- 22 Kasım 2010
- 11.110
- 19.515
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
2019 ocak doğumlu bir oğlum var.her zaman bilissel olarak yasitlarindan önde giden bir çocuk oldu. Hicbir destek olmaksizin okuma yazmayi ogrendi, okumayi ogrendiginde 3 yaşındaydi. Sayilarla arasi çok iyidir, toplama ve cikarmayi zihinden hizlica yapabiliyor( bir süredir yaş konusuna ilgi duyuyor. Sen 10 yasindayken anneannem, babam su yastaydi, ben 20 yaşına geldigimde sen su yaşta olacaksin vs yaşlar üzerinden rahatca hesaplamalar yapabiliyor). Ben İngilizce öğretmeniyim, doğduğundan beri onunla İngilizce oyun saatleri yaptığım icin İngilizceyi de karsisindakiyle iletişim kurabilecek kadar kullanabiliyor. Masabasi aktivitelerinden keyif alıyor. 2.5 yaşından beri kreşe devam ediyor. Bu sene başında ogretmeninin tavsiyesiyle 5 yaş sınıfına başladı. Sınıfının en küçügu , çoğunlukla 2018 hatta 2017 nin son aylarinda olan çocuklarla okuyor. Bu sene eylülde 68 ayını doldurmus olacak. Istege bagli olarak 1.sinifa da baslayabilir, tekrar 5 yaş sınıfına da devam edebilir. Seneye okul degistirecegiz. Bir kolejin Ana sınıfına vermeyi düşünüyorum. Rehber öğretmen degerlendirmesinde bilissel olarak 1. Sınıfa baslamaya uygun olduğunu ancak 68 aylık çocuklara ilkokul pek tavsiye etmediklerini soyledi ben de oğlumun sosyal ve duygusal gelisiminin 1.sinifa uygun oldugundan pek emin değilim. Çünkü sessiz ve içine kapanik bir çocuk. Aslında iyi tanidigi ve guvendigi kisilerle iletişimi çok kuvvetli ancak yasitlari da dahil kimseyle o bagi hemen kuramiyor. Çok iyi bir gozlemci. Bu sene başında özellikle 2017 nin son aylarinda dogup 2.kez 5 yaş sınıfına devam eden ikizler var sınıfında, onlarla pek iletişimi yoktu. Benle oynamiyorlar vs diyordu. Acaba ilkokul da akran zorbaligi yasar mi endisesi yaşıyorum. Ayrıca henüz üstünü başını tam olarak duzguncr giyip cikartamiyor. Daha 8 ay var tabii, bu yaş grubu için önemli bir sure. Ozel okul fiyatları malum. 1.sinifa vermek benim için daha avantajli olur ama tabii ki onceligim çocuğum için en iyisi olmasi. Bu durumda 1.sinifa verip duygusal gelisimini destekleyecek şeyler yapmak mi, yoksa tekrar okul oncesine devam etmesi mi uygun olur sizce? 1.sinifta gorecegi şeyleri zaten iyi bildigini de varsayarsak ancak sınıfında kendinden nerdeyse 2 yaş büyük çocukların da olabileceğini goz onune alinca nasil bir yol izlemeliyim merak ediyorum