• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

yoo. bazı arkadaşlar mecburi olsun dedi ben de o zaman arapça da mecburi olsun dedim.
yoksa seçmeli olması mantıklı olan.
buradan hükümete nasıl ulaştın onu da anlamadım.
Gril sen ne yazdigini unutuyor musun yoksa bilerek mi yapiyorsun?
Bir açıklık getir de once.
Bazi arkadaslara degil bana yazdigini söylüyorum ben.
Neyse vazgectim Allah askina sen bana yazma ben de sana yazmayim.

arapça biliyorum, yazıp okuyabiliyorum.
konuşma ve anlama yok.
o yüzden ilahiyat okumam lazım.
tıpkı ingilizce gibi.
yalnız türkçe yazdığım halde anlaşamıyoruz, garip olan bu.
söylemediğimiz savunmadığımız şeyler üzerinden saldırı var.

Ama siz diyorsunuz Kuran-ı Kerim'i çocuklar arapça okur anlarsa müslümanlığı daha iyi anlar diye.

Namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, kul hakkı yememek, iyi bir insan olmak ve Kuran-ı Kerim'i anlamak için arapça bilmeye gerek yok.

Arapça bilmenin kızımın geleceğine, iş hayatına ya da din hayatına fayda etmeyecekse hatta arapçadan daha çok soğuyacaksa ben istemiyorum. Çünkü çoğu insan ingilizceden ya da yabancı dilden anlamadığı için ve eğitim yetersiz olduğu için nefret eder. Şimdi kimse bana ilkokul 2'de çocuğun çatır çatır arapça öğreneceğini söylemesin..

olsam iyi olurdu da kılık kıyafet engelini aşamadım ingilizceyi aşamadığım gibi.
işte batı=modern=ilerici anlayışımız ingilizce bilmek ve baş örtmemek olunca, ingilizce ve arapça seçme konusunda bile hemen bir küçümseme moduna giriyoruz, ne güzel.
ev hanımı olup da yabancı dil bilene denk gelmediniz sanırım. ya da batı özentisi öğretmen olup da geri kafalılıkta önde gidenlere de denk gelmediniz.
doğrusu normal yazışırken dahi beni hayal kırıklığına uğratıyorsunuz.
ne diyeyim ben arapça bilen, üniversite okuyan sıradan ev hanımıyım (okuma ve yazma olarak), siz ingilizce bilen çalışan ekonomik bağımsızlığı olan üst seviyede bir hanımsınız.

Şimdi sen arapça ogrenmek isteyen başörtülü bir kadin olduğun için bu kafaya göre eve kapaanman lazım. Kendileri gibi yasamayanlari toplumda görmeye dayanamiyor bunlar. Sonra onlar modern biz geri kafali oluyoruz.

Ayrıca benim annem de ev hanimi bunun gibileri cebinden çıkarır genel kültür konusunda. Burda ahkam kesenlerin cogundan daha fazla kitap okumuştur. Ama namazini kilan başörtülü bir kadin olduğu için her zaman cahildir sözde aydinlara göre.

arapça biliyorum, yazıp okuyabiliyorum.
konuşma ve anlama yok.
o yüzden ilahiyat okumam lazım.
tıpkı ingilizce gibi.
yalnız türkçe yazdığım halde anlaşamıyoruz, garip olan bu.
söylemediğimiz savunmadığımız şeyler üzerinden saldırı var.
Arkadasim duzeltmek isterim seni konusma ve anlama yoksa sen arapca bilmiyorsun arap alfabesini okumayi ve yazmayi ogrenmissin sadece. Dil bilmek baska sey. Alfabeyi okuyabilmek baska..

İşte sizin reddetmeniz ingilizcenin global dil olduğu gerçeğini değiştirmiyor diyorum ben de.

İngilizce dersinize müzik öğretmeniniz girmiş, ne öğrenmeyi planlıyordunuz ki? Devlet okullarında okudum 17 sene. Gayet de güzel öğrendim ingilizceyi. Sizin müzik öğretmeni şanssızlığınız olmuş.

