının oğlu diye üstüne gidemiyor hepsi doğru sistemin olmamasından yani ailenin eğitimli olmasında düzgün çocuk yetiştirmeye yetmiyor

M Mvikdn
Sağ duyulu yetiştirdiğimiz için kırılıp yıpranıyorlar. Ben oğlumda bunu farkettim. Arkadaşlarıyla oynarken de gözlemlerim yanlış olan hareketlere uymaz, kötü söz duyarsa ikaz eder, kavga çıkarmaz. Karşı taraf kavga çıkardığı zaman ya da alay ettiği zaman pasif kaldığında, yanlış bulduğu için sessiz kaldığını anladım.
Bir diğer konu ise hırçın kesimin gözünde bizim çocuklarımız kontrol edilebilir duruyor. Bu yüzden işlerine gelince oyuna alıp, işlerine gelmeyince sen oyundan çık diyebiliyorlar. Çık dediklerinde boynunu büküp çıkıyorlar çünkü Bence güzel yetiştirelim derken, bunlarla karşılacaklarını öğretmeyi atladık. Bu sebeple akran zorbalığını ciddiye alıp içerleniyorlar ve öğrendikleri tek yol dışında yürümesini bilmediklerinden zorlanıyorlar.

Çaresi bir diğer yolu öğretmek. Nasıl mücadele edilebilir bunun yollarını anlatmak.

Sizin çocuğunuz aynı şekilde karşılık verip bir tane vursa bu sefer hepsi toplanıp on tane vururlar. Aynı şekilde karşılık vermek de bir çözüm değil. Hiç arkadaşı yok mu? Birlik olsalar mesela. Lise sona kadar her sınıfta birkaç zorbalanan birkaç da zorbalayan olur zaten. Çok nadirdir tamamen steril bir sınıfa denk gelmek. O yüzden değiştirseniz bile yine aynı sorunu yaşarsa bu sefer daha kötü olur. Sınıfta aynı problemden muzdarip başka çocuklar var mı? Sadece sizin çocuğunuza mı böyleler? Bir de şöyle bir şey var, çocuklar bir teneffüs önce saç baş kavga eder ertesi teneffüs birlikte maç yapmaya çıkarlar. Beş dakika önce mor kız rengi diye alay eder beş dakika sonra su savaşına başlarlar. Bu tarz bir durumsa müdahale etmenize gerek yok bence. Ama süreklilik gösteren bir dışlanma varsa öğretmeniyle bunun neden kaynaklanabileceği hakkında konuşun bence. Fazla mı sessiz ya da çok mu verici bir çocuk? Fazla mı gürültücü? Mutlaka öne çıkan bir özelliği vardır eğer tek maruz kalan oysa. Bunun hakkında bir şeyler yapılabilir belki. Diğer çocuklara öğretmen istediği yaptırımı uygulasın bir şey değişmez, iyice inada bindirirler. Nihayetinde iş çocukların kendi arasında bitiyor

Hiç küfür bilmezdi, lan lun konuşma tarzı duydu cümlelerini okuyunca çok şaşırdım. Küçükken ne biçim ortamlarda büyümüşüm dedim kendi kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…