ilk tüp bebek denemesi başarısız olan arkadaşlar 2. için birbirimize destek olalım

Hosgeldin careful. senin hikayeni okurken aklima, daha once bir arkadasimin durumu geldi. eger iyi bir merkez te tedavini yaptirirsan, inan bana sansin bizimkinden fazla cunku nedeni biliniyor ona gore tedavini yaparlar.Senin durumunda olan arkadasimin 8 aylik bir oglu var sekermi seker.
ayrica kafana benimki niye yok sorusunu takip insanlardan kacma, o sekilde pisgolojin bozulur, ve buda bebek sahibi olmani zorlastirmaktan baska bir ise yaramaz.umarim beni ukala bulmassin sadece bir abla tavsiyesi yazdiklarim. Morelini yuksek tut yasin cok genc.
Ugraslarimizin karsiligini Allahim bir gun bize gonderecek...

Canlarim size yazmis oldugum BONCUK arkadasimizla ilgili konuda sizlerin morelini bozmus olabilecegim konusunda uyari aldim hepinizden tek tek özür dilerim bende sizler gibi Tüp bebek tedavisi asmasindan gecmis bir arkadasiniz olarak Rabbimin katinda bir müminin mümin kardesine ettigi duanin büyük sevap oldugunu bilerek sizlerin arkadasimiza etmis oldugunuz dualarinda vesile olarak Rabbimin gönüllerinizdekini kucaginiza saglicakla vermesi ici huzurunu yasiyacaginizi düsünmüstüm sizleri üzmüs oldugumdan dolayi tekrar özür diler emeklerinizin karsiligini almanizi tüm kalbimle diliyorum .....

bende ilk tüp bebek deneyiminde başarısız olanlardanım arkadaşlar ikinci denememi bu ay yaptırmam lazım aslında ama iş yoğunluğundan malesef nisan sonu mayıs başı gibi olacak adetimde başlayacağım. Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın ilk denememde 6 yumurtam toplandı ve sadece 1 kaliteli embriyo oluştu o yüzden dondurulmuşum yok doktoruma yumurta sayım az dediğimde benim klinik ortalamam 7.1 dedi seninki az değil çok yumurtanın olması iyi bişey değil dedi siz ne dersiniz bu konuda tekrar aynı merkeze gitmeyi düşünüyorum.

mrb cnm sana da çok geçmiş olsun.Benim 1.denemem olumsuz sonuçlanınca doktorum uzunca bir tahlil listesi verdi;içinde eşimin ve benim kromozon analizlerimiz,benim hormon,tiroid vs tahlilllerim,kan pıhtılaşmasıyla ilgili tahlillerim,rahimden parça alınması ve histereskopi vardı.Bunların hepsini 5 kuruş para ödemeden tıp fakültesinde yaptırdım zaten gittiğim dr fakültede prof.Ben öğretmenim bu arada ;sgk karşılıyormuş.Tahlil dönemi çok stresli geçiyor çünkü birçok tahlil 2-2,5 aydan önce çıkmıyor:18:
Kan pıhtılaşması nedeniyle gebelik öncesi ve gebelik boyunca kullanmam gereken ilaç ve iğneler var;onlar içinde ilaç kullanım raporu çıkardık yani para ödemiceğiz.
Kan pıhtılaşması sorunu genetik yani ırsi ve şu anda çok şükür hiçbir sıkıntım yok.Ama dr.un dediğine göre düzenli ilaç kullanmazsam menepoz sonrası beyinde pıhtı(felç) oluşması riski yüksekmiş
Tabii ki en doğrusunu Rabbim bilir.
Çok uzun yazdım galiba umarım sıkmamışımdır.Sana tavsiyem ikinci gebelik öncesi bütün tahlilllerini eksiksiz yaptır,en azından için rahat olsun.Rabbim aynı acıyı tekrar yaşatmasın.İnşallah haberlerini duyarız...