Öğretmen olmayın ne olur, rica ediyorum. Ev hanımı, esnaf falan birini seçin. Sanayici olun ama öğretmen olmayın.

Ben ogretmenim ve grill ile ayni fikirleri paylaşıyorum. Istifa etmemi ister misiniz? Bana başörtümü cikarmayi reddedince 'o zaman çalışmayıp evde oturacaksin' diyen müfettişi hatirlattiniz.

Dil eğitimi bir ihtiyaçtır, bu ihtiyaçlar duruma göre değişir, mesela kızkardeşim Ithalat ve Ihracat yapan bir firmada, mecburen İngilizce öğreniyor, işi öğrenmesini gerektiriyor çünkü, İngilizce öğrendikten sonra Çince de öğreneyim diyor zira Çin'e de açılmışlar, Çat pat konuşabilecek düzeyde bile olsa öğrenmem iyi olur diyor, siz Arap ülkeleriyle iş yapıyorsunuzdur Arapça Öğrenmek istersiniz ya da inancım gereği der öğrenirsiniz, Rusça bilsem Rus olacak halim yok, burda insanlar sanırım dayatma olursa kısmındalar ama yorumlardan birinde Osmanlıca'yla ilgili bir yorum vardı sanırım, Osmanlıca içinde çok konuştuk ama çocuklar öğrendi mi? Hayır, çünkü bu dile hakim öğretmen yok şu anda.
Bu tip haberler biraz kamu oyu araştırması, nabız yoklamadır, inatlaşma restleşme olursa şaşırmam, misal şöyle bir söz duyarsam: - Efendim, neymişşşş çocuklarımız Arapça öğrensin istemiyorlarmış, dinlerini öğrenmesinlerrr, coni, maykıl ne diyor öğrensinler istiyorlar, yahu coni ne bilsin senin dinini.
genel olarak benzer şeyler söylüyoruz ama biz aynı ülke vatandaşları belki dindaşları olarak sadece dilden ibaret olan arapça konusunda dahi restleşiyoruz. ana konu üzerinde konuşamadan dine siyasete geliyor konu. ticaret bile konuştuk bir ara.
konunun özünden o kadar uzaklaşıyoruz ki birbirimizi anlama mesafesi dahi kalmıyor.
arapça yani hepsi bu. istemiyorsan evladın seçmez o dersi bu kadar basit.
ama ingilizce de mecburi olmasın.
ben belki arapça dışında evladımın çince, rusça öğrenmesini istiyorum neden ingilizce yani?
kızım ingilizce öğrenmesin dinden çıkar demek ne kadar saçma ise, arapça öğrenir de geri kafalı olur, geri kalırız demek o kadar saçma.
ingilizce global olabilir ama mecburi olamaz.

benim bildigim londrada buyuk alisveris caddelerindeki butun buyuk magazalar muhakkak arapca bilen bir tezgahtar bulundurur. cunku parayi en cok birakan arap turistlerdir. sizin bahsettiginiz hangi ulke bilmiyorum mesela cezayir morocco lubnan falan ingiliz degil fransiz somurgesiydiler ve ingilizce degil fransizca bilirler.
suudiler emiratiler degil de genelde o ulkede yasayan buyuk gocmen nufusu konusur ingilizceyi.
arapca konusan ulke cok fazla, arapca bilip ingilizce bilmeyen nufus da cok. arapca ogrenmek
italyanca ogrenmekten falan yegdir .
Arap turistler büyük para bırakır. az önce de örneği verilmiş, Dubai gibi Arap Turzimin'in cenneti olduğu ülkelerde konuşma dili İngilizcedir.
Arap Coğrafyası zaten doğrudan sömürge dönemi geçirmiştir, konumuz İngilizce olduğu için İngilizce'den bahsettim, yoksa Fransız sömürgesi olan Cezayir'de elbette İngilizce konuşulduğunu sanmıyorum.
Arapça bilip İngilizce bilmeyen nüfus çok, ve onların yaşam seviyelerine bakın. Arap kadınları zaten çoğunlukla iş hayatında olmadığından İngilizce bilmezler, Şeyhlerin ve zenginlerin hemen hemen bütün çocukları (kız erkek dahil) İngilizce de diğer dilleri öğrenirler ve konuşurlar, Arap Şeyhlerinin halkın karşısına çıkan resmi eşlerinin bazıları da bilir.
yani o Arapça biliyor, İngilizce bilmiyor dediğimiz Araplar zaten gelir seviyesi düşük Araplar.
ama Arap Yarımadasında, doktor, mühendis, tüccar vs gibi kaymak tabakadaki beyaz yakalılar ve zenginler yabancı dil bilir ve konuşur. ki Okulda öğreneceğiniz Arapça Fasih Arapça denen Arapçadır, yani resmi Arapçadır, gazetede, kitapta falan kullanılır günlük hayatta kullanılan Arapça Fasih Arapça değildir.

