• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

Yahu hangi alim diyor. Allah aşkına bana 3 tane alimi getir ki Kuran-ı Kerim türkçe okunmaz desin.

Yahudilere bela okuyan ya da evlilik, miras, mal paylaşımını insanlara öğretmek için bilgi veren Allah'ın ayetlerini okuyup ağlayınca daha mı çok sevap kazanıyorsun???

Düşün orada miras, mal paylaşımı, kadının hakkı, içki, kumar diye ayetler okunuyor, kadınlar orada salya sümük ağlıyor. Bu mudur yani sizin sevabınız?

Bir de nasıl düz mantıksın sen ya? Sadece türkler mi var. Dünyada konuşulan 100 den fazla dil var ve o dilde konuşan herkes müslüman olabilir. Allah Hz Muhammed'e tüm dilleri öğretseydi dimi? Hz Muhammed'in o kısacık ömründe hayatı müslümanlığı yaymakla mı geçecek dil öğrenmekle mi?
tamam işte en başından da yazdığımız gibi herkes ne yazdığını, en anlatıldığını öğrensin. arapça bu yüzden lazım, mecbur.

ingilizce şarkı sevenlere gelsin.
ümit besen i love you. :)

dayatma nerede yahu?
arapça seçmeli oldu diye yaygara koparanlar dayatmacılar. hiç hoşgörü falan da yok, yorumlara bakıver.
soğudum sizden iyice. ingilizce konuşanlara da nefret duyacağım yakındır :)
Ben dil ogrenmesine degil dayatmaya karsiyim yazdim sen de ingilizce de dayatiliyor ne sorun var diyip dayatmayi savunmadin mi?

Sirf hükümeti savunmak icin kendi dinine ters dusen sensin arkadasim.
Gercekten bunalttin.

Dil eğitime karşı değilim, hatta keşke okullarda yabancı diller İngilizce, Fransızca, Almanca'yla sınırlı kalmasa, farklı yabancı dillerde eklense ama mutabık olduğumuz gibi seçmeli ders olsa ve bir isteğimde bu dersler seçmeli olduğu için alınan notlar karnelere geçmese, çocuklar gerçekten geriliyor yabancı dil derslerinde, not ortalamalarına yansıyınca da kabusa dönüyor.
Eğlenceli bir ders haline getirseler keşke dil derslerini.
yorumlardan anlıyoruz ki,
arapça öğrenen araplaşıyor, ingilizce öğrenen ingiliz oluyor.
saçma sapan iddialar.

Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? Herkes istediği dili öğrensin, çocuklarına da istediği dilin eğitimini versin.
İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça hepsi farklı bir kapı açar, ilerde seçecekleri mesleklere göre illa bir yararını görürler.

Yalnız 2 şey atlanıyor, 1. si bizim ülkemizde okullarda verilen dil eğitimi kötü, burada yorum yapanlardan Hiçbirinin okulda öğrendiği yabancı dille kaldıklarını sanmıyorum, öyle olsaydı benim gibi sadece Mr. and Mrs.Brown'da takılı kalırlardı.

2.'si inanç için diyorsanız Kur'an lehçesi farklıdır, Kur'an okuyabilmeleri için ekstra ders almaları gerekir.
yorumların hepsini okuyamadım, yalnız sizin şu yorumunuzun altına imzamı atarım. Keşke gerçekten günlük hayatta konuşulabilecek kadar öğretilse yabancı diller okulda.
Açıkçası ben çok isterim Arapçayı da öğrensin, İngilizceyi de, Çinceyi de ... Okullarda uygulanmaya başlarsa ben kesinlikle seçerim bu dersi.

Arapça biliyor musun?

Hepiniz bu kadar arapçayı savunduğunuza göre arapça biliyorsunuz demek?

Doğru mu?

Yok bilemden bu kadar körü körüne arapça bilmeyen iyi müslüman olamaz diye savunuyorsanız cidden kahrolacağım.
arapça biliyorum, yazıp okuyabiliyorum.
konuşma ve anlama yok.
o yüzden ilahiyat okumam lazım.
tıpkı ingilizce gibi.
yalnız türkçe yazdığım halde anlaşamıyoruz, garip olan bu.
söylemediğimiz savunmadığımız şeyler üzerinden saldırı var.