Cnm ilgin için tşk ederim;söylediklerinde haklısın biliyorum ama işte bazen çoooook bunalıyorum.Ruh durumum günden güne farklılaşabiliyor.Kendimi dinledikçe daha da karamsar oluyorum.Bu günümüze de çok şükür. Rabbimin sınavlarından inşallah başarıyla geçebiliriz.Biz de arkadaşın gibi kucağımıza alırız inşallah...

sabırkılıç; yumurta kapasitesini ölçen galiba amp diye bir test var onu yaptırdın mı? Eğer yeterince yumurtan varsa biraz dinlen çünkü vücüt en az 6 ayda aldığı hormonları atabiliyor.İnşallah bebiş annesini çok yormadan gelir...

merhaba careful;
seni o kadar iyi anlıyorum ki kimseyle görüşmek istememen konusunda bende aynı senin gibiydim hala da öleyim ama eskisi gibi değil ben 4 yıllık evliyim benden sonra evlenen herkesin evladı oldu hatta görümcem bile 2.yi yaptı düşün artık nasıl bi sıkıntı çektiğimi ama benim çocuğum olmuo die elalemde çocuk yapmıyacak değiller ya die düşüne düşüne kendi içime ferahlık verdim vermek zorundaydım yoksa ben çocuuma kavuşmadan kafayı yiyecektim. kendimi üzmmek için elimden geleni yapıorum başkaları çocuktan konuşuorsa neler yedirdiğini nasıl huysuzluklarını vs. ben dinlememeye orada durmamaya özen gösteriorum yada bigün benimde başıma gelicek die bi iki tüyo almaya çalışıorum rabbim büyük biliorumki bizide birgün kavuşturacak bebeklerimize sadece zaman. verdiyse allahım bu derdi birgün mutlaka dermanınıda verecektir. allahım bütün evlat hasreti çekenlere vuslatlarını nasip etsin en kısa zamanda inşallah...

çok sevindim canım rabbim hayırlısıyla sağlıklı sıhatli ve ağrısız bir doğum nasip etsin..
seninki gibi güzel haberlerde benim gibi tüm bekleyenlere inşallah...

slm arkadaşlar bende sizlerle aynı duyguyu yaşıyorum herkesden soyutladım kendimi ama bizde bigün anne olucaz

slm canım evet eninde sonunda rabbim bize kısmet olucak bizde anne olucaz uykusuz geceler yaşıycaz sonra yaka silkicez off sizi gidi yaramazlar die

inşallah canım yaa biz ikinci denemeye başlıcaz herhalde ama daha kararsızım tekrar üzüntü yasamak istemiyorum

inşallah canım yaa biz ikinci denemeye başlıcaz herhalde ama daha kararsızım tekrar üzüntü yasamak istemiyorum

neden kararsızsın canım 2.yi denemek için mi? yapma hemen kötü düşünme olana kadar yolu var biliorsun ki herşey kader kısmet meselesi ama denemeden bilemezsin ki olup olmayacağını ama olur üzülme bence ve olumsuzluklar düşünme direk. herzaman olur die bak ben ilk denememizde hep tutar diodum ilk denemede hamile kalırım die düşünüodum ki o kadar kendimi hazırlamışım ki hem doğucak tarihi hesaplayıp neler yaparım acaba kış günü die vee hamileyken giyeceğim kıyafetleri bile almıştım düşün yani ama negatif sonuç alınca inan kendimi aşırı derecede yıpratmadım (-elbette üzüldüm çok ağladım-) çünkü biliorum ki rabbim bigün bana tattıracak anneliği die düşündüm hep olumlu düşünüorum yani kendimi aşırı derece üzmek yıpratmak rabbimin verdiği derde isyan etmek olur du öle değil mi? sende kendini üzme ve üzüleceğini düşünme sakın
ayy çok yazdım kafanı şişirdim kusura bakma canım..