Arkadasim duzeltmek isterim seni konusma ve anlama yoksa sen arapca bilmiyorsun arap alfabesini okumayi ve yazmayi ogrenmissin sadece. Dil bilmek baska sey. Alfabeyi okuyabilmek baska..
tamam işte tıpkı ingilizce gibi. şu ana kadar öğrendiğim mecburi ingilizce den kalan da my name is, this is. anlamıyorum ve okuyamıyorum.

Ingilizce zorunlu olmasin o da secmeli olsun diyen arkadaslar verin dilekce cocugunuzun okullarina bu dersten muaf olmasini istiyorum diye.Uni bitirince cv doldururken duvar gibi karsiniza ciksin ingilizce(akici) isteniyor diye sonra hizlandirilmis ingilizce kursu arayin durun.Bize de bunu seyreylemek dussun :)
Hatta ne kursa gondericeksiniz.Sizin gibi dusunenler artsin ama artsin ki bize de ingilizcenin 4 temel becerisi icin bol bol özel ders icin ogrenci ciksin.Sonuna kadar destekliyorum sizleri :)

onu espri yapan arkadaşlardan çaldım. arapça öğrenip dubai de zengin olma hayali esprisi vardı sanırım.
yerel okullar değil mi zaten konu?
valla iyice dağıldık.
konu en başından beri yabancı dillerin seçmeli olması, ingilizce nin de aynı muamaleyi görmesiydi.
dubai ile okuduklarımdan yola çıkarak sadece örnek veriyorum.
japonya da örnekti, almanya ve çin de. oralarda da resmi ve okullarda mecburi dil ingilizce olmalı o halde, yerel halk da sefil olmalı.
hmm anladım. ingilizce muhteşem dil.

İşte anlamadığın ya da anladığın halde garip bir şekilde karşı çıktığın nokta burası. İngilizce ile diğer dilleri kıyaslayamazsın. İngilizce global dildir. O yüzden zorunlu ders olması gerekir. Diğer diller seçmeli olabilir. Bunun içine arapça da dahil.

Dünya ortadoğu ve balkanlardan ibaret değil malesef. Çok büyük ve ortak dil ingilizce. Buna müdahale edemiyoruz işte. Hadi ortak dil arapça oluversin diyemiyoruz. Ana dili ingilizce olmayan çoğu ülkede ilk yabancı dil zorunlu olarak ingilizcedir.

Herhangi bir ülkenin uluslararası okullarını bir araştır rica ediyorum. Hepsinde ingilizce eğitim verildiğini göreceksin. Burdan kalkıp mısıra da yerleşsen, brezilyaya da gitsen, meksikaya da taşınsan çocuğunu mecburen o uluslararası okula göndereceksin ve ingilizce eğitim alacak. Arapça değil. O yüzden çocukların hatta sadece çocukların değil her yaştan bir şeyler başarmak, bir şeyler öğrenmek isteyen insanın ingilizce bilmesi gerekir. Nokta.

