İlköğretim Yorum ve Soruları ilköğretim ingilizce öğretmenleri

saliha_

:)))))
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
204
2
96
Konya
gerek mesleğimizin olumlu yönlerini, branşımızın güzelliğini, gerekse sorunlarımızı paylaşalım istedim. şu an tatile girdik ama okullar açılınca döküman paylaşımında da bulunabiliriz.
ilk olarak ben kendimi tanıtayım, Konya'nın küçük bir ilçesinin küçük bir köyünün ilköğretim okulunda çalışıyorum. Bu yıl 3. senem doldu. bu 3 yıl çok şey öğretti, okul zamanındaki ben değilim. ama herşey çok daha güzel. Umarım kk ingilizce öğretmeni arkadaşlarım vardır.

hoşgeldin smart... özellikle sene başında ve dönem içinde paylaşım çok gerekli oluyor. özel okulda yine devlet okulunda okutulan kitaplar mı var, yoksa başka kitaplar mı ya da devlet kitaplarına ek olarak başka kitap falan.. ?
*senin işin özel okul olduğu için tabi daha zordur, derslerde izlediğimiz yol yöntemleri paylaşabiliriz, özellikle konuşma dersleri ve kelime öğretimi gibi.
öğrenci potansiyelimiz arasında büyük fark vardır ama hepsi çocuk sonuçta..

canım özel okulların da tamamı devlet kitaplarını bulundurmak hatta müfredatı oradan takip etmek zorundalar ancak malum özel okullarda tabiki özellikle yabancı dillerde yabancı kitaplar takip ediliyor.
özellikle kaynaklar inanılmaz çok
ama son zamanda sbs dolayısıyla meb müfredatı ağırlık kazandı
malum sorular meb müfredatından

bu arada ulaşamadığın ya da istediğin herhangi bir kaynak ya da kaynaklar olursa memnuniyetle ulaştırırım sana
özel okullara her sene başında inanılmaz derecede tanıtım amaçlı kaynaklar,kitaplar dergiler cd'ler geliyor

smart çok teşekkür ederim. tatile gidip geldim. kulübe girme imkanım da olmadı.mesajlarını yeni görüyorum. ilgin için tekrar teşekkürler.
e-kitap ya da dergilere nasıl ulaşabilirim?

ben de ingilizceciyiym. benim yeni sınav tekniğine uygun ingilizc e sorulara ihtiyacım var. malum ingilizce 2 yıldır çıkıyor sbs de ve piyasada soru eksiği var.

Merhabalar, ben de İngilizceciyim... SBS soru tarzını yeterince kavradığıma inanıyorum zira sınavdan bir gün önce 8. sınıflarıma kendi hazırladığım sorularla deneme sınavı yaptım... Bir gün sonraki sınavda 6 soru hemen hemen benimkilerle aynı, diğerleri de çeşitli sitelerden derlediğim örneklerdendi... Çocuklar çözdüğümüz soruları sınavda görünce hem çok şaşırmış hem de çok sevinmişler. Diğer sınıflarımda da durum aynıydı. O nedenle diğer branşlarımızda netler çok düşük olduğu halde İngilizcede ilçede birinci olduk ve Kaymakam Bey bu durumu fark edip takdirnameyle ödüllendirdi beni çocuklarım sayesinde... :kedi: Topiği canlı tutarsak yıl içinde burda kaynak paylaşımında bulunmak isterim... sositososito

selam kızlar ben de ilköğretim öğrencilerine özel ders veriyorum ve çoğunlukla beni dinlemiyorlar başkasının çocuğuna da kızamıyorum haliyle nasıl dinlettireceğim dersleri nasıl anlatmalıyım?4. sınıfa yeni geçmiş çocuklar bu dediklerim

arkadaşlar bu sene bazı okullarda my english okutuluyor ama bizde hala spot on var
bu durum SBS için sorun çıkarır mı??? aranızda spot on kullanan var mı???
bi de spot on ve my english içerikleri aynı mı ya da benzer mi????
cevaplarsanız çokk sevinirim

yeni gelen arkadaşlar, hoşgeldiniz. topic e uğrayan olduğunu düşünmüyordum, ben de o yüzden girmiyordum. sizlerin de gelmesi iyi oldu. hazırladığım soru vs. dökümanları seve seve paylaşırım.

yeni gelen arkadaşlar, hoşgeldiniz. topic e uğrayan olduğunu düşünmüyordum, ben de o yüzden girmiyordum. sizlerin de gelmesi iyi oldu. hazırladığım soru vs. dökümanları seve seve paylaşırım.

selam kızlar ben de ilköğretim öğrencilerine özel ders veriyorum ve çoğunlukla beni dinlemiyorlar başkasının çocuğuna da kızamıyorum haliyle nasıl dinlettireceğim dersleri nasıl anlatmalıyım?4. sınıfa yeni geçmiş çocuklar bu dediklerim saliha hocam cevap verirseniz çok iyi olur.

hiç özel ders vermedim ama girdiğim 4. sınıf öğrencilerini göz önüne alırsam, yerlerinde duramazlar, ben de daha fazla çaba harcıyorum. onların sürekli hareket etmesini sağlıyorum, tabii benim kontrolümde. zaten kendileri zıplıyor resmen. her konuda onları tahtaya çıkarıyorum, yazmaktan çok konuşturmaya çalışıyorum. çünkü yazı yazmayı da pek sevmiyorlar ve yetiştiremiyorlar. ama konuşmak için çok hevesli oluyorlar. 4. sınıf bana göre İngilizce yi sevmek ve azıcık tanışmak anlamına geliyor. yine yukarıda söylediğimiz yolyordam sitesinde küçük çocuklar için ilgi çekici aktiviteler var, onları da kullanabilirsin. Bilgisayardan şarkı dinlemek, söylemeye çalışmak hoşlarına gidebilir.

devlet okullarına gönderilen kitap bildiğim kadarı ile spot on ve biz de onu kullnıyoruz. dolayısıyla müfredat bu kitap doğrultusunda olmalı. zaten spot on ile geçen sene tanıştık. My english kitabını kimsede duymamıştım.

çok teşekkür ederim hocam özelde koşuşturmaca mümkün olmasa da şarkılar hoşlarına gidebilir.

biz geçen yıl my english kullandık konular spot on ile aynı ancak alıştırmalar çok farklı... spot on çok daha iletişim ağırlıklı ve çok güzel kelimeler ve yapılar var kitapta sbs soruları da spot on ağırlıklıylı geçen yıl...my english okutan arkadaşlara temin edebilirlerse spot on a da bir göz atmalarını ve farklı kelimeleri çocuklara vermelerini tavsiye ederim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…