canım daha dur 2 yıllık evlisin hemen umutsuzluğa kapılma yaşında genç seni çok iyi anlıyorum aynı duyguları yaşıyoruz ben 8 yıldan sonra 2 tüp bebek denememde hamile kaldım bizdede erkek sorunu vardı.pıhtılaşmayıda kafana takma hergün koldan yapılan iğnelerle sorunsuz bi şekilde alırsın bebeiğini kucağına.

teşekkür ederim cnm ama işte zaman zaman hassaslaşıyorum Bebişine kavuşmana çok sevindim bizim için de dua etmeyi unutma lütfen.Rabbim sizi hep birlikte sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah

herkese merhaba...
benimde ilk denemem başarısız oldu. mutsuzluğumu anlatmama gerek yok çünkü birbirimizi çok iyi anlıyoruz bu konuda. bizde ara verdik. ara verme kısmında da hiç düşünmedik bebeği. gezdim tozdum temizlik yaptım deli gibi. sonra saydık günüm geçmiş. doktoru aradım tahlil yap dedi. yaptım tek çizgi. aradım kan tahlili dedi. ağlaya sızlaya gittim boşuna yolluyo beni herkes tahlil yaptırıp duruyorum diye dalga geçiyodur benimle diye söylene söylene gittim. yaptırdım sonucu aldım veeeee sonuç bebişim gelmiş haberim olmadan... okadar dikkat ettim tedavi gördüm tüp bebeğim bile tutmadı hayır dedim doğru değil. ama doğru çıktı. yani kızlar bu ara verme dönemini iyi kullanın. stresten uzak kalın. ben nasıl olsa olmayacak dedim öyle yaşadım alttarafı 1 ay. kendinize ve sevgilieşlerinize acıyın biraz. ağlamayın sıkılmayın onlarıda üzmeyin. allah hayırlı zamanda hayırlısını versin diye dua edin. dualarımda sizlerle inanın bana... hepinizi teker teker öpüyorum. allahım herkesin gönlüne göre versin. yakın zamanda evlatlarınıza kavuştursun inşallah..

gkcslm çok saol cvbın için:80: Hepimiz üç aşağı beş yukarı aynı duyguları paylaşıyoruz işte...Hele etrafımızdakiler biraz düşüncesiz ve patavatsız olunca inan hiç çekilmiyor.Ayaklarını sıcak tut çocuğun olmaz diyen mi, kocanın mı yoksa senin mi çocuğun olmuyor mu diye soran mı,çocuk büyütmek çok zor 4-5 yıl düşünme diyen mi....offfff ne ararsan var.Ben çocuk sahibi olamadığımızdan hiç kimseye bahsetmediğim halde.Cnm siz ikinciyi ne zaman düşünüyorsunuz? Çok özel değilse sıkıntınız ne?(Ben de şikayet ettiğim arkadaşlarım gibi sorayım)İnşallah bebişler bizi çok bekletmezler:18: Anneleri dört gözle onların yolunu gözlüyor...

ii geceler,senin adına çok sevindim.Bizim için de dua etmeyi unutma.İnşallah sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza alırsınız.

ii geceler,senin adına çok sevindim.Bizim için de dua etmeyi unutma.İnşallah sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza alırsınız.

unuturmuyum hiç allahım bir gün hepimizin yüzünü güldürecek inanıyorum. amin canım inşallah. allah hepimize göstersin o günleri. iyi geceler