Gril sen ne yazdigini unutuyor musun yoksa bilerek mi yapiyorsun?
Bir açıklık getir de once.
Bazi arkadaslara degil bana yazdigini söylüyorum ben.
Neyse vazgectim Allah askina sen bana yazma ben de sana yazmayim.
bana uyar, senin yüzünden tüm belissalardan soğudum zaten.

tamam işte tıpkı ingilizce gibi. şu ana kadar öğrendiğim mecburi ingilizce den kalan da my name is, this is. anlamıyorum ve okuyamıyorum.

O sizin dil zekanizin digerlerine gore zayif olmasindan kaynaklaniyor..Dilleri ogrenememenizin nedeni budur..Misal benim de matematiksel zekam oldukca dusuk.Olmuyor.Zorlamamak lazim.

anlaşamıyoruz bu bariz.
ingilizce de arapça gibi seçmeli olsun. niye arapçaya öcü muamelesi yapılıyor?
ingilizce senelerdir mecburi ama hala gelişmekte olan ülke seviyesindeyiz.
ne alaka din iman hükümet?

Ben çocuğumun arapça öğrenmesini istersem öğretirim, zaten ingilizceyi öğrenemiyorlar ve sonra ingilizce bilmedikleri için kaç kişi işsiz kalıyor.

Çocuğuma daha ilkokulda iki tane yabancı dil öğretmekle onun beyin devrelerini yakmaya ne gerek var?

tamam işte en başından da yazdığımız gibi herkes ne yazdığını, en anlatıldığını öğrensin. arapça bu yüzden lazım, mecbur.

İşte meali var diyorum bende.

Neden mecburuz devrelerim yandı artık.

Mecbursan bence burada millete inandığın birşey için laf edeceğine gir nette arapça öğren, dil kursuna yazıl.

Ben de bunu anlamıyorum, arapça öğrenmek mecbur deyip arapça bilmemek......

Çocuğunuza da öğretin ne istiyorsanız, seçmeli olacaksa da olsun, verirsiniz çocuğunuza arapça eğitimi. Fen ve matematik bilmesinden daha önemli gerçekten.

Tartışmıcam artık....

bana uyar, senin yüzünden tüm belissalardan soğudum zaten.
:KK70:
Yalniz beni ilk alintilayan sensin ve seninle ilk defa karsilasiyorum ne ara soğudun:KK53:
Bu arada böyle hakli cikamayinca cocukca triplere girmeyin gözünüzü seveyim. İlkokul seviyesine mi inelim. Komik olmayin. Te Allah'im.

Ben ogretmenim ve grill ile ayni fikirleri paylaşıyorum. Istifa etmemi ister misiniz? Bana başörtümü cikarmayi reddedince 'o zaman çalışmayıp evde oturacaksin' diyen müfettişi hatirlattiniz.

Umarım benim çocuğuma ya da yakinlarima denk gelmez sizin fikirlerinizi paylaşan öğretmen arkadaşlar. İngilizcenin global dil olduğunu kabullenmeyen, alanında uluslar arası yayınları takip etmeyen öğretmen iyi öğretmen değildir benim gözümde. Benim istegimle istifa edecek misiniz? Ki ben baş ortunuzde değilim. Umarım bu konu açıktır.