Araplar, uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kaldığından çoğu Arap ülkesinde İngilizce zaten bilinen ve konuşulan bir dildir.
benim bildigim londrada buyuk alisveris caddelerindeki butun buyuk magazalar muhakkak arapca bilen bir tezgahtar bulundurur. cunku parayi en cok birakan arap turistlerdir. sizin bahsettiginiz hangi ulke bilmiyorum mesela cezayir morocco lubnan falan ingiliz degil fransiz somurgesiydiler ve ingilizce degil fransizca bilirler.
suudiler emiratiler degil de genelde o ulkede yasayan buyuk gocmen nufusu konusur ingilizceyi.
arapca konusan ulke cok fazla, arapca bilip ingilizce bilmeyen nufus da cok. arapca ogrenmek
italyanca ogrenmekten falan yegdir .

araplara hayranım dubaide işe gireceğim diyenler arapça seçsin.

resmi dil arapça diye biliyorum, ingilizce mecburi mi okullarda? iş hayatı değil ki konu.

İlk cümle sizin cümleniz değil mi. Konu basbaya iş hayatı. Arap hayranı olup dubaide işe girmek isteyenler ingilizce öğrenmek zorunda.

Resmi dil arapça, o yüzden arapça konuşan yerli halk inşaatlarda çalışıyor, temizlikçilik yapıyor yarı aç yarı tok yaşıyor. Yerel okullardaki eğitimi bilmiyorum, ama dubaideki uluslararası okulda tüm eğitim tamamen ingilizce veriliyor.

Ben dil ogrenmesine degil dayatmaya karsiyim yazdim sen de ingilizce de dayatiliyor ne sorun var diyip dayatmayi savunmadin mi?

Sirf hükümeti savunmak icin kendi dinine ters dusen sensin arkadasim.
Gercekten bunalttin.
yoo. bazı arkadaşlar mecburi olsun dedi ben de o zaman arapça da mecburi olsun dedim.
yoksa seçmeli olması mantıklı olan.
buradan hükümete nasıl ulaştın onu da anlamadım.

saçma sapan iddialar.

İşte siz cidden olayı bu şekilde anlamaya diretiyorsunuz.

İngilizce öğrenmen ingiliz hayranlığından gelmez, çalıştığınız yerlerde dünyanın dört yerinden insanla muhattap oluyorsunuz. Ben çalıştığım yerde ABD'den, Almanya'dan, İtalya'dan, Roman ülkelerinden ve en çokta Arap ülkelerinden müşterilerimiz vardı ve hepsiyle mecburen ingilizce iletişim kuruyorduk. Araplar deliler gibi ingilizce biliyor, en yaşlısı bile. Ve eğer ki iş hayatına atılacaksan ingilizce bilmen zaruri oluyor. Yapabiliyorsan Türkçe'yi ortak dil yap, ingilizceye ayılıp bayılmıyorum şahsen...

Arapça bilmenin birşeye faydası yokken (çünkü elimizdeki türkçe kaynaklar bizim iyi bir müslüman olmamız için fazlasıyla yeterli iken) arapça sevdasının altında farklı şeyler yatıyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Arapça öğrensin çocuk istiyorsa ama neden? amaç ne diye sorarlar adama? Daha iyi müslümanlık demeyin çünkü araplar daha iyi müslüman değil, imanı olan daha iyi müslüman......

gündem degıstırıp saman altından su yurutuyorlardır gene. şahsi fikrim küçücük çocukların el yazısı yazmayı ogrenmesıne bıle karsıyım kı. arapça osmanlıca vs. tamamen karşıyım. yahu Allah bize akıl vermiş zaten. dini konuları herkes her yaşta ogrenebılır. ilkokul çocuguna yapılan bu dayatmalar neyın nesı. yaz tatıllerınde zaten göndermek ısteyen aileler kuran kurslarına gonderıyor. tercıh meselesı kımseye karısamayız. amaaaa zaten su andakı egıtım sıstemı berbat. cocuklar degıl resmen velıler tekrardan okul okuyor gıbı. yegenlerımden bılıyorum cocuklar el yazısı yazıyor yazmıyor degıl gel gorkı yazdıklarını zor okuyorlar. ha bu arada şu hukumetı her yedıgı haltla savunanlar Eğitim sisteminden bahsediyoruzzzzz... ) oy pusulalarından degıl.