gkcslm cim ..yazını okuyunca benim bu dönemde yaşadıklarımı seninle ve diğer arkadaşlarla paylaşmak istedim..umarım sıkılmazsınız..
ben mart ayında ilk tüp bebek denememi yaşadım.malesef olmadı...6 yıllık evliyim.eşim 5 sene kesinlikle çocuk istemedi..bende ses çıkartmadım saygı duydum..ama şimdi çoook pişmanım onu dinlediğime!!!!2 3 aydır kavga kıyamet ben kendi imkanlarımla, zorla doktora gittim!!strestenmi ne yumurtalık rezervim o ay ilaçsız az çıktı ..doktor hemen tüp bebek dedi.eşimden sperm testi istedi..zorla doktora gittik.2 milyon sperm çıktı yani kısırlık derecesinde !!eşim testler sonucunda kendisinin zaten çocuk istemediğini ve tedavilerin hepsini reddettiğini söylemezmi!ben rahimiçi filminden tutta bütün eziyetleri çekmiş doktorla tüp bebeğe karar vermişim!!!ve doktor bu sperm neticesinde kesinlikle normal yolla gebekalma şansımın çok az olduğunu söylemezmi!!!eşim ise tüm tedavileri reddetmezmi ..aklımı yiyorum...sonunda delirdim kızlar..geçtim eşimin karşısına eger hala tüp bebek istemezse boşanmakta kesin kararlı olduğumu söyledim!!kavga kıyamet!!eşimin inadı kırılmadı,yetmedi ,bana ailesi ile bu konuyu konuşmak istediğini söyledi.ben bu arada artık sabrımın son safhasındayım.geçtim anne ve babasının karşısına yaklaşık 2 yıldır denediğimizi olmadığını ve hala çocuk yapmak istemezse boşanmak istediğimi söyledim,çünkü ben anne olmak istiyorum artık dedim!!!babası geçti karşıma bu işler zorla olmaz dedi!!1 sene daha bekle dedi..doktorun acıl çocuk sahibi olmamız gerektığını söylediğini ilettim..benimde kimseyi zorlamadığımı,oğullarını bu akşam karar vermesi gerektiğini ,önünde 2seçenek olduğunu söyledim!ya bu evlilik biticek yada devam edicek ama tedaviyi kabul etmek koşuluyla dedim!!!!annesi kızım böyle yapma falan ...neyse eşim ve ailesi baktı beni caydıramıyorlar ve kendi ailemden aldığım desteklede kesin kararlıyım ,tamam dediler !!!ama benim yaşadıklarımı düşünebiliyormusunuz!!!ilk defa kocamdan nefret ettim!!doktordan çıkmışım moralim sıfır ..rezerv azlığı başlamış.sperm sayısı az...acil yapalım diyor doktor..beni anasına babasına götürüyor zorla tartışmaya!!!neymiş 6 sene sonra çocuk sahibi olmak istiyorum diye..neyse ilaçlara başladım zaten 1 ad.yumurta döllendi..nakledildi..fakat 28.03.2011 kimyasal gebelik olduğunu öğrendim..hala hastalanmadım!!!çook korkuyorum..eşim neyse ki şimdi daha anlayışlı..2. denemeye şimdilik ses çıkarmıyor. beni kaybetmekten korkuyor sanırım...ama yaşadıklarım benı çok yordu!!!bebişin tutmadığını öğrendikten sonra..babası geçti karşıma bana zorla hiçbişeyin olmayacagını söylemezmi!!!.adamı boğacaktım resmen çıldırdım!!...kızım geçmiş olsun falan bekliyor insan.buarada benim ailemde çok sinirlendiler bu yaşadıklarıma, eşimin yüzünü dahi görmek istemiyolar!!5 sene bekletti seni,çocuk istemiyo kocan ,seni oyaladı..bu adam kısırdı belki ailede biliyodu.o yüzden çocuk istemediler...hemen boşan !.ailemde bunları söylüyor...ben nasıl bir aile ile evliyim anlayın yani...İlk bebeğimin bu kadar stresli bir zamanda zaten tutsa şaşardım !!!ayyy kafanızı çook ütüledim kızlar ,kusura bakmayın..ama bu yaşadıklarım benii mahvettiiiii birileri ile paylaşmak istedim!!!kusura bakmayın ne olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…