Arap turistler büyük para bırakır. az önce de örneği verilmiş, Dubai gibi Arap Turzimin'in cenneti olduğu ülkelerde konuşma dili İngilizcedir.
Arap Coğrafyası zaten doğrudan sömürge dönemi geçirmiştir, konumuz İngilizce olduğu için İngilizce'den bahsettim, yoksa Fransız sömürgesi olan Cezayir'de elbette İngilizce konuşulduğunu sanmıyorum.
Arapça bilip İngilizce bilmeyen nüfus çok, ve onların yaşam seviyelerine bakın. Arap kadınları zaten çoğunlukla iş hayatında olmadığından İngilizce bilmezler, Şeyhlerin ve zenginlerin hemen hemen bütün çocukları (kız erkek dahil) İngilizce de diğer dilleri öğrenirler ve konuşurlar, Arap Şeyhlerinin halkın karşısına çıkan resmi eşlerinin bazıları da bilir.
yani o Arapça biliyor, İngilizce bilmiyor dediğimiz Araplar zaten gelir seviyesi düşük Araplar.
ama Arap Yarımadasında, doktor, mühendis, tüccar vs gibi kaymak tabakadaki beyaz yakalılar ve zenginler yabancı dil bilir ve konuşur. ki Okulda öğreneceğiniz Arapça Fasih Arapça denen Arapçadır, yani resmi Arapçadır, gazetede, kitapta falan kullanılır günlük hayatta kullanılan Arapça Fasih Arapça değildir.
bakin benim tarih hakkinda cok bilgim yok, isime geleni biliyorum.
lakin biz su an ingilteredeyiz dubaiye tasinmayi dusunuyoruz, haliyle arastiriyorum sartlari is ilanlarina falan bakiyorum. evet sadece ingilizce konusanlara da isler var lakin, hosumuza giden bir cok is ilaninda arapca konusan calisan araniyor.
arapcaya ogrenmek gereksiz deyip kestirip atamazsiniz.
ha ben zaten ilk yorumumda belirttim ilkokulda ogretilmesinin gereksiz oldugunu. zira kimse ogrenemeyecek zaten bosa zaman ve para kaybi,
bana amac ilahiyat ve arap dili mezunlarini istihdam etmek gibi geliyor ;)

Umarım benim çocuğuma ya da yakinlarima denk gelmez sizin fikirlerinizi paylaşan öğretmen arkadaşlar. İngilizcenin global dil olduğunu kabullenmeyen, alanında uluslar arası yayınları takip etmeyen öğretmen iyi öğretmen değildir benim gözümde. Benim istegimle istifa edecek misiniz? Ki ben baş ortunuzde değilim. Umarım bu konu açıktır.

Naptın sephora? Yine bir başörtülüyü mağdur ettin. :KK43:

desinler siyaset bu ülkede böyle işliyor.
mhp türklük üzerinden siyaset yapıyor.
kılıçdaroğlu ihl ler üzerinden yapıyor.
bir ara çocukları Kuran kursuna göndermek yasaktı belli yaşa kadar. o yasak daha yeni kalktı.

Siyaset böyle işliyor diyo yaa :KK53::KK53: Hangi siyaset ? açıktan azı kokan çöpleri karıştıran sokaklarda yatan onca insan varken sarayda altın kaplı klozete s*çan siyaset mi ? burdaki olay biz siyasete dini karıştırıyoruz çünkü biz sizi öyle kandırıyoruz olayıdır. Görüşler farklıdır partilerin savundukları şey başkadır. Diğer partiler neden dini alet etmiyor? bu neden etmeyi mecbur görüyor. Laiklik deyince de azınız açık bakıyorsunuz boş boş. Laiklik bu işte.Din işleri devlet işleri her zaman ayrı olucak. Benim çocuğum Arapça öğrensin Kur'anı bilecek kadar.Öğrenmesindeki asıl neden budur. Benim çocuğum okulda ilim bilim öğrensin edebiyatı özellikle de bu kadar cahil insan varken Tarihi öğrensin. aa ne güzel deyip pohpohlanmak yerine okul bunu öğretilen yer değildir denmek lazım. Ben küçükken nasıl camilerin kurslarına gidiyorsam evladım da gitsin. Okul başka Din başka..

Hayır şunu da anlamıyorum. Akp gelince herkes dinci oldu kapandı. Bundan önce din yok muydu? Kapalı insanlarımız yok muydu? Yalakalık olsun diye kapanıp da dini böyle kullanmayın. İmam hatipler Akp yokken de vardı. İmam hatip okullarını açan da Chp'dir. Bunu da söylim.

Dubaide yerli halkı araştırın karşınıza neler çıkacak gorun. Her şeyi hazır beklemeyin.
ben arastirdim zaten burnu havada gocmenleri istemeyen devlet isleri olmayan islere burun kiviran zengin insanlar. yari ac yari tok insaatta calisanlar ise daha cok asyalilar oluyor.

Back
X