• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

vallaha mesajın bütününü bilmem apranxx, öyle ucu bucağı olmadan yazıyor ki bir bütün olarak anlam ifade etmiyor.
ama eğer sen şu ifade:
"Örneğin annen hayat kadını, sen her turlu nefreti kusarsin ona ağzına geleni okursun ama dışarıdan biri laf edince zoruna gider siper alırsın ..işte ülken de bana gore aile gibidir..."
sana hitaben söylediğinde bunu sindirebileceksen benim söyleyeceğim bir şey yok. ben sindiremem.
kimse aptal değil, rica ediyorum, burada birbirimize laf atıyoruz, yeri geliyor, herkes birbiriyle dalga geçiyor falan, tamam, hepsi bir yere kadar ama,
şu cümlede kastedilen çok açık.
eğer değilse lütfen gidin ve AKP'li bir dolmuş şoförüne, taksi şoförüne, esnafa falan "diyelim ki senin anan or... " diye cümleye başlayın, eğer o cümleyi tamamlayabilirseniz, sonra tekrar konuşuruz.
Katılmıyorum....o verilmiş bir örnek...mesaj gayet açık...kimseye sormama gerek yok,oky versin mahkemeye...eğer bu mesajdaki örnekten hakaret içeriği çıkarsa ben burdayım...alın bu mesajımı kopyalayın...kızkurusunun cezası ne çıkarsa aynısını ben de ödeyeceğim...özelden her türlü bilgimi veririm isteyene...

eğer değilse lütfen gidin ve AKP'li bir dolmuş şoförüne, taksi şoförüne, esnafa falan "diyelim ki senin anan or... " diye cümleye başlayın, eğer o cümleyi tamamlayabilirseniz, sonra tekrar konuşuruz.

NArin ve seviyeli totoları yemez onu..klavye arkasından daha kolay cunku kasınmak.

Gecen biri bana " baban mı ugrastı o kadar" dedi diye sinir krizine girdim babamı diline dolama diye..soylediginde blsey yok halbuki ama hassasiyet var.

Biraz dusunceli, biraz insan olun.
Ha bak bu da bir örnek..hassasiyeti kabul ederim ama ölmüş anneme dil uzattı deyip mahkemede görüşürüz komik oluyor...
Deseydi ki senin anan şöyle böyle,ben de dikilirdim karşısına...biz tartışıyorsak bizimle sınırlı kalmalı...

Konu Arapca'dan nerelere gelmis?
Neden boyle edep yoksunlarina bir sey yapilmiyor anlamis degilim.?
Dusuncelerimizi milletin anasina bacisina laf atmadan da ifade edebiliyorsak edelim bence edemiyorsak susalim. Ne kadar ayip.
Ban kalkti diye de bu kadarina izin verilmemeli.

Konuya gelecek olursak dil ogrenmek cok guzel bir sey. Bir kelime bile ogrendigimizde yeri gelir lazim olur. Ama bana gore secmeli olmasi daha mantikli..

Ha bak bu da bir örnek..hassasiyeti kabul ederim ama ölmüş anneme dil uzattı deyip mahkemede görüşürüz komik oluyor...
Deseydi ki senin anan şöyle böyle,ben de dikilirdim karşısına...biz tartışıyorsak bizimle sınırlı kalmalı...

İlk mesajda soylemis kaybını..karsı taraf ozur dileseydi olay kapanırdı. HAssasiyete bile laf edilmis..ayıptır..

Örneklemesini kesinlikle doğru bulmuyorum.

madem örnekleme o zaman deseydıki

ÖRNEĞİN BENİM ANNEM HAYAT KADINI . kullanıla tabr cok yalıs.

kaldıki kızın annesi vefat etmiş bu konuda hassas olması cok cok normal
keşke konuyu gulunesı hale getırmek yerıne bu konuda bır ozur dıleseydınız. emın olun bırsey kaybetmezdınız ıkınızde ınsanlık namına bırseyler kazanmıs olurdunuz en azından.