İlk cümle sizin cümleniz değil mi. Konu basbaya iş hayatı. Arap hayranı olup dubaide işe girmek isteyenler ingilizce öğrenmek zorunda.

Resmi dil arapça, o yüzden arapça konuşan yerli halk inşaatlarda çalışıyor, temizlikçilik yapıyor yarı aç yarı tok yaşıyor. Yerel okullardaki eğitimi bilmiyorum, ama dubaideki uluslararası okulda tüm eğitim tamamen ingilizce veriliyor.
onu espri yapan arkadaşlardan çaldım. arapça öğrenip dubai de zengin olma hayali esprisi vardı sanırım.
yerel okullar değil mi zaten konu?
valla iyice dağıldık.
konu en başından beri yabancı dillerin seçmeli olması, ingilizce nin de aynı muamaleyi görmesiydi.
dubai ile okuduklarımdan yola çıkarak sadece örnek veriyorum.
japonya da örnekti, almanya ve çin de. oralarda da resmi ve okullarda mecburi dil ingilizce olmalı o halde, yerel halk da sefil olmalı.
hmm anladım. ingilizce muhteşem dil.

saçma sapan iddialar.
Dil eğitimi bir ihtiyaçtır, bu ihtiyaçlar duruma göre değişir, mesela kızkardeşim Ithalat ve Ihracat yapan bir firmada, mecburen İngilizce öğreniyor, işi öğrenmesini gerektiriyor çünkü, İngilizce öğrendikten sonra Çince de öğreneyim diyor zira Çin'e de açılmışlar, Çat pat konuşabilecek düzeyde bile olsa öğrenmem iyi olur diyor, siz Arap ülkeleriyle iş yapıyorsunuzdur Arapça Öğrenmek istersiniz ya da inancım gereği der öğrenirsiniz, Rusça bilsem Rus olacak halim yok, burda insanlar sanırım dayatma olursa kısmındalar ama yorumlardan birinde Osmanlıca'yla ilgili bir yorum vardı sanırım, Osmanlıca içinde çok konuştuk ama çocuklar öğrendi mi? Hayır, çünkü bu dile hakim öğretmen yok şu anda.
Bu tip haberler biraz kamu oyu araştırması, nabız yoklamadır, inatlaşma restleşme olursa şaşırmam, misal şöyle bir söz duyarsam: - Efendim, neymişşşş çocuklarımız Arapça öğrensin istemiyorlarmış, dinlerini öğrenmesinlerrr, coni, maykıl ne diyor öğrensinler istiyorlar, yahu coni ne bilsin senin dinini.

İşte siz cidden olayı bu şekilde anlamaya diretiyorsunuz.

İngilizce öğrenmen ingiliz hayranlığından gelmez, çalıştığınız yerlerde dünyanın dört yerinden insanla muhattap oluyorsunuz. Ben çalıştığım yerde ABD'den, Almanya'dan, İtalya'dan, Roman ülkelerinden ve en çokta Arap ülkelerinden müşterilerimiz vardı ve hepsiyle mecburen ingilizce iletişim kuruyorduk. Araplar deliler gibi ingilizce biliyor, en yaşlısı bile. Ve eğer ki iş hayatına atılacaksan ingilizce bilmen zaruri oluyor. Yapabiliyorsan Türkçe'yi ortak dil yap, ingilizceye ayılıp bayılmıyorum şahsen...

Arapça bilmenin birşeye faydası yokken (çünkü elimizdeki türkçe kaynaklar bizim iyi bir müslüman olmamız için fazlasıyla yeterli iken) arapça sevdasının altında farklı şeyler yatıyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Arapça öğrensin çocuk istiyorsa ama neden? amaç ne diye sorarlar adama? Daha iyi müslümanlık demeyin çünkü araplar daha iyi müslüman değil, imanı olan daha iyi müslüman......
anlaşamıyoruz bu bariz.
ingilizce de arapça gibi seçmeli olsun. niye arapçaya öcü muamelesi yapılıyor?
ingilizce senelerdir mecburi ama hala gelişmekte olan ülke seviyesindeyiz.
ne alaka din iman hükümet?

bu yazdiklariniz icin kaynaginiz var mi?
gercek disi geldi bana.

Back
X