Katılmıyorum....o verilmiş bir örnek...mesaj gayet açık...kimseye sormama gerek yok,oky versin mahkemeye...eğer bu mesajdaki örnekten hakaret içeriği çıkarsa ben burdayım...alın bu mesajımı kopyalayın...kızkurusunun cezası ne çıkarsa aynısını ben de ödeyeceğim...özelden her türlü bilgimi veririm isteyene...
gerek yok.
kitabına uygun bir şekilde mi küfretmiş, bilmiyorum, dava açarsa öğreniriz ama bir şeyin çirkin olması için ille de kanuna aykırı olması gerekmez. dediğim gibi size hitaben böyle bir cümle kurulduğunda siz bunu içine sindirebilirsiniz.
ben sindiremem.

ben de okudum mesaji direk okypetenin annesine soylemememis bile olsa baska ornek mi yok?
cok kotu bi insan desin, hirsiz desin efendime soyleyeyim cimri desin neden hayat kadini ile ornekliyor ki annesini?
bazi ornekler bazi kutsallarla yanyana gelemez.
simdi ben size empati yaptirabilecek bir kac ornek verebilirdim ama onlari ornek olarak bile kullanamiyorum haliyle.
Allah aşkına hırsız katil örneği verseydi sonuç değişecek miydi?
Yine anneme hakaret ettin diyecekti..

Konu Arapca'dan nerelere gelmis?
Neden boyle edep yoksunlarina bir sey yapilmiyor anlamis degilim.?
Dusuncelerimizi milletin anasina bacisina laf atmadan da ifade edebiliyorsak edelim bence edemiyorsak susalim. Ne kadar ayip.
Ban kalkti diye de bu kadarina izin verilmemeli.

Konuya gelecek olursak dil ogrenmek cok guzel bir sey. Bir kelime bile ogrendigimizde yeri gelir lazim olur. Ama bana gore secmeli olmasi daha mantikli..

Kesinlikle seçmeli olmali. Bir de daha üst sınıflarda verilmesi tartisilabilir. 2. Sinifta değil de 4. Sinifta başlayabilir mesela.

Annesini örnek vermeseydi keşke apranxx. Zaten annesi vefat etmiş bu konuda çok hassas belliki. Ben normal bulmadım o örneği açıkçası.

anneye babaya aileye örnek vermeyın o zaman yaa sızde neresınden tutarsan tut elınde kalıyor. hala korumaya gecıyorsun. çok meraklıysanız kendı ailenızden ornek verın ( hırsız, katil , hayat kadını gıbı )

Örneğin annen hayat kadını
NE DEMEK ????? :KK62:
Madem üstüne alinacak bir olay degilse, kendi annesini örnek versin kizkurusu kizkurusu ve desinki : Örnegin benim (!!) annem Hayat kadini. Neden kendisinden örnek vermiyor bu bayan veya beyefendi ?
Ayip gercekten cok ayip ve terbiyesiz bir uslup.
Sonra konu neden oralara gidiyor anlamis degilim, burasi siyaset bölümü annelerimizle neden örnek veriliyor.
Her kim bunu normal görüyorsa, aklina sasarim. Ben bu kadar genis degilim, anneme Hayat kadini diye örnek verecek bende susacagim öylemi ? Birde genc yasta kaybettigim annemi ? Birde vefat etmis bir insanin arkasindan bu cümleyi yutacagim ? Kusura bakmasin kimse ama bu müslümanlikta yeri olmayan bir davranis sekli. Yaziklar olsun bu uslubu ve terbiyesizligi destekleyenlere. Yaziklar olsun !!!

tamam yine oyle derdi ama hayat kadini dediginde direk niyet kotu oluyor. katil hirsiz vs dese laf bilmez dersin, cahil dersin ama obur turlusunde art niyet ararim.

Bence de seçmeli olarak gelse gayet güzel olur. ;)
Zorunlunun anlamı yok. Zorla kimseye bir şey öğretemiyorsun zaten.
Kimse boşa gerilmesin :)

Niye bu kadar savunmaya gectiniz siz ikisi arasindaki mevzuyu?Bir de alindim dedikten sonra da kahkahalarla gulerek. Agzi dili var bu uyenin masallah kendini savunsun..Öne atilmanin,cekiliiinnn parasi neyse ben de ortak olup vericem diye şov yapmanin maksadi ne? Bir rahat birakin da kendileri halletsinler.Yapistiniz konuya gitti.

Aynisini diger topikte kizkurusunu destekleyen birine soyleyince 'sen benim anneme kurban ol' dedi.
Demek ki sizin hassasiyetiniz partiye göre değişiyor.
Bir de ne kadar hassassin diyor. Insan annesine hassas olmayacak baska kime olacak.
Ve bunu destekleyenlerin ardindan katila katila gülenlerin olmasi ayri bir terbiye örneği

Back
X